title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 6 iunie 2001

Sectia comerciala a Ambasadei Marii Britanii s-a prezentat firmelor aradene...Sectia comerciala s-a facut cunoscuta firmelor aradene pentru dezvoltarea afacerilor in strainatate
Sectia Comerciala a Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, impreuna cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, a invitat agentii economici din judetul nostru la prezentarea activitatii Sectiei Economice si a TradeUK. Manifestarea a avut loc ieri, incepand cu ora 12.00, la Restaurantul Central. Pentru o mai buna informare, putem preciza ca Trade UK este un serviciu pe Internet pus la punct de Guvernul Britanic in vederea dezvoltarii afacerilor britanice in strainatate. Pentru firmele aradene interesate, TradeUK faciliteaza accesul la informatii despre produsele, serviciile si firmele din Marea Britanie. In plus, prin aceasta actiune se doreste intarirea relatiilor dintre firmele aradene si firmele britanice, fiind o cale de a realiza colaborari in Romania a firmelor britanice. British Trade International a initiat un serviciu gratuit in scopul identificarii de catre agentii economici romani a furnizorilor britanici, dar si de a gasi noi oportunitati de afaceri in Marea Britanie. Firmele romanesti pot transmite cererile de oferta pentru diferite produse sau propuneri de afaceri direct firmelor britanice relevante. Baza de date oficiala a Guvernului Britanic cuprinde peste 55 000 de firme exportatoare. Pentru o mai buna informare, agenii economici interesati pot afla mai multe informatii de la adresele http://www.tradepartners.gov.uk, http://www.tradeuk.com. Activitatea si rolul Trade UK in Romania cuprind vizite la firme din intreaga tara, participari la targuri si expozitii, intalniri cu Camerele de Comert locale, asociatii comerciale. Actiunea s-a desfasurat in prezenta lui Dick Cork, seful Sectiei Comerciale a Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti. Au fost invitati sa participe directorii generali ai unor firme din Arad. Actiunea de ieri organizata de Sectia Comerciala a Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, impreuna cu Camera de Comert si Industrie Arad s-a bucurat de prezenta a numerosi agenti economici interesati de serviciile oferite.
Dr. Calin Ardelean scoate la lumina statistici ingrijoratoareCampania "Aradul fara tutun", la a noua editie
Sporirea cunostintelor publicului asupra efectelor negative pe care fumatul pasiv il are asupra sanatatii pune in pericol profiturile viitoare ale companiilor producatoare de tutun si le face direct raspunzatoare pentru daunele cauzate nu nu mai fumatorilor, dar si persoanelor expuse fumatului pasiv. Organizatia Mondiala a Sanatatii a organizat in acest an, la sfarsitul lunii mai, Ziua mondiala fara tutun. Mesajul transmis a fost unul foarte concret si adresat direct tuturor, fumatori sau nefumatori. "Luati in considerare posibilitatea de a extinde Ziua Mondiala fara Tutun la o saptamana fara fumat, o luna de aer curat sau un an fara fumat. Incercati sa mentineti interesul asupra acestei probleme cat mai mult timp posibil. Ziua Mondiala fara tutun este o ocazie buna pentru punerea in practica a initiativelor legate de poluare. De exemplu, pe 31 mai, fumatul va fi interzis in toate scolile, restaurantele sau spitalele dintr-un anumit oras" se precizeaza in mesajul Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Numai ca, nu stim de ce, dar suntem siguri ca acest lucru nu s-a intamplat nicaieri in aceasta lume. Este, desigur, doar o incercare a OMS de a atrage atentia opiniei publice asupra pericolului pe care il reprezinta fumatul pentru sanatatea oamenilor. Sub deviza "Fumatul pasiv ucide! Sa traim in aer curat!" si Directia de Sanatate Publica, prin Biroul de Promovare a Sanatatii si Programe de Educatie pentru Sanatate, a continuat Campania "Aradul fara tutun", aflata in al noualea an de desfasurare. Dr. Calin Ardelean si inspectorii DSP s-au aflat in scoli, efectuand un studiu pentru evaluarea numarului de fumatori si consumatori de droguri in populatia de elevi aradeni. S-au aplicat 1465 chestionare, din care a reiesit alarmantul procent, conform caruia 15,83% dintre elevii chestionati sunt fumatori si 10,44% sunt fumatori ocazionali. Un procent de 8,4% dintre elevii de clasa a opta fumeaza, in timp ce, in cazul absolventilor de liceu, procentul urca pana la 26,4 %. In ceea ce priveste relatia fumat-drog, 54,8 dintre subiecti au considerat ca fumatorii pot deveni mai usor consumatori de droguri, in timp ce 2,3 % dintre subiecti sunt tentati sa incerce experienta drogului in viitor. Totodata, 5,9 dintre cei chestionati au incercat deja experienta drogului. Procent care, avand in vedere sondajul s-a efectuat pe un esantion de peste 1000 de persoane, este de-a dreptul ingrijorator.
In piata Fortuna trebuie facuta ordinePrimaria a cerut acest lucru in urma sesizarilor primite
Luni, s-a desfasurat la Primarie obisnuita sedinta de organizare, la care au luat parte conducerile societatilor comerciale din subordinea CLM. Conducerea SC TOP SA a fost insarcinata sa ia masuri in privinta Pietei Fortuna. In legatura cu aceasta piata s-au primit numeroase sesizari din partea cetatenilor care locuiesc in zona. Acestia au trimis, mai multe sesizari pe adresa Primariei, in care se incrimineaza blocarea parcarilor din zona de catre comercianti, precum si mizeria pe care acestia o lasa in urma lor. De asemenea, in sesizari se vorbea despre faptul ca in piata nu se vand doar produse agricole, ci si alt fel de produse. Executivul Primariei le-a cerut celor de la SC TOP SA sa ia masuri si, pe viitor, sa regandeasca asezarea in piata. S-a mai discutat despre evacuarea administrativa din locuintele Recons-ului a chiriasilor care nu mai au nici un drept pentru a ocupa aceste spatii. De asemenea, s-a cerut ca RADM si RAAC sa puna la punct un plan de lucrari comun, pentru a se evita lucrari la canalizare dupa reabilitarea unui drum si alte asemenea lucruri. Celor de la Gospodarire Comunala li s-a cerut sa treaca la cosirea gazonului, acolo unde acest lucru se impune.
Concertele pe strand vor disparea ?Primaria vrea sa scoata bani din aceasta activitate
De cativa ani, aradenii s-au obisnuit ca in Strandul Neptun sa se organizeze concerte cu cele mai in voga trupe din muzica romaneasca. In ultimii trei ani, la strand s-a desfasurat si Festivalul berii Kaiser, care a atras extrem de multi tineri, dornici de muzica de calitate. Pentru toate acestea, "vinovati" sunt Gospodarirea Comunala, societatea care administreaza strandul, si firmele Siesta si West Media, in calitate de producatori ai concertelor. Concertele ar putea deveni, in aceasta vara, insa, amintire. Asta pentru ca Primaria este nemultumita de unele aspecte ale "afacerii". Mult mediatizatul conflict dintre Dorel Popa si Ovidiu Marian se pare ca este motivul pentru care aradenii ar putea ramane fara concerte. Astfel, primarul a declarat ca nu va mai autoriza concertele daca nu se vor asigura toalete ecologice si nu se vor lua masuri pentru a fi respectat numarul de decibeli admisi de lege. Dar, in ultima saptamana, el s-a declarat nemultumit si de veniturile realizate de GCA in urma derularii concertelor. Garda Financiara, la cererea Primariei, a controlat atat GCA, cat si Siesta. "Deocamdata nu vom mai organiza nici un concert la strand. Problema ivita o vom discuta in Consiliul de Administratie al societatii si s-ar putea decide rezilierea contractului cu Siesta. Primaria este nemultumita ca nu avem profit in urma concertelor, dar noi nu putem si avem profit decat daca crestem pretul biletelor. Iar acest lucru nu este in favoarea aradenilor. In conditiile in care am fost reclamati peste tot si controlati de Garda Financiara, e mai bine sa nu mai organizam nimic. Pentru mine e mai simplu sa nu fac nimic", ne-a declarat Ovidiu Marian, directorul GCA.
Tatuajele au ajuns o moda pentru tineretAdevarate picturi pe piele, ele pot fi si temporare
In ultimul timp, tatuajele au castigat tot mai mult teren, foarte multi tineri dorind sa-si tatueze pe corp diferite desene care li se par reprezentative, pentru propria lor personalitate. Unele dintre aceste tatuaje sunt foarte reusite, altele, insa ii fac pe tineri sa regrete ca au avut aceasta idee. Acum, insa, tatuajul a ajuns o adevarata arta, cu conditia ca ele sa fie facute de adevarati profesionisti in domeniu.  Mai mult, ele pot fi si temporare, disparad dupa o anumita perioada de timp. In acest context se inscrie arta tatuajelor temporare cu Henna, o planta adusa la noi tocmai din indepartatul Orient. Acest tip de tatuare mai este numita si "arta Mehndi", despre ea spunandu-se ca are si un puternic efect terapeutic asupra persoanelor carora li se aplica un astfel de tatuaj. Procedeul prin care se executa tatuajele este unul special si total nedureros. El are la baza aplicarea unei creme preparate din Henna, iar culoarea finala a tatuajului este brun-roscata. Adevarata pictura pe piele, acest tip de tatuaj se poate realiza in cele mai diverse modele, ele alegandu-se in functie de personalitatea solicitantului si nu la intamplare. Ele dispar dupa aproape patru saptamani, neafectand neplacut in nici un fel epiderma. Mai mult, despre Henna se spune ca este o planta miraculoasa, care are un efect benefic asupra celor care isi fac tatuaje de acest gen. Cu o singuri conditie: ca planta respectiva sa fie tratata cu respect si ca atat cel care o manuieste, cat si cel pe pielea caruia se aplica sa creada in puterile ei miraculoase. Se spune ca aceste tatuaje, daca sunt facute de un specialist in "arta Mehndi", aduc posesorilor lor fericire, noroc, buna dispozitie si liniste sufleteasca, ele avand si un efect terapeutic. Tatuajele executate cu ajutorul acestei tehnici speciale sunt, de departe, foarte reusite. Din acest motiv foarte multe tinere prefera sa isi tatueze anumite parti ale corpului ce sunt "la vedere", fiind mandre de adevarate picturi pe care le poarta. Tatuajele cu Henna dispar dupa cel mult patru saptamani, nelasand in locul lor nici o urma neplacuta. In locul lor pot fi desenate alte tatuaje.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}