title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Marti, 31 octombrie 2000

Primarul Popa e suparat pe cei care denigreaza AradulO firma din Irlanda de Nord s-a aratat dispusa sa aduca aparatura medicala de investigatie pentru spitalele din municipiul nostru, aparatura ce ar urma sa fie donata de un spital aflat in actiune de modernizare. Dupa cum a precizat primarul Dorel Popa, in conferinta de presa de ieri, aceasta decizie i-a fost facuta cunoscuta in timpul vizitei recente intreprinse in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlanda de Nord. Deplasarea primarului in orasul Belfast, este considerata de domnia sa, ca fiind "inceputul relatiei de infratire intre cele doua orase", idee ce a rezultat in urma discutiilor pe care le-a avut cu Sammy Wilson - primarul consilier al orasului. Mai ales ca primirea sa s-a facut in detrimentul celei a vestitului lider spiritual tibetan Dalai Lama, aflat si el le Belfast, lucru pentru care primarul-consilier a fost criticat a doua zi de presa irlandeza. Irlandezii ar dori sa investeasca la noi, in cazul in care ar pute fi convinsi ca acest lucru merita. In acest scop, Aradul va avea pagina pe Internet cu toate informatiile utile in diferite domenii economice. Primarul n-a vrut sa faca public numele acestor investitori pentru ca acestia, "sa nu mai fie intoxicati de persoane iresponsabile cu informatii false, asa cum s-a intaplat cu niste investitori italieni care s-au retras, mai apoi" - dupa cum a tinut sa precizeze domnia-sa. Si in noiembrie primarul Dorel Popa are programate vizite in SUA, Japonia (15 - 17 noiembrie) si Marea Britanie, insa, "datorita campaniei electorale probabil ca voi fi nevoit sa renunt la doua din aceste deplasari desi sunt foarte utile pentru Arad"- a adaugat mai apoi. La intrebarile insistente adresate de presa referitoare la finantarea vizitelor, primarul a raspuns ferm ca "banii nu sunt din fondurile Primariei, prietenii mei sunt cei care suporta cheltuielile pentru vizitele in strainatate".
Florian Borlea a fost ales vicepresedinte in forul mondialFlorian Borlea a devenit vicepresedinte in cadrul Comitetului Lemnului
In ultimul an, in sanul Directiei Silvice Arad s-au produs o serie de schimbari de natura sa produca o relansare a activitatii domeniului forestier. Cu numirea lui Florian Borlea, in decembrie 1998, in fruntea acestei institutii s-a stins, credem pentru totdeauna, lupta oarba pentru mutarea Directiei la Timisoara. Conducerea actuala, completata cu Gheorghe Mogos, director tehnic, si Ovidiu Dorobantu, director comercial, a reusit sa impuna o maniera de lucru moderna, eficienta, in scurt timp Directia Silvica Arad ajungand printre cele mai performante din tara. O stire de ultima ora vine sa confirme valoarea directorului general al DSA. In urma cu cateva zile, la Roma, a avut loc un congres international al silvicultorilor. In cadrul lucrarilor acestei manifestari au avut loc alegerile pentru echipa de conducere a Comitetului Lemnului. Spre mandria noastra, dr.ing. Florian Borlea a fost ales vicepresedinte al celui mai important for mondial in domeniul silviculturii. Interesant este faptul ca aradeanul a fost propus de catre delegatia irlandeza si a fost sustinut de catre reprezentantul Germaniei, cel care a avut un cuvant greu de spus in luarea acestei decizii. Aceasta recunoastere internationala a scolii romanesti de silvicultura vine dupa 35 de ani de asteptare. Mai precis, Romania a fost reprezentata la acest nivel in anul 1965 de catre un alt mare silvicultor Nicolae Dumitrescu.
Produsele Sanevit sunt apreciate in strainatateIn aceasta luna, doua dintre firmele aradene de renume au fost prezente la targuri internationale. Este vorba despre Sanevit, unicul producator de seringi unifolosibile din Romania, si Falco Trade Romania, importator si producator de carne si produse din carne de pui si porc. Sanevit a avut stand la targul medical, unul dintre cel mai importante de acest gen din Europa, desfasurat timp de trei zile la Budapesta. De fapt, este o revenire, firma aradeana intrand in contact cu partenerii maghiari la targurile din anii trecuti. Florin Galis, directorul de vanzari al fabricii aradene, ne-a declarat ca standul Sanevit a fost printre cele mai cautate atat de catre specialisti, cat si de vizitatori. Unul din motivele acestui interes este acela ca seringile produse de Sanevit sunt dotate cu garnitura de cauciuc la piston, lucru neintalnit la produsul similar fabricat in alte tari, in conditiile unui pret relativ egal. O alta firma aradeana, Falco Trade, a fost prezenta la Paris, la cel mai mare targ mondial, SIAL, destinat industriei alimentare. Firma aradeana a fost invitata de catre partenerii straini cu care aceasta colaboreaza. Falco Trade a reusit sa incheie cateva contracte favorabile. Acestea vizeaza importul de materii prime, insa doar in cantitati mici. Cauza principala o constituie criza mondiala de carne, de porc in special. La ora actuala piata mondiala acuza o acuta lipsa de slanina, una dintre materiile prime importante. "Daca anul trecut am aruncat zeci de tone de slanina, pentru ca nu am putut-o vinde la nimeni, acum, desi se ofera 2,5 marci germane pe kilogram, aceasta lipseste de pe piata" ne-a declarat Octavian Kallap.
S-a deschis o noua editie a Bursei locurilor de muncaAstazi dimineata, incepand cu ora 10,00, Sala Bingo Goool a devenit locul de intalnire a somerilor cu posibilii lor sefi. Bursa locurilor de munca, devenita deja o traditie in orasul nostru, se afla la cea de-a cincea editie si si-a deschis portile, aducand in prim-plan un numar de 1450 locuri de munca vacante. "In aceasta toamna, inregistram un numar record de locuri de munca - 1450, fata de 553 cate erau disponibile in aceeasi perioada a anului trecut. Am primit confirmari de la 40 de agenti economici si speram sa mai avem inregistrari ", ne-a declarat Claudia Miutescu, purtator de cuvant in cadrul Agentiei Judetene de Ocupare si Formare Profesionala. Sala Bingo Goool a fost deschisa, azi dimineata, incepand cu ora 9,30, pentru agentii economici si angajatii AJOFP, care si-au ocupat locurile la mese, iar de la 10,00, pentru someri. In anii care au trecut un numar mare de persoane fara ocupatie si-au gasit un loc de munca, datorita organizarii acestei manifestari. Scopul acestei actiuni este prevenirea si reducerea somajului prin angajarea de catre agentii economici cu capital de stat, privat si mixt, a somerilor, a persoanelor care sunt in cautarea unui loc de munca, precum si a persoanelor care doresc sa-si schimbe locul de munca. Prin intermedierea directa intre cererea si oferta de locuri de munca, se spera ca se va oferi posibilitatea angajarii unui numar cat mai mare de someri.
Lucian Stana si-a infiltrat oamenii in unitatile militare aradeneECCO este o organizatie civila, care "traieste" pe langa Consiliul Europei si se ocupa cu respectarea drepturilor tinerilor recruti. Scopul principal al ECCO (Consiliul European al Organizatiilor de Recruti) este stoparea nedreptatilor care apar in unitatile militare. Aceasta organizatie este formata din 16 tari membre, toate din vestul Europei. Insa cum in vestul continentului armata a devenit profesionista, ECCO nu mai prea are de lucru, asa ca a inceput o campanie de extindere spre est. Deocamdata s-a luat legatura doar cu Romania si Slovenia, urmand ca pe parcurs sa fie afiliate si alte tari. Cand apare un caz flagrant de nerespectare a drepturilor omului in Unitatile militare, acesta este dezbatut de Consiliul Europei. Romania este reprezentata in aceasta organizatie europeana de Fundatia Ziridava, care are sediul central in Arad. Aceasta a fost infiintata in urma cu aproximativ sase luni, iar saptamana trecuta a devenit membra, ECCO. Presedintele fundatiei, Lucian Stana, povesteste cum au decurs lucrurile: "Saptamana trecuta, joi si vineri, in localitatea Valicze, din Cehia, a avut loc Congresul ECCO, la care am participat si noi. Cu aceasta ocazie am devenit membri ai acestei organizatii, cu o perioada de proba de un an. Aceasta inseamna ca nu avem drept de vot. Anul viitor, in luna septembrie, va avea loc la Arad, Congresul ECCO si, in functie de rezultatele noastre, vom fi acceptati ca membru cu drepturi depline", Pana in momentul de fata, Fundatia Ziridava a luat legatura cu Clujul si cu Carasul, pentru a pune pe picioare cateva filiale si acolo, urmand ca pe parcursul timpului sa fie acoperita toata zona de vest a tarii. Fundatia a inceput deja sa-si intre in drepturi. "Majoritatea membrilor nostri sunt tineri, declara Lucian Stana, care acum sunt soldati in unitatile militare din judet si ne aduc informatii privitoare la ce se intampla pe acolo". Conform celor declarate de presedintele Fundatiei Ziridava, pana acum nu au fost inregistrate in unitatile militare cazuri flagrante de incalcare a drepturilor recrutilor: batai, umilinte, amenintari etc. In schimb, au fost adunate informatii despre asa-numita "munca gri". Este vorba de implicarea militarilor in unele domenii care nu intra in atributiile lor, cum ar fi: intreceri sportive, munci in agricultura sau in constructii. Astfel de cazuri au fost semnalate si in unitatile aradene, dar acestea vor fi facute publice abia dupa finalizarea cercetarilor. Soldatii care au insa ceva probleme de reclamat pot apela la numarul de telefon 094/559 149.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}