title

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 14 decembrie 2000

Prefectul Aradului - Ovidiu Nila este curtat de mai multe partideLupta pentru ocuparea scaunului de prefect al Aradului o stie toata lumea! - a inceput cu mult inainte de desfasurarea alegerilor generale, despre care se stia clar ca vor fi castigate de PDSR. Am putea spune ca a inceput imediat dupa ce actualul prefect, Ovidiu Nila, a simtit cat de curat este aerul din Palatul administrativ. Adica, in urma cu aproximativ doua luni. Pus in functie de taranisti, probabil si pentru a mai retusa imaginea institutiei, cea atat de "minimalizata" de catre Gheorghe Neamtiu, Ovidiu Nila si-a inceput in tromba cariera de prefect, dand o serie de declaratii care de care mai ingenioase - dovedind o cultura care lipseste foarte multor personalitati aradene si reusind sa faca o mare parte a presei locale sa-i cada la picioare. Taranistul Ovidiu Nila s-a "dezlipit" destul de usor de mana care-i statea pe umeri, cea a PNTCD, si, incet-incet, a trecut la treaba, ajungand, in aceste doua luni, sa-si fabrice propria sa imagine, una cu mult mai buna decat a partidului care l-a promovat. Asa incat, putem spune, la aceasta ora, Ovidiu Nila dispune de un imens capital de simpatie si (de ce nu ?) electoral. Si ca este un "target" pentru multe dintre formatiunile politice aradene. Orice om care are in cap catusi de putina politica trebuia sa-si dea seama deja ca pentru a ramane in functie,actualul prefect trebuie sa se "apropie" de PDSR, formatiune castigatoare a scrutinului din 26 noiembrie si cea care va numi viitorii reprezentanti ai Guvernului in teritoriu, si sa incerce sa-si aranjeze "cate ceva", sau, de ce nu!, sa-si faca o cadere mai usoara. Iar Nila doreste ( a aratat-o!) sa ramana acolo unde se afla. Pentru ca-i place, pentru ca a demonstrat ca vrea sa faca multe si, mai ales, pentru ca a simtit ce inseamna puterea. Dinspre cealalta parte, cea a PDSR, nu se stie inca nimic oficial, totul si toate ramanand la stadiul de zvon. Variante sunt multe. Una ne "spune" ca Nila e in stand-by. Si ca, indiferent ca pleaca de la Prefectura, are pregatit un loc foarte "cald", pe undeva prin zona. Asta, in cazul in care unul dintre numele care se vehiculeaza (Gheorghe Pele, George Medintu, George Vlai sau chiar Alexandru Pirv) vor fi acceptate de Adrian Nastase. In schimb, alta il "tintuieste" in scaunul deasupra caruia, cu amandoua mainile il mangaie protector primarul municipiului, Dorel Popa (acesta, intors recent din Statele Unite, va pleca, din nou, in ianuarie. Tot in mijlocul americanilor). In fine, nu stim cata crezare sa dam informatiei ca primarul pleaca ambasador in SUA, dar, daca va fi asa, Ovidiu Nila ar putea candida, la eventualele alegeri anticipate, pentru fotoliul de primar. Sustinut de PDSR. Aceasta e a treia varianta. Oricum, e forfota in jurul Prefecturii. Iar tamplarii nu stiu cum sa faca: sa lipeasca, sa bata in cuie, sau sa imbrace scaunul de prefect in catifea.
P.S. Florin Remetean, presedintele PSDR Arad,este "in carti" pentru a ajunge subprefect.
Monica Antoci spera ca noua guvernare va sprijini ANHRConferinta de presa organizata ieri, de Asociatia Handicapatilor Neuromotori din Romania, la Cantina Sociala a Primariei, a pus pe tapet problematica stringenta cu care se confrunta asociatia. Astfel, Monica Antoci si Ecaterina Ani Jager, presedinta, respectiv vicepresedinta asociatiei, au scos in evidenta faptul ca, inainte de alegeri, majoritatea partidelor parlamentare au primit din partea ANHR Programul National "Alegeri 2000", program in cadrul caruia se promova ideea "Incurajarea participarii civice in procesele electorale din Romania". Acest program a fost lansat cu sprijinul financiar acordat de German Marshall Fund al Statelor Unite (C.M.F.) si promoveaza ideea sprijinirii asociatiei de handicapati, intrucat si acesta conteaza la exprimarea votului, in Romania existand 6-7 milioane de handicapati. De asemenea, Monica Antoci si-a exprimat in mod vehement nemultumirea pentru felul cum actuala guvernare (inca) s-a preocupat la sprijinirea handicapatilor din Romania, cu atat mai mult cu cat in cadrul Guvernului fiinteaza un Secretariat de Stat pe aceasta problema. Ba, mai mult, secretarul de stat pe problemele handicapatilor, Gabriela Popescu, a facut mai mult figuratie in minister, lucru ce a impiedicat-o sa-si ridice consistentul salariu, fara probleme de constiinta. In acest context, conducerea AHNR a trimis o scrisoare deschisa viitorului prim ministru, Adrian Nastase, in care este rugat ca, atunci cand formeaza noul guvern, sa nominalizeze in fruntea Secretariatului de Stat pentru Persoanele cu Handicap o "persoana care poate face dovada cunoasterii problemelor si necesitatilor persoanelor cu handicap anterior numirii sale". Monica Antoci si-a exprimat convingerea, in finalul conferintei de presa, ca noua guvernare nu va face greselile care s-au facut in ultimii patru ani si va sprijini activitatea AHNR.
Toti angajatii vamali au depus juramantulAsa cum a promis, imediat dupa investirea in functie, Traian Branduse, directorul Regionalei Vamale Arad, a organizat ieri a doua conferinta de presa, de data aceasta la Biroul Vamal Varsand. Am aflat astfel, ca, in timpul scurs de la precedenta conferinta de presa, toti angajatii DRV Arad au depus juramantul pentru statutul de functionari publici. De asemenea si conducerea Regionalei Vamale a sustinut examenul de atestare pe posturi si a depus juramantul in fata conducerii Directiei Generale a Vamilor. In prezent, se desfasoara examenul de atestare pe post a sefilor de servicii si birouri din cadul DRV, precum si a sefilor, adjunctilor si a sefilor de tura de la birourile vamale de la Nadlac, Varsand si Turnu. Directorul Regionalei Vamale Arad a mai informat ca in urma licitatiei ce a avut loc pentru desemnarea firmei proiectante la viitoarele sedii ale Vamii Arad si a Directiei Vamale, proiectele celor doua sedii vor fi intocmite de Proiect SA Arad. Termenul de finalizare a celor doua proiecte este de patru luni, adica luna martie a anului viitor. Actuala conducere a DRV spera ca la o eventuala rectificare bugetara, la mijlocul anului viitor sa inceapa executia la aceste investitii. Sediul Regionalei Vamale va fi construit langa sediul vechi iar cel al Vamii Arad in zona Parcului industrial, langa firma Leoni. In alta ordine de idei, am aflat ca joi se va deschide oficial un nou punct vamal la Petrosani iar fostul sef al DRV, Stefan Rabotka se afla timp de trei luni in perioada de proba, pe functia de adjunct al Vamii Varsand. Aurel Matiut, seful Vamii Varsand ne-a spus ca vamesii se confrunta cu probleme in ceea privesc actele anumitor marfuri. Astfel, cele mai tranzitate marfuri pentru care nu se pot prezenta, de cele mai multe ori, acte, personele juridice sunt: televizoare, frigidere, cauciucuri, piese auto, iar la persoanele fizice: produse alimentare si cosmetice. La ora actuala DRV a confiscata marfa in valoare de aproape 2 miliarde de lei si urmeaza ca in urma licitatiei marfa sa fie valorificata prin firmele ce castiga aceste licitatii.
In bibliotecile universitare se vor infiinta puncte de informare ONU - Virtual Arad News (c)2000Oficiul Coordonator al Natiunilor Unite (OCNU) in Romania va pune in aplicare trei proiecte destinate tinerilor, primul referindu-se la bibliotecile universitare, cel de-al doilea la concursuri pe diferite teme pentru studenti, iar cel din urma avand ca scop consilierea si informarea despre HIV/SIDA, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Winston Temple, seful Oficiului. Studentii din Arad, Brasov, Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Iasi, Targoviste si Targu Mures vor beneficia, prin intermediul primului proiect, de 15 puncte de Informare ONU, in cadrul bibliotecilor universitare din orasele respective. Al doilea proiect se refera la organizarea de concursuri de eseuri pentru studenti, pe tema viitorului Romaniei, in viziunea tinerei generatii. Pana acum, a avut loc un astfel de concurs, ai carui castigatori au primit premii cuprinse intre 1.500 si 500 de dolari si o excursie la sediul ONU, din New York. Ultima initiativa a OCNU se numeste: "Informare, comunicare, diseminare de materiale si consiliere electronica despre HIV/SIDA pentru tineri cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani", fiind finantata de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Iulian Raicea cel mai bun sportiv al anului din judetul AradLa intocmirea clasamentului s-au luat in calcul rezultatele obtinute in competitiile internationale
Iulian Raicea, sportiv legitimat la CSM Conar, a fost declarat de catre DTJS drept cel mai bun sportiv din anul 2000 al judetului nostru. De mentionat ca in urma discutiilor dintre reprezentantii cluburilor sportive, oficialii DTJS si jurnalisti, clasamentul a fost intocmit in baza rezultatelor obtinute la competitiile internationale (JO, CM, CE si CB). Raicea a adunat 330 de puncte, in urma rezultatelor de la JO, Cupa Mondiala si Supercupa Mondiala, Locul doi i-a revenit aradeanului Adrian Jigau, halterofilul de la CS Astra, adunand 200 de puncte, la JO si CE. Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat Otilia Badescu, de la CSM Conar, cu 90 de puncte. Gheorghe Guset, sportiv legitimat la Asociatia Atletismul Aradean, este ocupantul locului patru. Desi a ratat un rezultat bun la Sydney, Guset a strans 70 de puncte la CE de sala, unde s-a clasat pe locul V, si la JB. Pe pozitia urmatoare se afla halterofilul de la CS Astra, Adrian Mateas, propulsat pe acest loc de medalia de argint obtinuta la CE in proba de smuls a categoriei 105 kg. Atletismul aradean este reprezentat in top 10 si de aruncatorul de disc Ionel Oprea, campion balcanic, el fiind clasat pe pozitia a sasea, cu 20 de puncte. Pe locul sapte o gasim pe Lucia Mihalache (tir- talere), eleva antrenorului Stefan Kolles de la CSM Conar fiind vicecampioana balcanica in proba de skeet. Marea speranta a tirului aradean, Marius Cenadan, de la CS UTA-CSM Conar, ocupa locul opt si este urmat in clasament de o alta mare speranta, jucatoarea de tenis Dana Dodean. Acestia au fost cei mai buni noua sportivi aradeni cu rezultate la competitiile internationale. Dar in top 10 a patruns si inotatorul Dan Ardelean, de la CSM Conar, care a punctat prin cele cinci locuri II si alte trei locuri III la CN de natatie.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}