xtree6.gif (8191 bytes)anim_comic_snowman01.gif (20468 bytes)title

 

mileniu1.gif (4622 bytes) mileniu2.gif (3780 bytes)

Zile

Ore

Minute

Secunde

xmasb.gif (3928 bytes)

La Multi Ani !

xmasb.gif (3928 bytes)

In prag de Mileniu III, va transmitem un gand luminos alaturi de cele mai bune urari de bine, sanatate si prosperitate. Fie ca Anul Nou sa va aduca bucurie si fericire in casa si in suflet. LA MULTI ANI !

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Vineri, 29 decembrie 2000

Ultima conferinta de presa a anului, la PrefecturaChiar daca prefectul Aradului si-a inceput conferinta de presa de ieri intr-un cadru cat se poate de intim, pe un fond muzical cu colinde de Craciun, declaratiile sale publice au trezit din lentoare viata politica aradeana. "La Arad, tot timpul se intampla ceva. De aceea, pot sa va spun ca anul viitor vor aparea multe surprize in administratia locala. In bine, pentru ca totul a inceput sa intre in normal", a spus prefectul Nila. El sustine ca este inca un jucator in plan politic, iar jocul va incepe abia anul viitor. "Toti se asteptau la o demisie din partea mea, dar nu a fost asa pentru ca sunt un personaj politic atipic. Am acceptat functia pentru ca am vrut sa demonstrez ca oamenii pot face greseli atunci cand nu stiu sa aleaga", a continuat prefectul Aradului. Ovidiu Nila crede ca celorlalti prefecti ai Aradului le-a lipsit strategia de dezvoltare a judetului. "Politicienii si-au macinat fortele in lupte sterile politice si au pierdut esentialul. Timisul are doi ministri la ora actuala. De aceasta stare de fapt trebuia sa se teama Aradul. In Timis a existat intotdeauna o strategie politica comuna. La noi, nu", a precizat prefectul Aradului. Nila crede in continuare in axa Arad-Timisoara ca linie de integrare europeana. In privinta speculatiilor politice, Nila a subliniat: "In urma las doar mileniul doi. Cat timp nu s-a terminat jocul nu pot vorbi de nici un final. Am primit o propunere foarte tentanta din partea PNL, dar cred ca doctrina crestin-democrata este mult mai aproape de cea  social democrata".
Comandantul Unitatii - Avram Catanici a oferit daruri copiilor de la Centrul de plasamentProgramul prezentat de copiii de la Centrul de Plasament nr. 2 a durat aproape o ora si a fost rasplatit cu daruri
Ieri, la ora 15,00, la Unitatea Militara din cartierul Subcetate au fost prezenti copiii de la Centrul de Plasament nr. 2, insotiti de directoarea centrului, Daniela Lazea. In deschiderea programului de colinde pregatit de cei mici, comandantul unitatii, Avram Catanici, a transmis un salut din partea conducerii Statului Major al Fortelor Terestre. Au mai fost prezenti si cativa varstnici de la Caminul de Batrani de pe Calea Bodrogului impreuna cu directoarea Fira Popa. De asemenea, alaturi de prefectul judetului, Ovidiu Nila, a mai a mai fost prezent si un fost comandant al acestei unitati, Vasile Man. In prima parte a programului, soldatii au dat onorul celor prezenti, dupa care patru militari au facut urari de Anul Nou. Au urmat apoi colindele celor mici, rasplatite cu cadouri din partea unitatii. Dupa o ora de colinde, oficialitatile prezente in cazarma le-au multumit celor mici pentru gestul lor.
Directoarea Ecaterina Gerold face bilantul realizarilor la Palatul CopiilorLa Palatul Copiilor din Arad abia s-au stins ecourile "Festivalului lui Mos Craciun", prilej de mare bucurie pentru cei mici, care abia au asteptat sa-i demonstreze Mosului, venit cu jeep-ul si insotit de bodyguarzi, ca sunt cuminti, destepti si foarte talentati. In acest an scolar, la Palatul Copiilor functioneaza nu mai putin de 27 de cercuri, conduse de 27 de profesori de specialitate. Directorul Palatului Ecaterina Gerold, a reusit sa atraga aici sute de copii din Arad, fiecare cerc fiind frecventat de cate 80 - 120 de elevi care, timp de doua ore pe saptamana, isi dezvolta aptitudinile artistice, invata o limba straina sau devin pasionati utilizatori ai calculatorului. Vara anului 2000 a fost o perioada in care copiii de aici au obtinut rezultate remarcabile, incununate cu premii la etapa nationala: locul I la muzica usoara, pictura si iconografie, Locul III la dans modern, sah si creatie literara. Ansamblul folcloric Sanzienele a primit diploma de laureat al festivalului, iar solistii vocali si instrumentistii au obtinut un loc I si doua locuri II. Printre reusitele deosebite ale Palatului Copiilor se numara si "INFO MANIA" revista tinerilor aradeni, care are un numeros colectiv redactional, iar ca redactor sef pe Alexandra Vaduca si director pe Cosmin Lungu.
Rabinul Eliezer Ganz isi aminteste cu placere de AradIn urma cu mai bine de o saptamana, mai precis in data de 21 decembrie, evreii din toata lumea au inceput sa sarbatoreasca Hanuca. Aceasta este cea mai mare sarbatoare a evreilor si dureaza, conform traditiei, opt zile. Comunitatea evreilor din judetul Arad au sarbatorit Hanuca la Sinagoga din centrul vechi al municipiului. La aceasta sarbatoare au participat pe langa oficialitatile locale si membrii comunitatii si o delegatie a Comunitatii Evreilor din Romania. Aceasta a fost condusa de rabinul Eliezer Ganz. Delegatia, formata din aproximativ 10 persoane, a vizitat mai multe orase din tara. Acestea au fost alese in functie de numarul de membrii ai acestei comunitati din fiecare localitate. In cuvantarea sa de la sfarsitul manifestarii, rabinul Eliezer Ganz si-a adus aminte de copilaria sa pe care si-a petrecut-o in orasul de pe Mures. In fiecare zi a sarbatorii, evreii aprind cate o lumanare, simbol al unei candele care a ars timp de opt zile.
Ieri s-a sarbatorit a saptea zi de Hanuca.
Chiar daca numarul comunitatii evreiesti este destul de redus, sinagoga a fost aproape plina. Printre cei prezenti s-au numarat si cateva oficialitati locale: PS dr.Timotei Seviciu, episcopul Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei, primarul municipiului Arad, Dorel Popa, prefectul judetului, Ovidiu Nila, si subprefectul Francisc Tusz. De la aceasta manifestare nu a putut lipsi rabinul Eliezer Ganz. Ceremonia a fost deschisa de presedintele Comunitatii Evreiesti, filiala Arad, Ionel Schlessinger, dupa care a urmat un program de cantece evreiesti interpretete de corul Liceului de Arta "Sabin Dragoi". Conform traditiei, un copilas a aprins hanuchia, un candelabru cu opt brate. A urmat o rugaciune pentru bunatatea si prosperitatea Romaniei,  si a Israelului rostita de rabinul Eliezer Ganz. De remarcat ar fi faptul ca aceasta rugaciune a fost rostita atat in limba ebraica cat si in limba romana. Inainte de inceperea manifestarii, presedintele Comunitatii Evreiesti, filiala Arad, Ioan Schlessinger a prezentat istoricul acestei sarbatori supranumita si "Sarbatoarea Luminilor". In anul 165 i.e.n., a fost posibila prima victorie a macabeilor in timpul ocupatiei siriene. Se dorea distrugerea macabeilor, o credinta monoteista, dar acestia s-au revoltat. Cativa macabei au descoperit in aceasta perioada o candela care a ars timp de opt zile la rand, chiar daca uleiul nu ajungea decat pentru 24 de ore.
De la CET suntem asigurati ca nu vor fi probleme cu calduraAgentiile de presa abunda cu stiri despre orasele din tara unde s-a intrerupt furnizarea apei calde sau a caldurii in apartamente. Aradul este printre putinele orase din tara in care asemenea probleme nu au aparut si nici nu au sanse sa apara. Conducerea societatii comerciale Arterm S.A. ne-a asigurat ca reteaua de furnizare a caldurii, precum si cea de furnizare a apei calde functioneaza in parametri normali. Singura problema cu care se confrunta cei de la Arterm consta in variatiile foarte mari ale temperaturii ambiante din aceasta iarna. Daca acum cateva zile temperatura era aproape de minus 10 grade Celsius, ieri aceasta a urcat la peste plus 12 grade Celsius. In aceste conditii este foarte greu de intretinut reteaua de furnizare a caldurii in apartamente. Directorul CET Arad, Lucian Barniciu, ne-a asigurat, la randul sau, ca stocurile de combustibil sunt suficiente, iar centrala termica va putea functiona pe tot parcursul iernii. "Singura conditie pentru evitarea oricaror probleme, spune Barniciu, este ca Arterm si societatile comerciale sa isi plateasca in continuare, la timp, datoriile catre noi". Pana acum, Aradul este unul dintre putinele judete care este cu facturile platite la zi, catre stat. Un merit important l-a avut si administratia locala, judeteana si municipala, care a acordat subventiile necesare pentru furnizarea caldurii si a apei calde in oras.

xmascan1.gif (6951 bytes)


Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}