title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 5 aprilie 2001

La Scoala generala nr.4, ACR a organizat o actiune de educatie rutieraAstazi, Automobil Club Roman (ACR) sarbatoreste "Ziua automobilistului". Cu aceasta ocazie, astazi se va desfasura o sedinta urmata de o conferinta de presa. Ieri, la Scoala generala nr. 4 s-a desfasurat o actiune de educatie rutiera. Au participat reprezentanti ai ACR - director Victor Jucu, ai I. S. J. - insp. gen. Pavel Sarbu, ai I. P. J. - lt. Dorel Babuseanu si ai Scolii generale nr. 4 - Muresan Ioan, Emilia Popa, Adela Barbu. "Actiunile de acest gen vor fi repetate in alte scoli din Arad, pentru a veni in sprijinul elevilor care au nevoie de o cat mai buna educatie rutiera. Sunt prea multi copii care cad victime accidentelor rutiere... Noi avem obligatia sa pregatim copiii pentru viata si pentru apararea ei", ne-a declarat promotorul acestei actiuni, directorul ACR - Victor Jucu. Educatia rutiera facuta in scoli se vrea a fi o completare a planului de invatamant si va fi facuta in cadrul orelor de dirigentie. Cu aceasta ocazie, elevii claselor a V-a si a VI-a de la Sc. generala nr. 4 au fost facuti membrii ACR.
Directorul Televiziunii Arad - Alexandru Mot a invitat Antena 1Directorul RTV Arad este principalul "vinovat"
Incepand de astazi, 5 aprilie, timp de trei zile, cartierul general al postului national de televiziune Antena 1 se va muta la Arad. Acest lucru se datoreaza organizarii de catre Radioteleviziunea Arad a unei sedinte de lucru la care vor participa directori ai studiourilor teritoriale, statiilor afiliate Antenei 1, precum si persoane din conducerea centrala a postului. Astfel de sedinte au loc lunar, dar este pentru prima oara cand RTV Arad este gazda uneia dintre ele, iar acest lucru se datoreaza schimbarii recente a statutului Televiziunii Arad in relatia cu Antena 1, TVA devenind unic distribuitor al acestui post national la nivel de Arad. Azi dupa-amiaza vor sosi la Arad Maria Pintilie - director executiv al Corporatiei pentru Cultura si Arta INTACT, Florin Bratescu - presedintele Antenei 1, Vladimir Bogdanescu - director tehnic, Mircea Toader - directorul Departamentului Teritoriu, Radu Cosarca - directorul Departamentului Stiri si Francisc Vasas sef sectie Corespondenti din cadrul Departamentului Stiri. Acestora li se vor mai adauga inca 14 directori ai studiourilor teritoriale Antena 1 din intreaga tara si 6 directori ai statiilor afiliate. Aceasta intrunire de lucru va avea un program foarte vast, care va debuta azi dupa- amiaza. Dupa ce vor vizita studioul RTVA, invitatii vor participa, incepand cu ora 19,00, la "Seara Lantului Hotelier Continental Astoria", ce va avea loc in saloanele si restaurantele Hotelului Astoria din Arad. Ziua de maine va fi consacrata unei deplasari in Ungaria, la Budapesta. Aici, in cadrul Hotelului Flamenco, firma Dynarec Kft. organizeaza o expozitie de aparatura profesionala pentru televiziune, RTV Arad participand anual la aceasta manifestare tehnica de specialitate. Toti oaspetii RTV Arad vor vizita maine, 6 aprilie, aceasta expozitie, deplasarea urmand a fi facuta cu autocarul. Sambata si duminica, oaspetii veniti din intreaga tara se vor deplasa in statiunea Moneasa, urmand a fi cazati la Hotelul Parc. In sala de conferinte a hotelului se va desfasura sedinta de lucru care, potrivit d-lui Alexandru Mot, va dura cel putin cinci ore. Sambata seara, insa, va fi organizata o receptie de lux, presarata cu foarte multe surprize pe care organizatorul - directorul RTV Arad, Alexandru Mot - nu vrea sub nici o forma sa le dezvaluie inca. Intoarcerea la Arad va avea loc duminica dupa-amiaza.
Directorul Aeroportului - Lucian Atanasiu e multumit de schimbarea programuluiConstructia Terminalului Cargo va incepe in iunie
Noul comandant al Aeroportului International Arad a sustinut, ieri, o conferinta de presa pentru a comunica noul program de vara al curselor aeriene. Lucian Atanasiu spune ca programul de vara a venit ca un cadou pentru institutia pe care o conduce desi, de 1 aprilie, de obicei, vin pacalelile. Cursa de duminica seara dinspre Bucuresti va fi cu stationare la Arad, pentru ca avionul sa decoleze, la ora 6,30, in ziua de luni, spre Timisoara si sa aterizeze apoi la Bucuresti, la ora 9,30. Lu-cian Atanasiu spune ca toti parlamentarii de Arad au insistat pentru aceasta schimbare, precum si reprezentantii Administratiei Publice locale. Importanta este si schimbarea orarului cursei aeriene de Stuttgart. Aeronava va decola, in fiecare zi de luni si joi, la ora 10,30, si se va intoarce, dupa-masa, la ora 15,30. Schimbarea acestui orar este importanta deoarece Aeroportul din Stuttgart este al patrulea ca importanta din Europa, iar noul program face posibila conectarea la alte curse aeriene pe toate directiile din Europa ori din lume. "Nici nu stiu cine a rezolvat aceasta schimbare de program, de aceea nu vreau sa dau vreun nume. Important este ca Aradul intra astfel in sfera de importanta a curselor aeriene", spune Lucian Atanasiu. Pe de alta parte, la conferinta de presa, am aflat ca 23 de firme au cumparat deja caietul de sarcini pentru Terminalul Cargo de la Aeroportul aradean. Firmele sunt din Grecia, Italia, Austria, Germania, Franta si Romania. Plicurile cu oferte vor fi deschise in data de 8 mai, iar lucrarile de constructie vor incepe la sfarsitul lunii iunie. Aeroportul aradean se mai mandreste cu faptul ca traficul de pasageri a crescut in anul 2000 cu 12 la suta, iar, pe relatia cu Italia, Aradul are mai multi pasageri decat Aeroportul din capitala. Destinatiile cele mai cautate dinspre Arad spre Italia sunt Ancona si Verona.
Tiberiu Dekany a propus revenirea la vechea sarbatoare nationalaAcesta a adresat o scrisoare presedintelui Iliescu si liderilor de partide
In urma cu cateva luni, o parte a societatilor civile din Romania a adresat Parlamentului o initiativa prin care se solicita ca ziua de 10 mai sa redevina sarbatoare nationala. Dintre acestea amintim Amicii Regelui Mihai, Societatea Timisoara, Uniunea Mondiala a Romanilor Liberi, filiala Arad. Societatea Amicii Regelui Mihai, care are sediul central in Arad, al carei presedinte este Arthur Chomicu vicepresedinte Alexandru Tiberiu Dekany, iar secretar Dumitru Stuparu, a adresat o scrisoare presedintelui Ion Iliescu, premierului Adrian Nastase si principalilor lideri de partide din Romania. Reprezentantii acestei societati solicita celor abilitati ca ziua de 10 mai sa fie inclusa in calendarul oficial ca sarbatoarea nationala. "Ziua Independentei de Stat a Romaniei se cuvine sarbatorita ca reper istoric major. Consideram ca orice popor isi sarbatoreste ziua independentei, ea fiind, de regula, adoptata ca zi nationala. Ziua de 10 mai 1877 este ziua Independentei de Stat a Romaniei, chiar daca unii au refuzat si mai refuza inca sa o recunoasca. Ei invoca pretextul stupid ca de fapt independenta a fost proclamata de catre Mihail Kogalniceanu in Parlament pe data 9 mai. De drept insa, independenta a fost consfintita pe 10 mai, de catre Principele Carol I in calitate de sef statului. Nici un act legislativ nu se inainteaza spre public si nu are valoare oficiala pana cand este promulgat de catre seful statului", se subliniaza in respectiva scrisoare. In sprijinul acestei scrisori, reprezentantii Societatii Amicii Regelui Mihai au atasat si publicatia editata la Arad "Coroana de otel", unde este inclus un material amplu despre ziua de 10 mai.
"Sanzienele" si-au lansat albumul la Arad...Ea este dedicata folclorului romanesc autentic
Voci tinere, curate, cantand melodii traditionale romanesti nealterate de influentele modei, influente care nu fac altceva decat sa murdareasca sufletul curat al traditiei romanesti... Asa s-ar putea caracteriza noua caseta a grupului "Sanzienele", ce a fost lansata la magazinul "Muzica" din Arad. Acest cel de-al doilea album (disponibil pe caseta audio) al "Sanzienelor" cuprinde 19 melodii populare romanesti, curate si interpretate cu o foarte mare sensibilitate si daruire. Mentorul acestui grup este doamna profesoara Marioara Micle, un om ce nu vrea cu nici un chip sa renunte la bogatia extraordinara a folclorului romanesc. Acestui deziderat prof. Marioara Miclea ii inchina foarte multa munca, pentru ca si cei tineri sa nu uite ce inseamna autenticitate si valoare in muzica populara. Caseta semnata de "Sanziene" contine o serie de balade, doine, cantece de ceremonial de pe Valea Muresului, Valea Crisurilor, Zona Zarandului, in interpretarea lor pastrandu-se linia melodica traditionala a fiecarei zone. In contextul actual, in care, din pacate, mare parte din public pune un pret mult mai mare pe kitsch si contrafacere, aparitia acestui album nu poate decat sa ne bucure. Aceasta aparitie este un semn bun: inseamna ca mai exista interpreti ce mai cred in valoarea folclorului autentic si, mai ales, inseamna ca mai exista oameni de mare calitate care isi asuma responsabilitatea invatarii si indrumarii celor tineri pe calea autenticitatii si traditiei nealterate. Lansarea casetei audio, gazduita de magazinul "Muzica", a fost, pe langa intalnirea cu realizatorii ei, si un prilej pentru un mic spectacol oferit de "Sanziene" celor care le-au fost alaturi la acest eveniment.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}