title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Joi, 1 noiembrie 2001

Primarul Popa cauta noi variante...Viceprimarul Voicu spune ca pana la mijlocul anului viitor se va modifica organizarea salubrizarii si ar putea aparea o noua structura
Baza legala exista...
De cateva zile, se vorbeste "pe la colturi" despre posibilitatea unirii celor doua societati, prin crearea unei noi structuri, care sa preia rolurile SC Salubritate SA si ale GCA. Pe masura ce timpul trece, exista tot mai multe indicii ca varianta sta in picioare. Din punct de vedere legal, presupunerile au acoperire. Astfel, in Monitorul Oficial din 1 septembrie a aparut Ordonanta de Guvern 87 privind serviciile publice de salubrizare a localitatilor. Aceasta Ordonanta va intra in vigoare la 60 de zile de la publicare, adica... astazi. Printre multe alte prevederi, atrag atentia cateva, interesante. Astfel, in art. 4 se specifica faptul ca serviciul public de salubrizare cuprinde, printre alte activitati, si "maturatul, spalatul cailor publice, intretinerea spatiilor verzi si a parcurilor." In prezent, de spatiile verzi si de parcuri se ocupa... Gospodarirea Comunala SA. Articolul urmator prevede faptul ca CLM trebuie sa stabileasca strategia de dezvoltare si functionare pe termen mediu si lung a serviciilor de salubrizare. Un alt pasaj interesant al ordonantei spune ca "agentii economici care opereaza in domeniul serviciilor publice de salubrizare urbana trebuie sa faca dovada competentei tehnice si si aiba o dotare tehnico-materiala care sa corespunda tipurilor de servicii pe care urmeaza sa le presteze." Cum GCA se ocupa de spatiile verzi, greu de crezut ca Salubritate SA are dotarea tehnico-materiala pentru a prelua o astfel de activitate.
Executivul Primariei se gandeste la aceasta varianta
Si conducerea orasului a facut referire la aceasta varianta. Ce-i drept, nu s-a spus nimic definitiv. Dar daca se citeste printre randuri... Astfel, avem in vedere afirmatiile viceprimarului Emanoil Voicu, care, in sedinta CLM, spunea: "Suntem intr-o disputa din vara cu conducerea SC Salubritate SA, avem si reclamatii de la societati comerciale ca nu-si fac bine treaba. Vom incerca, pana la mijlocul anului viitor, sa modificam organizarea Salubrizarii si poate va aparea o noua structura." Si Secretarul CLM, Doina Paul, cea care avizeaza din punct de vedere legal toate proiectele de hotarari, este pe aceeasi lungime de unda: "Va trebui sa punem la punct o strategie in acest domeniu. In acest moment, orice planuri cu bataie lunga sunt inutile."
Ovidiu Marian si Iosif Clodnitchi, doi posibili perdanti
Desigur, din acest scenariu nu pot fi excluse nici jocurile de culise. Cei care vor avea un cuvant greu de spus in luarea unei decizii sunt primarul Dorel Popa si viceprimarul Emanoil Voicu. Cei direct afectati de aceasta masura ar fi directorii celor doua societati, Ovidiu Marian si Iosif Clodnitchi. In cazul primului este clar ca nu se va putea bucura de sustinerea executivului. Iosif Clodnitchi desi coleg de partid, in PD, cu viceprimarul Voicu, nu s-ar spune ca este in relatii tocmai cordiale cu acesta. Pe de alta parte, conducerea societatii nou create ar putea fi preluata de o persoana care lucreaza deja in administratie. Acest personaj va ocupa si o functie importanta in PSD, pentru ca in Arad partidul de guvernamant, desi are primar, nu are oameni la conducerea societatilor Primariei. Acest neajuns ar putea
fi, totusi, inlaturat. Numirea omului depinde de miscari la nivelul PSD Arad si de mutarile la nivel de Prefectura. Dar toate la timpul lor. Varianta prezentata nu este unica posibila. Totusi, credem ca are cele mai mari sanse de reusita Un lucru cert este ca vor fi anumite schimbari in modul de prestari a serviciilor de salubrizare. Primarul Dorel Popa si cei care il ajuta au, in mod sigur, conturata o strategie in acest domeniu. Care va fi varianta pentru care o vor adopta alesii nostrii, vom vedea la timpul potrivit.
La Mc Donald's copiii au avut parte de surprize placuteIeri, s-au implinit patru ani de cand Mc Donald's si-a deschis o unitate la Arad. Cu aceasta ocazie, conducerea societatii a oferit fiecarui copil care a intrat in unitate cate o surpriza. De-a lungul celor patru ani, unitatea aradeana a demonstrat ca este demna de renumele pe care il poarta. Calitatea serviciilor a fost foarte apreciata de concitadinii nostri, dovada fiind numarul mare de clienti care trec pragul acestei institutii. Pe de alta parte, Mc Donald's s-a implicat activ si in actiuni caritabile, care au avut ca scop ajutorarea copiilor. "Dupa patru ani de existenta in Arad, declara directorul unitafii, Radu Husar, pot spune ca suntem multumiti de faptul ca si acest oras a intrat pe harta acestei societati". De asemenea, angajatii de la Mc Donald's au sarbatorit cei patru ani de existenta intr-un cadru colegial la discoteca aflata in incinta Hotelului Parc. Pentru viitor, angajatii Mc Donald's au de gand sa continue in acelasi ritm, oferind aradenilor produse de calitate si servicii pe masura.
La Centrul de primire a fost "Halloween Party"Ieri seara, incepand de la ora 17.00, cei 25 de copii de la Centrul de primire a minorilor in regim de urgenta, de pe strada Udrea nr. 4-6, s-au distrat de minune. Centrul, in colaborare cu conducerea Directiei Generale pentru Protectia Copilului Arad, a organizat "Halloween Party" la care au fost invitati si angajatii acestei institutii. Aceasta manifestare este deja traditionala, minorii acestui centru organizand astfel de petreceri si in anii precedenti. Copiii au fost provocati la concursuri de dans si karaoke, iar seara s-a incheiat cu o petrecere pe cinste. Bineinteles, Halloween-ul nu a putut fi sarbatorit fara masti. Absolut toti copiii au fost mascati si au incercat sa se simta cat mai bine. Halloween este o sarbatoare importata de peste ocean. Traditia spune ca in fiecare an, in data de 31 octombrie, copii trebuie sa se costumeze in personaje infricosatoare si sa colinde pe la casele oamenilor pentru a alunga spiritele rele. In lumea ortodoxa, omologul Halloween-ului este noaptea Sfantului Andrei si noaptea de Sanziene cand, se spune, ca spiritele rele cad pe pamant. Pentru a le alunga, trebuie sa se faca cat mai multa galagie.
La Cantina Sociala va creste numarul abonatilorAngajatii Cantinei Sociale se gandesc deja la anotimpul rece care bate la usa. Deocamdata, fondurile nu pot permite inceperea aprovizionarii cu produsele necesare. Dar, dupa cum declara administratorul, Valeriu Maris, luna viitoare Cantina Sociala isi va imbogati depozitul de alimente. Aprovizionarea se va face in limita disponibilului de bani pe care-l are aceasta unitate. Pe de alta parte, se asteapta ca sezonul rece sa aduca o crestere a numarului de persoane care apeleaza la serviciile acestei unitati. In momentul de fata, aproximativ 580 de aradeni iau masa la Cantina Sociala. Cu toate acestea, conducerea unitatii sustine ca numarul acestora va creste vizibil. Astfel, de la inceputul lunii viitoare numarul abonatilor va creste cu aproximativ 15 persoane. Valoarea mesei zilnice pentru o persoana este de 23.000 de lei, iar abonatii se declara multumiti de calitatea serviciilor. Multi dintre acestia prefera sa consume alimentele la sfarsit de saptamana, dar cantina nu functioneaza, motiv pentru care abonatii primesc alimente pentru trei zile.
Marin Lupas spera in rezolvarea problemelorMarin Lupas s-a intalnit cu conducatorii Aradului, interesati de UTA si de problemele ei
Va vine sa credeti sau nu, trebuie sa va spunem ca, marti dimiata, s-a produs un miracol. O chestie incredibila. Un fapt iesit comun. Ce? Pai, Batrana Doamna a fost bagata in seama la nivel de oficialitati, conducatori de judet si municipiu. Incredibil, nu-i asa? La aceeasi masa au stat Marin Lupas, Gheorghe Pele, Gheorghe Falca, Caius Parpala si Florin Remetan, lipsind doar primarul Popa, prins cu alte probleme. Prefectul Aradului - care tot mai des da dovada de interes fata de UTA (sa nu fie ceva vremelnic !) - l-a convocat pe presedintele textilist la ntalnire, pentru discutii legate de problemele Batranei Doamne.
Aveti plan? Aveti oameni?
Ce s-a discutat va vom spune imediat, dar mult mai important este ca de azi   inainte Prefectura, Primaria si Consiliul Judetean sa aiba un plan concret de actiune, sa gaseasca metode de rezolvare a problemelor si sa desemneze oameni care sa se ocupe direct de acestea. Altfel, nu se alege nimic, iar presedintele utist va putea spune ca si-a pierdut timpul degeaba.
Stadionul, in mare voga
Conducatorul Batranei Doamne a fost chemat pentru a le prezenta alesilor problemele reale ale clubului. S-a atacat problema stadionului, una in mare voga, care se va rezolva foarte greu si mult mai tarziu decat cred multi. De ce? Pentru ca scoaterea arenei din patrimoniul SC UTA SA si trecerea lui in cel al Consiliului Local presupune aprobari si avize din partea a patru ministere. Oricat de bine intentionat ar fi, sa zicem, prefectul, el tot nu poate determina urgentarea cazului, totul fiind la mana celor patru ministere care vor fi implicate. Presupunand ca aceste avize vor veni, urmatoarea miscare va apartine Guvernului, care trebuie sa initieze o hotarare finala si abia apoi se poate spune ca un sfert din problema va fi rezolvata.
N-au nevoie de el, au nevoie de voi
De ce un sfert? Asta deja e foarte simplu. O data trecut la Consiliul Local, multi consilieri vor considera ca e normal ca stadionul sa fie cedat concesionat, atribuit (etc.) catre FC UTA. Aici e marea problema, deoarece UTA nu are nevoie de atribuirea stadionului. Daca se va intampla asta, Batrana Doamna va incasa un sut in fund, pentru ca ea nu e interesata sa plateasca pentru intretinerea stadionului. Marele ajutor, daca putem vorbi despre asa ceva, se va produce in momentul in care Consiliul Local intra in asociere cu FC UTA, in cadrul unei societati comerciale pe actiuni, iar arena va fi adusa ca alaturare la capital. In aceasta situatie, UTA va fi ajutata, ea unnand sa foloseasca, fara cheltuieli, stadionul, dar parca-i vedem pe domnii consilieri (pe unii dintre ei) cum vor intra in fibrilatie cand vor trebui sa voteze asa ceva.
Sa nu fie praf in ochi
O alta discutie s-a purtat, vizavi de debitele pe care FC UTA le are catre regiile autonome. "E vorba despre datoriile ne care le avem la Apa-Canal, Arterm si Salubritate. Trebuie sa cautam solutii pentru rezolvarea acestor aspecte, daca intr-adevar exista o deschidere spre UTA. Mai e si problema stadionului si sper din tot sufletul ca tot ce s-a intamplat in ultima vreme si nu fie praf in ochii nostri si ai presei. Simt ca prefectul vrea sa ne ajute, la fel si celelalte oficialitati. Daca rezolvam aceste doua mari probleme, cu stadionul si regiile, avem apoi timp si de celelalte neajunsuri, dar, trebuie sa se stabilensca care, cum si cu ce mijloace se ocupa de eliminarea problemelor. E foarte important, pentru ca, o data rezolvata, la nivel de Bucuresti, problema stadionului, Consiliul Local poate sa prinda in Buget sume pentru investitii si reparatii. Altfel, nu se va schimba nimic, iar oficialitatile ar putea sa se trezeasca cu echipa in brate", a declarat Marin Lupas.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}