title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 11 septembrie 2000

Prefectul Ovidiu Nila a avut castig de cauza la Bucuresti...Pentru a solutiona problema DRV Arad, prefectul Ovidiu Nila a avut ieri o intalnire cu, Nini Sapunaru, directorul Directiei Generale a Vamilor. Cu diplomatie, dar si cu autoritate, Ovidiu Nila a negociat la Bucuresti soarta Vamii Arad si a avut castig de cauza. Astfel, orarul va fi tot in sistem non- stop, 24 din 24. In plus, vor fi detasati si noi lucratori vamali pentru fluidizarea traficului. Potrivit intelegerii dintre prefectul Ovidiu Nila si directorul DGV, in urma efectuarii controalelor, la sfarsitul acestei luni, Nini Sapunaru va veni la Arad, pentru evaluarea noilor masuri luate. Dupa ce se vor trage concluziile, vor fi luate deciziile definitive in privinta Vamii Arad.
P.S. -Surse apropiate DGV ne-au declarat ca Nini Sapunaru ar putea veni la Arad chiar la inceputul saptamanii viitoare.
Directorul tehnic al Aeroportului - Lucian Atanasiu se asteapta la un aport de capitalDocumentatia pentru licitatia de selectare a firmei ce va construi terminalul Cargo pe Aeroportul Arad, se afla de cateva zile la Agentia Nationala de Dezvoltare Regionala, care trebuie sa o avizeze. "Exista posibilitatea ca documentatia sa nu mai trebuiasca sa fie verificata si de Delagatia Comisiei Europene la Bucuresti. De asemenea, proiectul tehnic si detaliile de executie vor fi terminate pana la sfarsitul acestei luni", spune Lucian Atanasiu, directorul tehnic al aeroportului. Urmatoarea etapa ce va fi parcursa este publicitatea si depunerea ofertelor pentru executarea lucrarii. Cheltuielile cu constructia terminalului se ridica la patru milioane de euro. Jumatate din aceasta suma (doua milioane de euro) va fi asigurata prin programul Phare. Consiliul Judetean Arad participa si el la acest proiect cu finantare de 500 de mii de euro. "Pentru restul de 1,5 milioane euro, cautam finantare si avem in acest sens cateva variante. Una ar fi posibilitatea asigurarii unui credit de catre firma constructoare ce va castiga licitatia pentru executarea lucrarilor. Alta varianta este asocierea cu o companie care sa vina cu un aport de capital si care va primi actiuni la societatea ce va administra terminalul", completeaza Atanasiu. Lucrarile la terminal sunt preconizate a se incheia la sfarsitul anului 2001. "Nu este o lucrare complexa, de aceea nu necesita prea mult timp. Cea mai delicata parte din lucrare este platforma de imbarcare-debarcare" conchide directorul tehnic a Aeroportului.
Printul Paul doreste sa fie senator de AradCandidatul Partidului Reconcilierii Nationale la Presedintie, Printul Paul de Romania, s-a aflat, la sfarsitul saptamanii, in vizita in judetul nostru. Pentru a dezminti total zvonurile privind fondurile pe care le-a cheltuit in campania electorala pentru alegerile locale, filiala judeteana a PRN, condusa de presedintele Radu Onea, Printul Paul s-a simtit dator sa vina la fata locului si sa lamureasca treburile. Primul obiectiv al vizitei la Arad a fost intalnirea cu membri si simpatizanti ai PRN (e drept, cam putini la numar !), de la Palatul Cultural. Printre cei prezenti l-am remarcat si pe fostul prim- vicepresedinte al PRM, actual membru al Aliantei Nationale, Petrica Sabau. Presedintele PRN, Printul Paul de Romania si-a afirmat inca o data convingerea ca filiala aradeana a acestei formatiuni se va dezvolta foarte bine in viitor, spunand ca "presedintele Onea are tot girul pentru a-si continua activitatea". Pentru a "sublinia" cele spuse, liderul PRN a declarat ca si-a manifestat dorinta de a candida pe listele de senatori propuse de catre filiala aradeana si ca a fost primit cu bratele deschise. Asa ca, la alegerile din noiembrie, Printul va ocupa primul loc la senatori, pe listele PRN Arad, iar Daniel Doble, fostul  candidat la primarie, -acelasi loc pe listele propuse pentru Camera Deputatilor. Imediat dupa sedinta, delegatia PRN a plecat intr-o vizita in judet, in localitatile Fantanele si Felnac, pentru a se intalni cu electoratul.
La Vama Turnu, un belgian a incercat sa scoata din tara un copilIn ziua de 08.09.2000, in jurul orei 4,30, in P.P.F. Turnu s-a prezentat pentru iesirea din tara un cetatean belgian impreuna cu doi cetateni austrieci, un cetatean roman cu domiciliul in Austria si un minor. Cetateanul belgian poseda un pasaport eliberat de autoritatile belgiene din Austria in care erau trecuti si copiii acestuia. La controlul de frontiera s-a constatat ca minorul nu era unul dintre copiii cetateanului belgian. Din cercetarile efectuate a rezultat ca grupul de persoane a intrat in tara in 08.09.2000 in jurul orei 1,00 prin P.P.F. Nadlac, fara minor. Cetateanul belgian a declarat si sustinut in prima instanta ca este unul dintre fiii sai si ca s-a omis inscrierea insotitorului in viza de intrare. Datorita profesionalismului de care au dat dovada cadrele care au efectuat controlul de frontiera si pe baza declaratiilor verbale ale celorlalti trei cetateni a rezultat ca minorut B. A. este roman, nascut la 11.08.1987 si se intentiona scoaterea ilegala a acestuia din tara. Cei patru cetateni si minorul B. A. au fost predati pentru continuarea cercetarilor la I.J.P. Arad.
Complexul hotelier Moneasa a fost cumparat de firma Laicom - Virtual Arad News (c)2000* SIF Transilvania a vandut pachetul majoritar societatii Laicom
* Urmeaza ca si FPS sa-si Vanda actiunile
* Hotelul Moneasa va capata inca o stea
La inceputul acestei veri, societatea aradeana Laicom a devenit actionarul majoritar la S.C. Moneasa S.A. Vanzarea pachetului de actiuni (51 %) s-a facut prin Rasdaq, Laicom achizitionandu-l de la SIF Transilvania. Laicom face parte din grupul de firme reunit sub numele generic Grup Codlea, format din 14 firme din diverse domenii de activitate (comert, productie, transport, turism). "Cladirile societatii - hotelul, baza de tratament sunt intr-o stare de uzura, dar sunt functionale. Avem in plan o serie de investitii, care sunt mari, dar si de durata. Daca hotelul are acum doua stele, intentionam sa-l aducem la trei stele. Vrem sa atragem chiar si turisti straini. La Moneasa nu vin oameni doar pentru tratament, ci si pentru petrecerea concediului", spune Iosif Szepesi, din cadrul Grup Codlea. Directoarea societatii Moneasa, Ileana Galea, spune ca in lunile de vara gradul de ocupare este 100%. "Singura cale pentru dezvoltarea unei societati este privatizarea", crede Galea. Pentru a fi o societate suta la suta privata, trebuie ca FPS sa vanda actiunile detinute la S.C. Moneasa (40%; restul de actiuni apartine PPM). FPS Arad a si scos la vanzare pachetul. Urmeaza ca si aceste actiuni oferite de Fond sa fie cumparate, daca se gaseste un investitor interesat de Moneasa.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}