title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)

Stirile Zilei

Miercuri, 2 mai 2001

Defilarea aradenilor de 1 MaiSubprefectul Florin Remetan a depasit toate prejudecatile
Defilarile in ziua de 1 Mai de dupa 1989, chiar daca s-au mentinut si in traditia poporului roman, nu au mai avut aceeasi amploare ca si pana atunci. Se stie ca inainte de '89 in fiecare an, de 1 Mai, oamenii muncii erau obligati de partid sa participe cu mic cu mare la defilare, dupa care fiecare gasea un mod de relaxare in natura. Ziua de 1 Mai era declarata libera pentru toti muncitorii. Magazinele erau inchise, pe strazi era arborat tricolorul, intr-un cuvant era mare sarbatoare mare. Marea majoritate a aradenilor s-a aratat surprinsa de initiativa subprefectului Florin Remetan de a organiza o defilare. Putini stiu, insa, ca acesta a initiat defilari inca de cand era presedinte al PS Arad. Desi, de aceasta data, mare parte din magazine au fost deschise, iar steagurile aproape au lipsit, totusi prin grija anumitor persoane atmosfera de sarbatoare a fost resimtita din plin. Principalul organizator al defilarii a fost PSDR local, in frunte cu presedintele Florin Remetan. Acesta nu a dorit sa se lase mai prejos decat in anii precedenti si a pregatit minutios impreuna cu echipa sa o defilare. De fapt, asa cum ne spunea domnia sa, marele vis era sa organizeze o defilare la care sa raspunda pozitiv toti aradenii. Evident ca putini au fost aceia care au venit special pentru a defila pe strazile Aradului, dar incet- incet de-a lungul traseului multi aradeni nu au rezistat tentatiei si au ingrosat serios randurile defilantilor. "Ani la randul am participat la defilari. Acum cand iau parte la o defilare pot sa fac diferenta fata de ce insemnau acestea pana in '89. Atunci veneam nu pentru ca voiam, ci pentru ca era un ordin. Era practic ceva automat, dar astazi (n.r. ieri) simt cu totul altceva. Am venit nefortat la defilare, pentru ca asa am simtit. Este laudabila initiativa celor care au facut posibila aceasta defilare", ne-a spus un participant. Defilarea de ieri a inceput la ora 9,00 prin depunerea unor jerbe de flori in locul unde s-a constituit in 1890 Partidul Social Democrat Ungar si unde au sarbatorit muncitorii ziua de 1 Mai. Momentul a
Spectacol folcloric in fata Salii Sindicatelor...continuat cu o escala in fata Palatului Administrativ. Defilantii au fost intampinati de primarul Dorel Popa, prefectul Gheorghe Pele, precum si de presedinte le CJA, Caius Parpala. Incepand de aici, prefectul Gheorghe Pele s-a alaturat inimosului grup. Asa cum se obisnuieste la o astfel de sarbatoare, a fost adusa si Fanfara de Pompieri din Nadlac, care, impreuna cu ansamblurile folclorice, au insotit coloana in traseul pe care l-a avut. Subprefectul Florin Remetan si prefectul Gheorghe Pele au tinut sa sublinieze ca aceasta sarbatoare nu este nicidecum, una comunista si trebuie sarbatorita asa cum se cuvine. "Nu cred ca se justifica in nici un fel opinia unora, conform careia ziua de 1 Mai isi are radacinile in epoca comunista, ci dimpotriva. E momentul sa ne simtim bine si sa sarbatorim cu totii aceasta mare sarbatoare internationala a spus subprefectul Florin Remetan. Dupa spectacolul folcloric de inalta tinuta a urmat degustarea mititeilor si berii. Conducerea PSDR filiala Arad, a lansat invitatii partenerilor de la PDSR, membrilor de partid si mass-media de a petrece impreuna o parte din ziua de 1 Mai. Imediat dupa ora 12,00 terasa localului Belvedere a devenit neincapatoare pentru a primi pe toti cei care au dorit sa ia loc masa pentru a se infrupta din mancarurile specifice acestei zile. La masa oficiala s-a aflat alaturi de Florin Remetan, prefectul Gheorghe Pele impreuna cu sotia. Din partea PDSR Arad a raspuns invtatiei primvicepresedintele Pavel Sarbu. Si tineretul pesederist, condus de Monica Ionela Ionel a fost la inaltime si a participat la realizarea acestei manifestari.
Titus Ghiorghiof spera ca 10 Mai sa-si reintre in drepturi    Clubul liberal a dezbatut importanta acestei date pentru poporul roman
    Clubul liberal a propus in weekend ca tema de dezbatere importanta zilei de 10 Mai si mai ales ce mai inseamna aceasta zi pentru romani. Invitatii speciali ai dezbaterii, moderate de Tiberiu Alexandru Dekany, au fost av. Gheorghe Jurchescu, fost coleg al regelui Mihai, si Paul Todoran, presedintele Consiliului American pentru suportul monarhiei romane cu sediul la New York. Gheorghe Jurchescu s-a marginit la a face referiri din perioada cat a avut onoarea sa fie printre cei 11 elevi care au fost colegi cu regele Mihai si a trasat cateva aspecte din viata intima a suveranului.

    Cei prezenti la discutii, din detaliile relatate de Gheorghe Jurchescu, au reusit sa inteleaga cum s-a derulat acea particica din viata suveranului si sa-si imagineze un portret al acestuia."Desigur ca noi il tratam cu deferenta, in sensul ca nu ii spuneam pe nume. De altfel la fel procedau si profesorii, dar unii ii mai spuneau cateodata pe nume uitand cine este. Dar la joaca ni se alatura si regele si acolo nu mai conta cine este, era un copil care facea nazbatii ca si noi".
    Paul Todoran, cel care traieste in exil in SUA, a editat o serie de pliante si carti postale pentru a trezi in constiinta romanilor importanta zilei de 10 Mai. A fost alcatuit si un circuit de distribuire de pliante in cele mai importante orase din tara. In interventia pe care a avut-o, Paul Todoran a spus ca este timpul sa revenim la normalitate si 10 Mai sa redevina sarbatoare nationala. "Pentru romani e foarte normal sa sarbatoreasca ziua independentei SUA la 4 iunie si in 1 Mai acea greva a macelarilor din Chicago." Pentru ca ziua de 10 Mai sa redevina sarbatoare nationala, Societatea Timisoara impreuna cu alte fundatii din Romania si de peste hotare au depus o initiativa in Parlamentul Romaniei in data de 26 ianuarie 2001. Deputatul liberal Titus Gheorghiof care a participat la intalnire si-a exprimat nedumerirea ca poporul roman asteapta ca un roman de peste ocean sa lupte pentru o data importanta care ar trebui sa devina sarbatoare nationala. Acesta si-a exprimat speranta ca in aceasta sesiune sa fie aprobat ca ziua de 10 Mai sa-si reintre in drepturi.
    In ziua de 10 Mai vor mai fi organizate actiuni menite sa popularizeze aceasta data si sa sensibilizeze pe cei care urmeaza sa-si dea votul.
CLM a scutit Armopan de la majorari    Armopan SA a fost scutita de plata majorarilor la intarziere
    In luna martie, Armopan SA a solicitat scutirea de la plata majorarilor de intarziere in valoare de 296 de milioane de lei. Aceste majorari de intarziere au aparut ca urmare a neachitarii la timp a impozitului pe cladiri si pe terenuri. Principalele motive care au stat la baza acestei cereri facute de Armopan au fost achitarea restantelor la bugetul de stat, fiind scutiti de plata majorarilor, faptul ca este in curs de executare procedura de majorare a capitalului social, faptul ca este in curs de asociere cu un investitor strain si faptul ca societatea este intr-un amplu proces de restructurare. Armopan SA si-a intensificat programul de recuperare a datoriilor in valoare de peste 1,1 miliarde de lei, demarand si un amplu program de valorificare, produselor proprii prin reteaua de magazine din judet si din tara in valoare de un miliard de lei. Armopan SA este cea mai mare societate de productie si comercializare a painii din judetul nostru avand produse valorificate in toata tara. In situatia in care consilierii imunicipali nu ar fi aprobat inlesnirea la plata, societatea ar ajunge in imposibilitatea aprovizionirii corespurizatoare a anumitor instituti publice (gradinite, spitale, scoli, case de batrani, unitati militare, etc.), generand o criza si implicit o crestere a pretului a produselor din panificatie in judet. Prin aprobarea scutirii de la plata majorarilor de intarziere, consilierii au evitat acest lucru.
West Petrom este campioana Romaniei !    1 mai 2001 va fi o zi memorabila pentru sportul aradean. Este ziua in care West Petrom a cucerit primul titlu national din istoria baschetului masculin aradean. Dupa doua, victorii la Arad, echipa antrenata de Dragan Petricevic si-a demonstrat, ieri, clasa pe terenul celor de la Vega Soced Ploiesti, aradenii impunandu-se cu scorul 56 - 67. Petrolistii s-au impus gratie valorii superioare, in fata unui adversar coplesit de miza confruntarii. Titlul a fost sarbatorit pana dimineata, la cabana Petrom din Sinaia, sosirea la Arad a campionilor urmand, sa se produca astazi, in jurul orei 18. Tot ieri, dar la Bucuresti, fetele de la BC ICIM au invins, Sportul Studentesc, in primul joc, al finalei, cu categoricul scor de 84-56, fiind aproape de al cincilea titlu. Al doilea meci Sportul - BC. ICIM se disputa astazi, de la ora 15, dupa care, in 8 sau 9 mai - in functie de rezultatul jocului de azi - aradenii vor avea ocazia sa retraiasca momentele speciale de care au avut parte in ultimii ani.
Varstnicii se bucura de redeschiderea strandului termalLa orele pranzului nu mai erau locuri libere la plaja
Daca tinerii se bucura nespus ca o data cu inceperea sezonului estival viata lor cotidiana se va desfasura la Strandul Neptun, iata ca si batranii orasului au fost binecuvantati cu o oaza de liniste numai a lor. Strandul termal din cartierul Gai, sau Baile "Bidi" cum mai este el cunoscut, si-a deschis portile ieri. Aceasta baza de agrement pune la dispozitia amatorilor toate posibilitatile pentru a-si putea petrece timpul liber, dar mai ales nenumarate posibilitati de a- si intretine organismul si sanatatea. In permanenta, aici este angajat un medic, care recomanda persoanelor care au nevoie de tratament ce fel de cure pot sa faca. Multi dintre cei care poposesc aici aleg tratamentul cu aerosoli, cu unde diadinamice sau sauna, dotata cu menta si diferite arome pentru improspatare. In pavilionul de vane, modernizat anul trecut, se poate beneficia de masaje si tratamente la vane. In cursul zilei de ieri, chiar daca a fost prima zi in care strandul s-a putut frecventa, datorita temperaturilor foarte ridicate, la orele pranzului de abia daca se mai putea gasi un loc de plaja. Pentru membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor tarifele sunt reduse astfel: 2 000 lei intrarea si utilizarea bazinului si 4 000 lei intrarea si utilizarea vanelor. Copiii, studentii, elevii si militarii platesc pentru intrarea in strandul CARP doar 5 000 de lei.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}