title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 1 august 2001

Petrica Horga este multumit de constiinciozitatea aradenilorConfirmarea a venit din partea Ministerului Finantelor Publice
Ieri a fost ultima zi din termenul acordat de Ministerul Finantelor pentru depunerea declaratiilor de venit global. Cu o zi inainte, un cotidian central cu caracter economic prezenta date preliminarii cu situatia pe judete la depunerea declaratiilor de venit pana la data de 25 iulie. Mare ne-a fost mirarea cand am vazut ca in doua judete (Mehedinti si Tulcea) procentajul depunerilor era de... 100%. Judetul Arad era clasat pe locuri fruntase cu un procent de 99%. Sursa citata era un secretar de stat din Ministerul Finantelor. Mirati de asemenea procentaje comuniste, ne-am adresat Directiei Generale a Finantelor de Stat a judetului Arad. Petrica Horga, sef birou analiza, sinteza, rapoarte, s-a aratat, la randul lui surprins de aceste date si ne-a declarat: "Nu pot sa cred ca cele doua judete au avut un procentaj maxim. Chiar astazi (n.r. ieri) am vorbit cu cei de la Ministerul Finantelor care ne-au spus ca judetul Arad ocupa primul loc in ceea ce priveste depunerea declaratiilor de venit. Pot sa va spun ca pana la data de 30 iulie, ora 16,00, numarul contribuabililor care si-au depus declaratiile de venit este de 60 800, ceea ce reprezinta peste 95% dintre contribuabili." O data exacta va fi cunoscuta in zilele urmatoare, cand se vor centraliza toate declaratiile primite, atat la ghiseele Finantelor, cat si cele expediate de contribuabili prin Posta. Ieri, 50 de angajati ai DGFPS Arad au preluat declaratii de venit global de la domiciliul contribuabililor care inca nu le aveau depuse.
Taberele din judet sunt apreciate si de straini - Virtual Arad News (c)2001Locuri libere mai sunt la Savarsin
Aceasta vacanta a adus unele mici bucurii si copiilor nevoiasi. Pentru ca acestia sa se bucure de soarele litoralului sau de aerul curat al muntilor, Ministerul Educatiei si Cercetarii a pus la dispozitia elevilor cu burse sociale o multime de locuri din circuitul taberelor scolare. La nivelul judetului Arad, 461 de elevi cu burse sociale pot sa petreaca cateva zile de vis. Statiunea Navodari asteapta, peste nici doua saptamani, sosirea unui lot de 150 de scolari cu burse sociale. Ei vor fi insotiti de un numar de 15 cadre didactice, care vor veghea ca totul sa mearga bine. Bursierii aradeni mai sunt asteptati in taberele de la Roica din judetul Alba si Costesti, judetul Hunedoara. Pe de alta parte, ocupantii primelor locuri ai fazelor nationale a olimpiadelor primesc din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii un sejur gratuit, tot in circuitul taberelor scolare. In momentul de fata, Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar mai are cateva locuri disponibile in taberele de pe litoral pentru perioada 20-28 august. Locurile din taberele montane au fost ocupate in proportie de 100%. Cu toate acestea, Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar va incerca sa gaseasca solutii pentru a mai putea inscrie elevi, in functie de cerere. Taberele din judetul Arad s-au dovedit a fi extrem de solicitate de elevii din celelalte judete ale tarii. La Savarsin, Dezna si Moneasa au sosit loturi de elevi din Bucuresti, Dambovita, Alba si Hunedoara. Calitatea serviciilor din taberele aradene a fost apreciata si de elevii veniti tocmai din Germania. In localitafile Dezna si Moneasa, taberele scolare sunt ocupate la capacitate maxima. La Savarsin in schimb mai exista posibilitatea completarii numarului de locuri. Dirctorul Agentiei Teritoriale a Taberelor si Turismului Scolar, Ioan Stan sustine ca taberele de pe teritoriul judetului se ridica la standardele cerute de Ministerul Educatiei si Cercetarii: "suntem multumiti ca totul decurge bine, iar toti elevii care au trecut prin aceste tabere au fost serviti cum se cuvine".
Voichita Nasui - tanara impuscata in coapsa...Un eveniment fara precedent s-a petrecut, in seara de duminica, in Piata Avram Iancu. Voichita Nasui, de 21 de ani, din Arad, in timp ce traversa strada, in jurul orei 21.30, a fost fluierata si i s-au tacut avansuri de trei tineri care se aflau intr-un Ford gri-metalizat, parcat in strada. Trecand prin dreapta masinii, tinerii au strigat dupa ea. Fata nu i-a bagat in seama, fapt care i-a iritat la culme pe cei trei indivizi. Cum alte "arme" de atac nu aveau, tinerii s-au gandit sa foloseasca o pusca cu aer comprimat. Unul dintre ei a ochit si a tras, lovind-o pe tanara taman in coapsa, dupa care, in tromba, au pornit intr-o directie necunoscuta. Mr. Stelian Manciu, din cadrul Inspectoratului de Politie a Judetului Arad ne-a declarat ca "tanara nu a reusit sa retina numarul masinii, dar a anuntat de urgenta politia. Nu stim unde sa incadram fapta comisa, deoarece arma folosita este cu aer comprimat si rana este minora. I-ar fi facut mai mult rau daca ar fi tras cu o prastie. Oricum, fata ii poate da in judecata si sa ceara daune morale pentra <lovire sau alte acte cu violenta>, conform CP180. Atat Politia, cat si Parchetul nu se pot sesiza. Noi trebuie doar sa identificam autorii ." Desi fara urmari grave, fapta pune numeroase semne de intrebare, daca tinem cont ca, in locul pustii cu aer comprimat, putea fi o arma veritabila. Politistii au reusit sa identifice pe proprietarul masinii precum si pe autor, insa, pana la inchiderea editiei, acestia nu au fost gasiti.
Banca Transilvania ofera servicii moderne clientilor - Virtual Arad News (c)2001Avantajele constau in rapiditatea, comoditatea si siguranta transmiterii primirii datelor
Serviciul BT-Ultra pus la dispozitia clientilor Bancii Transilvania inca din anul 2000 se bucura de un larg interes, astfel incat la aceasta data este utilizat de peste 300 de beneficiari, atat persoane juridice, cat si persoane fizice. Numarul de tranzactii realizat in sistem BT-Ultra in primul semestru al acestui an este de aproape 27.000, valoarea acestuia cifrandu-se la peste 628 miliarde lei. Avantajele serviciului constau in rapiditatea, comoditatea si siguranta transmiterii primirii datelor, respectiv a efectuarii operatiunilor dispuse de client, fara deplasarea la sediul bancii, fiind disponibil in urmatoarele sucursale: Arad, Bucuresti, Baia Mare, Brasov, Bistrita, Bacau, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Oradea, Iasi, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara, Sibiu, Satu Mare. BT-Ultra serviciu din gama home-banking, permite efectuarea si transmiterea catre banca a ordinelor de plata, primirea informatiilor privind incasarile, soldul si scadenta depozitelor constituite la BT, plata salariilor in cont sau pe card, operatiuni de schimb valutar. De asemenea, serviciul permite obtinerea de informatii referitoare la tranzactiile efectuate, informatii privind cursurile valutare si evolutia acestora, extrase de cont si de situatii pe baza criteriilor de selectare stabilite de client. Sistemul este suprasecurizat, iar softul se instaleaza gratuit, asigurandu-se service-ul si instruirea utilizatorului. In plus, comisionul perceput pentru platile efectuate in acest mod beneficiaza de o reducere de 10% fata de comisioanele practicate in mod curent. Legatura cu banca este permanenta, 24 de ore din 24, in fiecare zi a saptamanii. Pentru a deveni utilizator al serviciului, clientul trebuie sa dispuna de un calculator Pentium cu memorie de minimum 16 MB de RAM, hard-disk de minim 500 MB, modem, imprimanta, Windows 95- 98, NT 2000.
Colectare si transport de numerar in conditii de siguranta
Pentru a-si proteja clientii in folosirea numerarului, Banca Transilvania ofera inca de la infiintarea sa, servicii pentru colectarea si transportul banilor de la punctele de lucru ale acestora, prin incheierea unei conventii exprese. La aceasta data exista peste 310 conventii incheiate cu beneficiarii care folosesc curent acest serviciu. Plata salariilor si a altor drepturi pe carduri Maestro Mondo si Visa-Global asigura primul pas in evitarea numerarului. In plus, Banca Transilvania are si posibilitatea de a oferi comerciantilor POS-uri, prin care vanzarea marfurilor se realizeaza cu incasarea banilor direct de pe cardul clientilor. Acest aspect conduce la evitarea lucrului cu numerar si la intrarea instantanee a banilor in contul bancar. Intreaga paleta de servicii si produse ale Bancii Transilvania, precum si detalii despre utilizarea acestora pot fi consultate pe Internet, la www.bancatransilvania.ro.
Pensionarii consulta listele cu locuri disponibile in statiuniMinisterul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) ofera, pe timp de vara, bilete de tratament sentru pensionari. Prin urmare, pensionarii se pot trata, sau recrea, in statiuni ca: Amara, Bazna, Borsec, Buzias, Calimanesti, Caciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Mangalia. Pentru a putea obtine un bilet de tratament, un pensionar trebuie sa fie, in primul rand, rapid, deoarece numarul de bilete este limitat. Apoi, el trebuie sa depuna o cerere pe baza careia se va elibera biletul. Plecarile se fac o data pe luna, in serii. Dar, pentru seria din august biletele de tratament s-au epuizat, cei care nu au fost destul de rapizi fiind, astfel, nevoiti sa astepte pana in septembrie. Astfel, nu se mai inregistreaza nici o cerere pana in 13 august, cand se vor primi iar cereri pentru plecarile din luna septembrie. Cele mai potrivite statiuni sunt, bineinteles, Mangalia sau Eforie-Nord...

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}