title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Marti, 28 noiembrie 2000

Presedintele CJA Caius Parpala deschide azi lucrarile Forumului EuroregiunilorEuroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa mai are proiecte
Caius Parpala, presedintele Consiliului Judetean Arad, va deschide astazi lucrarile Forumului presedintilor Euroregiunilor, la Arad. Parpala a condus Euroregiunea impreuna cu predecesorul sau, Dan Ivan, pentru continuarea activitatii. Judetele ungare Csongrad si Bekes au accentuat intentia lor de a continua preocuparile comune cu Aradul, legate de amenajarea teritoriului, protectia mediului, dezvoltarea infrastructurii si a legaturilor comerciale. Unul dintre proiectele comune este cel regional al Tisei si afluentilor sai, pentru gospodarirea apelor, prelucrarea apelor reziduale, a deseurilor, dezvoltarea teritoriala etc. De exemplu Regia de Apa Canal din Arad este foarte aproape de a primi un credit extern pentru modernizarea statiei de epurare de la Ceala. Daca va fi acceptat de BIRD, Aradul va primi circa 18 milioane de euro, iar apele ce vor fi deversate in Mures, practic nu vor mai fi poluate. Proiectele comune prevad si construirea autostrazii precum si dragarea albiei Muresului, pentru transformarea raului intr-unul navigabil. Parpala vrea sa reinnoiasca si acordul de cooperare cu judetul Bekes. Intre reusitele de pana acum se numara si elaborarea Planului Strategic al Euroregiunii, dar si editarea revistei Euroregio, Voivodina exprimandu-si dorinta de a participa la editarea ei. La lucrarile Forumului au fost invitati si consulul Republicii Federative Iugoslavia la Timisoara, Miroslav Mirovici, consulul Romaniei la Szeged, Andrei Oancea, si consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Csech Aron. Se pare ca vor onora invitatia doar primii doi. Presedintii Euroregiunilor vor sa ia in discutie organizarea unei comisii de analiza a proiectelor inaintate de membri si un proiect pentru formarea de formatori, sustinut de Pactul de Stabilitate in Balcani. Ei vor sa puna in practica si organizarea unei caravane a regionalismuiui, al carei scop ar fi acela de a face cunoscut conceptul european regional, precum si alte aspecte ale convietuirii intr-un spatiu mai larg european. Caius Parpala a evitat sa faca o presupunere legata de vreo conexiune intre succesul Forumului si rezultatele, alegerilor generale din Romania.
ADAR se transforma din SRL in FundatieNoua institutie a luat locul ADAR
In ultima sedinta a Consiliului Judetean s-a hotarat dizolvarea fara lichidare a SC ADAR SRL si infiintarea Fundatiei "Agentia de Promovare si Dezvoltare a Judetului Arad - ADAR", avand ca fondator unic Consiliul Judetean Arad. Aceasta schimbare a formei juridice a Agentiei de Promovare si Dezvoltare a judetului. Arad se datoreaza faptului ca a aparut o Hotarare de Guvern care reglementeaza aceste forme de organizare, iar pana acum nu exista o baza legala care sa reglementeze aceste schimbari. Fundatia nou- creata va prelua sigla, sediul, scopul, obiectul de activitate, a personalului si a contractelor in derulare, precum si a patrimoniului fostei societati cu raspundere limitata. Consiliul director al noii fundatii va fi format din Alexa Achim presedinte, si Vasile Ciobancan si Zoltan Hosszu, membri. Lucia Chisbora, director al SC ADAR SRL, ne-a declarat: "Aceasta transformare, din SRL in fundatie, s-a facut pentru ca plateau impozite mari. ADAR este un serviciu public al Consiliului Judetean, unde nu se percep taxe. Vechea conducere a CJA a hotarat transformarea in SRL, pentru ca asa cerea legislatia. Acum, o data cu aparitia acestei Hotarari de Guvern, exista cadrul legislativ pentru transformarea in fundatie. Scopul nostru va ramane acelasi, derularea programelor si proiectelor europene de dezvoltare economica regionala. Noi nu urmarim obtinerea de profit, fiind o agentie a CJA, unde consiliul este fondator." Principalul proiect care se deruleaza in prezent prin intermediul ADAR-ului, momentan, este coordonarea unui program al Uniunii Europene, care consta in crearea unui Centru de servicii pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM).
Gelu Florincas - director la OJPC atentioneaza aradenii...Oficiul pentru Protectia   Consumatorului se confrunta cu o serie de reclamatii de acest gen
In atentia Oficiului pentru Protectia Consumatorilor se afla, in prezent, o serie de reclamatii primite de la cetateni, care se plang ca au primit prin posta instiintari (fluturasi), din partea unei firme, prin care sunt anuntati ca sunt fericitii castigatori ai unor substantiale premii in bani sau excursii in strainatate. In ultima perioada, si Oficiul judetean pentru Protectia Consumatorului Arad a primit numeroase sesizari de la diversi cetateni, care au primit in plic un document asemanator unui CEC, emis de firma International Phoning, prin care li se face cunoscut ca au castigat suma de 350 de dolari. Urmare a acestor constatari, OJPC Arad a facut o interventie la OJPC Bucuresti pentru a incerca stoparea acestor inselaciuni. La prima vedere, ofertele sunt foarte tentante, mai ales ca numele destinatarului figureaza drept "Marele castigator al Premiului I, la a 28-a Mare Finala Internationala." Mai mult, sunt prezentate si numele altor castigatori, care si-au ridicat deja premiile, lucru care nu poate fi verificat pen- tru ca, in afara numelui, nu exista nici un element de identificare. Pentru a afla valoarea premiului, destinatarul trebuie sa apeleze un numar de telefon cu valoare adaugata care incepe cu 8912... si sa comunice "numarul confidential" existent pe fluturas. Din reclamatiile primite la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, firma care ofera aceste premii este "International Phoning" SRL, care figureaza cu adrese le: CP4-OP83, sector 6, Bucuresti si OP10 - CP202, sector 2. Bucuresti. Din cercetarea unei reclamatii a rezultat ca, in urma primului apel telefonic pentru castigarea sumei de bani promise, care a dura aproximativ 10 minute si a fost taxat cu 300 000 lei, a sosit o alta instiintare prin care destinatarul este anuntat ca este castigatorul unui al premiu important. A doilea apel telefonic a fost taxat cu aproximativ 500 000 lei. La a treia instiintare se oferea, prin tragere la sorti, un sejur de 3 zile la Praga, in valoare de 350 do lari, solicitandu-se si plata, prin mandat postal, a sumei de 550 000 lei. "Sfatuim consumatorii ca inainte de a se hotara si telefoneze la aceste numere sa citeasca cu multa atentie toate informatiile de pe fluturasul publicitar" ne-a declarat Gelu Florincas, director OJPC Arad.
Micul violonist Dorin Tuca este cunoscut in tara si strainatateVineri seara, in sala de concerte a Liceului de Arta "Sabin Dragoi" din Arad a avut loc un spectacol inedit, oferit de un cvartet de coarde si un solist ai acestei prestigioase unitati de invatamant. Directoarea Liceului de Arta, Silvia Demian, a avut, din nou, daca mai era nevoie, o noua confirmare a valorii muncii depuse aici si a elevilor indrumati de dascalii ce aduc onoare scolii romanesti de muzica. Solistul serii, Dorin Tuca, este elev in Clasa a VI-a si are 13 ani. Numele acestui mic violonist nu este cunoscut, doar in Arad, ci si in intreaga tara si in strainatate. In primavara acestui an a primit o invitatie din partea presedintei asociatiei guvernamentale THW din Landul Renania de Nord Westfalia, Germania, pentru a concerta la Munchen. El a reusit sa impresioneze asistenta, in cadrul unui concert de binefacere pentru strangerea de fonduri destinate construirii unui sat pentru copiii abandonati, fiind declaclrat, atunci, copil-minune. In aceasta toamna a participit la Bucuresti la concursul international "Remember Enescu", unde a obtinut locul V si un premiu special, deoarece era cel mai mic dintre concurenti, fiind cu doi ani mai mic decat limita minima admisa. Cu aceasta ocazie, a fost felicitat personal de dirijorul american de origine romana Eugen Sarbu. Tot in acest an, Dorin Tuca a obtinut o bursa de studii in Anglia, pentru doi ani, in luna-iunie facand prima deplasare si urmeaza ca in luna aprilie sa plece din nou in Anglia. Produs al Liceului de Arta din Arad, Dorin Tuca are toate sansele sa devina un nume celebru pe scenele muzicale ale lumii.
Vanzatorii din piete ii concureaza pe patronii magazinelorIn economia de piata de la noi, comertul reprezinta una din cele mai profitabile afaceri. Au aparut, astfel, tot felul de SRL-uri, AF-uri cu profil de activitate comertul. Acesti patroni, insa, dau batai de cap marilor comercianti, adica directorilor sau patronilor de mari magazine. "Nu am nimic impotriva lor ca isi desfasoara activitatea prin piete. Dar, ei comercializeaza produse de calitate inferioara, de provenienta dubioasa si cu siguranta contabilitatea firmei lor nu corespunde realitatii. Cumparatorii se lasa amagiti de preturile mici pe care le practica vanzatorii din piata. Clientii care cumpara din piete nu au nici o garantie a celor cumparate.", ne-a spus Ionel D. patronul unuia dintre cele mai mari magazine din Arad. La randul lor, patronii care isi vand produsele in piete au parerea lor: "Marea majoritate dintre noi ne-am apucat de comert pentru ca am fost disponibilizati si trebuie sa traim si noi cumva. Noi nu atragem cumparatorii prin nici un fel. Nu ne facem reclame prin mass-media sau prin afise. Singura noastra reclama sunt preturile mai mici. Ca noi avem preturi mai mici se datoreaza cheltuielilor mai mici pe care le avem fata de proprietarii magazinelor. Noi vindem ce primim de la producatori."

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}