title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Sambata, 11 noiembrie 2000

CLM discuta strategia de dezvoltare a Aradului - Virtual Arad News (c)2000Amenintarile pentru Arad sunt: degradarea mediului, somajul, apele pluviale si "competitia traditionala cu Timisoara"
Consilierii municipali au primit zilele trecute, pentru studiu, Strategia de dezvoltare economico-sociala a Aradului, elaborata de catre Directia Tehnica a Primariei. Strategia este conceputa pentru perioada 2000- 2004, iar scopul ei declarat este acela de a asigura "prosperitatea si calitatea vietii aradenilor, precum si dezvoltarea durabila a orasului si afirmarea sa la nivel national si european". Documentul cuprinde doua analize, a situatiei actuale si a potentialelor de dezvoltare, dar si detinirea proiectelor si a strategiei de dezvoltare pe termen mediu. In opinia Directiei Tehnice din Primarie, punctele tari ale Aradului constau in faptul ca este nod de trafic intre patru puncte vamale, primul oras mare la frontiera de vest a tarii, diversitatea cailor de comunicatie (rutiere, feroviare, aeriene) structura industriala diversificata, patrimoniul cultural si istoric, zona libera, ca exista doua universitati, retea de telecomunicatii, precum si "gradul de civilizatie superior altor zone". La punctele slabe sunt enumerate lipsa colaborarii intre institutiile locale, dotarea incompleta cu infrastructura edilitara, structura drumurilor necorespunzatoare traficului, poluarea, deseurile urbane, neasigurarea protejarii zonelor de arhitectura si lipsa spatiilor verzi. Printre oportunitati apare si reconversia Cetatii Aradului, realizata in stil Vauban, singura din lume pastrata integral. Directia Tehnica apreciaza ca amenintarile pentru municipiu sunt cresterea somajului, degradarea mediului prin poluare, nerezolvarea evacuarii apelor pluviale, dar si "competitia traditionala cu municipiul Timisoara". In aceeasi strategie se stipuleaza ca lipseste un proiect de peisagistica un sistem de irigatii pentru spatiile verzi si ca acestea sufera si din cauza "mentalitatii cetatenilor de a distruge". Lipsesc, de asemenea, o strategie privind construirea de locuinte, un sistem de parcari cu plata, un regulament de publicitate si poduri pentru traficul spre Timisoara. Proiectele de dezvoltare sunt impartite pe cei patru ani, mare parte din ele fiind prevazute pentru realizare in primii doi ani, ceea ce inseamna ca vor fi modernizate principalele cai de acces spre iesirile din oras, iluminatul public, se va crea o noua zona industriala in partea de nord a orasului si se va pune in valoare si zona de sud- est a Aradului.
Ambasadorul Coreei de Sud a apreciat ospitalitatea aradenilorPrefectul Ovidiu Nila a primit porecla "Viagra" dupa ce l-a gazduit pe Excelenta Sa ambasadorul Republicii Coreea de Sud in Romania, Kang Gwang-Won, la Baratca, la o degustare de vinuri. Ambasadorul Coreei de Sud a efectuat joi o vizita in Arad, de altfel, prima vizita pe care a facut-o in judetul nostru un ambasador al republicii asiatice. In cursul diminetii, Kang Gwang-Won s-a intalnit cu primarul municipiului Dorel Popa, iar mai apoi cu directorul Zonei Libere Curtici, Adrian Nitu. Prefectul i-a prezentat oaspetelui potentialul economic si turistic al judetului. Vizita ambasadorului Coreei de Sud se incadreaza intr-un program al evaluarii posibilelor investitii coreene pe teritoriul Romaniei. La o prima vedere, ambasadorul Gwang n-a ramas impresionat doar de potentialul turistic al Aradului, dar si de femeile frumoase, desi era insotit de sotia sa.
ARIS doreste sa fie preluat de WeilerSC Aris Arad se afla foarte aproape de privatizare. Dupa ce FPS a scos de cateva ori la vanzare pachetul de actiuni detinut la societatea aradeana, de putin timp aceasta a trecut, in mod oficial, in custodia Ministerului Finantelor. Astfel, Aris va fi scoasa la vanzare prin intermediul bursei, dupa ce pretul nominal, al actiunilor va fi stabilit de catre Directia Finantelor Publice si o societate de consultanta din Bucuresti. Dosarul de privatizare a societatii va fi finalizat, in urmatoarele trei saptamani. Dupa cum am fost informati de catre liderul Sindicatului Liber al Aris, Stefan Lacsan, s-a trimis o adresa speciala firmei Weiler, un partener de afaceri vechi al fabricii, cu care se afla in derulare si in prezent un contract, ba chiar nu de putin timp au marit comanda. De altfel, 90% din productia fabricii este destinata exportului. "Am semnat un nou contract colectiv de munca, valabil doi ani, au fost majorate salariile si am reusit sa obtinem corelarea salariului din trei in trei luni, in functie de inflatie. Acest controct este pregatit pentru a face fata si patronilor care vor veni. A fost prevazuta respectarea unor conditii sociale si a conventiei mondiale a muncii. Pana acum salariile sunt platite la zi." Fara penalitatile de intarziere la plata datoriilor catre bugetul de stat anulate printr-o Hotarare de Guvern, cumpararea societatii Aris poate fi o investitie buna.
Conferinta de presa la AHNRIeri, la Cantina Saracilor a avut loc o conferinta de presa organizata de Asociatia Handicapatilor Neuromotor (AHN). Amfitrionul intalnirii cu presa a fost presedintele AHNR, Monica Antoci. Cu cateva ore inainte de conferinta, AHNR a avut o intalnire cu viitorii parlamentari care, dupa cum sustine Monica Antoci: "au fost invitati pentru a le prezenta proiectul "Alegeri 2000", dar, spre surprinderea noastra, nu toti candidatii invitati au venit". Proiectul "Alegeri 2000" este finantat de German Marshall Fund of the United States si cuprinde obiective ca formulmea unei strategii coerente de abordare a problematicii persoanelor cu handicap in platformele partidelor politice participante in cursa electorala si promovarea unei politici de parteneriat dintre candidati si organizatiile neguvernamentale ale persoanelor cu handicap. Monica Antoci a mai precizat ca "persoana cu handicap formeaza, din pacate inca o minoritate puternic dezavantajata in Romania". S-a mai discutat si despre lipsa accesului la sectiile de votare pentru scaunele rulante chiar daca se poate apela la urna mobila prin telefon, apare o problema, deoarece multi nu au instalat telefon.
Lazar si Salajan la intalnire cu instantaMarius Salajan si Dan Lazar, acuzati de trafic de influenta, au avut joi, prima intalnire adevarata cu instanta de judecata. Sedinta a inceput in jurul orei 11,00 si a durat mult dupa orele amiezii. S-a lasat cu declaratii stupefiante, cu retrageri de depozitii si cu acuzatii reciproce intre cei doi. Salajan a tinut sa-si schimbe depozitiile facute la IPJ si la Parchet, motivand ca acestea au fost facute sub presiune. Conform celor declarate de Salajan, acesta a cerut suma de 1000 de marci germane imprumut de la Dan Lazar. De asemenea, fostul consilier judetean sustine ca vicepresedintele organizatiei PDSR Alfa, Ioan Pop, ii aducea adesea persoane dornice de un loc in piata, dar niciodata nu a luat bani. Pe de alta parte, Lazar incearca sa arunce pisica moarta in curtea lui Salajan, sustinand ca in momentul in care i-a fost organizat flagrantul nu stia nimic. Acestuia i-au fost pusi banii in mana fara sa-si dea seama, dupa care, speriat, s-a dus sa-l anunte pe presedintele CJA, Caius Parpala.
Dacia 10 noiembrie - 16 noiembrie The Kid - (SUA)
Muresul 10 noiembrie - 16 noiembrie Legea pamantului - (SUA)
Arta  10 noiembrie - 16 noiembrie- Sala A Amantii secolului - (FRA)
Arta  10 noiembrie - 16 noiembrie- Sala B Preotul, rabinul si fata - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}