title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Sambata, 7 aprilie 2001

ACR a sarbatorit 97 de ani de existenta5 aprilie s-a impus in constiinta soferilor ca zi de sarbatoare
Automobil Clubul Roman a implinit, joi, 97 de ani, motiv pentru care la Hotel Central a fost organizata o conferinta de presa, in care au fost punctate realizarile acestei organizatii. La acest moment aniversar, directorul ACR, filiala Arad, Victor Jucu, a tinut sa declare ca "ziua de 5 aprilie s-a impus in constiinta automobilistilor din Romania ca o zi de sarbatoare. De mai multe decenii, anticipata de echinoctiul de primavara, ziua de 5 aprilie ne indeamna mereu sa ne intoarcem fata spre acest copil-minune al secolului XX - automobilul. Romania a fost printre primele zece tari din Europa care au introdus automobilul in circulatia publica si printre primele sase tari din lume care au organizat intreceri de automobilism". De asemenea, la aceasta manifestare au fost prezenti reprezentanti ai Prefecturii, Consiliului Judetean, Consiliului Local si membrii Consiliului de conducere al Filialei ACR Arad. Asociatia are deplina autonomie organizatorica, functionala, financiar-economica si valutara. Pana in momentul de fata, Automobil Clubul Roman are peste 200 000 de membri. Aceasta organizatie elibereaza in exclusivitate documente de circulatie rutiera internationala, ca de exemplu: permisul international de conducere, carnetul de trecere prin vama, scrisori de credit, carte verde si carnet de turist care faciliteaza obtinerea vizei de intrare in mai multe tari. In cadrul conferintei a fost prezentata si structura nationala a Automobil Clubului Roman. Acesta este format din 40 de filiale, 150 de ateliere pentru service si asistenta rutiera, 31 scoli de soferi, sase ambarcatiuni pentru excursii in Delta Dunarii, precum si mijloace rapide de telecomunicatii. Cu trei zile urma, Automobil Clubul Roman a organizat o actiune de educatie rutiera cu elevii de la Scoala Generala nr.4 din Arad.
De Sfintele Paste pompierii aradeni vor fi la datorie - Virtual Arad News (c)2001Lacasurile de cult sunt parte integranta a patrimoniului cultural, judetean si national datorita valorii intrinseci si a operelor de arta ce se afla in pastrarea manastirilor si bisericilor, fapt pentru care una din prioritatile Grupului de Pompieri "Vasile Goldis" Arad este de a preintampina aparitia unor eventuale incendii. Avand in vedere ca peste putin timp credinciosii vor participa la slujbele religioase ocazionate de Sfintele Sarbatori de Pasti, pompierii recomanda institutiilor de cult luarea urmatoarelor masuri de protectie impotriva incendiilor: - organizarea interventiei in caz de incendiu cu personalul bisericesc si supravegherea permanenta a credinciosilor care folosesc focul deschis (lumanari aprinse), pe timpul slujbelor religioase; asigurarea alarmarii si anuntarii operative in cazul producerii unor eventuale incendii; - asigurarea dotarilor cu mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor si verificarea incarcaturii stingatoarelor existente; - instruirea personalului bisericesc privind metodologia actiuni in caz de incendiu si modul de manuire a stingatoarelor din dotare; - verificarea de catre persoane autorizate a instalatiilor electrice in vederea exploatarii acestora in deplina siguranta; - pe cat posibil limitarea accesului in incinta lacasurilor de cult, astfel incat sa nu se depaseasca numarul de persoane, peste capacitatea proiectata; - asigurarea de cel putin doua cai de evacuare la bisericile cu o capacitate de peste 200 persoane iar deschiderea usilor sa se realizeze in directia fluxului de evacuare (in exterior); - asigurarea distantelor minime de siguranta intre suportii cu lumanari aprinse si materialele combustibile. Cu aceasta ocazie, Grupul de Pompieri "Vasile Goldis" al judetului Arad ureaza tuturor credinciosilor un Paste fericit!
Lucrari de reabilitare a drumurilor in GradisteRADM mai lucreaza si pentru firmele din Zona Industriala
Regia Autonoma de Drumuri Municipale, profitand de timpul frumos, continua efectuarea lucrarilor de reabilitare a drumurilor din oras. In prezent se lucreaza la plombarea gropilor din zona pasajului Gradiste si la pietruirea unor drumuri de pamant din cartierul Gradiste. Au fost finalizate lucrarile de turnare a covorului bituminos pe strada Miorita, din cartierul Micalaca. In continuare, RADM lucreaza conform unei programari lunare pe care o primeste de la Primarie, banii fiind virati de catre municipalitate tinand cont de aceste programari ale lucrarilor. Deocamdata, RADM este in grafic cu executarea lucrarilor. Astfel, RADM este probabil singura societate care nu este prea afectata de intarzierea aparitiei bugetului. Pe langa lucrarile pe care le executa in oras, RADM mai lucreaza si pentru alti beneficiari. In prezent, societatea executa lucrari in zona Parcului Industrial, firmele care isi desfasoara activitatea aici avand obligatia si construiasca infrastructura. Acestea au apelat la RADM, care lucreaza la drumuri de acces. Dupa cum ne-a spus directorul societatii, ing. Mircea Galea, chiar si in aceste conditii, cumpararea unor utilaje este imposibila in acest an, astfel incat angajatii vor trebui sa se descurce cu ceea ce au in prezent.
Scoala generala din Siria s-a dotat cu un modern cabinet de informatica - Virtual Arad News (c)2001Petre Mistor, director al Scolii cu clasele I-VIII din Siria, este multumit: de curand a reusit dotarea cu 24 calculatoare si punerea in functiune a cabinetului de informatica. Primele patru calculatoare au fost donate de d-l Ioan Crasnic, un roman stabilit in Germania, apoi cu fonduri de la parintii elevilor s-au mai achizitionat inca sase calculatoare. Cum cele zece calculatoare nu erau suficiente s-a initiat un proiect prin care s-a obtinut sprijin financiar din partea francezilor de la "Association Bouguenais Jumelage - Cooperation". Asftel s-a reusit achizitionarea cu bani francezi a inca 14 calculatoare, copiator, imprimanta si un sistem eficient de alarma care asigura o dotare suficienta pentru desfasurarea corespunzatoare activitatii de informatica in scoala. Calculatoarele dispun de dotare multimedia si vor fi conectate la Internet. Profesorii Mistor Petru, Sechesan Viorica si Buzgau Dorin au de ce sa fie multumiti: elevii ocupa cele 24 locuri in fata computerului iar dascalii ii "piloteaza" in tainele informaticii. Viitorii specialisti pleaca si de la... sat!
Agricultura este mai rentabila pe suprafete mari...Cultivatorii pamantului critica ordonantele Guvernului
Cele doua ordonante ale Guvernului privind acordarea unor subventii agricultorilor, Ordonantele nr. 30 si nr. 456, au inceput sa creezee nemultumiri in randul celor pentru care au fost acordate. Ordonanta nr. 30 se refera la acordarea unui ajutor de un milion de lei pentru fiecare hectar de pamant cultivat cu grau, orz sau alte culturi de toamna. Prin Ordonanta nr. 456 se acorda subventii la seminte de 40-50 la suta pentru grupul de seminte secundare. Taranii s-au aratat nemultumiti de faptul ca se acorda subventii doar in cazul in care au cultivat cel putin un hectar de pamant. In cazul in care un proprietar de teren arabil si-a cultivat pamantul cu doua, trei culturi si nu are semanat un hectar complet cu grau, nu primeste nimic. "Eu am doua hectare de pamant si mi-am semanat 70 de arii cu grau, un hectar cu porumb si 30 de arii cu sfecla de zahar. In cazul asta nu primesc nimic, in timp ce bogatasii care au zeci de hectare de pamant primesc un milion de lei pentru fiecare hectar de grau. Nu mi se pare corect, Guvernul a dat ordonanta pentru a ne ajuta pe noi, amaratii, sau pe cei avuti?", ne- a marturisit Pavel Ionita, agricultor. In situatia lui sunt multi proprietari de terenuri agricole. Dar, cum romanul este cunoscut pentru inventivitatea lui, unii au ajuns chiar sa faca unele artificii, pentru a ajunge in posesia milionului. Concret, este vorba de cumularea suprafetelor cultivate, iar unul dintre proprietari declara suprafata totala. In al doilea rand, agricultorii s-au aratat nemultumiti pentru faptul ca s-au primit subventii doar pentru semintele certificate. In opinia Directiei Agricole Arad problemele ridicate de agricultori nu au rezolvare. "Statul nu poate incuraja agricultura de subzistenta", dupa cum ne-a declarat Ioan Tarau directorul Directiei Agricole Arad.
Dacia  6 aprilie -  12 aprilie Doctor T si femeile - (SUA)
Muresul 6 aprilie - 12 aprilie Tacanitii - (FR-BL)
Arta 6 aprilie -  12 aprilie - Sala A Lupta cu inaltimile - (SUA)
Arta 6 aprilie -  12 aprilie - Sala B Placinta americana - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}