title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Luni, 21 august 2000

Liderul sindical - Traian Gogleaza doreste renegocierea drepturilorJoi, 17 august, la Astra Vagoane-Calatori a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, impusa de schimbarea proprietarului acestei societati (din iulie, dupa ce a platit FPS-ului, firma aradeana Xedox Exim a devenit actionarul majoritar la Astra Vagoane-Calatori). AGA a aprobat propunerea de completare a obiectului de activitate a societatii cu construirea si repararea de vagoane marfa si boghiuri. S-a numit si administratorul Astrei- Calatori, care este tot Liviu Bobar, administratorul de pana acum al societatii. In ceea ce-i priveste pe angajati, liderul sindicatului, Traian Gogleaza, spune ca: "De luni vom demara discutii cu noul patron. Prioritatea sindicatului e renegocierea contractului colectiv de munca. Trebuie sa ne pastram drepturile castigate pana acum si, de asemenea, sa incercam sa obtinem alte avantaje cum ar fi mariri de salarii." La Astra-Calatori, de lucru este. Toti angajatii (in afara celor care sunt in aceasta perioada in concedii) sunt in fabrica.
Centrul pentru emigranti va fi terminat in noiembrie - Virtual Arad News (c)2000In localitatea Horia a inceput, in luna ianuarie, constructia unui  "Centru de primire, triere si cazare", destinat strainilor depistati cu drept de sedere expirat sau aflati ilegal in Romania. Termenul de predare a constructiei trebuia sa fie 30 august 2000. La ora actuala, doar 75% dintre lucrari sunt finalizate. Dl. Constantin Cracana, maistru la firma executanta S. C. Tehnodomus SRL, afirma ca termenul de predare a lucrarii s-a amanat pana la 1 noiembrie, din cauza lipsei de fonduri. Constructia este structurata pe trei corpuri de cladire si anume: corpul de primire care ocupa o suprafata de 450 de metri patrati, corpul de legatura ocupa o suprafata de 460 de metri patrati, iar cel administrativ suprafata acestuia fiind de 42 de metri patrati. Pe langa cele trei corpuri, imigrantii se pot bucura si de alte facilitati, cum ar fi asistenta medicala, confort, bucatarie, spalatorie si spatii de recreere. Pentru a putea fi data in folosinta, mai trebuie executate fatadele, drumurile de acces si finisajul exterior.
Serele aradene vor fi vandute pe bucatiS.C. Alfar S.A. este una din societatile aradene aflate in lichidare. Lichidatorul acesteia, firma Expert, a organizat zilele trecute o licitatie pentru vanzarea unor bunuri apartinand Serelor aradene. S-a scos la vanzare o hala industriaia situata in Curtici, doua hectare de sere din incinta Alfar si mai multe mijloace fixe (pe care Alfar nu le folosea in activitate). Doar cateva din mijloacele fixe si-au gasit cumparatori. Desi au fost persoane care s-au interesat de hala si de cele doua hectare de sere, la licitatie nu a participat nimeni pentru respectivele active, acestea ramanand neadjudecate. Lichidatorul Serelor, firma Expert, va organiza saptamanal licitatii pentru vanzarea, pe bucati a activelor Alfar.
Schitul de la Feredeu - oaza de inaltare spiritualaSarbatorile religioase sunt piscuri in cursul anului bisericesc ce ne prilejuiesc momente de mai multa rugaciune, de meditatie, de cercetare launtrica si incercare a omului de apropiere de Dumnezeu. Specifice si reprezentative monumente ale trecutului, manastirile ortodoxe romanesti au reprezentat si reprezinta pentru poporul roman locuri de pelerinaje, de inchinare, de rugaciune, de admiratie, pentru copii, tineri ori varstnici. Manastirile din cuprinsul Eparhiei Aradului si Hunedoarei nu fac exceptie de la aceasta caracteristica generala si, in special, sarbatorile religioase de la sfarsitul verii si, inceputul toamnei aduna sute si mii de credinciosi, atat din cele doua judete, cat si din cele limitrofe. Intr-un trecut mai mult sau mai putin, indepartat, credinciosii alegeau a strabate pe jos drumul de acasa pana la aceste oaze de rugaciune si linistire sufleteasca - nu intotdeauna din lipsa mijloacelor de transport, ci dintr-o dorinta de a fi, mai mult, implinitori ai unei convingeri ca acesti pasi sunt numarati de ingerul pazitor al fiecaruia si atarna in balanta nevointelor si ostenelilor omenesti de a castiga Imparatia Cerurilor. Astazi, modernizarea sistemului de transport inlesneste si mai mult venirea crestinilor catre manastiri, dovada fiind si Praznicul Adormirii Maicii Domnului din acest an. Curtea ce ingradeste Paradisul de vara al Manastirii Feredeu - Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, s-a dovedit a fi neincapatoare pentru multimea de crestini venita din imprejurimi si nu numai, pentru a se ruga, pentru a oferi model de comuniune crestina in Sf. Liturghie, in Taina Sf. Maslu si in celelalte slujbe religioase savarsite aici. Inalt Prea Cuviosul Parinte Staret Ilarion Taucean, impreuna cu obstea manastirii, s-au bucurat de venirea numarului mare de preoti si credinciosi, dornici a o cinsti pe Maica Domnului ca pe cea care a zis si a implinit cuvintele ce trebuie sa devina proprii fiecaruia dintre noi: "Iata roaba (robul) Domnului. Fie mie (noua) dupa cuvantul Tau." De aceeasi inaltare spirituala s-au bucurat si pelerinii veniti la manastirile Hodos - Bodrog, Arad - Gai si Maria - Radna.
Canotajul aradean trebuie ajutatApele raului Mures au dat de-a lungul timpului generatii de canotori si canotoare pentru sportul aradean. Odinioara, canotajul era unul dintre cele mai apreciate sporturi din orasul nostru, cu valoroase rezultate interne si internationale. Cu nostalgie ne aducem aminte de medaliata noastra olimpica, Valeria Racila, un adevarat simbol ai canotajului aradean. Daca pana in 1989 au mai fost ceva rezultate, acum, desi pare greu de crezut, canotajul aradean este pe cale de disparitie. Dupa ce in urma cu cativa ani, C. S. UTA a renuntat la sectia canotaj, profilandu-se doar pe kaiac-canoe, a ramas, ca A. S. Vointa sa salveze onoarea acestui sport. Numai ca nu a reusit acest lucru. Motivul principal il constituie lipsa fondurilor pentru participarea la diferite regate si concursuri. Zilele trecute am poposit pe malul Muresului, la hangarele de la A.S. Vointa, unde l-am gasit pe antrenorul Petru Lascu. Cele auzite ne-au intristat: "Din luna aprilie canotorii nu au mai iesit pe mures. Antrenamentele nu isi au rostul fara competitii. Si cum bani pentru deplasari nu sunt, nu neputem prezenta la nici o competitie din calendarul federatiei. La inceputul acestei luni ar fi trebuit sa fim prezenti la Navodari, pentru a participa la C.N., dar lipsa fondurilor ne-a impiedicat sa o facem."
Pentru a afla cum s-a ajuns aici, am luat legatura si cu presedintele clubului, dl. Matei Peloc, care a confirmat cele spuse de profesorul Lascu: "Atata timp cat noi nu suntem subventionati de Ministerul Tineretului si Sporturilor si trebuie sa ne descurcam singuri, este foarte greu sa facem performanta. Degeaba avem baza materiala pusa la punct, daca sponsorii nu ne ajuta decat cu... promisiuni. Singura competitie din acest an la care am participat a fost in luna aprilie, pe Bega, unde juniorul Huba Molnar a cucerit medalia de bronz, ii cadrul C. N." - ne-a declarat dl. Peloc.
Este adevarat, bani nu sunt. Dar parca nici prea multa vointa in gasirea unor solutii de finantare a acestui sport, care a adus Aradului atatea satisfactii. E mult mai usor sa renunti, asa cum a facut C.S. UTA si cum nadajduim sa nu o faca si A.S. Vointa. Deoarece istoria canotajului aradean ne obliga...

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}