title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Miercuri, 18 octombrie 2000

Sedinta extraodinara la CLM AradIeri, Consiliul Local Arad s-a intrunit in cadrul unei sedinte pe a carei ordine de zi s-a aflat si rectificarea bugetului propriu de venituri si cheltuieli. Consilierii au votat suplimentarea bugetului la: Salubritate - 450 milioane lei; Gospodarire Comunala - 300 milioane lei si Intretinere si reparatii strazi - 250 milioane lei. Pentru lucrari de reparatii la unitatile de invatamant s-au alocat peste 800 milioane lei. Tot ieri, consilierii municipali au aprobat noile tarife la transportul in comun. Astfel, un bilet de calatorie cu Tramvaiul va costa din 1 noiembrie, 3500 lei. Pentru actiunea "Strangeri de maini", in cadrul careia vor avea loc intalniri intre orasele infratite Arad si Gyula, s-au alocat 17 milioane lei. In schimb, deocamdata, nu s-au gasit 270 milioane pentru premierea celor doi olimpici aradeni Raicea Iulian si Badescu Otilia. Pana la ora actuala, din fonduri extrabugetare s-au adunat 50 milioane lei in acest scop. Dupa o luna si jumatate de amanari si discutii a fost aprobat contractul de mandat cadru pentru reprezentantii CLM in AGA si Consiliul de Administratie (C.A.). Practic, in AGA sau CA, consilierii municipali nu vor mai putea vota dupa cum ii taie capul sau dupa cum ii conduc interesele. Ei vor fi nevoiti sa aiba aceeasi pozitie la vot. Ieri a fost, in sfarsit, transata problema Bazei Sportive UTA. Conform hotararii adoptate ieri, CLM si-a dat acordul de a prelua in administrare Baza Sportiva Stadion UTA, in conditiile trecerii acesteia in domeniul public al statului. Un moment emotionant l-a constituit decernarea titlului de cetatean de onoare al municipiului Arad profesorului universitar dr. Gheorghe Sora, moment la care a participat PS Timotei Seviciu si presedintii unor asociatii civice si culturale din Arad.
BB Computer prezinta tehnologie de ultima ora - Virtual Arad News (c)2000Ieri, in sala de conferinte a Hotelului Central a avut loc manifestarea MB Distribution Road Show organizata de catre EPSON in colaborare cu BB COMPUTER. Acest eveniment, devenit deja traditie, reprezinta un prilej pentru a face cunoscute ultimele noutati aparute in domeniul echipamentelor de calcul si periferice IBM, EPSON, EPSON ISD si LIEBERT. BB Computer este unul din cei 200 de parteneri ai firmei EPSON. Directorul companiei BB Computer ne-a declarat ca aceasta manifestare va continua si in anii urmatori conform traditiei. M.B. Distribution si-a inceput activitatea in anul 1993, in prezent numarand in portofoliu trei titluri de distribuitor national. Principiul fundamental pe baza caruia MBD isi structureaza actvitatea este cel a unei retele de distributie care acopera tot spatiul romanesc. La Arad a fost ales ca partener o firma de top in domeniul calculatoarelor care nu mai are nevoie de nici o prezentare: BB COMPUTER.
Spatiile verzi au fost afectate de seceta - Virtual Arad News (c)2000Nimeni nu se astepta ca seceta din acest an sa afecteze pana si spatiile verzi din municipiu, mai ales ca exista inca dotari pentru irigarea lor. Directorul Regiei de Gospodarire Comunala, Ovidiu Marian, a semnalat, totusi, aceasta problema administratiei locale. Marian considera ca seceta a provocat pierderi atat de insemnate, incat, datorita faptului ca sumele necesare pentru intretinerea spatiilor verzi au intarziat sa fie acordate, anul viitor ele se vor dubla pentru refacerea lor. Mai precis, Gospodarirea Comunala a solicitat anul acesta o suplimentare de la bugetul municipiului in valoare de 1,3 miliarde de lei, dar i s-a acordat doar 300 de milioane. Suma a fost folosita doar pentru pastrarea cat mai curata a acestor spatii. Ovidiu Marian a dat ca exemplu negativ a felului cum pot fi ingrijite spatiile verzi din Piata Avram Iancu, unde gazonul a disparut demult, iar pomii care au fost plantati abia anul trecut au inceput sa se usuce. Aradul sufera de multi ani de lipsa spatiilor verzi, singura oaza de oxigen din centru fiind doar teii de pe bulevard. Din aceasta cauza, amplificata si de reteaua de canalizare, invechita si greu de administrat, la care se adauga solutiile arhitecturale nu prea fericite gasite pentru amenajarea rondourilor de flori la un nivel superior al canalelor de scurgere a apei pluviale, Aradul ocupa un loc fruntas pe tara in privinta poluarii, principala sursa de poluare fiind praful ce se ridica in atmosfera. Vegetatia prevazuta pentru spatiile verzi ale orasului s-a deteriorat vizibil si in parcurile si asa putine ale Aradului. Directorul Ovidiu Marian spera ca in proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prevazute sume si pentru refacerea spatiilor verzi. In Planul urbanistic General al Aradului, aprobat in urma cu circa sase ani, este prevazuta si o extindere a spatiilor verzi si a zonelor de agrement, insa deocamdata nu a fost respectata.
Presedintele CJA  - Caius Parpala anunta infratirea Aradului cu HiananPresedintele Consiliului Judetean, Caius Parpala, s-a intors duminica din cele doua calatorii in strainatate. La inceputul acestei luni, Caius Parpala a definitivat o initiativa prin care s-a urmarit infratirea Aradului cu provincia chineza Hianan. Protocolul a fost parafat la Conferinta Internationala a Oraselor Infratite, care a avut loc la Beijing, la sfarsitul lunii septembrie. Procesul de infratire a durat mai bine de o legislatura romaneasca in administratie. Chinezii vor vizita Aradul in primavara anului viitor, fiind foarte interesati de investitii in turismul romanesc, dar ar vrea sa aduca aici si investitori straini. O alta infratire a fost semnata cu provincia italiana Padova. Protocolul prevede initierea unui grup de lucru comun, format din specialisti romani si italieni, inclusiv intr-o colaborare privind specializarea functionarilor aradeni in legislatia europeana.
Fostul prefect - Gheorghe Neamtiu este acuzat de calomnieImediat dupa schimbarea sa din functie, Gheorghe Neamtiu, fostul prefect al Aradului, a inceput o serie de devaluiri in presa cu privire la masinatiunile politice intreprinse pentru a fi inlocuit. Demiterea sa l-a determinat sa si schimbe partidul care il propulsase, aducand invinuiri chiar echipei taraniste care l-a ajutat sa ajunga prefect. Ultimul interviu pe care l-a acordat presei locale cuprinde afirmatii conform carora pe timpul mandatului sau a trebuit sa faca angajari de personal in Prefectura, in urma unor interventii politice, ceea ce ar fi fost cauza incompetentei functionarilor institutiei. Primul care s-a simtit lezat in urma acestor afirmatii este fostul secretar al Prefecturii, Marius Buftea. Buftea considera ca afirmatiile fostului prefect, referitoare la proasta calitate a lucrarilor efectuate de el cat a indeplinit functia de secretar, sunt calomnii. In aceeasi categorie a inclus si afirmatiile privitoare la demiterea sa din functie, care in acceptiunea fostului prefect ar fi avut loc la interventia Guvernului. Marius Buftea avea ca sarcini de serviciu coordonarea departamentelor din Prefectura, domeniul protectiei sociale, cel al luptei impotriva dezastrelor, integrarea europeana etc. Marius Buftea a depus deja plangerea penala impotriva fostului prefect, iar prima infatisare in proces a fost stabilita pentru data de 27 octombrie. Fostul secretar al Prefecturii nu s-a hotarat deocamdata asupra eventualelor daune morale sau a despagubirilor pe care le va solicita fostului sau sef, preferand sa se consulte cu avocatul sau. Gheorghe Neamtiu a fost numit in functia de prefect al Aradului in 1997, inlocuindu-l pe Ioan Horhat, la finalul mai multor controverse si dispute existente in PNTCD Arad. Anul acesta, el a fost schimbat din functie cu Ovidiu Nila, tot la propunerea filialei aradene a PNTCD.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}