title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 3 octombrie 2001

Delegatia care a vizitat Canada la o conferinta de presaO importanta delegatie a vazut in Canada ce inseamna aceasta
Primarul Dorel Popa a organizat in cursul zilei de luni, o conferinta de presa, la care au mai participat viceprimarul Levente Bognar, consilierii locali Rodica Borza si Doru Sever Puia, precum si Claudia Macra, functionara in cadrul Primariei. Alaturi de delegatia din Arad, au mai participat delegatii din Timisoara si Satu Mare, orase incluse in acest program. Cei din Arad au vizitat orasele Ottawa si Kingstone, unde au avut discutii cu ofiicialitatile locale si o intalnire cu Isabelle Turner, primarul orasului Kingstone. Principalele obiective vizate in cadrul vizitei, care urmeaza sa fie puse in practica la Arad, sunt crearea unei strategii de dezzvoltare pe termen de 10 ani si organizarea unei dezbateri publice, la care vor participa specialisti canadieni, executivul Primariei si specialisti de marca din Arad. Pentru elaborarea unei strategii, dupa modelul celei existente in orasele din Canada, se va lua legatura cu toate personalitatile aradene, indiferent de coloratura politica sau de alte criterii. Impreuna cu acestia, va fi initiata o strategie pentru urmatorii 10 ani, strategie care va urmari ridicarea nivelului orasului nostru. De asemenea, Primaria va organiza o consultare publica, in cadrul careia se va discuta cu cetatenii despre principalele probleme cu care se confrunta orasul. In continuare, Doru Sever Puia a facut cateva referiri la modul in care lucreaza consiliul local din Kingstone si la strategia de dezvoltare. In viziunea consilierului liberal, aceasta trebuie sa fie una apolitica, la care fiecare trebuie sa-si puna umarul pentru a raspunde la asteptarile aradenlor. Consilierul ApR, Rodica Borza, a comentat relatia care exista intre cetatean si conducerea orasului, voluntariatul canadienilor. De asemenea, ea a mai spus ca in prima sedinta a CLM Arad va propune o modificare a regulamentului, . in sensul ca sedintele de comisii sa devina publice. Se doreste stabilirea a 2-4 reprezentanti ai cetatenilor, care sa comenteze proiectele de hotarari care vizeaza comunitatea. Viceprimarul Levente Bognar doreste ca ONG-urile sa aiba un rol mai mare in hotararile CLM, iar Claudia Macra a vorbit despre politicile care se aplica in domeniul resurselor umane in administratia canadiana. Primarul Dorel Popa le va recomanda canadienilor inca doua oraase din Romania, in care se poate implementa acest program, initiat de canadieni.
Aeroportul de la Timisoara vrea sa preia cursa de StuttgartJudetul vecin a primit cadou de la Tarom cursa aeriana de Stuttgart
Autoritatile aradene au fost puse pe jar de Tarom, care a decis transferarea cursei de Stuttgart, Aeroportului din Timisoara. Schimbarea se va produce odata cu intrarea in vigoare a programului de iarna, din data de 27 octombrie 2001. Aeroportul International Arad a fost instiintat de intentiile Tarom, motiv pentru care, ieri, avut loc o intalnire pentru rezolvarea acestei probleme stringente, la care au participat subprefectul Florin Remetan, vicepresedintele Consiliului Judetean Gheorghe Falca, viceprimarul Levente Bognar, directorul Aeroportului Lucian Atanasiu, presedintele Centrului Cultural Banat-Ja Pompilia Szellner. In urma discutiilor, s-a convenit intocmirea si trimiterea catre Tarom a unei scrisori in care se solicita ca aceasta cursa sa ramana in forma initiala Bucuresti- Arad-Stuttgart. Avand in vedere faptul ca Aeroportul din Arad a fost introdus pe ruta respectiva la solicitarea investitorilor din Germania, decizia Tarom este cu atat mai bizara si de neinteles. In plus, Aeroportul Stuttgsrt a sesizat Ministerul Transporturilor ca deja au fost rezervate 12 bilete pentru luna decembrie. "Din nefericire, exista pericolul sa pierdem si cursa de Ancona. Inca nu am primit programul pentru cursele charter, dar probabil ca urmatoarea cursa vizata de Timisoara este aceasta", ne-a declarat vicepresedintele CJA, Gheorghe Falca. La randul sau, subprefectul Florin Remetan s-a declarat foarte revoltat de "verdictul" Companiei Tarom. "Suntem foarte hotarati sa nu renuntam la cursa de Stuttgart, pentru ca, probabil, vor urma si altele. Ne vom lupta pana la capat, suntem dispusi sa ajungem pana la primul ministru", ne-a spus Florin Remetan. Aceasta este cea de-a doua piedica pusa Aeroportului International Arad, dupa tergiversarea semnarii avizului de catre ministrul Agriculturii in vederea infiintarii Biroului vamal.
In ciuda greutatilor, pensionarii si-au sarbatorit ziua...Cei sase milioane de pensionari romani au sarbatorit, luni, Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. In toata tara au fost organizate manifestiri specifice, iar Aradul nu s-a lasat mai prejos. Astfel, Liga Judeteana a Pensionarilor a profitat de aceasta ocazie pentru a da drumul unor dezbateri legate de soarta persoanelor de varstnice. Luni dimineata, la ora 10,00, in sala 70 a Consiliului Judetean Arad, s- a desfasurat un simpozion legat de aceasta tema. De la manifestare nu au lipsit nici oficialitatile locale, organele administrative fiind reprezentate in totalitate. De asemenea, printre invitati s-au mai aflat si reprezentanti ai altor organizatii de pensionari si sindicalisti. Cel care a luat primul cuvantul a fost Ilie Cerna, presedintele Ligii Judetene a Pensionarilor. Cerna le-a urat tuturor pensionarilor un "La Multi Ani" precizand faptul ca simpozionul se doreste a fi o manifestare a bucuriei si nu un strigat de ajutor a scestei clase sociale. Indemnul lui Cerna nu a avut insa prea mare ecou, pensionani aradeni neputandu-se concentra decat asupra acestor chestiuni. Ziua Persoanelor Varstnice s-a sarbatorit in intreaga lume, anul acesta implinindu-se 10 ani de cand 1 octombrie are o semnificatie pentru pensionari.
Susanne Kastner pledeaza pentru intensificarea colaborarii...Interviu cu presedinta Comisiei interparlamentare romano- germane din Bundestag, Susanne Kastner
- Care este rolul Comisiei interparlamentare romano-germane din Bundestag a carei presedinta sunteti?
- Scopul suprem al acestei comisii germano- romane este de a imbunatati relatiile de prietenie intre cele doua tari, al doilea obiectiv pe care il am vedere in calitate de presedinte este de a largi colaborarea intre grupurile de lucru pe diverse segmente politice. Pe langa aceste doua teluri primordiale, am constituit Forumul germano-roman care are rolul de a face lobby pentru imaginea Romaniei in Europa. Ne straduim sa faurim un cerc romano- german pentru a ajunge la colaborare cat mai stransa intre cele doua tari.
- Cum sunt percepute in Germania actiunile actualei guvernari si care credeti ca sunt perspectivele Romaniei pentru integrarea in structurile euro-atlantice?
- In Germania succesele Romaniei din ultimul timp nu sunt cunoscute, in general se mediatizeaza partile negative si asta creeaza o imagine neclara. Actiunile actualei guvernari, cel putin cele care au fost formulate, trebuie transpuse in practica foarte rapid. In privinta aderarii Romaniei la structurile euro-atlantice, actiunile actualei guvernari, daca vor fi dublate de masuri legislative pe masura si drumul se mentine acelasi, vor conduce Romania pe calea UE. Si Parlamentul Romaniei trebuie sa se implice in proiecte care sa ofere conditii mult mai favorabile pentru realizarea unei protectii sociale in adevaratul sens al cuvantului. In aceasta idee, supraveghem modul cum decurg lucrurile in tara dumneavoastra.
- Cum apreciati activitatea Parlamentului Romaniei prin prisma masurilor de protectie sociala care sunt prevazute prin lege?
- Inca mai exista legislatia din anii '90 in ceea ce priveste protectia sociala, ceea ce ingreuneaza procesul de aderare la structurile euro-atlantice. Este nevoie de o legislatie mult mai bine structurata. Trebuie sa existe un singur minister care sa se ocupe de protectia sociala, nu trei. Infrastructura trebuie facuta pentru a corespunde nivelului medicalo-sanitar adecvat.
- V-ati exprimat deschiderea spre a colabora cu politicieni din Romania. Ati avut contacte cu politicieni din Arad?
- Pledez pentru intensificarea colaborarii cu politicienii romani mai ales in plan local, pentru ca deciziile care se iau la nivel national sunt greu de perceput in teritoriu. Deocamdata, la Arad nu am avut contacte cu politicieni, dar e un proiect pe care doresc sa-l pun in aplicare.

A consemnat Ramona Cretu

Sportivul Adrian Mateas a fost retinut in UngariaDin surse oficiale am aflat ca renumitul sportiv de performanta, halterofilul Adian Mateas, cel care a avut unele probleme la Olimpiada de la Sidney 2000, a fost retinut de autoritatile maghiare. Din informatiile pe care le detinem, confirmate partial, se pare ca este vorba de o sechestrare de persoane. Pe langa sport, Adrian Mateas se ocupa si cu administrarea proprie-i firme, care l-a facut celebru si in acest domeniu. Deocamdata, nu va putem oferi mai multe amanunte concrete referitoare la motivul pentru care Adrian Mateas a fost retinut. Contactat telefonic, colonelul Ioan Ulica, comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, s-a abtinut sa fac vre-un comentariu referitor la acest aspect, spunandu-ne doar ca, la Arad, Adrian Mateas nu are nici un fel de probleme de natura sa-i afecteze imaginea publica. La Olimpiada de la Sidney 2000, Adrian Mateas, impreuna cu alti halterofili romani care au fost suspendati pentru dopaj, au fost avertizati de oficiali ai Federatiei Internationale de Haltere, printre care care si secretarul general, Tamas Ajan, ca vor avea mari probleme.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}