title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Marti, 2 ianuarie 2001

Un gand bun pentru romanii de pretutindeni...Anul 2000, considerat candva un prag fatal, a ramas in urma. Ca si despre alti ani vom uita si de el. Am trecut pragul dintre ani, secole si milenii. Putem spune ca ne-am nascut in mileniul trecut, deci suntem mai batrani cu un mileniu, sau... mai intelepti. In aceste momente, gandurile noastre, a celor de la "Virtual Arad" se indreapta inspre cititorii nostri de pretutindeni, cu dragoste si incredere, pentru care ne straduim zilnic sa culegem stiri si imagini care sa ii tina aproape de orasul care, poate, le trezeste amintiri placute. Dorim sa tinem si in continuare legatura cu acestia, si in masura posibilitatilor de care dispunem, sa tinem cont de sugestiile si criticile primite, pentru a ne imbunatati in permanenta aparitia. Am depasit pragul de 11 500 de vizitatori pe luna si speram ca cifra sa creasca in continuare.
Fie ca acest prim an al mileniului sa cunoasca bucuria implinirii dorintelor, sa aduca lumina in casele si sufletele cititorilor. Sa ne ajute Dumnezeu ca anii care vor urma, sa fie benefici pentru toti aradenii, romanii si oamenii de pretutindeni. La Multi Ani !
Feerie nocturnaPiata Primariei, malurile Muresului si podul Decebal au fost principalele puncte de atractie in noaptea de Revelion.
Focurile de artificii lansate de la strand au luminat timp indelungat centrul orasului.
Mii de aradeni au dorit sa intampine Noul An in mijlocul concitadinilor si sa ciocneasca o cupa cu sampanie la cumpana dintre milenii. Revelion in fata Primariei...
In piata Palatului Aministrativ intr-o atmosfera de nedescris, aradenii au admirat feeria creata de ploaia de rachete multicolore insotinu-le cu cantece si urari de bine.
Explozii de artificii, claxoane, petarde, sticle de sampanie, intr-un adevarat vacarm de optimism si buna dispozitie.
Aceasta a fost atmosfera din noaptea de Revelion 2001.
In Piata au fost prezenti si cativa reprezentanti ai administratiei locale, dintre care-i amintim pe prefectul Ovidiu Nila si viceprimarul Levente Bognar, acestia dorind sa-si petreaca o parte din timp in mijlocul locuitorilor orasului.
Anexam cateva imagini care ilustreaza atmosfera sarbatoreasca
Copiii orfani vor putea avea in curand o familieProiectul se va putea dezvolta si in Arad, incepand cu anul acesta
Ioana este un copil cu o poveste simpla, dar trista, asemeni povestii multor copii din intreaga lume. Ea a sperat intr-o zi ca cineva ii va darui o mama, pentru ca nu-i prea placea sa fie singura. Dupa numai catva timp, visul Ioanei s-a implinit. Ea are acum o mama, frati, surori, o casa si un viitor mai bun. Asta pentru ca traieste intr-un sat SOS. SOS Satele Copiilor din Romania are un sistem strict de management financiar si monitorizare contabila. Conturile si balantele contabile sunt supuse unui control intern si international, realizat de catre autoritatile financiare romane si o companie de audit de standard international. Toate fondurile sunt folosite exclusiv pentru derularea proiectelor pe care organizatia le coordoneaza. Pentru a materializa un proiect de acest gen in Arad, care se presupune a demara in cursul anului 2001, conducerea asociatiei invita pe toti care doresc sa i se alature, pentru a oferi o sansa copiilor orfani, sa contribuie cu donatii in bani sau in produse, sponsorizari in bani sau in produse, consultanta de specialitate gratuita in rezolvarea unor probleme din activitatea fundatiei, sprijin in gasirea unor locuri de munca pentru copiii crescuti in satele SOS. Ioana este unul dintre cei 164 de copii si tineri ocrotiti de SOS Satele Copiilor. Fiecare dintre acesti copii are acum o mama ("mama sociala" ofera copiilor securitate, afectiune si echilibru), o familie (familia SOS formata din sapte copii, care cresc impreuna, ca fratii), o casa a lui (exista o casa pentru fiecare familie SOS, casa care corespunde nevoilor unei familii numeroase), educatie si un viitor mai bun (copiii sunt sustinuti pentru a-si dezvolta un simt real al propriei valori, ei invata ce este solidaritatea si responsabilitatea si sunt incurajati in dorinta lor de a reusi.)
Alpha Bank priveste cu incredere viitorul - Virtual Arad News (c)2001- Ce noi servicii bancare va oferi Alpha Bank clientilor, in anul 2001 ?
- In primul rand este Alphaline, banca la domiciliu, care se bazeaza pe unul dintre cele mai performante si sigure pachete de programe cunoscute in lume. Alaturi de acesta vom mai lansa pe piata si cardurile VISA (Electron si Classic) si credite pentru consum. Cardurile Visa Electron vor fi pentru salariu, iar unul dintre cardurile Classic va avea acces la o limita de descoperit conturi.
- Ce tip de clienti si ce tipuri de afaceri reprezinta segmentul caruia va adresati?
- Cea mai mare parte a clientelei noastre o reprezinta companiile multinationale puternice, cat si companiile romanesti mici si mijlocii sanatoase economic si puternic active in diferite industrii. Gradual, ne vom indrepta atentia si catre sectorul de retail, ne diversificam linia de produse si servicii si vrem sa dezvoltam si sa implementam canale de distributie electronice alternative.
- Aveti de recuperat credite neperformante?
- Nu avem probleme de acest gen. Politica bancii a fost una sanatoasa. Singurul credit care ne-a creat probleme a fost cel acordat fostului primar al Aradului, Dumitru Branc. Dar, am reusit sa recuperam creditul, astfel putem spune ca la ora actuala Alpha Bank nu are de recuperat nici un credit neperformant.
- De ce actionarii majoritari ai Rom Telecom, care sunt greci, nu au cont la Alpha Bank, banca care are un presedinte grec, Eleftherios Ioannou?
- Nu este un lucru care s-ar impune. Repet, politica bancii noastre este adresata firmelor mici si mijlocii.
- Exista la nivel local o concurenta neloiala intre banci sau sucursalele bancilor?
- La nivel local nu se poate spune ca ar exista o concurenta neloiala intre banci sau sucursale. Pana acum nu am avut nici un conflict legat de activitatile bancare. Toti presedintii si directorii bancilor sunt oameni de o calitate morala ridicata, cu experienta bancara foarte mare. Trebuie spus ca scoala romaneasca de finante-banci este recunoscuta pe plan international.
- Cu ce sperante intrati in mileniul III?
- In primul rand dorim o crestere a institutiilor din punct de vedere calitativ. Apoi este neaparat nevoie de o imbunatatire a legislatiei economico-financiare. Dorim dezvoltarea unei retele eficiente pentru a opera cat mai direct, in asa fel incat sa putem oferi clientilor nostri servicii cat mai rapide si sigure. Si, nu in ultimul rand, un climat de stabilitate sociala.

A consemnat, Florin Tomuta

Intreprinderile cu datorii vor fi lichidate - Virtual Arad News (c)2001Anul 2000 nu se poate spune ca a fost unul favorabil agentilor economici aradeni. Pentru o parte dintre acestia anul 2000 a fost si ultimul din existenta lor in economia romaneasca. Dovada sta numarul destul de mare al societatilor comerciale aflate in lichidare judiciara. Celor care cunosc activitatea firmelor aflate in lichidare, li se pare poate inexplicabil ca unitati precum SC Alfar (fostele Sere), Arlefruct (unicul, la un moment dat, producator de conserve din vestul tarii) sau SC Caramida SA Santana (care a asigurat caramida pentru multe din locuintele construite in perioada comunista in judetul Arad) sa fi ajuns intr-o situatie atat de dramatica. Toate acestea sunt acum in proces de lichidare pentru recuperarea datoriilor catre creditori. Trebuie spus ca in majoritatea cazurilor datoriile sunt catre institutiile statului. Un exemplu concret este SC Comat care are datorii catre bugetul local. Conducerea firmei a cerut o inlesnire la plata lor, care insa le-a fost respinsa de consilierii locali. Comat risca sa piarda o parte din bunurile mobile si imobile ca urmare a executarilor silite la care va fi supusa pentru recuperarea datoriilor. Un caz mai aparte il constituie SC Esparo Forest SA, care are datorii la Agentia Judeteana de Ocupare si Formare Profesionala. AJOF a amenintat cu executarea silita, dar exista pericolul ca Esparo Forest sa treaca toti angajatii in somaj. Insa lucrurile se pot schimba favorabil in urma Adunarii Generale a Actionarilor, de la inceputul acestui an.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}