title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Miercuri, 25 octombrie 2000

In cartierul Faleza Sud au inceput lucrarile la o noua biserica - Virtual Arad News (c)2000Doua mari zone aradene Parneava si Faleza Sud - sunt vaduvite de existenta unei biserici ortodoxe,  slujbele religioase oficiindu-se in fiecare duminica si in zilele de sarbatoare intr-o capela improvizata in curtea scolii din cartier. Ani de zile, enoriasii Parohiei Arad - Faleza Sud - au sperat ca si aici sa se ridice o biserica, iar sperantele lor au inceput sa se fructifice o data cu asezatea pietrei de temelie in data de 21 noiembrie 1999, de catre episcopul Aradului, Ienopolei, Halmagiului si Hunedoarei, P.S. dr. Timotei Seviciu. Lucrarile propriu-zise au inceput insa doar acum, in luna octombrie a acestui an, dificultatile financiare spunandu-si, si de aceasta data, cuvantul. Proiectul bisericii a fost realizat de arhitectul Emil Anghel, calculul de rezistenta de ing. Tamara Medris si ing. Dorin Iovici, iar executia constructiei este contractata cu firma Wega N.P.K. din Arad. In acest an se va finaliza turnarea fundatiei, urmand ca pana la data de 10 octombrie 2003 biserica sa fie deja ridicata. Dimensiunile noului lacas de cult vor fi de 30 m lungime, 10 m latime, si 25 inaltime, in interior incapand pana la 400 de credinciosi. Hramul bisericii va fi, la fel ca si cel al capelei, din curtea scolii, Sfantul Nicolae. Donatiile pentru ridicarea sfantului lacas se pot face la Banca Comerciala Romana, agentia Avram Iancu din Arad, cont 2511.1.-124./rol.
Urmarile accidentului din apropiere de Ortisoara...Directorul Romatsa-Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad, liderul de sindicat si soferul masinii lor au murit pe loc, dupa ce s-au lovit de un tir
Drumul national 69 Timisoara - Arad a fost supranumit "soseaua mortii" datorita numeroaselor drame petrecute aici. Fiecare kilometru de sosea a fost teatrul unor adevarate drame. Un cumplit accident petrecut ieri, in jurul orei 12, la nici doi kilometri de la intrarea in Ortisoara, dinspre Timisoara, pe o portiune de drum drept, confirma acest lucru. Un autoturism Daewoo Espero s-a "infipt" pur si simplu in spatele unui tir. Masina mica, purtand numarul AR-O5-ATS, a intrat cu fata sub vehiculul greu, pana la nivelul puntii din spate a acestuia, intr-un spatiu avand cel mult optzeci de centimetri de la sol. Izbitura a fost atat de naprasnica incat a smuls din suporti roata de rezerva montata sub autocamion, in acel loc. Autoturismul a fost realmente devastat in urma coliziunii. Ocupantii masinii au murit pe loc. Nicolae Gabrian, de 48 de ani, si Iosif Urban, de 33 de ani, directorul si liderul de sindicat de la Romatsa-Centrul de Dirijare a Zborurilor Arad se grabeau sa ajunga la Timisoara, cu masina condusa de Bogdan Ghita, de 44 de ani, pentru a pleca la Bucuresti, la o sedinta. Viteza Espero-ului a fost apreciata, potrivit unui automobilist depasit cu putin timp inainte de accident, la vreo 130 km/h. La atat a "incremenit" vitezometrul masinii zdrobite...
O piscatuta de tintar pentru un elefant
Autocamionul NEA-6405, condus de bulgarul Boris Dimitrev, de 35 de ani, din Blagoevgrad, era in tranzit prin Romania, efectuand un transport de ceramica din Slovacia in Grecia. Izbitura din spate a autoturismului a fost perceputa destul de slab de el, de la inaltimea volanului masinii grele. A fost aproape ca o piscatura de tantar pentru un colos cantarind, impreuna cu marfa, 28 de tone. "Veneam dinspre Varsand si trebuia sa ajung la Bechet, ne-a relatat Dimitrev. Am simtit la un moment dat o izbitura din spate. Am crezut ca e o tamponare usoara si mi-am continuat drumul pana la prima parcare. Mi-am dat seama ca e ceva serios, caci masina mergea mai greu". Cand a vazut ce s-a intamplat de fapt, s-a luat cu mainile de cap.
Perdea de fum pe sosea
Accidentul s-a petrecut in acel loc in care au fost intrunite mai multe conditii favorizante, unele imputabile celui de la volan, altele nu. Exista informatii ca ieri, pe la amiaza, niste copii au dat foc maracinisului de langa drum. Focul s-a latit, iar fumul dens, aproape ca o perdea, a creat mari probleme soferilor. Unii au incetinit, au aprins luminile de avarie (printre care si bulgarul), altii au continuat sa calce vartos pedala de acceleratie. Lt. col. Mircea Magda, seful Serviciului Politiei Rutiere Timis, venit la fata locului - accidentul de la Ortisoara a fost cel mai grav de la tragedia autobuzului de calatori de la Sanmihaiu Roman - a apreciat: "evenimentul a fost cauzat de viteza excesiva si neatentie, precum si datorita faptului ca vizibilitatea era redusa". Pentru scoaterea victimelor s-a apelat la echipajul de descarcerare. A fost o clipa cumplita candf cele trei trupuri au fost aliniate pe asfalt, inainte de a fi luate de masina Pompelor Funebre. Un avertisment adresat tuturor care se joaca, cand urca la volan, cu vietile lor...
Garnizoana Arad a rasplatit veteranii de razboiGarnizoana Arad a rasplatit, luni, cu prilejul apropierii Zilei Armatei Romane, patru veterani de razboi, participanti activ in cel de al doilea Razboi Mondial. Astfel, intr-un cadru festiv (intonarea Imnului de Stat a Romaniei, onorul la drapel), Cosma Marta, Ioan Oancea, Gligor Joldea si Luca Simandan au primit, din mana colonelului Moise Iercosan comandantul Garnizoanei Arad - diplome de onoare, alimente si o suma de bani. Tot cu aceasta ocazie, in prezenta cadrelor militare, a reprezentantilor Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi - filiala Arad si ai organizatiei judetene a Uniunii Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere, cei patru veterani de razboi, care, de altfel, traiesc la Azilul de batrani din Arad, au depanat amintiri din perioada razboiului si au subliniat rolul Armatei Romane in acele zile fierbinti.
In Arad au aparut "fundatii de cersetori"Fel de fel de personaje colinda centrul Aradului, pentru a aduna bani de la populatie, in diferite actiuni caritabile. Multi dintre cei care cer bani de la trecatori sunt membrii sau angajatii unor fundatii umanitare, sau fete bisericesti. Exista insa si o gramada de escroci. Necazul este ca nimeni nu poate face diferenta intre cei onesti si escroci. De cateva zile, in plin centrul Aradului au aparut cateva persoane care solicita trecatorilor mici donatii pentru bolnavii de leucemie. Multi au scos ceva bani din buzunar si, induiosati de cuvantarea respectivilor, i-au "transferat" in buzunarul lor. Au existat insa si unii care au cerut detalii, dar s-au trezit imediat in mijlocul unor tigani care le dadeau de inteles ca nu e cazul sa "sape" mai mult. "A venit la mine o fatuta de vreo 20 dintre cei trasi pe sfoara, cu o legitimatie in piept si s-a apucat sa-mi toarne verzi si uscate despre copiii bolnavi de leucemie, care nu au unde sa fie internati si sufera prin tot felul de spitale insalubre. Dupa ce i-am dat 30000 de lei am intrebat si eu unde se afla sediul fundatiei si cum pot afla daca banii pe care i-am dat folosesc la ceva sa nu. Ei bine, dupa ce am pus cateva intrebari, m-am trezit cu vreo patru tiganoci langa mine, care mi-a spus, deloc amabil, ca nu e cazul sa pun intrebari si ca ar trebui sa plec. Mi-am cerut banii inapoi, da nu am primit nimic". Fata de situatia data, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie a declarat: "...atata timp cat nici o persoana nu depune reclamatie la Politie, nu avem de unde sa stim ce se intampla si nu putem interveni"
Autocarele care pleaca in Ungaria sunt solicitate...Autocarele care pleaca in tara vecina sunt foarte solicitate
Multi aradeni si-au gasit modul de a-si asigura un venit relativ stabil si sigur, prin aducerea din Ungaria a unor produse pe care le vand apoi pe piata la preturi mai mici decat cele practicate in magazinele specializate. Majoritatea acestor marfuri constituie produsele alimentare, carne de pui, conserve, mezeluri, semipreparate, paste fainoase, cafea, dulciuri etc. De obicei, castigul unui astfel de comerciant este cel putin dublu fata de banii pe care i-a investit in marfa. Cursele de autobuz ce pleaca din Autogara Arad sunt foarte solicitate, fiecare avand deja cam aceiasi clienti: unii prefera ruta inspre Bekescsaba, iar altii cea inspre Szeged. Cursele catre cele doua orase pleaca noaptea, la ora 2,30, si pretul unui bilet dus - intors este de 100 000 lei, sosirea fiind, in functie de cat se sta in vama, in jurul orelor 15,00 16,00. Din aceeasi statie mai pleaca si curse maghiare: la Szeged, la ora 13,50 si 15,45, pretul biletului fiind de 1300 forinti, si la Budapesta la ora 15,15, in pretul de 3000 de forinti nefiind inclusa si intoarcerea. Mai sunt proprietari de microbuze, care pentru 150 000 lei de persoana asigura transportul dus intors in unul dintre aceste orase.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}