title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 13 mai 2000

Ovidiu Marian - candidat pentru Primaria AraduluiEste nascut in Arad, are 38 de ani, este crestin ortodox, casatorit, are 2 copii: Aelita, 16 ani si Andrei, 10 ani.
A absolvit Liceul "Ioan Slavici" Arad in 1981 si Facultatea de   Constructii, Sectia de Drumuri si Poduri in 1987.
Specializari:
Open University Business Scool Codecs - "Management Competitiv", Management Financiar", Marketing
Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad -  "Management- organizational"
Experienta in gospodarirea orasului:
Primaria Municipiului Arad: - Inspector specialitate in 1994, sef serviciu in 1995, sef birou control prognoze 1996, director tehnic 1997, director general la Gospodarirea Comunala Arad S.A. 1998 - 2000.
De ce ar fi un bun primar ?
-
A preluat Intreprinderea de Gospodarire Comunala, aflata in faliment, si a facut-o profitabila
-Primaria ar fi condusa eficient, orasul ar fi curat si ar avea drumuri bune, fara timp de pierdut primarul va trece imediat la treaba, Aradul ar fi condus de un aradean. Daca acum Strandul este mandria Aradului, aceasta se datoreaza lui Ovidiu Marian, care doreste ca si Aradul sa fie mandria noastra
Stie ca se poate face
CURATENIE - automatizarea salubrizarii stradale, asigurarea pubelelor pentru gunoi, groapa de gunoi ecologica, supravegherea depozitarii gunoaielor
DRUMURI     - materiale si lucrari de calitate, refacerea treptata a trotuarelor cu pavele, marcaje rutiere rezistente in timp, controlul calitatii lucrarilor rutiere
ORDINEA PUBLICA - spatii pentru posturi de politie pe cartiere, gardienii publici vor fi folositi la pastrarea ordinii si linistii publice si nu ca paznici, o colaborare corecta cu Politia
REFORMA ADMINISTRATIEI - receptivitate si operativitate pentru cetatean, redistribuirea angajatilor Primariei dupa cerinte, transparenta maxima in relatia cu cetateanul, imbunatatirea disciplinei personalului Primariei
La UAV examenele de licenta vor contine si o limba de circulatie internationala - Virtual Arad News (c)2000Interviu cu Prorectorul Universitatii „Aurel Vlaicu" - conf. univ. dr. Petre Popa
- Domnule prorector, cursurile festive se tin lant, urmeaza examenele de licenta la Universitatea „Aurel Vlaicu". Cati studenti vor fi angrenati in aceste examene si cand se fac inscrierile?
- Avem 339 de studenti care au absolvit facultatile noastre. La Stiinte Economice si Teologie se va da examen de licenta iar la Inginerie examen de diploma. Inscrierile se vor face in perioada 1-5 iunie la Inginerie , 5-10 iunie la Teologie si 10-18 iunie la Stiinte Economice.
- Cand vor avea loc, concret, exemenele si care este taxa de participare?
- La Inginerie examenul va fi in perioada 15-20 iunie, la Teologie 20-23 iunie si la Stiinte Economice 28 iunie-03 iulie.
Taxa de participare variaza in functie de specializare, suma fiind intre 220.000 lei si 600.000 lei.
- Profesorii din comisie vor fi din cadrul Universitatii?
- La specializarile acreditate (T.C.M., U.T.S., M.R.C.F., F.T., F.C.T., T.C.C.P.A., Teologie) vom avea comisii proprii. in cadrul specializarilor autorizate (C.I.G. si F.A.) vom avea comisii formate din cadre didactice titulare la Universitatea de Vest din Timisoara. Dreptul de organizare al licentei ne este conferit de prevederile Ordinului M.E.N. nr. 5126/21.12.99 privind examenul final la invatamantul superior de scurta si de lunga durata
- Din ce va consta examenul?
- O proba scrisa la o disciplina generala si una scrisa la materia de specialitate. La acestea se adauga sustinerea proiectului de diploma, precizarea fiind valabila la ambele forme de examen.
- S-a facut mult tapaj pe marginea limbii straine de circulatie internationala. Care este situatia acestei probleme?
- Hotararea este definitiva. Nu va putea participa la examenul de licenta respectiv diploma, nici un student care nu va face dovada cunoasterii unei limbi straine de circulatie internationala.
- Anul acesta va absolvi si prima promotie de studii post universitare (cu durata de un an). Cand va avea loc sustinerea examenului?
- Nu va fi vorba de un examen ci de prezentarea unei lucrari de disertatie care va fi sustinuta in perioada 16-19 iunie la toate cele patru forme de studiu pe care le avem in cadrul specializarilor post-universitare. Taxa este identica cu cea de la licenta, urmānd sa se primesca diploma in functie de specializarea urmata.
Presedintele Dan Ivan se opune redistribuirii ajutoarelor - Virtual Arad News (c)2000Zilele trecute, Bucurestiul a instiintat conducerea Consiliului judetean (CJA) ca o parte dintre ajutoarele externe primite recent de Arad trebuie redistribuite catre alte judete ale tarii. Presedintele CJA, Dan Ivan, a refuzat, pe motiv ca nici aradenii nu au primit nimic de la alte judete, desi aici au fost inregistrate printre cele mai mari pagube din tara, ca urmare a inundatiilor. "Donatiile au venit pe adresa Protectiei Civile Arad, deci aici raman. Cu atat mai mult cu cat nici alte judete nu ne-au ajutat" - a declarat Ivan, care a supus votului consilierilor judeteni un proiect de acceptare a donatiilor primite. Astfel, acestea nu vor mai parasi judetul nostru. Donatiile primite de la Guvernul Francez si Guvernul Sloven se ridica la aproape 1,75 miliarde de lei..Ajutorul extern, oferit in urma puternicelor inundatii din judet, care ne-au provocat pagube de 2000 de mliarde de lei, consta in peste 100 de corturi, sute de paturi, circa 450 de paturi de campanie, saci de dormit, lenjerie de pat, 11.000 de sticle cu apa plata si 100 de saltele. Acestea au fost preluate de Protectia Civila si vor fi folosite exclusiv pentru ajutorarea victimelor unor dezastre.
Directorul Doru Bogdan si parintii elevilor viziteaza scoalaIeri, intre orele 8,00 si 14, la Liceul Pedagogic " Dimitrie Tichindeal" din Arad a avuit loc a II-a editie a "Zilei Parintilor Elevilor", manifestare originala care a pornit de la ideea conducerii acestui liceu si care are drept scop o redimensionare a relatiilor sociale, vazute prin prisma parteneriatului educational reprezentat de triumviratul scoala-elevi-familie. La actiune a participat peste 100 de parinti precum si reprezentanti ai conducerii Inspectoratului Scolar Arad, in frunte cu profesorul Sorin Haiduc - inspector general adjunct. Directorul scolii, prof. Doru Bogdan, a accentuat ideea potrivit careia scoala, ca institutie fundamentala, are o raspundere mare fata de umanitate si natiune si ca, in virtutea acestui crez, actiunea intreprinsa  e de fapt un dialog sincer si transparent menit sa evalueze si sa stabileasca trasee de  de comunicare autentice, sa imbunatateasca actiunile din interiorul scolii, spre binele societatii si elevilor. Programul, a cuprins, printre altele, si prezentarea unei microexpozitii cu produse artistice apartinand elevilor din clasele care cuprind ore de aplicatie practica si tehnologica (picturi pe hartie, sticla, lemn si arta ceramica). Corurile claselor gimnaziale si liceale, sub conducerea dirijorala a profesorilor de muzica de mare daruire si talent Petru Jurita si Livia Belle au incheiat programul zilei, interpretand cu maiestrie si sensibilitate piese din repertoriul national si international. Intreaga festivitate a purtat pecetea unor stari de suflet inaltatoare, insu- fletind asistenta si dandu-i sperante si nadejdi de mai bine.
La Sebis s-a inceput distribuirea cupoanelor agricole - Virtual Arad News (c)2000Desi campania agricola de primavara este pe sfarsite, chiar daca lipsa banilor a facut sa ramana o suprafata mare nelucrata, aparitia cupoanelor agricole a adunat un mare numar de oameni la Oficiul Postal din Sebis. Ieri, la Sebis, au venit in jur de 6.000 de cupoane, care se vor distribui in acest oras si in satele Donceni si Salajeni. Chiar in prima zi s-au distribuit aproximativ 2.000 de cupoane. "Listele si cupoanele le-am primit ieri si, imediat dupa ce am anuntat existenta lor, un mare numar de agricultori s-au prezentat la oficiu pentru a le ridica. S-au distribuit deja 2.000 de cupoane din totalul de 6.000 si speram cu in cateva zile sa incheiem actiunea de distribuire", afirma Rodica Iercan, inlocuitorul dirigintelui de posta. Aparitia cu intarziere a cupoanelor a fost suplinita de initiativa unor investitori locali care au acordat ingrasaminte, seminte si ierbicid pe credit urmand ca beneficiarii lor si aduca cupoanele in schimb atunci cand le vor primi. Norocul nostru a fost ca unii patroni ne-au dat cele necesare pe cont altfel nu stiu cum ne-am fi descurcat. Valoarea cupoanelor, este mica nu acopera nici 5% din cheltuieli si daca vin si tarziu ce sa mai facem eu ele. Intotdeauna cand apar cupoanele, se scumpesc carburantii, iar cei care pierd suntem noi, agricultorii, de fapt ocnasii pamantului, afirma nemultumit un proprietar de pamant.
Dacia 12 mai - 18 mai Carter zis "Uraganul" - (SUA)
Muresul 12 mai - 18 mai Plaja - (SUA)
Arta 12 mai - 18 mai - Sala A Echipa de soc - (SUA)
Arta 12 mai - 18 mai - Sala B Coruptie in cartierul chinezesc - (SUA)
Progresul 14 mai Teroare nevazuta - (SUA)

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}