title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 4 ianuarie 2001

Consiliul Judetean va fi restructuratActivitatea nu s-a imbunatatit din punct de vedere calitativ
In cursul anului trecut, unele activitati ale Consiliului Judetean au fost organizate sub forma unor servicii publice judetene exterioare aparatului tehnic-administrativ al institutiei. Daca asupra unora s-a revenit ulterior, activitatea administrativ-gospodareasca a continuat sa functioneze ca serviciu public. In decursul celor opt luni de functionare, s-a concluzionat ca activitatea specifica acestui domeniu nu s-a imbunatatit din punct de vedere calitativ si cu atat mai putin din cel al eficientei financiare. In aceasta perioada, activitati inerente care au fost executate de catre serviciul administrativ au trebuit preluate in sarcina.unor servicii si birouri din cadrul aparatului propriu, ceea ce a insemnat un efort sporit si atributii in plus. Acest serviciu totaliza un numar de 30 de persoane. Din, punctul de vedere al Serviciului public de administrare si prestari servicii Arad, la o activitate diminuata ca volum de munca sau cel mult egala cu cea dinainte, costurile functionarii au crescut atat prin angajarea de personal (director economic si casier), cat si prin incasarea si plata TVA la tarifele de prestare catre terti. Luand in considerare si alte aspecte, conducerea CJA considera ca se impune incetarea activitatii Serviciului public de administrare si prestari servicii Arad prin desfiintarea si revenirea activitatilor de protocol si administrare in cadrul aparatului propriu al Consiliului si organizarea acestora ca directie cu doua birouri: de protocol si administrativ. Directia nou infiintata se va numi "protocol si administrare" si va avea un director, care urmeaza sa coordoneze compartimentul protocol si biroul administrativ, subordonand activitatile de gospodarire, deservire si intretinere.
Conferinta de presa la UDMR AradOarecum surprinzitor, organizatia aradeana a UDMR s-a grabit sa iasa, inca de ieri, in fata presei locale. La conferinta de presa, sustinuta la sediul organizatiei, au spus prezent deputatul Tokay Gyorgy, presedintele organizatiei, Cziszter Kalman si viceprimarul Bognar Levente. Din prezentarile facute a reiesit ca UDMR isi ia in serios noul rol pe care l-a calificat drept opozitie constructiva. In opinia politicienilor aradeni ai maghiarilor, organizatia nu ofera un cec in alb Puterii, ci doreste sa previna ascensiunea extremismului prin sustinerea in continuare sau macar conservarea obiectivelor politice ale Romaniei. Deputatul Tokay Gyorgy a prezentat principalele puncte ale protocolului UDMR-PDSR semnat, saptamana trecuta, la Bucuresti. In discutiile dintre ziaristi si politicieni, referitoare la acest protocol, s-a pus un accent pe obiectivele regionale ale UDMR. Dupa cum am fost informati, aceasta sectiune a protocolului va fi discutata in amanunt si finalizata in cel mult o luna, negocierile dintre PDSR si UDMR continuand.
Taximetristii si-au marit tarifeleDin martie, calatoriile ar putea deveni si mai costisitoare
Incepand de ieri, tarifele la cursele de taximetrie au crescut simtitor. Ce-i drept ca aceasta majorare de tarife a fost anuntata inca din luna octombrie a anului trecut, cand taximetristii s-au intalnit pentru a discuta si a cadea de acord asupra unui tarif unic, tarif care sa elimine concurenta si sa fie oarecum convenabil pentru buzunarul cetateanului. Insa, in luna octombrie a anului trecut, nu s-a cazut de acord decat asupra a doua tarife unice, ceea ce i-a despartit, intr-un fel, pe taximetristi in doua tabere. De aceasta data, la intalnirea de ieri, reprezentantii tuturor firmelor de taximetrie din Arad au reusit sa ajunga la un punct comun si au stabilit noul tarif: 3490 lei pentru un kilometru in oras si 6990 lei pentru un kilometru in afara orasului. Tariful de pornire si cel de stationare au ramas nemodificate. "Pretul carburantului a crescut de cel putin trei ori in ultima perioada si noi nu am marit tarifele. Acum se impunea acest lucru, deoarece cursele au devenit nerentabile. Pentru ca socul calatorilor sa nu fie prea mare am hotarat sa nu marim tarifele la pornire si stationare. Aceste tarife sunt valabile doar pana in luna martie", ne-a declarat Daniel Tomuta, liderul sindicatului taximetristilor.
Se vor optimiza traseele pentru autobuzeDin aceasta luna vor intra in vigoare noile trasee auto destinate traficului de persoane atat in municipiu, cat si in judet. In urma licitatiei organizata luna trecuta, sase firme particulare de transport si Compania de Transport Public au castigat dreptul de a organiza curse de persoane. Cu toate ca in municipiu s-a reusit acoperirea in intregime a tuturor rutelor, in judet mai sunt la ora actuala trasee pe care inca nu sunt asigurate autobuze, pentru navetisti, in special. Este vorba de zona Lipova si Zabrani. Dar, pana in primavara, locuitorii din zona au primit garantii ca le vor fi asigurate cursele regulate. In municipiu s-a avut in vedere crearea rutelor in zonele unde circulatia tramvaielor este restransa sau in cartierele cu un numar mare de locuitori: Faleza Sud, Parneava, Micalaca. Noutatea consta in posibilitatea locuitorilor din zona de a fixa programul curselor de autobuz, in functie de cerintele lor. Tot oamenii mai au posibilitatea de a negocia tarifele biletelor de calatorie cu administratorii firmelor de transport. Insa o parte a firmelor de transport nu sunt de acord cu negocierea tarifului de calatorie, anuntand deja publicul calator. Oricum, tarifele de calatorie au fost sau vor fi fixate la un nivel cat mai scazut, tinandu-se cont de puterea de cumparare tot mai mica a populatiei.
Serele aradene se vor vinde pe bucatiUna dintre cele mai mari sere din vestul tarii a ajuns in faza de lichidare. SC Alfar SA, fostele Sere, tinde sa devina o amintire pentru cei care ani de zile au colaborat cu producatorul aradean de legume de sera. Cheltuielile exagerate pentru a continua activitatea de productie si o piata de desfacere tot mai redusa a dus la lichidarea Alfar. Astfel, SC Expert SA, in calitate de lichidator, vinde prin licitatie publica deschisa, bunurile societatii. Sunt scoase la vanzare mijloace fixe, constand in masini, unelte, tractoare si masini agricole. Totodata, se incearca vanzarea halei industriale etajate situata in apropierea Zonei libere Curtici, cu o suprafata utila de 1600 mp, Terenul pe care este construita hala este proprietatea Primariei Curtici, Alfar fiind doar administrator. Intre timp, SC Alfar valorifica zilnic diferite bunuri constand in obiecte de inventar, mobilier, piese de schimb, stocuri de materii prime si materiale. De asemenea, se lichideaza stocul de conserve de legume si fructe si alte produse alimentare. Trebuie spus ca de cativa ani activitatea in sere a fost mult redusa, costurile mari de productie au dus la preturi de vanzare mult peste cele ale legumelor din import. O parte din terenurile agricole ale societatii au fost vandute la diverse firme care nu au nimic in comun cu legumicultura.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}