title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 6 septembrie 2001

Strandul a adus venituri si in acest an - Virtual Arad News (c)2001Banii vor fi reinvestiti in realizarea unei canalizari si extinderea parcarii
Vara este pe sfarsite, iar toamna se apropie cu pasi repezi, incepand deja sa-si intre in drepturi. Totusi, conducerea SC Gospodarirea Comunala Arad SA, societatea care administreaza strandul Neptun, a hotarat ca acesta sa ramana deschis oficial pana in preajma datei de 1 octombrie, sperand ca vor mai veni cateva zile calduroase. Dar in aceasta luna, fluxul vizitatorilor este unul scazut, in principal datorita timpului nefavorabil; dar si datorita faptului ca s-au cam sfarsit concediile si vacantele. Multi dintre agentii economici care functioneaza in incinta strandului si-au incetat deja activitatea, in lipsa clientilor. Cum chiria pentru spatiul ocupat se plateste pentru toate cele 12 luni ale anului, o parte dintre agentii economici vor functiona si pe timpul iernii. Este cazul firmelor care si-au amenajat localul astfel incat acesta sa poata primi clienti si in timpul iernii. Anii trecut, restaurantul Ratio Beach sau discoteca Corleone au functionat si in timpul iernii, iar in acest an si alti agenti economici le vor urma exemplul. Ovidiu Marian, directorul GCA, considera acest sezon a fost unul reusit: "Cred ca este o crestere a veniturilor fata de anul trecut, dar inca nu am facut o centralizare a datelor. Pana la sfaritul lunii august, au fost aproximativ 500.000 de aradeni la strand, ceea ce a egalat numarul vizitatorilor de anul trecut. In aceasta luna, putem sa depasim numarul vizitatorilor de anul trecut. Oricum, din incasarile realizate vom continua investitiile in strand. Primul obiectiv este realizarea canalizarii, care ne costa 1,5 - 2 miliarde de lei si pe care o finalizam pana in primavara viitoare. La stadiul de proiect este si pavarea spatiului unde se desfasoara concertele, in scopul extinderii parcarii si asigurarea de conditii mai bune pentru vizionarea concertelor. Ne mai gandim si la noi modalitati de taxare pentru anul viitor, eventual supravegherea cu camere video a intrarilor." Dupa ce o vara intreaga s-a discutat despre agentii economici care fac excese cu decibelii, iata ca acum, la cateva zile de la incheierea sezonului, primarul Popa interzice distractia in aer liber dupa ora 24,00, iar Ovidiu Marian ii aproba hotararea.
Confectiile de la Moda SA sunt cunoscute in EuropaMuncitorii societatii vor intra in concediu incepand de saptamana viitoare
Salonul Ofertelor de afaceri "Fabricat in Romania" care se va desfasura in perioada 12-14 septembrie la Palatul Industriei din Bucuresti are ca prim invitat judetul nostru. Aproximativ 30 de firme aradene, din toate ramurile industriale, vor expune produsele cele mai reprezentative. Printre societatile din Arad care vor participa la targul de afaceri se  numara si SC MODA SA. Referitor la initiativa organizarii unei asemenea intruniri care are drept scop prezentarea firmelor romanesti, directoarea fabricii, Monica Fufezan, ne-a declarat: "O astfel de actiune, menita sa promoveze produsele societatilor din tara este binevenita pentru ca exista o mentalitate gresita cum ca ceea ce se aduce de afara este mai bun decat ceea ce se produce in Romania. Multa lume nu cunoaste faptul ca, in Germania, de exemplu, nu se mai produce aprope nimic, ci toate produsele sunt executate in Europa de Est si in Asia. Exista situatii in care o persoana da cateva sute de marci pe un produs de imbracaminte intr-o tara vest-europeana si vine sa se laude cu achizitia facuta, fara sa aiba habar ca haina respectiva a fost executata in tara noastra. La Bucuresti vom participa cu o colectie de 40 de produse de sezon, toamna-iarna". In alta ordine de idei, Monica Fufezan ne-a informat ca, incepand de saptamana viitoare, toti muncitorii se vor afla in concediu de odihna. Fabrica aradeana de confectii colaboreaza cu patru firme germane: Betty Barclay, Bernd Berger, Hauber si Loden Frey si una englezeasca, Karpelle. Sistemul de lucru este, deocamdata, lohn pentru ca acesta este preferat de partenerii straini, dar conducerea MODA considera ca in cativa ani lohnul va dispare si se pregateste pentru acest moment. "Ne-am pastrat sectorul de creatie. Avem doua ateliere: pentru confectii grele si pentru confectii usoare. De asemenea, sectorul tehnic este bine pregatit fiind capabil sa faca toata documentatia necesara unui model" a mai afirmat directoarea SC MODA SA. Societatea are parteneri in tara care comercializeaza produsele MODA, iar materia prima o procura de la fabricile de stofe din Bacau, Sighisoara, Sibiu.
La Pecica se doreste infiintarea unei zone industriale - Virtual Arad News (c)2001Un metru patrat de teren va costa un euro
Cetatenii din Pecica nu vor mai fi nevoiti sa bata pe la usile diferitelor institutii din municipiu, in vederea obtinerii autorizatiilor necesare construirii sau demolarii de imobile, deoarece primaria amintitei localitatii a obtinut aprobarea Planului Urbanistic General. Conform afirmatiilor primite de la primarul Iustin Cionca, marele castig consta totusi in faptul ca institutia pe care o reprezinta, poate hotari soarta terenunlor comunale. "La iesirea din Pecica, inspre Nadlac, avem 27 de hectare de teren aflat pana nu de mult in circuitul agricol, dar caruia ii vom da o cu totul alta destinatie. Astfel, loturile vor fi scoase la vanzare, iar pretul se va ridica la 1 euro pentru un metru patrat. Practic, obiectivul nostru pe termen lung este atragerea sponsorilor si crearea unei zone industriale, cea ce nu poate sa aduca localitatii in viitor, decat beneficii. Daca P.U.G. nu era aprobat, pentru ca o persoana fizica sau juridica sa construiasca pe o suprafata ce depasea un hectar, era necesar acordul Bucurestiului. De asemenea, fondurile S.A.P.A.R.D.- un program ce finanteaza dezvoltarea infrastructurii rurale - erau imposibil de obtinut" spune Iustin Cionca.
Directorul Dan Balacel este multumit de calitatea serviciilor...Unul dintre cele mai cunoscute avioane militare, Hercules, va ateriza, sambata, pe Aeroportul din Arad. Din cate ne-a declarat Dan Balacel, directorul operational al aeroportului, "avionul apartine fortelor aeriene olandeze si este prezent in Romania pentru un exercitiu comun intre militarii romani si cei olandezi. Armata din Olanda ne-a cerut acordul ca Hercules sa opereze pe aeroportul aradean, pentra ca serviciile noastre sunt mai prompte si de mai buna calitate decat ale altor aeroporturi din tara ".
La CN de kaiac aradenii se asteapta la medaliiCS UTA -CSS va inscrie in competitie cel putin sase practicanti ai acestui sport
In aceasta perioada, de doua ori pe zi, de la ora 10 respectiv 16, raul Mures este strabatut de opt kaiacisti ai CS UTA-CSS, care se pregatesc intens pentru viitoarele competitii la care vor lua parte. Emanoil Ruian, Emil Dumitrean, Calin Ardelean, Marius Latcu, Flavius Bulmoaga, Mircea Muntoiu, Emilian Blaj si Mihai Mihaies se antreneaza cu gandul la cel putin o medalie pe care vor incerca sa o castige la Campionatul National de seniori. Acest concurs va fi gazduit de lacul Snagov, incepand cu 15 septembrie. "Din cei opt e posibil sa ramanem cu sase pentru acest campionat, depinde de ei ce timp vor scoate la ultimele antrenamente", ne-a declarat Zahaaria Cioara, unul din antrenorii kaiacistilor aradeni, el fiind ajutat de Artur Ciorogar si Gheorghe Musca. "Ne gandim sa concuram atat la simplu, dublu si la kaiacul de patru, dar hotararea finala o vom lua la fata locului in functie de sansele noastre la diferitele probe", a incheiat Zaharia Cioara. Imediat dupa concurs, va avea loc o selectie pentru loturile nationale, la care antrenorii aradeni sunt optimisti in privinta elevilor lor.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}