title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Miercuri, 4 aprilie 2001

Primarul Popa s-a intalnit in Israel cu mai multe personalitatiEl a promis ca va avea in curand vesti formidabile pentru aradeni
Primarul Dorel Popa a organizat luni o conferinta de presa in cadrul careia a prezentat aspecte mai importante ale vizitei pe care a intreprins-o in Israel, cu ocazia Conferintei Mondiale a Primarilor. La intalnirea din Ierusalim au participat 46 de primari din 25 de tari, Romania fiind reprezentata de Dorel Popa si de Calin Catalin Chirita, viceprimar general al Capitalei, care l-a inlocuit pe Traian Basescu, ocupat cu probleme de partid. Subiectul conferintei a fost "Excavand viitorul". Sesiunile au avut teme ca "Traditie si tehnologie in orase", "Incubator pentru programe hi- tech" sau "Infrastuctura moderna intr-un oras antic", organizandu-se vizite si intalniri cu personalitati din Israel. Primarii au vizitat locurile sfinte, Gradina Ghetsimani, Zidul Plangerii sau Biserica Sfantului Mormant, precum si orase din aceasta tara. Primarul a avut intalniri cu presedintele Israelului, Moshe Katsov, cu primul-ministru Ariel Sharon si cu ministrul de externe Shimon Peres. Pentru orasul nostru, Popa a adus documentatii referitoare la retelele municipale din orasele israeliene, care contin date interesante si care in timp ar putea fi adaptate pentru orasul nostru. De asemenea, au fost stabilite contacte cu primarii pentru infratiri sau colaborari cu orase din SUA, Germania, Africa de Sud, Grecia sau Iugoslavia. Primarul Dorel Popa a promis ca, in curand, va avea vesti formidabile legate de investitii in orasul nostru.
Conferinta de presa pe tema EURO-RANDOEste prima manifestare de acest gen la care participa Romania
Federatia Europeana de Drumetie Pedestra (FERP) organizeaza, in perioada mai 2000 - septembrie 2001, o actiune de amploare deosebita, avand ca tema drumetia montana si pedestra. Actiunea reuneste mii de membri ai asociatiilor de turism din aproape 25 de tari. Incepand din luna mai a anului 2000, din 10 colturi ale Europei au plecat pe trasee grupuri de iubitori ai drumetiei, purtand simbolic un baston ce se preda de la o echipa la alta. Participantii la stafeta EURO-RANDO 2001 se vor intalni in 23 septembrie, cu ocazia "Zilei Internationale a Turismului", la Strasbourg, orasul resedinta al UE, spre care converg toate traseele. Unul dintre cele 10 puncte de plecare a fost la Atena. Dupa ce a strabatut Grecia si Bulgaria, stafeta va tranzita Romania, pe traseul E7. De astazi si pana in 28 aprilie, stafeta va traversa judetul nostru, pe un traseu marcat cu sprijinul CJA, care este principalul sustinator al actiunii, traseu care va fi inaugurat cu aceasta ocazie. Bastonul va intra in judetul nostru la Zam, astazi, urmand sa paraseasca Aradul si Romania pe la Nadlac, in 28 aprilie. Luni, la Consiliul Judetean, s-a organizat o conferinta de presa la care au participat toti cei implicati in acest eveniment. Vicepresedintele CJA, Claudiu Cristea, a prezentat cele patru cluburi de turism care vor participa la eveniment: Asociatia Turistilor Montani, Clubul Steaua Nordului, Miscarea "Veniti cu Noi" si Condor Club. Aceasta este prima stafeta internationala la care participa Romania, fiind cea mai mare manifestare de acest gen care s-a organizat in Europa.
Jandarmii de la Vladimirescu au sarbatorit evenimentulLa unitatea din Vladimirescu, acest eveniment s-a sarbatorit cum se cuvine
Ieri, 3 aprilie 2001, Jandarmeria Romana a sarbatorit 151 de ani de la infiintare. Astfel, cu peste un veac si jumatate in urma, domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, punea bazele aparitiei unei noi arme in spatiul militar romanesc, Jandarmeria Romana. Aceasta s-a nascut in tara noastra, ca peste tot in lume, din nevoia societatii de a avea un instrument de veghe a linistii sale, o forta organizata, capabila sa intervina atunci cand echilibrul randuielilor stabilite prin lege a fost tulburat. Asa suna o parte din mesajul generalului de divizie Tudor Ciarapin, comandantul Jandarmeriei Romane, mesaj citit, ieri, de catre col. Alexandru Gheorghe Kis, comandantul Unitatii de Jandarmi din Arad, in cadrul adunarii festive organizate in incinta unitatii din Vladimirescu. La aceasta adunare festiva a participat intreg personalul, de la comandanti, ofiteri, subofiteri, maistri militari, jandarmi, angajati si pana la ultimul militar in termen. Cu aceasta ocazie au fost anuntate recompensele acordate personalului unitatii, recompense constand in invoiri si permisii pentru militarii in termen, si multumiri cadrelor militare. La finalul ceremoniei, comanda a depus o coroana de flori la monumentul domnitorului Grigore Alexandru Ghica ridicat in curtea unitatii. La pranz a avut loc o masa festiva, la care cadrele militare au luat masa impreuna cu militarii in termen. Si cum se cade la astfel de evenimente, au fost ciocnite pahare cu bere si vin in cinstea Zilei Jandarmeriei. Seara, la Casa Armatei, orchestra "Rapsozii Zarandului", condusa de catre maestrul Petrica Pasca, a sustinut un concert de muzica populara romaneasca. La acest concert au participat cadrele militare, sotiile acestora, militarii in termen, precum si invitati. Cu ocazia Zilei Jandarmeriei, col. Alexandru Kis a transmis urmatorul comunicat: "Tuturor unitatilor militare din cadrul Ministerului de Interne, Serviciului Roman de Informatii, Ministerului Apararii Nationale un calduros salut jandarmeresc pentru modul in care am colaborat. Organelor locale, Prefectura, Consiliul Judetean, Primaria Arad, Primaria Vladimirescu multumiri pentru sprijinul acordat in vederea bunei desfasurari a activitatii jandarmilor aradeni".
La Palatul Copiilor va fi organizat un concurs de jurnalism - Virtual Arad News (c)2001Va fi organizat un concurs de jurnalism
Palatul Copiilor din Arad a infiintat in urma cu mai bine de un an de zile un cerc de jurnalisstica la care s-au inscris multi dintre liceeni. De asemenea, acestia chiar au editat o revista "Info Mania" care a avut "priza" in randul tinerilor.. Si pentru ca liceenii de la Palatul Copiilor sa patrunda mai bine tainele jurnalismului, va fi organizat un concurs de ziaristica, intitulat "Media Tin" care se va desfasura in data de sapte aprilie, cu incepere de la 10,30 la sediul palatului. Organizator este cel care ii indruma pe liceenii-ziaristi, Cosmin Lungu. Competitia cuprinde mai multe etape. Prima faza se consuma anticipat zilei de sapte aprilie si va consta in redactarea unui reportaj, care ulterior va fi notat de jurnalistii profesionisti din presa locala. Urmatoarea proba este un examen de tip grila, prin care se urmareste verificarea cunostintelor teoretice despre jurnalism. Compunerea sapoului si gasirea titlului adecvat constituie cea de a treia modalitate de testare. Ultima proba va fi aleasa de juriu, constituit in intregime din ziaristi. Un curs de initiere pe calculator la BB Computer, un curs de limbi moderne la International House sunt cateva din premiile pe care le vor primi castigatorii concursului de jurnalistica "Media Tin". Mai tarziu, mai precis la ora 19.00 va fi organizata o discoteca pentru toti concurentii si nu numai.
La Nadlac, cladirea liceului este revendicata de biserica evanghelica - Virtual Arad News (c)2001In Comisia de invatamant a Parlamentului, in cursul saptamanii trecute, s-a discutat si procedura de restituire a fostelor bunuri bisericesti. Pe lista care a fost supusa discutiei, judetul Arad era interesat de o cladire a Liceului Slovac din Nadlac, revendicata de Biserica Evanghelica. Aradul a mai fost prezent si prin cei doi parlamentari din comisie Nicu Cojocaru, de la PRM, si Tokay Gyorgy de la UDMR - care se aflau pe pozitii opuse in ceea ce priveste termenul in care ar trebui efectuata retrocedarea acestor bunuri. Termenul se va aproba in plen, cea mai probabila varianta fiind de trei ani. Cojocaru a militat pentru zece ani, ca, pana la urma, sa accepte termenul de cinci ani. Mai exista si un litigiu intre ISJ si o persoana particulara care revendica una dintre cele 11 cladiri in care isi desfasoara activitatea liceul slovacilor din Nadlac.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}