title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 7 iunie 2001

Zona Industriala a Aradului atrage multi investitori...Investitorii au descoperit Zona Industriala
In conferinta de presa pe care a sustinut-o marti, primarul Aradului, Dorel Popa, a anuntat si intensificarea interesului investitorilor straini pentru municipiul Arad. Dorel Popa a precizat ca au sosit deja alte oferte de investitii pentru Zona Industriala, din Vestul orasului, din partea israelienilor: Fara sa precizeze domeniul de activitate al investitorilor, primarul a spus ca acestia vor sa achizitioneze terenuri pentru activitati productive, ceea ce, pe langa alte avantaje pe care le aduce orasului, inseamna si noi locuri de munca. Ofertele vor fi supuse atentiei Consiliului Municipal Arad, pentru aprobare. Primaria Aradului a mai primit o scrisoare de intentie din partea grupului britanic Town State, care ar dori sa investeasca la Arad si Bucuresti, fiind interesat de imobile din centrul orasului. Din cate se pare, este vorba despre un centru de afaceri, intentie pe care o are si un grup din Statele Unite ale Americii. Israelienii sunt interesati si de investitii in agricultura. Facand referire la participarea Primariei Aradului la intalnirea de la Sinaia, unde au fost discutate proiecte de infrastructura locala la nivelul intregii tari, cu toate administratiile locale, primarul Dorel Popa a subliniat ca proiectele Aradului au fost considerate viabile. Mai mult, Aradul a fost dat ca exemplu pe tara pentru functionalitatea Zonei Industriale si pentru facilitatile pe care le ofera investitorilor. "Investitorii sunt incantati de faptul ca am reusit sa reducem foarte mult termenul de eliberare a actelor de proprietate. Practic, in maxim 60 de zile de la emiterea scrisorii de intentie a unui investitor, el poate deveni proprietar de teren pentru investitia sa. Aceste facilitati le-au facut si atasatii comerciali ai mai multor ambasade din Romania", a mai spus primarul Dorel Popa. Primarul a mai tinut sa precizeze si faptul ca exista deja firme germane care renunta la investitii in Timisoara, preferand Aradul, tocmai pentru aceleasi facilitati pe care le ofera conform legii.
Si la Arad s-a sarbatorit Ziua Mondiala a MediuluiPe data de 5 iunie, in toata lumea se sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului, ziua decretata in anul 1972 - la Stockholm, la primul Program al Natiunilor Unite pentru Mediu. In Arad, aceasta sarbatoare a fost un bun prilej, pentru toti factorii implicati, de a sublinia importanta protejarii mediului inconjurator, sub stricta indrumare a Inspectoratului de Protectia Mediului Arad, condus de inspectorul sef Mihai Covic. Astfel, intr-un mediu propice, la Zori de Zi (Padurea Ceala) a avut loc, marti, o dezbatere pe diverse teme, la care au participat reprezentanti ai Primariei, Apararii Civile, Sistemului Judetean de Gospodarire a Apelor, Directiei Silvice, Directiei de Sanatate Publica, Agentia de Dezvoltare Arad, Regia Autonoma Apa Canal, Directia Agricola si, bineinteles, Protectia Mediului. Discutiile, diverse si complexe, au cuprins mai multe subiecte, de la multmediatizatul incinerator pana la protejarea unor habitate naturale. Cu prilejul aceleasi zile, la Colegiul Tehnic de Constructii si Protectia Mediului Arad a avut loc concursul anual de protectia mediului, unde, pe doua sectiuni, elevi ai celor mai importante licee si ai Liceului de Arta "Sabin Dragoi" au prezentat lucrari tematice.
Rectorul Roseann Runte a primit titlul de "Doctor Honoris Causa"Rectorul din Toronto a primit titlul de Doctor Honoris Causa
Universitatea "Aurel Vlaicu" a primit vizita unor personalitati academice, recunoscute pe plan international: Roseann Runte, rectorul Universitatii Victoria din Toronto, profesorul Eugen Roventa din Toronto si academicianul Mircea Malita, matematician si filozof. Cu aceasta ocazie, rectorul UAV, Lizica Mihut, i-a decernat rectorului Roseann Runte titlul de Doctor Honoris Causa. La acest eveniment de maxima importanta Aula Magna "Iuliu Maniu" a devenit neincapatoare pentru studentii si profesorii care au tinut sa fie prezenti. Corul Facultatii de Teologie a intonat in debut Gaudeamus, iar Mircea Malita a sustinut Laudatio. "Este un adevarat privilegiu pentru universitatea noastra sa avem invitati de talia acestor profesori universitari, care onoreaza cu prezenta lor toate universitatile lumii", a spus Lizica Mihut. Eugen Roventa, printre primii senatori onorifici ai UAV, a fost unul dintre cei care a pus umarul la infiintarea Institutului de Subingineri a universitatii. Mircea Malita, fost ministru de externe si ministru al invatamantului recunoscut pe plan mondial ca un matematician a fost cooptat ca membru al Academiei Romane in calitate de filosof. Rectorul Roseann Runte s-a aratat emotionata in momentul in care a imbracat roba de Doctor Honoris Causa. "La inceput am constatat ca universitatea a avut putine specializari, acum insa institutia se afla in plina "revolutie". Ma simt onorata de acest titlu care mi s-a conferit de catre Universitatea din Arad", a afirmat Roseann Runte.
Stefan Balita ameninta cu instanta...Negocierile de la Bucuresti au avut cateva rezolvari
Biroul operativ al Sindicatului Democratic din Invatamantul Aradean face cunoscut membrilor de sindicat ca in 4 iunie a avut loc la Bucuresti sedinta Colegiului Liderilor unde a fost prezent si un reprezentant al Sindicatului Democratic. In cadrul sedintei a fost analizanta activitatea federatiei si masurile ce vor fi intreprinse in vederea solutionarii problemelor stringente cu care se confrunta cadrele didactice si cele de protectie sociala a sindicalistilor si salariatilor din invatamant "Prima problema dezbatuta la Bucuresti s-a referit la a boicota sau nu examenele de Capacitate si Bacalaureat. Ne manifestam nemultumirea totala si dezamagirea ca actuala guvernare nu ne sustine si tragem semnalul de alarma ca actuala situatie nu o putem tolera, dar din respect fata de opinia publica, copiii pe care ii pregatim si familiile acestora, nu vom recurge la masura extrema, de a boicota cele doua examene", a declarat liderul Sindicatului Democratic din Invatamantul Aradean, Stefan Balita. Pe de alta parte, azi expira termenul pana la care Ministerul Educatiei si Cercetarii trebuie sa dea raspuns materialelor inaintate de catre Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant Bucuresti, in legatura cu nerespectarea prevederii din Legea 128 si a contractului colectiv de munca. "In cazul nerezolvarii in mod favorabil a solicitarilor, FSLI Bucuresti isi rezerva dreptul de a actiona in instanta Ministerul Educatiei si Cercetarii si a Guvernului Romaniei", sustine Stefan Balita.
La SIF Banat-Crisana in trimestrul I trendul a fost ascendent - Virtual Arad News (c)2001Valoarea totala a tranzactiilor efectuate in decursul trimestrului I a fost de 40,49 miliarde de lei
Activitatea Societatii de Investitii Financiare Banat-Crisana in trimestrul I al anului 2001 a urmarit cu consecventa realizarea obiectivelor organizationale prezentate actionarilor in raportul de gestiune pe anul 2000, concretizate in mentinerea categoriei de risc intre 3 si 4, un trend ascendent al activului net calculat; mentinerea gradului ridicat de lichiditate al societatii si mentinerea transparentei traditionale a organizatiei. In trimestrul I al anului 2001, in vederea realizarii obiectivelor strategice ale SIF Banat-Crisana, activitatile de administrare a portofoliului de actiuni s-au concentrat pe continuarea politicii de restructurare a portofoliului, corelarea optima a activitatilor de investire, dezinvestire si monitorizarea programelor investitionale aflate in curs de derulare. Din numarul total de participatii detinute, actiunile a 492 de societati sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti si pe piata secundara Rasdaq, reprezentand 73,5% din capitalul investit in actiuni, restul de 218 participatii sunt in societati inchise, reprezentand 26,5% din capitalul investit in actiuni. Numarul total de societati ale caror actiuni se aflau in portofoliul SIF Banat-Crisana la 31 martie 2001 a fost de 710, cu 19 mai putine fata de inceputul anului, ca urmare a procesului de restructurare adoptat prin strategia pe termen mediu. Valoarea totala a tranzactiilor efectuate in decursul trimestrului I a fost de 40,49 miliarde de lei, din care veniturile realizate din vanzarile de titluri au fost de 34,35 miliarde de lei, iar achizitiile de titluri au fost de 6,14 miliarde de lei. Din totalul vanzarilor, un procent de 2,91% il reprezinta dezinvestitii realizate la societati necotate.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}