title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Miercuri, 3 ianuarie 2001

Parintele Cleopa s-a rugat pentru romaniCea mai mare participare a fost la Manastirea din Gai
In seara zilei de 31 decembrie a anului care a trecut, drumurile multor aradeni s-au indreptat catre Manastirea "Simeon Stalpnicul" din cartierul Gai. Multi dintre acestia au fost prezenti la slujba religioasa de duminica dimineata, la sfarsitul careia au fost invitati sa participe, in numar cat mai mare, la rugaciunea pentru noul mileniu. La apelul Preafericitului Teoctist, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in toate bisericile aradene noul mileniu a fost intampinat cu rugaciuni speciale. Dar slujba cu participarea cea mai mare s-a dovedit a fi cea de la Manastirea din Gai, unde, se stie, parintele Cleopa se roaga intr-un fel mult mai special, acesta avandu-i in vedere si pe cei bolnavi si pe cei care se afla la greu, pe saraci si pe bogati, cu alte cuvinte pe toti cei care au nevoie de mangaierea lui Dumnezeu. "Pasind astfel in lumina si iubirea Prea Sfintei Treimi, il rugam pe bunul Dumnezeu sa incarce sufletele noastre cu credinta si nadejde sfanta pentru a trai in pace si bunavoire. Rugam pe bunul Dumnezeu sa binecuvanteze noul an si, totodata, noul mileniu, intru multi si fericiti ani", au fost cuvintele rostite de parintele Cleopa la cumpana dintre milenii. Credinciosii care au participat la aceasta slujba au spus ca aceasta rugaciune este foarte binevenita, ca poate acesta este un semn ca omenirea trebuie sa devina mai buna prin intelepciune si credinta. Dupa ce rugaciunea a luat sfarsit si oamenii, cu fetele iluminate se pregateau sa plece la ale lor, i-am intrebat pe cativa cum se simt. Toti cei intervievati au spus ca se simt mai curati si ca-si doresc sanatate si pace sufleteasca, precum si o viata mai buna, intr-o lume mai buna.
Prefectul Ovidiu Nila facand urari concitadinilorLa miezul noptii, aradenii care isi faceau de cap in fata Prefecturii, au avut surpriza sa dea peste un personaj desprins parca din westernurile turnate la Hollywood. Este vorba despre simpaticul prefect al judetului Arad, Ovidiu Nila, care tinea in mana un pahar cu sampanie, iar in cealalta un clopotel, facand urari de bine tuturor celor prezenti. Prefectul a fost secondat de Levente Bognar, viceprimarul municipiului Arad, care servea trecatorii cu sampanie. Prin intermediul ziaristilor prezenti la fata locului,Ovidiu Nila a tinut sa faca o urare aradenilor: "Nicicand sperantele si visele noastre nu au fost mai aproape de implinire ca in aceasta noapte. Sper ca va urma pentru noi un an si un mileniu mai bun si mai bogat. Doresc ca mileniul III sa-i gaseasca pe aradeni sanatosi si imbelsugati. Semnat: Ovidiu Nila - prefectul mileniului III". " Semnatura" lui Ovidiu Nila ne-a determinat sa-l intrebam daca a discutat cu PDSR despre eventualitatea ramanerii sale in functie. Raspunsul a fost destul de concludent: "Ca orice sportiv de performanta care se respecta, eu discut doar prin intermediul unui impresar", dupa care s-a urcat intr-o Dacie cu numar de Timis si dus a fost.
Explozie de bucurie la Revelionul Mileniului...Ora 0,00 a venit pe neasteptate. Deasupra orasului a inceput sa curga "ploaia de stele". Peste raul Mures s-a creat un adevarat pod de foc care i-a dus pe privitori pana la limita extazului. S-au deschis sticlele de sampanie, s-au facut urari si s-au ciocnit pahare (majoritatea unifolosibile). In acest timp in fata Palatului Administrativ s-au adunat cateva sute de oameni care credeau ca spectacolul de lumini va porni de aici. Bucuria aradenilor s-a manifestat prin sticle care se spargeau si petarde care pocneau pe fiecare centimetru patrat. In tot acest tim, pe centrul municipiului se plimbau autoturisme care claxonau in nestire, amintind de izbanzile echipei nationale la Campionatul Mondial de fotbal. Si ca un semn ca la ora respectiva in Arad inca se muncea, un vatman a trebuit sa astepte schimbarea de mileniu in statia din fata Palatului Administrativ, pana cand lumea s-a mai imprastiat facand culoar tramvaiului. Probabil ca este singurul vatman din tara caruia i-a trebuit o noua mie de ani ca sa treaca spre o noua statie.
Noile vedete locale ale anului 2001Pentru familia Georgeta si Marcel Cimpian, Revelionul dintre milenii s-a dorit a fi o sarbatoare ca oricare alta. Desi insarcinata in aproape noua luni, Georgeta nu avea emotii, deoarece astepta ca nasterea sa se produca intre 15 si 20 ianuarie. Insa la doar cateva minute dupa intrarea in noul an, copilul s-a dovedit a fi un pic nerabdator, iar , viitoarea mamica si-a anuntat prietenii cu care se afla la petrecere ca, probabil, va naste in urmatoarele ore. Evenimentul a devenit o certitudine in momentul in care femeia a venit la spital si a fost internata. "Copilul mileniului" din municipiul Arad s-a lasat asteptat, totusi, pana la ora 7,00 a diminetii de 1 ianuarie. Micuta Olivia a devenit rapid o vedeta, ea pozand deja pentru mai multe publicatii si fiind filmata de posturile de televiziune aradene. Olivia a avut la nastere 2,900 kilograme si 50 cm. Este primul copil al familiei Cimpian. Chiar daca proaspatul tatic, jucatorul-antrenor al echipei de fotbal ,"Siriana" Siria, si-ar fi dorit un baiat, bucuria venirii pe lume a Oliviei era evidenta in ochii lui. Parintii au primit cu emotie vestea ca vor intra in posesia unui premiu, pentru prima nastere a mileniului petrecuta in Arad: Trustul de presa "Agenda" le ofera trei milioane de lei. Ii dorim Oliviei Cimpian o viata lunga si fericita si un calduros bun venit in lume!
De Revelion in vamile aradene era liniste...Linistea le-a fost "sparta" mai mult de colindatori
Ultimele zile ale anului 2000, la fel ca si primele din acest mileniu, au fost deosebit de plictisitoare pentru personalul care isi desfasoara activitatea in punctele rutiere de trecere a frontierei. Fie ca vorbim despre Nadlac, Varsand sau Turnu, Revelionul a facut ca aceste vami sa fie lipsite de forfota obisnuita. Conform spuselor purtatorului de cuvant al Directiei Regionale Vamale Arad, Mihaela Mot, aceasta perioada a fost una calma din toate punctele de vedere. Linistea din punctele de frontiera, sus amintite, a fost "sparta" mai degraba de catre colindatori, decat de catre autovehicule. Cat priveste colindatorii, parca in acest an copiii veniti sa-i sorcoveasca pe vamesi si pe politistii de frontiera au fost cu mult mai numerosi decaat in anii trecuti. Despre traficul auto, cuvintele unui lucrator vamal, de la Vama Varsand, oglindesc situatia: "care sofer de TIR ar avea tupeul sa circule prin vami tocmai in noaptea dintre milenii?" Este cunoscut faptul ca pe piata interna pretul bauturilor alcoolice fine, whisky, coniac si alte sortimente de marci, este deosebit de ridicat, fapt pentru care multi dintre aradeni au preferat sa se aprovizioneze de la magazinele free-shop, unde preturile sunt de cateva ori mai mici. Daca o sticla de whisky, de exemplu, costa la magazin intre 5 - 600 000 lei, la free-shop costa 16-18 DM, adica pana in 200 000 lei. Cu toate ca trecerea intr-un nou an este un motiv de bucurie, pentru lucratorii vamali si politistii de frontiera care au fost de serviciu acest lucru nu a fost valabil. Motivul principal il constituie multitudinea protocoalelor, cerute de catre notabilitatile judetului, la care acestia trebuiau sa faca fata.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}