title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Miercuri, 22 noiembrie 2000

Brigada mobila si-a indeplinit misiuneaIn dupa-amiaza zilei de luni, la Cabana Lac din Padurea Ceala, chiar langa Maltaret, a avut loc o aplicatie a Detasamentului de Politie pentru Interventie Rapida. Conform scenariului pus in aplicare de politistii aradeni, un numar de patru infractori au spart o banca din municipiu, dupa care s-au retras in Padurea Ceala. In foarte scurt timp, in padure si-au facut aparitia "mascatii", adica, Detasamentul de Interventie Rapida, care, ajutati de cercetasi, i-au localizat pe infractori. Bineinteles, infractorii erau si ei membri ai aceluiasi departament. Dupa ce a avut loc o misiune de recunoastere, executata de cercetasi imbracati in uniforme de camuflaj, "spargatorii" au fost depistati pe terasa Cabanei Lac. In cateva minute, aceasta a fost inconjurata de "mascati" si de lunetisti. A urmat un schimb de focuri, doi dintre urmariti fiind scosi din lupta. Ceilalti au reusit sa se "blocheze" in interiorul cabanei. Dupa ce au fost detonate cateva petarde si fumigene, si acestia doi au fost scosi din lupta. Toata actiunea nu a durat mai mult de 15-20 de minute, iar rezultatul a fost fericit, pentru ca infractorii au fost anihilati. Din fericire, munitia folosita pentru aceasta aplicatie era doar de manevra, in nici un caz de razboi, motiv pentru care cei care faceau pe ranitii nu erau deloc loviti de gloante. La aceasta aplicatie au participat si colonelul Ioan Ulica si purtatorul de cuvant al IPJ Arad, maiorul Floarea Dan. Dupa cum declara acestia, Detasamentul de Politie pentru Interventie Rapida are un efectiv de peste 20 de persoane, iar in cazul in care acestia primesc alarma sunt gata de interventie in maximum sapte minute.
Dorin Lungu prezinta ultimele reglementari in domeniul rutierSe cere autorizatie pentru folosirea camioanelor in interes propriu
Sectiunea Transporturi - Turism - Servicii a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad a organizat o intalnire cu reprezentantii firmelor de transport marfa si persoane din judetul nostru. Cu toate ca in judet sunt inregistrate 750 de firme de transport, nu au fost reprezentate decat 80 de firme. Cei prezenti au putut afla de la ing. Dorin Lungu, director ARR - Arad, ultimele reglementari in domeniul rutier, care vor intra in vigoare incepand din luna decembrie a acestui an si de anul viitor, reglementari prevazute de legea 105/2000. Ca o noutate este autorizarea, de anul viitor, a transportatorilor care folosesc autocamioanele in folos propriu. Adica, prestari servicii catre populatie sau catre firme autorizate. Acestia vor fi obligati sa dispuna de o baza materiala formata din camioane proprii sau inchiriate. Transportatorii publici sunt obligati sa obtina licenta de transport, vor trebui sa demonstreze ca au capcitate financiara (nu sunt supusi executarii silite din cauza datoriilor) si au capacitatea profesionala de conduce firma. O alta conditie pe care trebuie sa o indeplineasca transportatorii publici este onorabilitatea. Ei vor trebui sa faca dovada ca nu au fost condamnati pentru abateri in sectorul comercial. De anul viitor vor fi scoase din circulatie cursele conventie ale Companiei de Transport Public.
Incendiile de padure au afectat si localitati din judetul nostruIn ultima perioada, flacarile au inceput sa dea de furca pompierilor romani. Mai ales ultimele zile au adus incendii de amploare in judetele Valcea, Caras-Severin si Timis. Iata insa ca nici judetul Arad nu a fost ocolit de astfel de incendii produse pe fondurile forestiere. Asa se face ca in cursul zilei de vineri, pe teritoriul judetului au avut loc cateva astfel de incendii. Primul dintre acestea a aparut pe o pasune impadurita de langa satul Laz, comuna Dezna, unde au ars aproximativ 20 de hectare de padure. De asemenea, au mai ars trei hectare de vegetatie uscata langa comuna Iratos, chiar in imediata apropiere a frontierei cu Ungaria. Dupa cum declara locotenent-colonelul Ioan Sechel, de la Grupul de Pompieri "Vasile Goldis": "Intrucat nici in zilele urmatoare situatia meteo nu se va schimba, recomandam evitarea folosirii focului deschis in zonele impadurite si in apropierea lor ori pe terenuri cu vegetatie uscata".
In Piata Catedralei se construieste o hala noua - Virtual Arad News (c)2000Lucrarile din Piata Catedralei se afla intr-un stadiu final. "Hala noua va avea o suprafata de 650 de metri patrati si va fi destinata comercializarii produselor lactate si de carmangerie," a precizat Corneliu Matica, de la TOP Arad. Incinta va avea toate dotarile necesare pentru desfasurarea in conditii civilizate a acestui gen de comert. Hala va fi pavata cu gresie, atat din considerente estetice, dar in special pentru a asigura o intretinere si curatire facila, pentru respectarea intocmai a normelor igienico-sanitare. Daca evolutia lucrarilor ramane in grafic, in cursul lunii decembrie aceasta noua piata inchisa poate fi functionala.
Vacile crescute in judetul Arad sunt apreciate in taraComisia de bonitare a "mamelor de taurasi", venita de la Bucuresti, a avut de selectionat 218 vaci propuse de cele cinci ferme de elita in cresterea vacilor din judetul Arad. Agroprodex Iratos, Vladilact Vladimirescu, Romgera Santana, SCP Mures, Agroindustriala Curtici si Gospodarirea populatiei au prezentat Comisiei vaci din rasele Baltata romaneasca, Baltata bruna si Holstein. Pe rase, au fost supuse bonitarii 96 de vaci baltate romanesti, 110 Holstein si 12 din rasa bruna romaneasca. Dupa bonitare au mai ramas 167 de vaci, din care 75 baltate romanesti, 8 brune si 84 Holstein. Dupa cum ne-a spus ing. Stefan Cisnadia, sef serviciu ameliorare, reproductie, selectie a animalelor, judetul Arad ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste selectia "mamelor de taurasi".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}