title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 12 aprilie 2000

Presedintele Constantinescu si ministrul Apararii cauta noi solutiiPresedintele Emil Constantinescu a vizitat zona Zerind, Tipari, unde calea ferata Arad-Oradea a fost sparta pe cateva portiuni, facand ca circulatia atat pe calea ferata cat si pe sosea sa fie intrerupta. Legatura dintre cele doua localitati se realizeaza doar cu ajutorul masinilor speciale. Autoritatile locale i-au explicat ca aici, oamenii s-au mobilizat si au format un dig provizoriu din pamant si saci de nisip. I s-a prezentat si un bilant provizoriu din care reiese ca in aceasta zona a fost acoperita de ape o suprafata de 3475 de hectare teren arabil, 1370 ha de pasune, 792 de fanete, 17 hectare de livada si 598 de hectare de padure. In total Crisul Alb a acoperit o suprafata de 6313 hectare. I s-a explicat, de asemenea, ca digul a fost rupt in dreptul localitatii Tipari si ca, la ora actuala, sunt izolate complet localitatile: Adea, Tipari, Zerind. Emil Constantinescu a declarat ca este multumit de colaborarea dintre autoritatile locale si judetene si a promis ca miercuri, la sedinta CSAT se vor analiza concret, posibilitatile de ajutorare a zonelor afectate . El a mai declarat ca va pune in discutie si Ordonanta de instituire a starii de urgenta, pentru ca aceasta sa reglementeze interventia si in caz de inundatii. Cel mai pragmatic dintre factorii care au prezentat presedintelui situatia din judet s-a dovedit a fi seful Protectiei Civile Arad, maiorul Marcel Lucaciu, care a spus ca, de fapt toate probleme se invart in jurul banilor, este nevoie de fonduri " - a spus maiorul Lucaciu. Presedintele s-a rezumat la aprobarea acestuia prin o inclinare a capului. Prefectul Gheorghe Neamtiu ne-a declarat ca la prima estimare, pagubele provocate de ape, in judet se ridica la peste 100 miliarde de lei, dar ca imediat dupa retragerea apelor, institutiile abilitate, respectiv Consiliul Judetean, Directia Agricola, Directia Silvica si autoritatile locale vor efectua evaluarea concreta a pagubelor. Presedintele Emil Constantinescu a promis ca va trimite judetului Arad fonduri in valoare de aproximativ 300 miliarde de lei. De altfel, dupa decolarea helicopterului cu presedintele tarii, prefectul judetului a plecat spre Timisoara, unde, impreuna cu ceilalti responsabili din zonele afectate s-a facut o estimare a pagubelor. Nu am putut sa nu remarcam starea le apatie ce-i domina pe ministrii care l-au insotit pe presedinte si care daca nu vorbeau la telefoanele celulare, aveau priviri mai mult decat absente. Ca despre interventii, nici vorba...
S-a deschis editia a 2-a a Targului Smartpack - Virtual Arad News (c)2000Daca cineva avea pana acum vreun dubiu cu privire la necesitatea construiri unei imagini pentru firma sau produsul oferit publicului, dupa ce a avut ocazia sa viziteze targul SMARTPACK 2000, sigur va fi convins de utilitatea acestor aspecte. Cea de-a doua editie a acestui targ a debutat cu traditionalele luari de cuvant ale reprezentantilor administratieiChiar si copiii viziteaza cu interes standurile Targului Smartpack - Virtual Arad News (c)2000 publice locale. Vizitatorul poate vedea aici o serie de produse banale in aparenta, dar care sunt importante pentru un om de afaceri modern. Un ambalaj de calitate si aratos, un imprimat conceput si executat profesional sunt tot atatea amanunte care concura pentru a crea o impresie favorabila unei firme si, in final, pentru a invinge in lupta cu concurenta. Toate aceste produse se pot gasi la SMARTPACK, expozantii aducand cu ei de la autocolante, la afise in policromie, de la ambalaje de carton, la masini de ambalat si capsat, astfel incat o firma ce doreste sa-si imbunatateasca look-ul intalneste aici toate cele necesare. Pentru cele 30 de societati expozante, Sala Decebal s-a dovedit chiar incapatoare, astfel incat targul nu lasa nici din punct de vedere organizatoric nimic de dorit si numarul vizitatorilor a fost mai mare ca de obicei. Targul este deschis inca astazi si maine, iar intrarea publicului e gratuita.
Ministrul Invatamantului apreciaza calitatea Facultatii de Drept "Vasile Goldis" - Virtual Arad News (c)2000Asa cum am mai informat, in cursul vizitei la Arad, Ministrul Educatiei Nationale a inaugurat, la invitatia Rectorului Universitatii de Vest "Vasile Goldis", prof. univ. dr. Aurel Ardelean, Centrul Academic de Conferinte, precum si Cabinetul de Limbi Moderne, doua investitii noi ale Universitatii. Totodata, Ministrul Marga a vizitat Facultatea de Drept, una din cele doua Facultati acreditate ale Universitatii "Vasile Goldis", unde a avut o intalnire cu studentii si cadrele didactice. Evaluand rezultatele inregistrate de catre Universitatea de Vest "Vasile Goldis", atat prin monitorizarile Ministerului cat si prin cele sesizate cu ocazia vizitei, Ministrul Educatiei Nationale a apreciat in mod pozitiv eforturile depuse de Universitate in demersul sau de integrare in sistemul de invatamant superior romanesc si european, scotand inca o data in evidenta ca invatamantul public independent este nu numai o alternativa la invatamantul de stat dar si o necesitate in etapa actuala in care Romania a demarat actiunea de integrare in structurile Comunitatii Europene.
Referindu-se strict la Universitatea de Vest "Vasile Goldis", dupa ce a apreciat calitatea procesului educational practicat aici precum si profesionalismul cadrelor didactice, Ministrul Educatiei Nationale a specificat ca, la ora actuala, prin demersurile intreprinse, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad este compatibila cu Universitatile de stat din prima linie, respectiv Universitatile cu mare traditie din Cluj, Bucuresti, Iasi si Timisoara. Andrei Marga a recomandat restructurarea specializarilor, tinand cont de necesitatea integrarii Romaniei in Comunitatea Europeana. In acest sens, s-a insisitat asupra introducerii limbii germane, ca specializare a institutorilor, regandirea specializarilor la Facultatea de Drept, precum si introducerea, la nivelul tuturor facultatilor, a disciplinelor de studii europene ca administratia europeana, cultura europeana etc. Ministrul Marga a formulat un nou concept, acela ca Universitatea de vest, "Vasile Goldis" este o universitate publica, situandu-se intre invatamantul de stat si cel privat, deoarece este o universitate comunitara, sustinuta de institutiile publice ale comunitatii. Aceasta opinie, statuteaza ca eforturile intreprinse de Universitatea de Vest "Vasile Goldis" in cei 10 ani de, la infiintare, au dat roadele dorite si ca, acum in -pragul sarbatoririi a unui deceniu de existenta, Universitatea a redat Aradului, locul cuvenit in peisajul cultural si stiintific al Romaniei, implinind astfel visul patronului spiritual al ei si mentorul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, marele om politic si de cultura care a fost Vasile Goldis.
Liceul "Hidro" primeste bani de la UEIncepand de la l august 1996, tara noastra beneficiaza de asistenta financiara si prin intermediul programelor comunitare. Romania participa cu peste 200 de proiecte derulate in cadrul programului "Leonardo da Vinci", destinat formarii profesionale, avand un buget total de 13,5 milioane EURO, peste 260 de proiecte in cadrul programului "Socrates", in domeniul educatiei, la un buget total de 18 milioane EURO, si aproximativ 450 de proiecte in programul "south for Europe", la un buget total de 1,4 milioane EURO. Din 1999, au fost deschise inca 12 programe in domeniul sanatatii, protectiei mediului, egalitatii sexelor, culturii, energiei, IMM- urilor, si cercetarii-dezvoltarii. Programele comunitare asigura un cadru de informare si de pregatire a aderarii la Uniunea Europeana. In Romania se foloseste principiul co-finantarii, 50% din bugetul programului fiind acoperit din bugetul national. Romania va participa si la noua generatie de programe comunitare, care vor fi lansate incepand cu acest an. Nora Grosan, seful Biroului Integrare Europeana din cadrul Prefecturii Judetului Arad, ne-a spus: "In afara de mult-mediatizatul programul PHARE, este bine de stiut ca Romania mai beneficiaza si de alte progrante, care sunt mai importante din punct de vedere financiar. Si judetul nostru beneficiaza de astfel de finantari. De exemplu, Liceul Hidro face parte din programul Leonardo da Vinci, destinat formarii profesionale."
AJOFP Arad organizeaza cursuri de calificare-recalificare - Virtual Arad News (c)2000

Pentru a veni in sprijinul celor care sunt in cautarea unui loc de munca, Agentia Judeteana de Formare si Ocupare Profesionala organizeaza Bursa locurilor de munca. Cei care doresc sa-si gaseasca un loc de munca, pot veni la sala Bingo Goool, la data de 20 aprilie, incepand cu ora 10,00. A.J.O.F. a trimis peste 250 de invitatii agentilor economici, care pana la data de 13 aprilie trebuie sa confirme participarea la Bursa locurilor de munca. Deasemenea sunt asteptati si agentii economici care nu au primit invitatii de participare. Tot Agentia Judeteana de Formare si Ocupare Profesionala prin Biroul Strategia Formarii Profesionale organizeaza cursuri de calificare, recalificare si perfectionare pentru someri. Se fac inscrieri pentru cursuri de calificare in urmatoarele meserii: fiziochinetoterapeut, confectioner incaltaminte, maseur, tinichigiu auto, tamplar universal, topograf, zidar, zugrav-vopsitor si dulgher. La cursurile de perfectionare se fac inscrieri pentru consilier financiar-bancar, doar pentru absolventii institutiilor superioare de invatamant, si pentru secretare, la care pot participa absolvente de liceu. Cursurile se vor derula in perioada 15 aprilie - 15 mai.


Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}