title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Luni, 27 noiembrie 2000

Voturile aradenilor au sanctionat actuala putereIn Arad, prezenta la vot a fost buna, in municipiu pana la ora 20,00 prezentandu-se la vot 58% , dintre alegatori, iar in judet procentul era de 60%. Cea mai mare prezenta s-a inregistrat la Beliu si Buteni cu 85, respectiv 82%. Cel mai scazut numar de alegatori s-a inregistrat la Pecica, unde doar 35% din alegatori s-au prezentat la vot. In judetul Arad, C.V. Tudor a adunat 32% din optiunile electoratului, urmat de Ion Iliescu 21%, Stolojan 18,6%, Isarescu 11,2%, Frunda 5,16%, Roman 3,2%. Potrivit primelor estimari, realizate la ora 22,00, in judet PRM a obtinut 30% din optiunile electoratului, PDSR 23%, si PNL  11 %. Chiar daca PRM conducea in judet, in municipiu situatia era diferita: PNL-24%, PRM 23%, PDSR-18% CDR-10,6%, PD-6,7% si ApR-3,1%. Cartierul general al PRM a fost stabilit la "Clubul presei", singurul loc unde se simtea gustul victoriei si al sampaniei, care a inceput sa curga in pahare imediat dupa ora 21,00. Candidatul PRM la Camera Deputatilor, Nicu Cojocaru, ne-a declarat: "La prima emisiune televizata am prezis ca PRM Arad va avea doi senatori si trei deputati. Datele prezentate se apropie foarte mult de prezicerile mele." Directorul de campanie al PDSR Arad, Nicolae Anitei, ne-a spus: "Puteam sa obtinem mai mult daca se abordau mai incisiv problemele sociale. Ne asteptam sa-i avem ca adversari pe cei de la PRM in turul doi."
Aradenii ajuta la curatarea Parcului copiilorParcul copiilor, singurul loc de joaca central pentru cei mici a devenit, de mult, un loc uitat de edilii municipiului. Singurele oferte care stau la dispozitia celor mici sunt cateva hinte, un carusel si un tobogan, afectate de timp. In perioada de vara, si-au facut aparitia pe aleile parcului masinutele de agrement actionate cu ajutorul bateriilor electrice, ale unei societati din Resita. Zilele trecute, Centrul de consultanta si colaborare intre organizatiile neguvernamentale si administratia publica locala a organizat o intalnire cu candidatii aradeni ai diferitelor formatiuni politice angrenate in procesul electoral. A fost momentul in care a fost adusa in discutie si situatia Parcului copiilor din Arad. Culmea este ca propunerea pentru revitalizarea acestui parc nu a venit din partea parlamentarilor, ci din partea Centrului de Probatiune Arad. Ca un inceput, s-a lansat propunerea amenajarii parcului copiilor, fiind invitati pe de o parte candidatii sa participe la aceasta actiune cu o suma de bani, iar pe de alta parte reprezentantii ONG, care sa ofere servicii de voluntariat.
Primarul Curticiului - Gheorghe Don anunta infiintarea unui centru pentru minoriCa peste tot in tara si in Arad exista foarte multe familii nevoiase, care nu au mijloacele financiare necesare pentru a-si creste copiii. Invariabil, acestia ajung pe strazi, unde incep incet-incet sa alunece pe panta infractionalitatii. Pentru a stopa cresterea numarului de minori care isi duc traiul pe strazi sau prin canale, autoritatile locale au pus la punct un proiect care sa micsoreze multimea acestor cazuri. Pana acum insa s-au incercat tot felul de metode pentru combaterea acestei situatii, dar se pare ca acestea nu au avut nici un efect vizibil, atata timp cat strazile Aradului sunt pline de "boschetari". Din aceasta motivatie, in localitatea Curtici se va deschide un Centru de zi pentru minori. Acesta va avea o capacitate de 40 de locuri. Copiii care fac parte din familiile sarace si care nu au parte de o educatie cum se cuvine vor putea fi ingrijiti in acest centru. Scolarii pot sa mearga la Centrul de zi pentru minori imediat dupa terminarea cursurilor, unde isi pot face temele de casa. Primarul localitatii Curtici, Gheorghe Don, ne-a declarat ca "vom demara acest proiect pentru a veni in ajutorul familiilor care nu au timpul necesar pentru educatia copiiilor ". In aceasta institutie copiii vor fi supravegheati de un personal specializat. Centrul va avea in dotare o mini-cantina, o camera de joaca, sala speciala pentru meditarea copiilor. Se preconizeaza ca se va deschide acest centru in luna martie sau aprilie a anului viitor, dar pana atunci trebuie sa aiba loc o licitatie in vederea acordarii lucrarii de constructie. "Pana in prezent nu s-a facut publica aceasta licitatie, dar pot sa mentionez ca ea va ave loc in luna decembrie" a mai adaugat primarul Gheorghe Don.
Manastirea Bodrog va infinta un metoc la Bodrogul Vechi - Virtual Arad News (c)2000Localitatea nu mai avea de multi ani nici un loc de rugaciune
Situata la doar 17 kilometri de municipiul Arad, pe malul drept al Muresului, Bodrogul Vechi este o localitate aproape uitata de timp. Doar cateva familii mai locuiesc aici, iar singura lor legatura cu Bodrogul Nou, unde este si manastirea atestata in secolul al XII-lea este asigurata de un ponton. Cei cativa locuitori, care figureaza in evidentele comunei Pecica, obisnuiesc sa spuna cand trec Muresul in Bodrogul Nou ca merg in Banat. Localitatea nu mai avea de foarte multi ani nici scoala, si nici un loc de rugaciune. Miercuri in prezenta prefectului judetului, Ovidiu Nila, precum si a altor oficialitati, Preasfintia Sa Timotei Seviciu, episcopul Aradului, a sfintit piatra de temelie a metocului manastirii Hodos-Bodrog. Metocul va fi construit chiar in padurea ce a fost retrocedata zilele trecute manastirii Bodrog, prin primul titlu de proprietate, in baza legii nr.1 pe anul 2000.  Sapaturile la fundatie au fost incepute pe vechiul amplassment al cantonului manastirii.  La sfintirea pietrei de temelie, episcopul Aradului a oficiat slujba religioasa impreuna cu un sobor de preoti.
UTA a invins oltenii din ValceaBatrana Doamna si-a luat la revedere de la suporteri printr-un rezultat sec, care a multumit pe toata lumea. A fost un joc pe care UTA nu putea sa-l piarda, deoarece utistii au avut in fata un adversar foarte slab, lipsit de motivatie, care a dovedit in teren ca a venit la Arad pentru ca asa trebuia. Au fost 90 de minute destul de plictisitoare din punctul de vedere al fotbalului de calitate, in care UTA a controlat clar ostilitatile. Tisza a revenit la conceptia de joc cu care a castigat cinci etape consecutiv, aruncand in teren un singur varf (Popescu), in vreme ce Drida si Buhus aveau sarcina de a crea superioritate, prin aparitii surprinzatoare de la mijlocul terenului. In plus, textilistii au avut misiunea de a dezvolta jocul pe cele doua flancuri. Conceptia de joc a antrenorului nu s-a potrivit perfect cu realitatea din teren, deoarece Buhus nu si-a inteles rolul, fiind schimbat dupa 22 de minute, iar ulterior Mogosanu a fost mutat in centrul liniei defensive, din cauza accidentarii lui Porumboiu. Oaspetii au adoptat un 5-3-2 foarte defensiv, aglomerand excesiv zona centrala si, prin urmare, putine au fost momentele de superioritate numerica reusite de UTA. Nici pe flancuri n-a functionat mecanismul textilistilor, doar Panin, ajutat bine de Ciba, reusind centrari si pase spre coechipieri, de pe partea stanga. In rest, mai ales in prima parte, utistii au practicat un joc lent, combinat cu multe greseli de transmitere a balonului si de plasament, in conditiile in care cu putin efort puteau obtine mult mai mult. Au lipsit pasele decisive, demarcarile jucatorilor de atac, agresivitatea si chiar presingul, aradenii preferand sa se retraga, in loc sa-si atace imediat adversarul. Acestea au fost motivele pentru care, per ansamblu, nu se poate spune ca Batrana Doamna a izbutit un meci stralucitor contra oltenilor din Rm. Valcea. Scorul a fost deschis destul de tarziu, in minutul 42, dupa ce Popescu a centrat din corner, iar Panin i-a asezat lui Turcan, care a reluat in poarta de la patru metri. Imediat dupa pauza, in minutul 48, Ciba a majorat diferenta, dupa o actiune buna a lui Marginean, scorul final fiind stabilit printr-un autogol, dupa o schema ceruta des de Tisza: Panin a centrat din corner, Gaman a prelungit cu capul pe spate, iar Cune, incurcat putin de Turcan, a reluat din apropiere in propria poarta.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}