title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stimati cititori, incepand din data de 25 septembrie, am revenit la vechiul sistem de votare. Daca sunteti multumiti de prestatia noastra - VOTATI-NE !


Anunt:

Firma germana Baum Retech A.G. (www.baum.de) doreste sa isi consolideze echipa de dezvoltare software cu specialisti din Romania, de preferinta din Arad.

Va oferim un salariu atractiv, intr-o atmosfera destinsa, precum si posibilitatea de a va specializa in cele mai noi tehnici de dezvoltare software, atat in Romānia cat si in Germania. Daca doriti o munca interesanta, intr-un colectiv placut, si cunoasteti Windows, Visual C++, Visual Basic si COM, scrieti-ne cat de curānd la adresa mp@baum.de.


Stirile Zilei

Sambata, 30 septembrie 2000

O descarcerare rapida poate salva vietiLa inceputul saptamanii, Organizatia umanitara T.H.W. din Germania a donat Grupului de pompieri militari "Vasile Goldis" o autospeciala de descarcerare in valoare de 30.000 D.M. Masina este dotata cu tot echipamentul necesar descarcerarilor si anume cleste de taiat tabla, de decapat, aparat de sudura, generator propriu de curent electric plus cateva reflectoare, pentru lucrul pe timp de noapte. Dupa cum ne informa dl. cpt. Lucian Campeanu, purtatorul de cuvant al pompierilor militari aradeni, autospeciala va intra in dotarea tehnica a Statiei de pompieri militari din Barzava. Unul dintre motivele care au stat la baza acestei decizii il reprezinta numarul mare de accidente de circulatie petrecute pe Valea Muresului in ultima vreme. Cu aceasta noua donatie, pompierii au doua autospeciale de descarcerare gata sa intervina la orice ora din zi si din noapte acolo unde este nevoie de ele pe raza judetului Arad.
In Micalaca s-a deschis o noua casierie RCS - Virtual Arad News (c)2000Ieri, in premiera, 1000 de abonati din Arad au vazut ce inseamna televiziune prin cablu atunci cand se foloseste tehnologie din ultima generatie, de care putine orase din tara au parte! Pe langa receptie impecabila datorata cablului din fibra optica, abonatii Romania Cable System (RCS) vor beneficia inclusiv de posibilitatea conectarii la Internet. Dl. Emilian Pintea, directorul RCS Arad, ne-a declarat ca in perioada urmatoare, zilnic aproape 1000 de abonati din Vlaicu, Alfa si Micalaca vor fi conectati la noul sistem. "Pana la sfarsitul anului, vechea retea va fi inlocuita in totalitate cu noul sistem de transmisie bazat pe fibre optice", a apreciat directorul RCS Arad. In ceea ce priveste pretul abonamentului "la cablu", interlocutorul nostru a afirmat ca acesta nu va fi afectat datorita introducerii cablului cu fibre optice. "Eventualele majorari vor surveni exclusiv din cauza devalorizarii leului", a mai precizat dl. Emilian Pintea.
La Agrozootehnica se vinde tot ce a ramasAgrozootehnica Ceala a fost cea mai mare unitate de crestere a porcinelor din judet. La un moment dat, erau in evidente 140.000 de capete. Dupa 1990, efectivele-au scazut de la an la an, iar problemele apareau de la o zi la alta. Plafonarea pretului la carne si scumpirea energiei, furajelor, apei, gazului a inlantuit mai toate societatile de acest gen din Romania. Practic, produceam carnea de porc cu un pret mai mare decat cel de vanzare. In aceste conditii, normal ca datoriile se ingrosau. Asa ca, una dintre putinele optiuni era angajarea unor credite la Banca Agricola. In perioada 1992-1994, Agrozootehnica a obtinut credite totale de aproximativ 10 miliarde de lei.  Astazi, acele credite s-au "umflat" la aproape 30 de miliarde de lei. Dobanzi, penalitati, dobanzi la penalitati si altele. Pracfic, o datorie din care nu mai exista iesire. "Plateam un miliard de lei, dar acel miliard se scadea din dobanzi, nu din suma initiala pe care am luat-o ca si credit pentru firma. Aici e absurdul situatiei", spune Ioan Sabau, care a lucrat peste 27 de ani la aceasta unitate. Fermele au ramas pustii, iar in decembrie 1999, Agrozoatehnica a intrat in lichidare judiciara. Lichidatorul este firma "Expert". Actualmente, s-a trecut la vanzarea unor bunuri supuse deprecierii. Doar portarul, cativa paznici si cainii care s-au pripasit, de-a lungul anilor, sunt singurele fiinte care mai dau viata fermelor pustii. Pe usa de la intrare un intreg inventar cu obiecte care se pot cumpara prin licitatie: de la suruburi, cuie, dulapuri metalice, piese de masini si utilaje, curele si o mie si una de alte maruntisuri. Dana Anghel, de la firma "Expert" ne-a declarat: "In luna octombrie vom incerca sa scoatem activele Agrozootehnica la vanzare. Pentru aceasta trebuie sa avem aprobarea a doua treimi dintre creditori si a judecatorului sindic. In prima faza, vrem sa scoatem-la licitatie o carmangerie ce a apartinut acestei societati. Cred ca din vanzarea activelor vom reusi sa stingem cea mai mare parte a datoriilor. Pana acum avem cateva oferte scrise pentru unele active si cred ca se vor concretiza." Sigur, creditele nu au fost achitate la timp si s-a ajuns unde s-a ajuns. E o afacere, iar banii trebuie recuperati, daca nu in totalitate, macar intr-un procent cat mai mare. Dar problema este de ce s-a ajuns aici? Nu numai Agrozootehnica, ci majoritatea unitatilor de profil din tara. In judetul Arad nu mai avem, practic, nici un mare complex de crestere a animalelor. Iar din producatori si exportatori de carne am ajuns importatori. Nu numai in acest sector...
BRD va plati deponentilor BIR - Virtual Arad News (c)2000Nu se stie, insa, cand incepe aceasta
Dupa luni de zile de cand BNR a declarat falimentul Bancii Internationale a Religiilor, deponentii asteapta tot mai nerabdatori sa-si recupereze sumele depuse la BIR. Plata depunatorilor se tot amana deoarece procesul dintre BIR si BNR se tot prelungeste. Cu toate acestea, lichidarea bancii este iminenta. Deponentii BIR stiu deja ca isi vor recupera banii prin BRD (banca ce a platit si deponentii de la falimentara Bankcoop), insa momentul mult asteptat nu e cunoscut. "Nu avem nici o noutate in ceea ce priveste operatiunea de plata a deponentilor. Oricum, noi suntem pregatiti in acest sens", spune Mihai Stoica, director BRD Arad. In Arad, numarul depunatorilor la BIR este de circa 8000, care trebuie sa-si recupereze aproape 45 de miliarde de lei. Acestia isi vor primi banii in limita sumei de 65,169 milioane lei, suma garantata de Fondul de Garantare.
Strandul aradean la final de sezonLa sfarsitul acestei saptamani, oficial, se inchide sezonul la strandul Neptun, care a inregistrat in acest an venituri record. Astfel, doar din incasarile realizate din vanzarea biletelor s-a realizat un venit net de aproximativ 500.000 de marci, ceea ce inseamna, in lei, peste cinci miliarde. Aceasta suma se adauga veniturilor realizate din chiriile pentru spatiile comerciale si din inchirierea casutelor. Din bugetul propriu, S.C. Gospodarirea Comunala, societatea care administreaza strandul, va, investi, aproximativ, doua miliarde de lei, pentru a "schimba la fata" strandul. Acesta va fi regazonat in totalitate, lucrare care nu s-a efectuat niciodata pana acum; de asemenea, au inceput lucrarile de introducere a retelei de gaz metan. In stadiul de proiect se mai afla realizarea unei retele de canalizare, precum si construirea unei pasarele pentru accesul in incinta strandului. Toate aceste lucrari vizeaza imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de strand.
Dacia 29 septembrie - 5 octombrie Evadare din colet - (SUA)
Muresul 29 septembrie - 5 octombrie Tinerete furata - (SUA)
Arta  29 septembrie - 5 octombrie- Sala A Ritm si pasiune - (INDIA)
Arta  29 septembrie - 5 octombrie- Sala B Aventura in doi - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}