title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 29 iunie 2000

Firmele din domeniul prelucrarii lemnului vor fi sprijinite - Virtual Arad News (c)2000Pentru a veni in sprijinul intreprinzatorilor mici si mijlocii, Uniunea Europeana a initiat o linie de finantare prin intermediul Programului CREDO. Accesul la banii comunitari se face pe baza de licitatie a unor proiecte, care au loc la Bruxelles. Fundatia Romano-Germana de pregatire si perfectionare profesionala Vladimirescu, in parteneriat cu fundatia BMVA Bekescsaba si Fundatia Progress din Szeged au castigat un astfel de proiect cu tema: "Dezvoltarea si sprijinirea sectorului IMM, prin cooperare si parteneriat transfrontalier." De acest program beneficiaza, inca de anul trecut, un numar de 15 firme din judetul Arad si tot atatea din Ungaria. Firmele in cauza activeaza in domeniul prelucrarii lemnului. Suma totala directionata pe acest program se ridica la 24.320 euro, din care s-a acordat deja o prima transa celor trei fundatii. Ideea este de a crea posibilitati de cooperare intre firme din Romania si Ungaria din domeniul prelucrarii lemnului. "Concret, facilitam contractele directe intre firme, gasirea unor posibilitati de achizitionare de materie prima, materiale auxiliare, eventuale contracte", a spus ing. Adrian David, directorul F.R.G. Vladimirescu. Astazi va avea loc evaluarea proiectului din punctul de vedere al firmelor cuprinse in acest program.
Regretatul Ion Ratiu a mai facut o donatie...Universitatea de Vest "Vasile Goldis" a primit o importanta donatie. Aceasta vine din partea regretatului Ion Ratiu care a acordat prin testament suma de 20.000 de dolari universitatii aradene. In randurile care urmeaza, redam integral scrisoarea adresata de catre fiul acestuia, Nicolae Ratiu, Rectorului Universitatii de Vest "Vasile Goldis", prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Stimate Domnule Ardelean, Am onoarea sa va informez ca regretatul meu tata, Dl. Ion Ratiu, v-a acordat prin testamentul lui suma de 20.000$, pentru a fi utilizata la punerea in aplicare a unor proiecte in institutia Dvs. El m-a rugat sa va trimit aceasta suma de bani, atunci cand Dumneavoastra impreuna cu colegii Dumneavoastra, veti fi pregatit unul sau mai multe proiecte, specifice institutiei Dumneavoastra si veti dori sa le puneti in aplicare. Veti avea libertatea de a numi sau nu, proiectul respectiv, "Ion Ratiu" spre amintirea lui. Atunci cand veti fi gata cu proiectul si veti avea nevoie de banii respectivi, va vom ruga sa ne informati despre acestea, precum si Banca unde institutia dv. isi are contul si bineinteles numarul de cont. Va doresc mult noroc si multa sanatate. Nicolae Ratiu
Comisarul sef Romeo Rosianu este nemultumit de reducerea anuntataIn urma cu vreo doua saptamani, intr-o populara emisiune TV, ministrul de finante, Decebal-Traian Remes, deplangea lipsa de personal de specialitate din cadrul ministerului pe care il conduce si, in special, numarul mic de comisari ai Garzii Financiare, organism care, se stie, este cel mai important segment de verificare si control. In Occident o stiu cu totii cei care au "iesit" cat de cat in afara cortinei estice fiscul este mai temut decat politia, ecologistii sau sindicatele si, probabil, asa si trebuie sa fie... La noi, colac peste pupaza, reforma mult-trambitata a administratiei a intrat in etapa...reducerii personalului insarcinat cu controlul. Anuntata deja oficial, disponibilizarea a jumatate din angajatii Garzii Financiare a pus pe jar - indignarea conducerii finantelor aradene inca mocneste, dar... intregul colectiv al sediului de pe Bulevardul Revolutiei. Se anunta un rai al speculantilor si al buticarilor specialisti in slalom printr-o legislatie si asa precara la capitolul verificare, control, penalizari, amenzi etc. In asteptarea deciziei de la Bucuresti, cea oficiala, care va specifica exact care va fi grila logistica a acestei controversate masuri, va putem informa ca Romeo Rosianu, comisarul sef al Garzii Financiare ne-a promis detalii despre disponibilizarea ordonata de ministrul finantelor.
Capitanul Lucian Cebuc avertizeaza asupra pericolului manevrarii obuzelor neexplodateProtectia Civila a distrus doua proiectile, o bomba si cinci grenade
Ieri, la Fantanele o echipa a Proectiei Civile a provocat explozia a doua proiectile, a unei bombe de aruncator si a cinci grenade. Dincolo spectaculozitatea acestei actiuni, nu trebuie omisa nici periculozitatea care poate fi evitata doar prin luarea unor masuri stricte de siguranta. Dar sa vedem cum a actionat echipa de pirotehnisti pentru a provoca explozia "bombelor" sus mentionate:
FARA TELEFOANE MOBILE!
* La ora 11,00 ajungem la "locul faptei" - fosta balastiera din Fantanele. La scurt timp echipa de pirotehnisti in frunte cu cpt. Lucian Cebuc isi face aparitia. "Specialistii" sunt insotiti de Morar Nicolae (din partea postului de politie din Fantanele) si de asistenta Irina Istrate (Ambulanta Arad).
* Un soldat sapa doua gropi adanci in care urmeaza sa fie amplasata munitia neexplodata: doua proiectile, o bomba de aruncator si cinci grenade
* Le privim si nu putem sa ne retinem un senntiment de teama.
* La comanda capitanului Cebuc toate telefoanele mobile sunt inchise. Toti se conformeaza fara discutie...
"VIATA E MAI IMPORTANTA DECAT O IMAGINE TV"
Aflam ca limita de siguranta este la o distanta de 500 de metri. Daca se sta putin mai aproape este preferabila adapostirea dupa un damb de pamant.
*Operatorii de la televiziunile locale se codesc... Ar dori sa filmeze un cadru cat mai bun... Capitanul Cebuc , este insa intransigent: "Viata este mult mai importanta decat o imagine!" Acest ultim argument ii convinge cu desavarsire pe operatorii TV.
EXPLOZIILE...
Ne departam la o distanta pe care noi o consideram suficienta. Ni se recomanda sa ne mai indepartam cativa metri pentru maxima siguranta
* Dupa avertizarea unor pescari care si-au strans uneltele si au plecat din zona, urmeaza prima explozie. Bum! Tunetul e asurzitor, ia aer se imprastie o gramada de pamant, schije si diverse obiecte aflate in preajma grenadelor.
* Dupa inca o avertizare urmeaza a doua explozie, mai putin puternica...
* Dupa un moment de ezitare ne indreptam spre locul unde s-a produs explozia. Seamana cu craterul unui vulcan... Cea mai mare din gropile in care a fost adapostit explozibilul are o circumferinta de aproape cinci metri. Intr-una din gropi explozibilul a fost asezat intr- un butoi de plastic. Detaliile tehnice au prea putina importanta, esential si spectaculos e ca, in urma exploziei, butoiul zacea la circa sapte metri sfartecat de suflul proiectilelor. Ultimul cuvant il lasam capitanului Lucian Cebuc care ne spunea: "Aceste actiuni sunt mediatizate cu scopul de a avertiza populatia de pericolul proiectilelor sau grenadelor, care chiar daca sunt ramase din timpul razboiului pot produce accidente foarte grave. Ii rugam pe cei care gasesc proiectile, bombe sau grenade neexplodate sa anunte de urgenta dispozitivul de interventie al Protectiei Civile Arad (Tel. 982)".
Miniconcert in fata Liceului de Arta
In fata Liceului de Arta "Sabin Dragoi" s-a desfasurat ieri, un spectacol mai putin obisnuit. Stiind ca absolventii clasei a XII-a sustin bacalaureatul, colegii lor mai mici, s-au gandit sa le mai atenueze emotiile, intr-un mod mai neobisnuit. Astfel, in fata scolii, elevi ai claselor mai mici au sustinut un adevarat concert de violoncel, chitara si trompeta, dedicat sustinerii morale a colegilor mai mari. Inedita galerie nu numni ca a cantat, dar le-a tinut si pumnii colegilor mai mari. La aceasta actiune a participat discret si directoarea liceului, prof. Silvia Demian.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}