title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Luni, 20 noiembrie 2000

Elevii de la Colegiul de Protectia Mediului in actiuneLa sfarsitul saptamanii trecute, un grup de elevi ai Colegiului de Protectia Mediului a iesit in parcul de la Padurice, cu un scop pe cat de precis, pe atat de nobil: igienizarea parcului. Actiunea lor a dat o alta fata spatiului verde ce imprejmuieste lacul si a reusit sa castige respectul trecatorilor. Elevii sunt si membrii fundatiei "Pro natura". "Mi-era greu sa trec pe langa acest parc si sa ma uit la el. Aici, parca  este cartierul cainilor vagabonzi, al alcoolicilor si al persoanelor certate cu legea. Dimineata este plin de sticle sparte, mucuri si pachete goale de tigari, iar cei cativa boschetari care mai dorm pe banci fac o mizerie de nedescris. Este mai mult decat laudabila initiativa acestor copii, care, iata, ne-au demonstrat ca si noi ne putem intretine parcurile, totul e sa vrem acest lucru", ne-a declarat Ioan Mot, un trecator prin zona cosmetizata de elevi.
Prefectul Ovidiu Nila a participat la deschiderea Centrului ConnexPromovand un nou concept de amenajare a magazinelor dealerilor, caracterizat prin profesionalism si inovatie, CONNEX propune in Romania - in colaborare cu dealerii sai autorizati - o linie noua, moderna a punctelor de vanzare, avand ca obiectiv crearea celor mai bune magazine GSM din tara. In acest context se inscrie si inaugurarea, vineri, a noului magazin CONNEX Expert Center - TERRA SAT situat pe B-dul Revolutiei nr. 31, Aradul inscriindu-se astfel intre cele 27 de orase din tara unde functioneaza astfel de magazine, care reprezinta cel mai inalt nivel al serviciilor GSM si un standard specific al relatiei cu clientii. La festivitatea inaugurarii noului centru CONNEX au participat: Ovidiu Nila, prefectul judetului Arad, Lucian Cristea, seful Zonei de vest a firmei CONNEX, Olivia Parvu si Dan Popa, reprezentanti zonali ai CONNEX, Cristian Boerean, director general al TERRA SAT, alti invitati precum si reprezentanti ai presei.
Florin Piersic a incantat publicul si candidatiiCelelalte partide au profitat de moment si si-au facut campanie electorala
In Piata Revolutiei a avut loc, vineri seara, lansarea candidatilor PRM Arad la Senat si Camera Deputatilor, actiune de la care a lipsit Corneliu Vadim Tudor, candidatul PRM la Presedintia Romaniei. Lansarea candidatilor PRM a fost facuta in mijlocul unui spectacol de mare tinuta artistica, in piata din fata Primariei adunandu-se aproximativ 8 000 de aradeni dornici de a vedea atat candidatii PRM pentru Parlamentul Romaniei, cat, mai ales, spectacolul care a avut loc cu aceasta ocazie. La inceput, pe scena s-au produs interpretii de muzica populara Elena Roizen, Sofia Vicoveanca si Nicolae Furdui Iancu. Dupa acest moment folcloric, Octavian Ursulescu a prezentat, pe rand, intreaga echipa propusa de PRM Arad pentru Parlament. Dupa ce, rand pe rand s-au prezentat in fata partici- pantilor candidatii, pe scena a urcat Florin Piersic. Cunoscutul actor a prezentat, in termeni elogiosi, povestea prieteniei care-l leaga de constanteanul Dorel Constantin Onaca, pe care-l cunoaste de cand acesta era doar un copil, care visa sa devina "scafandru si presedinte". Inainte de urcarea pe scena a candidatului PRM, Florin Piersic a citit o poezie dedicata "salvatorului de epave". Dorel Constantin Onaca, care le-a tinut un discurs aradenilor. Dupa acest moment, pe scena au urcat indragitul interpret de muzica usoara Gabriel Dorobantu si formatia etno- pop Ro-Mania. Spectacolul PRM a fost putin deranjat de membrii altor partide. Astfel, membrii Partidului Democrat au iesit la plimbare imbracati in scurte cu sigla PD, fapt care l-a deranjat la culme pe candidatul PRM la Camera Deputatilor, Adrian Muresan, care l-a sunat pe presedintele OT- PD, Nicu Iotcu, cerandu-i sa-si retraga oamenii de pe strada. Acesta a replicat ca ei sunt in timpul liber si fac ce vor, enervandu-l si mai tare pe candidatul PRM. Nici membrii PNL nu au stat cu mana-n san, ei aruncand de la balconul sediului partidului cu diverse materiale electorale, in special cu plase, care erau "culese" cu sarguinta de catre cetatenii care se indreptau spre actiunea organizata de PRM.
Directorul Varan e convins de valoarea Teatrului aradeanIn aceste zile, directorul Teatrului de Stat din Arad, Ion Varan, se afla la Bucuresti, unde participa, ca invitat, la una dintre cele mai importante manifestari culturale ale anului - Festivalul Teatrelor Nationale. Contactat telefonic, Varan ne-a precizat ca acest festival nu se reduce strict la vizionarea spectacolelor, ci, in fiecare seara, dupa finalul fiecarui spectacol, au loc, sub egida UNITER, mese rotunde. In cadrul acestora, se discuta reprezentatiile fiecarui "National", prestatiile actoricesti si regizorale fiind tratate fara menajamente. "Trebuie sa recunosc ca am constatat, cu surprindere, ca unele spectacole nu se ridica la o valoare foarte mare. Au fost actori care nu si-au rezolvat rolurile, dand senzatia ca nu-si prea gasesc locul pe scena. Dar au fost si spectacole care s-au ridicat la valoarea impusa, de apartenenta la un teatru national", spune Ion Varan. La Festivalul Teatrelor Nationale sunt invitati sa participe toti directorii de teatru din Romania, oferindu-se, astfel, prilejul unui schimb de opinii si de idei. "Schimburile de idei se pot fructifica in timp, deoarece experienta tuturor celor angrenati in acest sistem poate duce la indeplinirea unor planuri extrem de valoroase". Ion Varan, fiind cazat impreuna cu Radu Macrinici, a reusit sa-i smulga acestuia promisiunea ca, in cel mai scurt timp, va trimite teatrului din Arad textul unei piese inedite pentru a fi pusa in scena. "Este vorba despre un basm pentru copii, "Ivan Turbinca", ce poate fi realizat intr-o maniera deosebita", ne declara Ion Varan. "Sunt bucuros sa constat ca noi, desi nu suntem un teatru national, putem sta alaturi de aceste institutii. Pentru ca acum, avand prilejul sa vizionez atatea montari celebre, mi-am dat seama ca multe dintre spectacolele noastre se ridica la valoarea celor prezentate in acest festival", spune Ion Varan. "Cu aceasta ocazie am reusit sa studiez un proiect teatral extrem de interesant."  Teatrul National din Targu Mures a organizat un parteneriat cu Franta, pentru promovarea dramaturgiei contemporane romane si franceze. Acest proiect, denumit "Fata in fata", presupune montarea unor spectacole dupa autori romani in viata pe scene franceze si ale unor autori francezi in viata pe scene romanesti.
Claudiu Arhilei si cei doi ciobanesti germani premiatiIn cadrul conferintei care a avut loc, vineri, 17 noiembrie, la Asociatia Chinologica Arad, presedintele asociatiei, Gheorghe Schill, a prezentat ultimele noutati legate de activitatea si succesele obtinute, precum si unele proiecte de viitor, proiecte deloc neglijabile. Astfel, in cadrul conferintei, care l-a avut ca invitat de onoare pe doctorul Victor Boata, cetatean american de origine romana, a fost premiat Claudiu Arhilei, proprietarul a doi ciobanesti germani, premiati in cadrul Campionatului European de la Poznan (Polonia) cu medalia de aur si de argint, la categoria juniori (cel mai bun rezultat aradean in materie). Faptul ca doi ciobanesti germani crescuti de chinotehnistii aradeni au obtinut aurul si argintul in cadrul aceluiasi concurs european, dovedeste, inca o data, ca filiala aradeana a Asociatiei Chinologice Romane mergea pe un drum ascendent, presedintele ei, inimosul Gheorghe Schill, dovedindu-se "meserias" in materie. In alta ordine de idei, Gheorghe Schill si dr. Victor Boata au dezvaluit intentia Asociatiei Chinologice Arad de a construi in orasul nostru un spital - hotel pentru caini si alte animale mici, dotat cu cele mai moderne aparaturi si functionalitati. Dar, despre aceste proiecte, si altele, veti afla intr-un numar viitor al stirilor noastre, cand va vom informa mai detaliat.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}