title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)

Stirile Zilei

Joi, 3 mai 2001

Caravana de informare a fost vizitata de aradeni"Caravana de informare - Turul Romaniei  cu microbuzul" a ajuns la Arad
Pentru al doilea an consecutiv, "Caravana de informare - Turul Romaniei cu microbuzul", din cadrul campaniei de informare a populatiei privind impozitul pe venitul global, a ajuns la Arad. Ieri, incepand cu ora 9,00,  contribuabilul aradean a putut obtine informatii despre depunerea declaratiilor de venit, modul si documentele pe baza carora se completeaza declaratia. "Intentia noastra este de a ne apropia de contribuabil. Dorim sa colaboram cu contribuabilul, astfel incat el sa gaseasca in noi niste parteneri. De altfel, si noi dorim sa ne schimbam optica fata de contribuabil, astfel incat acesta sa poata obtine de la noi permanent informatia dorita", a declarat Gavril Chis, directorul general al Directiei Generale a Finantelor Publice Arad. La standul informativ organizat ieri in fata Palatului Administrativ au venit peste 800 de persoane, aflux considerat de reprezentantii Ministerului de Finante ca multumitor. Cei care au venit sa ceara informatii despre noul sistem de impozitare, care este, o noutate absolata in Romania, au fost de regula pensionari. "Fata de anul trecut, am observat un interes mai mare din partea aradenilor. Daca anul trecut am oferit mai mult informatii globale, anul acesta raspunsurile au fost concrete, la obiect", a declarat Dan Teodor, coordonatorul Caravanei de informare. Petru Horga, sef birou analiza, sinteza, rapoarte, a precizat in cadrul conferintei de presa ce a urmat dupa inchiderea standului informativ ca prezenta caravanei nu face decat sa inceapa o campanie proprie. "Ne vom axa strategia pe cateva grupuri tinta, de regula asociatiile de locatari, unde sunt cele mai mari deficiente", a spus Petru Horga. Deja la nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice Arad au fost depuse de catre angajatori 199 442 de fise fiscale. Dintre acestea, 37 811 sunt depuse pe suport de hartie, iar 161 631 sunt pe dischete. Din totalul fiselor fiscale depuse de angajatori, 110000 sunt prelucrate in sistemul informatic al DGFPA. In urma verificarilor s-a constatat ca sunt multe fise completate eronat, fapt pentru care angajatorii au fost chemati pentru remedierea erorilor. Un fapt important pentru contribuabili este ca declaratiile de venit pot fi depuse si prin intermediul Postei.
Gheorghe Falca acuza parlamentarii PDSR...Gheorghe Falca acuza si parlamentarii PDSR pentru dezinteres
La mai bine de doua luni de cand Comisia Tehnico-economica (CTE) din cadrul Ministerului Transporturilor a aprobat traseul pe care il va avea autostrada Nadlac-Lugoj anumiti parlamentari de Arad au recunoscut ca nu aveau nici cea mai vaga idee ca interesele Aradului sunt prejudiciate. Deputatul PDSR de Arad Dorel Zavoianu a declarat: "Nici nu stiam ca deja a fost aprobat traseul acestei autostrazi si mai ales care este acesta." Desi in urma cu mult timp, cand presedinte al CJA era democratul Dan Ivan, a fost gandit un traseu impreuna cu omologii din judetul Timis, in 15 februarie a.c. CTE a avut o alta opinie. Traseul elaborat de aradeni si timisoreni a fost Nadlac-Arad-Vinga-Timis-Lugoj, in timp ce acea comisie prin traseul aprobat, Nadlac-Secusigiu-Timis-Lugoj, dezavantajeaza clar judetul nostru. Solutia avizata de CTE a nemultumit autoritatile locale. Vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca, a trimis saptamana trecuta o adresa Ministerului Transporturilor prin care cerea ca respectiva comisie sa aiba o noua intalnire, la care judetul Arad sa-si sustina punctele devedere la viitoarea autostrada. "Punctele de dezvoltare ale Aradului au fost alcatuite in perfecta concordanta cu traseul pe care l-am elaborat noi. Terminalul Cargo a fost pozitionat in functie de autostrada, in zona Aeroportului am lasat o parcela pentru o zona libera. Practic, dezvoltarea Aradului depinde de traseul autostrazii", afirma Gheorghe Falca. Printre putinii parlamentari care au idee ce inseamna actualul traseu pentru judet se numara si deputatul Titus Gheorghiof, care in februarie a solicitat PDSR Arad o intalnire pentru a discuta si pe aceasta tema. Acesta i-a solicitat ministrului transporturilor, Miron Mitrea, sa-i primeasca pe cei 10 parlamentari de Arad pentru a sustine cauza Aradului. "Daca dosarul CTE nu a fost trimis in Ungaria ar mai exista posibilitatea sa se revina asupra deciziei acesteia, pentru ca altfel nu stiu ce credibilitate am mai avea daca am modifica de la o luna la alta traseul." De altfel, atat vicepresedintele CJA, cat si liberalul Titus Gheorghiof considera ca si parlamentarii PDSR au partea lor de vina, pentru ca nici macar nu stiu ce decizie iau propriii oameni din ministere.
Pe strand, agentii economici si-au modernizat spatiileGazul, lumina si paza, asigurate
De o buna bucata de timp, agitatia este mare pe strand. Agentii economici care au spatii inchiriate aici lucreaza la modernizarea lor, iar angajatii Gospodariorii Comunale - societatea care administreaza strandul se ocupa de curatenie, igienizare, finalizarea pavajelor la dusuri si intretinerea spatiilor verzi. Astea sunt ultimele "retusuri", pentru ca lucrarile mari au fost finalizate deja. "Am extins reteaua de iluminat (120 de stalpi) astfel incat toata suprafata strandului este acoperita complet. Cele doua poduri de pontoane sunt, si ele, iluminate. S-a finalizat si pavarea aleilor. Am regazonat, in proportie de 80%, suprafetele verzi. Am facut o instalare de irigat ce se intinde pe toata suprafata refacuta. Am scapat si de musuroaiele de cartite, printr-o actiune de combatere a rozatoarelor. Reteaua de gaz a fost finalizata pana la punctul administrativ si ii putem da drumul. 80% dintre agentii economici s-au racordat la retea si numarul lor va creste in urma.extinderii acesteia pana in zona bazinelor. Dar asta se va intampla probabil dupa ce se termina sezonul" precizeaza Ovidiu Marian, directorul S.C.,Gospodarire Comunala S.A. Datorita aglomeratiei inregistrate anul trecut pe strand, numarul celor care asigura serviciul de paza a crescut la 30 de persoane. Strandul a fost securizat, impartit pe sectoare astfel incat sa se poata sti exact care sector cui apartine.
Inca nu ne scaldam in apa recirculata
Pe strand se gasesc cinci bazine in suprafata totala de 8.700 mp. In functie de marime, ele sunt destinate inotatorilor, adultilor si copiilor. Anii trecuti, apa din bazine s-a schimbat, in general, de doua ori pe saptamana. Schimbata in acest ritm, ea nu apuca sa se incalzeasca. Din acest motiv, dar nu numai, administratorul strandului a initiat, inca de anul trecut, discutii cu societati comerciale specializate in recircularea apei din bazine. Ofertele de pana acum nu au fost agreate. Se spera ca cea din acest an (a unei firme italiene) sa fie mai rezonabila, Ca idee, o astfel de instalatie ar costa, pentru bazinul mijlociu, 1,5-2 miliarde de lei, iar pentru bazinul mare dublu, deoarece aici trebuie facute si lucrari de consolidare destul de ample. Ca si tehnologie, instalatia de recircutare a apei presupune ca odata ce bazinele sunt umplute, cantitatea de apa ramane constanta si doar ceea ce se filtreaza prin aceasta instalate se elimina. Avantajele nu sunt lipsite de importanta: calitatea apei din bazin este aceaasi cu calitatea apei de baut, iar temperatura apei ajunge la un nivel optim de 20 - 21de grade. Daca se bate palma cu italienii, lucrarile de pregatire a instalarii sistemului de recircularii apei din bazine ar putea incepe in acest sezon.
Doua discoteci noi
Pentru iubitorii sportului, strandul pune la dispozitie doua terenuri de tenis de camp, cu suprafata de zgura (inclusiv cu sistem de iluminare nocturna), pista si trambuline roller-skates si un teren de fotbal care va fi acoperit cu un gazon artificial. In continuarea complexului sportiv se construieste o discotececa inchisa. Una ceva mai mare decat Corleone." Este o constructie inchisa de 10 - 12 metri inaltime cu panouri termoizolante si fonoabsorbante" Problema poluarii fonice, atat de reclamata de aradeni pare a fi rezolvata. Pentru agentii economici care nuvor respecta numarul de decibeli stabilit prin stasul de acustica din '87 vom lua masuri dure, pana la rezilierea contractelor de inchiriere" ne asigura directorul Marian.
C0ncerte "beton" la pret rezonabil
In ce priveste concertele, programul pentru acest sezon este foarte bogat. Cam o data pe saptamana vom avea cate un spectacol la care sunt invitate trupe si formatii de mare succes: Pasarea Colibri, Voltaj (19 mai), Valahia, Bambi (1 iunie), L.A., Fuego, Double D, Daniela Gyorfi ("festival Karaoke") 14, 15, 16 iunie Pepe (7 iulie), K-pital, Class  (14 iulie) etc. Pentru a evita neplacerile inregistrate anul trecut la intrare, in zilele cu spectacole (cand trebuia sa cumparam bilet de intrare si de spectacol), acum s-au adus cateva modificari. Persoanele care intra pe strand cu doua ore inainte de spectacol (si mai repede), vor plati pretul normal al unui bilet de intrare. Cei care vin mai tarziu vor plati un tarif special. Acesta nu-i mai mare de 15.000 de indiferent de spectacolul care are loc.
La strand a inceput animatia...600 de dolari pentru o casuta
Tarifele practicate, in acest sezon, pe strand sunt mai mari decat anul trecut. Pretul unui bilet de intrare pentru adultii este de 10.000 de lei. Elevii, studentii, pensionarii si militari au de platit doar 5.000 de lei.Abonamentul pentru intreg sezonul costa 200.000 de lei (pentru pensionari: 100.000 de lei). Pentru a inchiria o casuta pe tot sezonul trebuie scoatem din buzunar 100 000 de lei. Singurul tarif nemodificat este cel pentru parcare: 10.000 de lei.
Dar este foarte posibil ca, pentru cei care doresc sa se plimbe cu masina pe strand, sa se introduca o taxa speciala de...,1.000.000 de lei/ora. Preturi "frumoase" au si cele 300 de casute de agrement din incinta strandului. Persoanele care au avut contracte de inchiriere si anii trecuti si care nu au avut restante la plata chiriei, au putut sa inchirieze o casuta cu 240 de dolari pe sezon. Pentru casutele la care nu s-a prelungit contractul de inchiriere, s-au organizat licitatii. Cea mai "scumpa" casuta a ajuns, astfel, sa coste 590 de dolari ! Persoanele care au inchiriat casute pe strand sunt constituite intr-o asociatie. In acest an, ele au obtinut si o facilitate: titularii contractelor de inchiriere si membrii familiilor acestora (rude de gradul I) beneticiaza de o reducere la abonament. Ei platesc doar un pret simbolic de 30.000 de lei.
Plaja de nisip pe marginea Muresului
In acest sezon, Gospodarirea Comunala apreciaza ca in strand vor intra aproximativ 4 miliarde de lei investitii si cheltuieli de intretinere. Incasarile sunt prognozate la 5 miliarde de lei. "Scopul nostru nu este sa facem doar profit, ci sa asiguram un serviciu cat mai ieftin si mai bun pentru populatie. Asta e filozofia societatii" explica directorul Gospodaririi Gomunale.
La fiecare din cele trei intrari pe strand vor fi amplasate niste panouri mari cu harti in care sunt cuprinse toate punctele de interes de pe strand, de la spatii comerciale pana la grupuri sanitare. Un alt lucru care va atrage privirea vizitatoritor vor fi florile. Petunii, tagete, salvii, viole si muscate de toate culorile vor umple ghivecele din lemn de pe marginea aleilor si suporturile aplicate pe stalpii de iluminat. O alta noutate ar fi amenajarea unei plaje chiar pe marginea Muresului, in stanga si in dreapta podului de pontoane. Este vorba de o suprafata de aproximativ 500 mp pentru reabilitarea careia s-a lucrat o luna de zile. Urmeaza ca apele Muresului sa scada, sa se curete malul si sa se aduca nisip. Peste o jumatate de milion de oameni aradeni si nu numai au venit, anul trecut, la strand. Probabil pentru ca se simt bine. Aici e ca la mare. Dar e mai ieftin si mai aproape.
La CCIA se discuta pe tema comertului electronic - Virtual Arad News (c)2001Tranzactiile electronice - marea provocare a mileniului III
Centrul Euro Info, in colaborare cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, vor organiza un seminar pe tema comertului electronic - marea provocare a mileniului III. Seminarul E-commerce va avea loc vineri, 4 mai, in sala de consiliu a Camerei de Comert, incepand cu ora 10.00. Actiunea isi propune ca, pe de o parte, sa aduca in prim plan comertul electronic ca tehnica moderna de comert, iar pe de alta parte, sa promoveze experiente si realizari in domeniu. Tematica, abordand aspecte teoretice si practice, se adreseaza firmelor potential utilizatoare ale acestei noi tehnici de vanzare, cum ar fi cele care comercializeaza bunuri de larg consum, agentiilor si firmelor de turism, constuctii, transporturi. De asemenea, seminarul vine in ajutorul bancilor, societatilor de asigurare, si nu in ultimul rand firmelor de soft-uri sau servicii de Internet. Cei care doresc sas participe la actiune sunt rugati sa trimita confirmarea participirii pana in data de 3.05.2001, la CCIA Arad, Departamentul Economie Interna - Externa. Camera de Comert organizeaza acest seminar pentru a veni in sprijinul societatilor aradene, deoarece se considera deosebit de importanta cuaoasterea acestor tehnici de catre agentii economici.
Tripletele preotului Mierlusca au implinit 14 aniDubla aniversare in familia de trei frati gemeni aradeni
Tatal tuturor tripletilor
In urma cu 14 ani, Dumnezeu avea sa binecuvanteze familia Elena si Viorel Mierlusca cu tripleti: Ofelia, Olivia si Olimpia. De atunci, preotul parohiei ortodoxe din Gradiste a dorit sa dea amploare evenimentului si a devenit cunoscut in scurt timp. Asta pentru ca l-a interesat tot ce misca-n tara noastra si care are ca subiect tripletii. Drept pentru care, a luat legatura cu familiile din Arad. S-a intristat tare cand a vazut ca nasterile de tripleti s-au produs in familii sarace, care abia daca se descurcau sa creasca un copil. Atunci a luat hotararea sa infiinteze Fundatia "Sfantul Nicolae", fundatie cu ajutorul careia aduna fonduri si ajutoare pentru familiile sarace in care cresc tripleti. In urma cu doi ani, parintele Mierlusca a avut curajul de a colinda toate colturile tarii pentru a cunoaste toti tripletii din Romania. A fost un pelerinaj greu, dar util, la finele caruia s-au putut intocmi statistici si s-au putut lua primele masuri pentru binele acestor familii. De atunci, se tine legatura permanenta cu tripletii din toata tara si se iau masurile necesare acolo unde este cazul. Bunaoara, numai tripletii familiei Cozneac din Felnac au fost ajutati in nenumarate randuri cu medicamente, vitamine, scutece si hainute prin Fundatia "Sfantul Nicolae",
14, respectiv 20
Toata comunitatea ortodoxa care a fost prezenta, duminica, la Sfanta Liturghie din a doua duminica de dupa Sfintele Pasti a trait la o intensitate maxima momentul sarbatoririi celor doua cupluri de tripleti. Ofelia, Olivia si Olimpia Mierlusca au stat alaturi de Vasalie, Maria si Ioan, pentru cateva clipe, timp in care preotii au inaltat o ruga de multumire catre Dumnezeu pentru faptul ca le-a dat sanatate si i-a ajutat sa ajunga la doua varste importante din viata lor. Asta pentru ca tripletele Mierlusca au implinit 14 ani si vor intra peste cateva zile in posesia buletinului de identitate, iar fratii Ivanic au ajuns la frumoasa varsta de 20 de ani. Pentru cele trei surori Mierlusca, ziua cadourilor si felicitirilor va fi astazi, trei mai, iar fetele ne-au declarat ca asteapta cu nerabdare sa-si vada darurile. De un lucru sunt sigure. Mama lor, preoteasa Elena le va pregati traditionalul tort aniversar, un tort cu trei nivele, ca in fiecare an. In schimb, in randul fratilor Ivanic, cadourile au inceput sa "curga". Maria este cu siguranta cea mai fericita pentru ca ea si-a luat carnetul de sofer, iar cadoul de ziua ei a fost o masina. Fratii ei mai asteptau emotionati, sa-si vada cadourile nu de alta, dar, in cazul lor nu putut fi vorba de masina, pentru ca s-au impotmolit la examenul de sala. Familia Ivanic, insa, le-a pregatit tripletilor o petrecere pe cinste, cu peste 50 de invitati care a avut loc la Complex Orizont din Gradiste. Cu aceasta ocazie, preotul Viorel Mierlusca a prezentat comunitatii ortodoxe din cartierul Gradiste noua familie cu tripleti care s-a stabilit, in urma cu cateva saptamani in Arad, tocmai de pe plaiurile Maramuresului. Ocazie cu care, familia a donat Biserii ortodoxe un milion de lei. La finele slujbei, zecile de credinciosi prezenti la slujba de duminica le-au cantat celor doua perechi de tripleti sarbatorite, dintot sufletul, traditionalul "Multi ani traiasca!"

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}