title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Marti, 4 septembrie 2001

Directorul West Bank - Cornel Pirtea, este convins de seriozitatea tranzactieiCornel Pirtea a avut incredere in finalizarea tranzactiei
Primul pas in finalizarea tranzactiei prin care grupul bancar italian Cardine Gruppo urmeaza sa preia 75 % din Banca Comerciala West Bank a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute. Vineri, Cardine Gruppo a virat in contul West Bank prima transa in valoare de 7,5 milioane de dolari, reprezentand o parte din contravaloarea actiunilor bancii aradene, cumparate la sfarsitul lunii mai. La data de 29 mai, s-a perfectionat contractul de vanzare-cumparare a 75% din actiunile West Bank pentru suma totala de 11,7 milioane de dolari. Diferenta de bani va fi achitata de Cardine Gruppo in cursul acestui an. Dar, pana atunci, la data de 7 septembrie, va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor West Bank in cadrul careia se va stabili noua structura a actionariatului. Al doilea actionar semnificativ al bancii este Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana, care detine 22,64 % din capitalul West Bank. Cornel Pirtea, presedintele West Bank, ne-a declarat ca a avut incredere in finalizarea tranzactiei in ciuda zvonurilor care circulau pe piata bancara. "Cardine Gruppo este un grup bancar serios cu care avem deja semnate programe de finantare cu durata de pana la 5 ani. Era evident ca banii vor fi platiti de italieni" a pnut sa precizeze Cornel Pirtea. Desi Banca Nationala a Romaniei a avizat aceasta tranzactie in luna iunie, autoritatile italiene in domeniu au intarziat sa dea un verdict cu privire la finalizarea tranzactiei prin care Cardine Gruppo sa preia, 75% din Capitalul West Bank. Autoritatile italiene au solicitat BNR date suplimentare despre West Bank pe care le-au si primit. Conform legislatiei bancare din Italia autoritatile din aceasta tara au la dispozitie 60 de zile de la data primirii ultimului document oficial sa avizeze orice tranzactie din domeniu. Cum ultimul document referitor la aceasta afacere a fost depus la 27 iunie 2001 se poate spune ca tranzactia a fost finalizata pe ultima suta de metri. Intarzierea a atras dupa sine si blocarea virarii celor 11,7 milioane de dolari, suma platita de italieni pentru 75% din West Bank. Transferul banilor din Italia spre Romania a fost efectuat prin intermediul City Bank. Pana la sfarsitul anului, se va opera si la majorarea capitalului West Bank, majorare promisa de italienii de la Cardine Gruppo.
Palatul Copiilor a fost revendicat de vechiul proprietar - Virtual Arad News (c)2001Fac obiectul acestora si Palatul Copiilor, casa Hirschl sau Directia Fiscala a Primariei
La nivelul intregii tari, Legea 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, a starnit o serie de reactii. Comisiile din cadrul primariilor s-au confruntat cu o adevarata avalansa de cereri de retrocedare, vizate fiind si unele imobile cu o valoare deosebita. Nici Aradul nu face nota discordanta, comisia ce functioneaza in cadrul Primariei municipiului Arad inregistrand, pana vineri, 1169 de notificari. Dintre acestea, aproximativ 500 au fost inregistrate in perioada 6-14 august. Conform OUG 109 din 26 iulie, termenele prevazute de Legea 10 se prelungesc cu sase luni. In orasul nostru, fac obiectul notificarii depuse in baza acestei legi si imobile de o valoare mare. Astfel, fostii proprietari solicita retrocedarea imobilelor in care functioneaza Directia Judeteana a Muncii si Solidaritatii Sociale, Palatul Copiilor de pe Bulevardul Revolutiei, Directia Fiscala a Primariei, Banca "Transilvania", Hotelul "Ardealul", sediul SC ARTERM SA, Casa Hirschl cu Teatrul Vechi, imobilul in care si-a desfasurat activitatea Banca Bancorex si cunoscuta "Casa cu lacat". Conform legii, regula este ca imobilele sa fie retrocedate in natura, dar daca acest lucru nu este posibil, fostul proprietar va fi despagubit, in conditiile legii.
Apa care va fi deversata in Mures va fi tot mai curata... - Virtual Arad News (c)2001Consiliul Judetean Arad a castigat un proiect in valoare de 18 milioane de euro, care are drept scop reabilitarea si modificarea sistemului de canalizare, precum si a sistemului de furnizare si tratare a apelor uzate in Arad pentru protejarea raului Mures. In urma cu cateva zile, a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta pentru ratificarea Memorandumului de finantare convenit intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana privind asistenta financiara nerambursabila acordata prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Preaderare semnat la Bruxelles in 15 februarie 2001 si la Bucuresti in 1 iunie 2001. "Consiliul Judetean a semnat contractul si garanteaza respectarea si ducerea lui la bun sfarsit. Din cele 18 milioane de euro, 13,5 milioane sunt nerambursabile, iar 4,5 milioane au imprumutate de Regia Autonoma Apa-Canal de la BERD. Urmatoarea etapa este pregatirea pentru licitatia de constructii" ne-a declarat Gheorghe Falca, vicepresedintele CJA. Data finalizarii proiectului este sfarsitul anului 2004, iar masura privind imbunatatirea facilitatii de tratare a apelor uzate existente si extinderea pentru tratare tertiara va asigura epurarea corespunzatoare a apelor uzate urbane si evacuarea acestora din Arad. De asemenea, masura va proteja calitatea cursului de apa receptor raul Mures si va reduce poluarea transfrontaliera a raului Tisa si in aval a Dunarii si a Marii Negre ca receptor final.
Se incearca eliminarea speculei din pietele Aradului - Virtual Arad News (c)2001Sefii pietelor nu au voie sa permita accesul in piata a celor care nu detin noul certificat
Incepand de astazi, in conformitate cu Hotararea Guvernului 661/2001, se trece la folosirea noilor certificate de producator. Conform HG, noul sistem de eliberare si folosire a acestor certificate aduce o serie de noutati in reglementarea vanzarilor de legume si fructe in piete de catre producatorii individuali. Principalul motiv pentru care sistemul "clasic" de eliberare a, certificatelor de producator a fost schimbat este eliminarea speculei care s-a dezvoltat foarte mult in ultima vreme in pietele din intreaga tara si, implicit in Arad. Marea noutate adusa de noile reglementari este ca, pentru eliberarea certificatului de producator, solicitantul trebuie sa depuna o cerere tip la Primaria din localitatea de domiciliu. Urmatoarea etapa este vizita in teren a reprezentantului Primariei, care se va deplasa la domiciliul solicitantului, unde va intocmi un proces verbal de constatare cu ceea ce cultiva solicitantul. In fine, certificatul de producator va putea fi eliberat, dar in el se vor inscrie produsele care pot fi comercializate si nu grupa de produse, cum se intampla pana acum. In fine, fiecare certificat de producator va fi vizat trimestrial de primarul din localitatea de domiciliu a titularului sau. De asemenea, certificatul de producator poate fi folosit atat de titularul sau, cat si de membrii familiei acestuia. Pentru cei care nu detin astfel de certificate si comercializeaza produse in piata, sau nu respecta produsele inscrise in certificat, cuantumul amenzii este cuprins intre 5 si 25 de milioane de lei. Si sefii pietelor sunt vizati, pentru ca ei nu au dreptul sa permita ocuparea unui loc in piata de catre cei care nu detin un astfel de certificat. Desi HG 661 intra in vigoare de astazi, va mai dura ceva timp pana cand ea va putea fi pus efectiv in practica. Asta pentru ca majoritatea primariilor din judet abia au intrat in posesia noilor certificate de producator iar pe de alta parte exista, in unele localitati, un volum impresionant de cereri care trebuie solutionat. Desigur, noul mod de control al activitati vanzarilor in piete nu este infailibil si se vor gasi destui care sa "fenteze" noile reglementari.
La Bidi s-au terminat reparatiileLa inceputul lunii iulie, aiministratia strandului din cartierul Gai a demarat lucrarile de renovare a bazinelor. Daca acestea se aflau intr-o stare jalnica, acum sunt perfect functionabile, deoarece, renovarile au luat sfarsit, dupa cum se spera la inceperea lor. Singurul bazin care nu este inca in stare de functionare este cel olimpic. Cei doritori de tratament se pot, asadar, prezenta la strand, chiar si pe timp de ploaie, deoarece bazinele sunt acoperite, despre salile de tratament nemaifiind nevoie sa precizam acest lucru. Astfel, daca mergeti la acest strand, puteti beneficia de masaj, tratamente cu ultrasunte, si, deasemenea, puteti beneficia de serviciile unui medic balneolog, si asa mai departe. In ceea ce priveste preturile, acestea au ramas aceleasi. Un bilet de intrare valoreaza 15.000 de lei, elevii si studentii beneficiind de o reducere de 50%, iar membrii CARP platind doar 10.000 de lei. Spre deosebire de alte stranduri, la Bidi nu se fac abonamente. Bidi este un strand care apartine CARP-ului, serviciile oferite la acest strand fiind dedicate in special pensionarilor. De aceea, ei beneficiaza de reduceri. Dar, nu numai batranii sunt privilegiati, deoarece oricine intra pe acel strand beneficiaza de toate serviciile oferite acolo. Totodata, Bidi este unul dintre cele mai populate locuri in timpul verii, duminica numarul celor dornici de tratament fiind de ordinul sutelor.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}