title

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Vineri, 22 decembrie 2000

Prefectul Ovidiu Nila a parasit PNTCD-ulZvonurile ce au dominat discutiile din mediile politice aradene in ultima vreme par sa inceapa sa se adevereasca. Imediat dupa alegerile generale se spunea ca prefectul Aradului, Ovidiu Nila, s-a inscris la PDSR. Zvonul a fost infirmat, dar a avut un apendice, conform caruia Ovidiu Nila ar fi omul preferat in continuare pentru aceasta functie. De aceasta data nimeni nu a infirmat o asemenea varianta. Apoi s-a spus ca ar putea deveni noul candidat la functia de primar al Aradului, daca s-ar fi adeverit si celalat zvon, cel despre plecarea primarului Dorel Popa ca ambasador. Cert este ca, inainte de Craciun, prefectul judetului, Ovidiu Nila, s-a hotarat sa devina independent politic. Contactat telefonic, el ne-a confinnat faptul ca vrea sa devina independent."Cred ca  trebuia sa fac acest gest. Am mai spus o data ca, in politica, daca ti-ai ales calea, trebuie sa te impaci cu destinul", a spus Ovidiu Nila. Deocamdata nu se poate sti daca acest gest politic este si primul pas pentru a fi propus si de PDSR pentru functia de prefect al Aradului.
Numeroase personalitati au fost prezente la festivitatea de premiere la Universitatea "Vasile Goldis"Prima Gala a Premiilor Academice s-a desfasurat, miercuri, in aula Facultatii de Drept a Universititii de Vest "Vasile Goldis". Atmosfera festiva, oaspetii dintre cei mai renumiti si ploaia de premii au tinut capul de afis al evenimentului, care s-a derulat pe o durata de cateva ore. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a dovedit ca stie sa pretuiasca valorile si ca paseste cu demnitate in cel de-al treilea mileniu. In deschiderea festivitatii de premiere au fost recompensati cu diplome de merit, pentru sprijinul acordat Universitatii pe parcursul acestui an si pentru eforturile depuse pentru dezvoltarea invatamantului academic aradean, prefectul Aradului, Ovidiu Nila, presedintele Consiliului Judetean, Caius Parpala, vicepresedintii CJA Gheorghe Falca si Claudiu Cristea, primarul Aradului, Dorel Popa, precum si PS Timotei, episcop al Aradului, Ienopolei si Hunedoarei, PS Sofronie, episcopul romanilor din Ungaria, si prof. univ. dr. Dumitru Camenita, fondatorul invatamantului superior economic aradean. Al doilea moment important al festivitatii a fost premierea primelor zece aparitii editoriale sub egida editurii Universitatii "University Press". Directoarea editurii, Antonela Naaji a prezentat criteriile dupa care au fost acordate premiile: elementele de noutate, valoarea stiintifica, adresabilitatea. Pe primele trei locuri s-au clasat volumele "Atlas of Cell Biology", autor prof. univ. dr. Aurel Ardelean, care si-a donat premiul colaboratorilor "Dreptul si societatea romneasca" si, "Istoria invatamantului superior si a Universitatii de Vest Vasile Goldis". Un moment important l-a constituit si pauza festivitatii, care s-a constituit in acordarea primelor diplome FEDE absolventilor acestor cursuri. Presedintele Federation Europenes des Ecoles, Edouard Jagodnick, a tinut sa fie "prezent" la festivitate, trimitand o telegrama de felicitare proaspetilor absolventi. A urmat festivitatea de premiere a celor mai bune lucrari stiintifice, fiind recompensati cu diplome, de asemenea, zece autori. Surpriza evenimentului s-a dovedit a fi ultimele premii: pentru promovarea imaginii Universitatii si pentru buna colaborare atat cu Universitatea, cat si cu Fundatia universitara "Vasile Goldis" au fost recompensati cu premii toti reprezentantii mass-media din Arad, printre care si cel mai tanar cotidian aradean "Agenda zilei".
Volkswagen are reprezentanta si in Arad - Virtual Arad News (c)2000Miercuri seara, centrul vechi al Aradului a fost sub dominatia autoturismelor Volkswagen. In localul fostei cofetarii Tineretului, situat pe Bd. Revolutiei, firma Quark Motors a reusit sa deschida un show-room al cunoscutei firme germane producatoare de autoturisme. La inaugurarea oficiala au fost invitate personalitati locale, patroni de firme si colaboratori. Cele trei exponate care au atras atentia invitatilor au fost un VW Bora si doua modele de VW Passat. Cuvantul de deschidere a fost rostit de catre Dorel Popa, primarul Aradului, acesta fiind urmat de catre reprezentantul firmei Porsche Romania, unicul importator al acestei firme de autoturisme din Romania. Desi prezent la aceasta manifestare, prefectul Aradului, Ovidiu Nila, a fost neglijat de catre organizatori. Astfel, panglica inaugurala a fost taiata, cu mare greutate, din cauza foarfecelor PRM-iste, cum s-a exprimat reprezentantul Porsche Romania, doar de catre primarul Aradului. Mai mult, Ovidiu Nila nu a rostit nici un discurs, spre stupefactia intregii asistente. Revenind la firma care a avut curajul sa-si deschida un magazin de prezentare in plin centrul Aradului, Quark Motors ofera posibilitatea - atat agentilor economici cat si persoanelor private - achizitionarii in sistem leasing a tuturor modelelor de autoturisme autoutilitare marca Volkswagen. Quark Motors, prin atelierul service din Timisoara, ofera potentialilor cumparatori si posesorilor de autoturisme VW intreaga gama de servicii: diagnoza specializata, reparatii mecanice diverse, revizii si intretineri, reglaje pe stand de geometrie, verificari pe stand de frana, analiza de gaze, reparatii electrice etc. Din nefericire, cumpararea in leasing a unui autoturism Volkswagen Passat necesita, datorita legislatiei in vigoare extrem de greoaie, un anumit timp. Ceea ce nu-i descurajeaza insa, pe potentialii cumparatori. Un posesor al unui VW Pass cumparat prin reteaua Quark Motors, poate fi foarte multumit de performantele acestui tip de autoturism.
Interviu cu directorul general Asirom - Ianos BorosInterviu cu Ianos Boros, director general la sucursala Arad
- Ce inseamna sa conduci o sucursala a celei mai mari societati de asigurare din Romania?
- In primul rand este o responsabilitate foarte mare. Aceasta implica foarte multa munca, care, facuta bine, iti ofera multe satisfactii. Faptul ca ASIROM se situeaza pe primul loc in topul societatilor de asigurari din Romania ne bucura, dar, totodata, ne si obliga.
- Are ASIROM ceva specific?
- Nu neaparat. Noi practicam atat asigurari de persoane, cat si asigurari generale. Practic, prin cele 73 de tipuri, oferim populatiei toata gama de asigurari.
- De ce nu se prea inghesuie populatia sa-si faca asigurari?
- Am putea enumera nivelul de trai scazut, necunoasterea serviciilor oferite de catre societatile de asigurare si indolenta unor cetateni. Este foarte adevarat ca la noi nu exista o cultura a asigurarilor cum este in tarile dezvoltate.
- Ce inseamna, astazi, o asigurare?
- Daca pana in 1989 asigurarile, atat cele auto, cat si cele pentru cladiri si bunuri erau obligatorii, actualmente mai sunt doar cele privind raspunderea civila auto. Toate celelalte, plus tipurile nou aparute dupa Revolutie, sunt facultative. Ramane la latitudinea cetateanului daca doreste sa incheie o asigurare sau nu.
- Cat costa o asigurare auto obligatorie?
- Prima de asigurare de raspundere civila auto se stabileste in functie de capacitatea cilindrica a motorului. Lista cu aceste prime se poate consulta la orice punct de lucru al sucursalei ASIROM. La autoturismele cu capacitatea cilindrica intre 1200 si 1406 centimetri cubi, categorie in care intra si Dacia, prima pentru anul 2001 este de 572 de mii lei. Daca se achita integral, pana la 31 decembrie 2000, se acorda o reducere de 10%, ceea ce inseamna 514 800 lei. Daca posesorii de autoturisme doresc sa incheie asigurarea la sediul sucursalei Arad a ASIROM ei mai beneficiaza de o reducere de 8%, suma reducandu-se la 473 616 lei. Deci, cu aproape o suta de mii de lei mai putin.
- In afara de cele auto, care sunt cele mai frecvente tipuri de asigurari?
- Cele de viata. In cadrul acestui tip de asigurare, pe langa faptul ca persoana este asigurata pe toata perioada contractului, la expirarea termenului cetateanul primeste banii inapoi plus dobanda, sau excedentul. Un alt tip de asigurare este cel pentru cladiri, impotriva calamitatilor si incendiilor. Desi multa lume nu se gandeste sa incheie o astfel de asigurare ea este foarte importanta.
Iris - autorii unei experiente muzicale de exceptieCu cateva ore inainte de concert, organizatorii aveau emotii
Cea mai bine cotata trupa rock din tara, IRIS, a fost pentru o zi in Arad, unde a avut programat un concert pe scena Palatului Cultural. Iris isi incheie astazi turneul national de promovare a celui mai nou album - "Iris Athenaeum", turneu care a inceput pe data de 30 noiembrie si a cuprins 18 orase, ultimul oras al turneului fiind Clujul. La Arad, concertul formatiei IRIS a avut loc alaturi de "Festivalul Modei Aradene", intreaga manifestare fiind organizata de B&C Advertising & Modelling Agency, producator fiind Fundatia IRIS. In ziua concertului a fost programata si o intalnire cu presa aradeana a celor de la IRIS, in cadrul West Club Macao. Cu doar cinci minute inainte de intrarea in club a lui Cristian Minculescu si a colegilor sai, organizatorii gaureau de zor peretii cu o bormasina asurzitoare, pentru ca nu aveau de ce sa prinda banner-ul promotional al sponsorului Winston. Iar, atunci cand au luat loc pe scaune, membrii formatiei IRIS si-au dat seama ca lipsea tocmai banner-ul sponsorului principal, Coca - Cola, care sprijina desfasurarea turneului national de promovare a albumului. Cristian Minculescu a recunoscut ca un turneu atat de mare este foarte obositor, incarcatura lui nervoasa fiind foarte mare. Deplasarile, concertele, prezentarile sunt extrem de solicitante, dar in momentul in care urca pe scena uita de toate. "In sala sunt oameni care-si cumpara biletele si care au venit sa ne vada pe noi. Stim ca pentru foarte multi dintre ei, din pacate, cumpararea biletului de concert este un adevarat efort financiar, iar noi nu putem sa ne batem joc de ei. Trebuie sa aparem in fata publicului asa cum se asteapta el sa ne vada, iar la acest lucru contribuie din plin chiar ei, spectatorii. Pentru ca, oricat as fi de obosit, in momentul in care urc pe scena si simt publicul imi incarc bateriile, simtind cum publicul imi transmite energia de care am nevoie." "Iris Athenaeum", noul album IRIS, este "o experienta simfonica de exceptie", acesta fiind motivul pentru care organizatorii locali ai concertului au ales Sala Palatului Cultural ca loc de desfasurare a concertului, considerand ca sala si acustica ei sunt cele mai potrivite pentru acest gen de spectacol. Numai ca organizatorii mai aveau ieri, la ora 15,00, emotii, pentru ca inca nu se vandusera toate cele 500.de bilete puse in vanzare. Totusi, fanii trupei IRIS asteptau cu nerabdare si curiozitate concertul de ieri seara, pentru ca cel desfasurat in Bucuresti, la sfarsitul lunii octombrie, a fost unul unic in tara. Trupa IRIS a fost acompaniata de nume rasunatoare ale muzicii romanesti, din diverse genuri, de la opera la jazz, de la pop la muzica clasica, intreaga experienta incadrandu-se in genul rock simfonic. Show-ul a cuprins cele mai frumoase piese ale trupei IRIS, dar si succese internationale ale unor trupe precum Led Zeppelin, Whitesnake, Free si Rolling Stones. "Iris Athenaeum" a fost inregistrat "live" in timpul concertului din 27 octombrie 2000. Dublul album contine hiturile "Trenul fara nas", "Baby", "Somn bizar", "De vei pleca", "Floare de Iris", "Pe ape", "Sa nu crezi nimic".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}