title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 15 martie 2000

Santierul podului CFR a fost inundatLucrarile de consolidare a Podului rutier "Traian" si reparatia capitala a Podului CFR sunt puse in pericol din cauza cresterii cotelor raului Mures, cele doua santiere fiind inundate. Nivelul muresului a crescut cu aproximativ doi metri si jumatate in ultimele 48 de ore. Lucrarile la pilonii podului "Traian" au fost incheiate, dar este blocata consolidarea malului stang. Constructorii au fost obligati sa distruga digurile de pamant pe care le-au ridicat, deoarece exista riscul ca Muresul sa rupa acest dig, iar puterea viiturii sa distruga malul stang, a declarat seful lucrarii de la podul "Traian", ing. Victor Sogor. Lucrarile de regularizare a cursului Muresului si de consolidare a fundatiei pilonului stang al Podului "Traian" sunt finantate din fonduri Phare. Proiectul, in valoare de 600.000 de euro, are ca termen de finalizare luna iulie a acestui an. Constructorii apreciaza ca se vor putea incadra in acest termen, deoarece lucrarile se aflau in faza avansata. Aceasta lucrare este o etapa preliminara in proiectul de consolidare a Podului "Traian", in vederea redeschiderii acestuia pentru traficul de tonaj mediu. Santierul Podului CFR a fost inundat pentru a patra oara. Lucrarile de reparatie capitala au inceput in luna septembrie 1999 si obiectivul ar fi trebuit predat SNCFR in octombrie 2000, dar constructorul estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate anul viitor deoarece o parte din lucrare trebuie refacuta, a precizat ing. Alexandru Barbu, sef  lucrare pod CFR. Circulatia feroviara pe podul CFR a fost inchisa in 1998. Acesta este singurul pod feroviar care leaga cele doua maluri ale Muresului si a fost construit in 1912. Nivelul raului Mures este in crestere si hidrologii asteapta formarea unei viituri peste aproximativ 24 de ore.
Italfer vrea sa cumpere actiuni la Feroneria - Virtual Arad News (c)2000Printre putinele fabrici care au trecut cu bine examenul privatizarii este si SC Feroneria SA. Acest succes a avut rasunet pana in Italia, facandu-i pe reprezentantii firmei Italfer sa devina interesati de fabrica aradeana. Astfel, acestia si-au manifestat intentia, printr-o scrisoare adresata Consiliului de administratie, de a cumpara pachetul de actiuni detinut de asociatia PAS, Programul Actiunii Salariatilor. Aceasta asociatie este formata din angajati, fosti angajati sau colaboratori ai societatii, in urma privatizarii prin metoda MEBO, care detin impreuna 40 la suta din actiuni. Restul actionarilor sunt cei care au contribuit cu cupoane la privatizare (Legea nr. 55/1995). Societatea Italfer, recent infiintata, are, ca obiectiv principal realizarea unor investitii de peste 100 de miliarde de lei in tara noastra. Sorin Panus, reprezentantul firmei italiene in Romania ne-a declarat: "Principalii actionari ai Italfer sunt oameni cunoscuti in lumea intreaga si ei doresc crearea unui grup industrial puternic, aici. Feroneria a fost aleasa pentru ca dispune de oameni capabili cu care nu e nevoie sa o iei de la capat, ci putem avansa in timp scurt." Italfer spune ca in cazul semnarii unui contract cu asociatia PAS, noi suntem dispusi sa oferim toate garantiile legale necesare ca nu se va opera nici o reducere de personal. Intrebat care sunt aceste garantii legale, Sorin Panus ne-a raspuns: "Este vorba despre un contract care sa poata fi reziliat, in conditiile in care nu se respecta. " Desi Italfer sustine ca a trimis o scrisoare de intentie Consiliului de Administratie al PAS Feroneria, in data de 10 martie, Ioan Jude, director general la Feroneria ne-a declarat: "Comunicatul aparut in ziar ne-a luat prin surprindere. Noi am primit abia luni, 13 martie, o adresa cu data postei 13 martie. Pe adresa apare o semnatura falsa si din aceasta cauza noi o consideram nula. Daca vom primi o scrisoare semnata de unul dintre actionari, in care sa se spuna clar ce vor, atunci suntem dispusi sa colaboram. Nu stiu daca oamenii sunt dispusi sa vanda actiunile, dar nu cred asa ceva." Dan Visa, liderul sindicatului de la Feroneria a afirmat ca se stia de ceva timp de intentia italienilor si ca acestia "au facut unele tatonari. Acum oamenii sunt indecisi: sa vanda sau sa nu vanda actiunile." Decizia de a vinde sau nu actiunile, apartine numai actionarilor. Daca raman cu actiunile, pot contribui in continuare la hotararile care se iau in legatura cu soarta fabricii, iar daca le vand pot lua o anumita suma de bani.
La Discoteca Laser o seara DAMEntialaIn organizarea Lucky Strike si Pro FM, vineri seara, in incinta discotecii Laser din Arad, a avut loc un mega show de zile mari, inclus in turneul DAMEntial
* Punctul de atractie l-a constituit frumoasele fete de la EXOTIC, A.S.l.A. si EVRIKA
*La conferinta de presa, care a avut loc inainte de spectacol, am aflat ca EVRIKA pune baza foarte mult pe mesajul melodiei si, implicit, pe producatorul muzical, fara de care nu pot exista
* Fetele de la EXOTIC ne spun ca in curand vor scoate pe piata un nou album. Pentru ele, versurile melodiilor nu trebuie sa fie nici prea simple, dar nici prea filozofice.
* Cele patru A.S.I.A.-tice ne-au spus ca nu doresc sa cante solo si vor scoate o melodie cu formatia RACLA.
* Un dialog "spiritual" a avut loc intre George Vintila (Generatia PRO) si Dacian (Generatia Observator), in momentul in care primul l-a asemuit pe redactorul nostru cu solistul de la Cargo, Kempes
* Atunci, al nostru ziarist a afirmat ca nu este prima data cand i se spune asa ceva, insa a tinut sa precizeze ca el canta mai bine decat Kempes. (Bineinteles ca nu este adevarat)
* Nici Marius nu a avut parte de ceva mai putin placut, acesta fiind sarutat cu foc de "exotica" Andreea.
* La ora 22,00, a urmat in Laser un spectacol de milioane (am putea spune, atat la propriu, cat si la figurat), in care cele trei formatii i-au incantat pe cei prezenti cu atat de celebrele melodii "Inima mea" (A.S.I.A.), "Sexy" (EXOTIC) si EVRIKA
* British American Tobacco Romania prin marca sa Lucky Strike si PRO FM, alaturi de George Vintila au oferit, in urma unor concursuri, premii cu adevarat pe cinste, tinerilor din Discoteca Laser care au raspuns corect la intrebari ce tin de domeniul "LUCKY"
* Astfel, s-au castigat brichete clasice si Zippo (toate purtand semnul LUCKY), caciulite PRO FM, butelcuta (un fel de wisky sau palinca de pruna la purtator)
* LASER-ul a fost supraincarcat de tineri peste 18 ani care s-au calcat reciproc pe picioare.
Scoala generala Sebis a fost vizitata de englezi - Virtual Arad News (c)2000In cursul saptamanii trecute, Scoala Generala cu clasele I-VIII din Sebis a primit vizita unei delegatii: din localitatea Farington comitatul Oxford din Anglia, vizita care se inscrie intr-un program de colaborare demarat in aprilie anul trecut, intre cele doua localitati. Din delegatie au facut parte John Lockley, preot baptist din Farington si Nick Liddiard, director de vanzari la "Computer Options". Scopul acestei vizite este de a ajuta la dotarea scolii din Sebis, in special laboratoarele de informatica, fizica si chimie. In acest sens, in luna mai vor sosi primele cinci computere pentru scoala Generala. Aceasta actiune nu este singulara, in luna decembrie a anului trecut pe adresa scolii sosind 14 cutii cu cadouri, cadouri care au fost impartite la 410 elevi. Tot in acea luna, pe baza de reciprocitate, elevii din Sebis au trimis un pachet cu obiecte specific populare, cu care, in Anglia s-a organizat o expozitie intitulata "Romania". Joi, 9 martie, delegatia engleza a participat la activitatea Cercului de limba engleza, condus de profesoara Maria Rodica Vekas (careia ii revine principalul merit al acestei colaborari), unde 38 de elevi sebiseni au demonstrat cat de bine cunosc viata si opera poetului, pictorului si sculptorului englez din secolul al XVIII-lea, William Blake. Un merit deosebit in colaborarea romano-engleza a avut si medicul veterinar Ioan Dalca (care a fost si primul om de legatura cu Nick Liddiard), alaturi de Maria Codreanu, director al Grupului Scolar Industrial Sebis si, nu in ultimul rand, Romulus Barbatei, directorul adjunct al aceleiasi institutii. De mentionat ca, in urma vizitelor de anul trecut in Romania, la intoarcerea in tara, Nick Liddiard a editat un jurnal care circula in Farington sub forma de brosura intitulat, "Romania Aid Trip - 1999", iar in ziarul local "The Faringdon Folly" au aparut mai multe articole despre Sebis. Articole care ne reprezinta intr-o alta lumina, mai putin cunoscuta occidentalilor, obisnuiti cu tot felul de imagini socante despre tot ce inseamna Romania.
Sergio Rossi este antrenorul portarilor de la UTA

Sergio Rosi (43 de ani) este noul antrenor al portarilor de la FC UTA. Rossi a parasit echipa nationala a statului San Marino, unde a antrenat pentru ultima data, venind la Arad pentru a-l ajuta pe Antonio Antonucci, antrenorul principal al "Batranei Doamne". Potrivit comunicatului de presa emis de FC UTA, Sergio Rossi s-a ocupat de pregatirea portarilor la diverse echipe si a tinut multe stagii de pregatire a portarilor. Component al comisiei UEFA de studiu al portarilor si autor al unei publicatii cu privire la antrenamentul portarilor, Sergio Rossi va pregati, pana la finalul actualei editii de campionat, goal-keeperii de la UTA.


Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}