title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Editie speciala, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei !

Sambata, 1 Decembrie 2001

Se intoneaza Imnul de Stat a Romaniei ! ... Parada Garzii Drapelului
Deschiderea paradei militare de Ziua Nationala Parada batalionului mixt
Au fost lansate sute de baloane... De Ziua Nationala aradenii s-au delectat cu muzica
ro_flag_animated.gif (4975 bytes)Ziua Nationala a Romaniei presupune unirea intereselor unui popor, unitatea tuturor romanilor de pretutindeni, in jurul aceluiasi tel, coeziunea acelora carora le bate in piept o inima romaneasca. Este nevoie, mai mult ca oricand, ca romanii aflati pe toate meridianele globului sa-si dea mana pentru a sprijini aceasta natiune !

Redactia Virtual Arad News
Colonelul Catanici ii saluta pe participantiZiua Nationala a Romaniei este serbata in acest an intr-un mod mai special. Manifestarile au inceput in seara zilei de ieri, cu un simpozion dedicat acestei zile, in Sala Festiva a Palatului Administrativ, continuat cu un concert la Palatul Cultural, sustinut de Mircea Bodolan si Ovidiu Lipan "Tandarica", de la ora 18,30. In dimineata zilei de astazi, 1 Decembrie, au avut loc o serie de depuneri de coroane, la Cimitirul Eternitatea, la mormintele Corifeilor Marii Uniri (ora 10,00). Apoi au fost depuse coroane la Crucea Martirilor, care se afla in parcul din spatele Palatului Administrativ (ora 11,00). De la 11,45, in fata Palatului Administrativ au fost rostite discursurile oficialitatilor, urmate de parada militara. La aceasta au participat doua detasamente militare, formate din aproximativ 400 de militari. Dupa aceasta manifestare, au fost lansate in aer 1000 de baloane colorate. Tot cu ocazia acestei zile, cu totul si cu totul speciale, a avut loc un concert de muzica populara, care a durat nu mai putin de patru ore, concert de muzica populara la care a participat inclusiv maestrul Gheorghe Zamfir. Acesta este, de altfel, Cetatean de Onoare al Aradului, iar el va mai vernisa la Arad si o expozitie de pictura. Seara Zilei Nationale a Romaniei va prilejui un concert dedicat tinerilor, concert in care vor evolua trupele Camioane in Mulime si Pro Consul (ora 20,00). In acelasi timp, la Palatul Cultural va avea loc un concert de muzica populara, in care vor evolua cei mai indragiti solisti ai genului. Concertul Camioane in Multime si Pro Consul, care va avea loc in fata Primariei, se va incheia cu superbe jocuri de artificii, care vor dura aproximativ 15 minute (ora 22,00). De la ora 22,30, in Clubul Frontiera, va avea loc vernisajul expozitiei si recitalul lui Gheorghe Zamfir. Costurile totale ale organizarii sarbatorii, care se vrea una cu totul speciala, vor fi de aproximativ 250 de milioane de lei. Organizatorii manifestarii sunt Primaria Municipiul Arad, Consiliului Judetean Arad, Prefectura Judetului Arad, Casa de Cultura a Municipiului, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, Episcopia Ortodoxa, Gamizoana Arad si UM 1249.
Militari si civili au sarbatorit deopotrivaLa invitatia presedintelui Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala, o delegatie oficiala a Provinciei Autonome Voivodina a vizitat Aradul, ieri si astazi. Delegatia din Voivodina este compusa din reprezentanti ai Consiliului Executiv al Provinciei Autonome Voivodina si este condusa de Sandor Egeresi, vicepresedintele Adunarii Provinciei. Vizita are drept obiectiv extinderea relatiilor de colaborare pe linie administrativa, economica si de cooperare in domeniul stiintei, culturii si invatamantului, dintre judetele Arad si Provincia Autonoma Voivodina si se inscrie in cadrul relatiilor bilaterale dezvoltate de Consiliul Judetean Arad cu unitati ale administratiei publice regionale din strainatate. Ieri, de la ora 15,30, in Sala Ronda a Prefecturii a avut loc o intalnire in care s-au dezbatut temele propuse, intalnire la care au luat parte reprezentanti ai administratiei publice judetene si locale, ai invatamantului universitar si din mediul de afaceri. De asemenea, oaspetii din Voivodina vor participa la festivitatile ocazionate de Ziua Nationala a Romaniei de la 1 Decembrie.
La UV"VG" a fost dezvelit bustul lui Ioan SuciuIeri, a fost organizat un simpozion stiintific
Universitatea de Vest "Vasile Goldis", in spiritul traditiei, va marca Ziua Nationala a Romaniei printr-o serie de manifestari. Ieri, incepand cu ora 12,00, in Aula "Ioan Suciu" a Facultatii de Drept au debutat manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie. A fost dezvelit bustul organizatorului Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia, Ioan Suciu. Rectorul Universitatii de Vest Vasile Godis, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, va prezenta personalitatea lui Ioan Suciu. In partea a doua a zilei de ieri s-a organizat un simpozion stiintific in cadrul careia cadrele universitare au prezentat lucrari pentru a puncta semnificatia actului istoric de la 1 Decembrie 1918. Printre cei care au prezentat lucrari se numarau rectorul UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean - "Profilul spiritual al luptatorului National Vasile Goldis", prof. univ. dr. Francisc Schneider- "Medici romani participanti la Marea Unire", prof.univ.dr. Vasile Popeanga -"Satul romanesc transilvanean in toamna anului 1918". Programul actiunilor se va incheia astazi cu depuneri de coroane la statuia lui Vasile Goldis, la mormantul lui Vasile Goldis. In continuare, conducerea Universitatii de Vest Vasile Goldis a participat la actiunile organizate de autoritatile locale.
Jandarmii au fost prezenti la Sfintirea Troitei din SebisJandarmii din Sebis au sarbatorit ziua de 1 Decembrie prin sfintirea unei Troite, ridicata pentru pomenirea eroilor neamului. Ceremonialul sfintirii acestei Troite a avut loc astazi, incepand cu ora 10.00, in Piata Tineretului din Sebis. La festivitate au participat autoritatile publice locale, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, reprezentantii Cultelor si cetateni ai orasului Sebis. Din partea comandamentului Jandarmeriei Arad a participat la aceste festivitati colonel Ioan Farcas si locotenent-colonel Vasile Ion. Purtatorul de cuvant al Comandamentului de Jandarmi al judetului Arad, locotenent-colonel, Vasile Iov, a declarat: "Credinta in Dumnezeu reprezinta pentru intregul corp de cadre si militari in termen ai Jandarmeriei romane, reazamul de suflet si spirit pentru indeplinirea tuturor atributiunilor si misiuni lor incredintate. Mai mult decat atat, morala crestina sta la temelia educatiei si pregatirii tuturor jandarmilor".
Conferinta de presa cu col Vasile Ciocan si maior DaminescuIncepand de la 1 decembrie 2001 cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in interes personal in tari straine sunt nevoiti sa indeplineasca anumite conditii stipulate in Ordonanta de Urgenta 144/ 2001. Politistii de frontiera aradeni au organizat, ieri, o conferinta de presa pe aceasta tema. La intalnirea cu reprezentantii mass-media locala a fost prezent pe langa mr. Constantin Daminescu, seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, si col. Vasile Ciocan, directorul Directiei Politiei de Frontiera Bihor institutie la care este arondat si judetul nostru. Cetatenii Romaniei sunt obligati sa respecte niste norme atunci cand parasesc granitele statului. Fiecare roman care intentioneaza sa calatoreasca in afara granitelor tarii trebuie sa aiba asupra sa minim 50 de euro pentru fiecare zi de sedere in strainatate. Pentru tarile din spatiul Schengen suma este mai mare, respectiv 100 de euro. Insa, nu scapam numai cu atat, la vama trebuie sa avem sau sa facem dovada ca detinem in cont ori pe card suma necesara ramanerii in strainatate pentru minim 5 zile.
Dacia 29 noiembrie - 6 decembrie Placinta americana 2 - (SUA)
Muresul 29 noiembrie - 6 decembrie Toc inalt si minte brici - (SUA)
Arta 29 noiembrie - 6 decembrie - Sala A Fratia lupilor - (FRA)
Arta 29 noiembrie - 6 decembrie - Sala B Cod necunoscut - (FRA-ROM)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}