title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Vineri, 7 decembrie 2001

Conferinta de presa la IPJ Arad de Sf NicolaeProaspat instalati, noua conducere a Inspectoratului de Politie a Judetului Arad a organizat, ieri, o intalnire cu reprezentantii mass-mediei aradene. Aceasta intalnire s-a dorit a fi, conform spuselor lt.col. Nicolae Gudiu, inspectorul sef a IPJ Arad, una amicala, de stabilire a relatiilor viitoare. Desfasurata in ziua in care noul inspector-sef isi serba ziua de nume, conferinta de presa a fost una scurta, la obiect. Lt.col. Nicolae Gudiu a precizat: "vrem ca la nivelul conducerii sa facem o echipa adevarata. Totodata, dorim o mai mare coeziune in cadrul colectivului. Toate acestea pentru a crea siguranta civica necesara cetatenilor municipiului si judetului Arad." Au luat apoi cuvantul col. Nicolae Pantea, prim adjunct al IPJ Arad si col. Ioan Ulica, fostul inspector-sef, cel care ocupa acum functia de adjunct al se ful ui IP J. Col. Ulica a tinut sa multumeasca ziaristilor prezenti la intalnire pentru colaborarea avuta cu acestia in lunile in care s-a aflat la comanda Inspectoratului. Desi a fost prezent la conferinta de presa, col. Gheorghe Tica, comandantul Politiei Municipiului Arad, nu a dorit sa declare nimic oficial spunand doar ca, in curand, rezultatele vor vorbi de la sine despre activitatea sa si a subalternilor sai. Este vorba, credem, despre rezolvarea "cazurilor care dor", asa cum a subliniat inspectorul-sef, facand referire la agresiunile impotriva lui Dan Cancel, Lucian Valeriu si la dublul asasinat de pe str. Bolintineanu. Tot in cadrul intalnirii de ieri a fost anuntat oficial noul adjunct de la Politia Municipiului Arad. Este vorba despre mr. Gheorghe Nica, cel care a ocupat unul dintre cele doua locuri ramase vacante prin trecerea in rezerva a col. Iosif Moraru si prin promovarea in functia de sef al IPJ Arad a lt.col.Nicolae Gudiu. Pentru ocuparea celeilalte functii de adjunct al Politiei Arad se va organiza, in curand, un concurs.
Comisarii Garzii Financiare au efectuat control la JacksonS-au gasit marfuri fara acte de provenienta sau chiar bunuri interzise comercializarii
De Mos Nicolae, unele standuri din Complexul Comercial Jackson au primit cate un cadou, de la Garda Financiara. De dimineata intreg efectivul de comisari, coordonat de comisarul-sef Dan Cancel a descins in standurile din Jackson, pentru unele verificari de rutina. La aceste controale au participat si efective ale politiei. Evident comerciantii au fost luati prin surprindere de aceste controale inoportune. Echipa formata din aproximativ 34 de comisari si-a impartit munca frateste. Astfel ca la cele doua iesiri au fost postati cate doi comisari. Ei au verificat timp de cateva ore mai multe persoane care tocmai isi facusera cumparaturile. Masini doldora de marfa, dar actele?! Ceilalti comisari, impartiti tot in echipe de cate doi si-au ales standuri la voia intamplarii. Cum era si de asteptat neregulile si-au facut aparitia. S-au gasit marfuri fara acte de provenienta sau chiar bunuri interzise comercializarii. Si uite asa, Garda Financiara a inceput sa imparta "cadourile" de Mos Nicolae. Procesele-verbale au inceput sa curga, la fel si amenzile. De asemenea, s-a confiscat marfa in valoare de zeci de milioane de lei. "Nu putem deocamdata sa precizam valoarea exacta a marfurilor confiscate si a amenzilor aplicate. Dupa centralizarea actelor va vom putea oferi o cifra exacta. Aceste actiuni, dupa cum ati putut observa, au demarat chiar la inceputul acestei saptamani. Ele vor continua si in zilele ce urmeaza, scopul lor fiind de a diminua fenomenul evaziunii fiscale"- ne-a declarat Dan. Cancel.
Biblioteca Judeteana ii ajuta deopotiva pe cei mari si pe cei miciImpunatoarea institutie de cultura, Biblioteca Judeteana Arad, cunoaste un reviriment deosebit prin prezenta in functia de director a domnului prof. Florin Didilescu. Pentru a veni in sprijinul invatamantului aradean, domnia sa a initiat un program filologic al Bibliotecii Judetene care se adreseaza atat elevilor de la clasele de filologie din liceele aradene, cat si studentilor din invatamantul superior filologic si de stiinte socio-umane, pe o perioada de mai multi ani. Acest program este in concordanta cu cerintele curriculare, dar si cu nevoile individuale ale profesorilor. Biblioteca Judeteana ofera elevilor si studentilor posibilitatea de a veni in contact direct cu documente, publicistica adunate in expozitii tematice temporare care sa fie sustinute de specialisti din biblioteca si de insusi profesorii claselor de elevi care doresc sa vina in biblioteca. In acest sens, s-a constituit un Consiliu Stiintific din care fac parte Prof. Mirela Muresan, Prof. Anton Ilica si Dr. Lavinia Betea personalitati apreciate ale invatamantului preuniversitar si universitar aradean. Acest consiliu are menirea de a stabili etapele si modul de sprijinire a disciplinelor filologice predate in liceu. Printre ofertele Bibliotecii Judetene se inscriu: readucerea in contemporaneitate a lectiilor despre istoria artelor cu contributia criticului de arta Horia Medeleanu; cultivarea educatiei estetice la nivelul invatamantului preuniversitar; organizarea la sectia pentru copii a bibliotecii, a unor actiuni culturale, de sensibilizare pentru carte, incepand de la prescolari, scolarii mici - cu lectura publica, cititor de povesti, spectacole cu teatru de papusi etc. Tot aici la Biblioteca Judeteana se vor organiza lansari de carti si intalniri cu scriitori aradeni. Acest program va fi lansat in curand in toate scolile aradene. Este important de retinut ca Biblioteca Judeteana dispune de un fond de peste 570.000 de volume de carti, gestionate de un numar de 43 de angajati care in acest an au servit peste 17.000 de cititori inscrisi la biblioteca, efectuand 350.000 de miscari de carte prin imprumut . Dorinta conducerii Bibliotecii Judetene este de a gasi intelegere la Consiliul Municipal si la Consiliul Judetean Arad pentru sustinerea financiara in vedere extinderii spatiului de depozitare a cartilor si modernizarea activitatii bibliotecii prin informatizare.
La Semlac a fost data in folosinta o statie de alimentare cu apa potabilaZilele trecute, in localitatea Semlac s-a facut un pas inainte in ceea ce priveste confortul casnic al locuitorilor. Cu ocazia Zilei Nationale a fost inaugurata o statie de alimentare cu apa, a carei constructie a fost finantata de comuna Fai Della Paganella, din regiunea Trento (Italia). In plus Semlacul se mai poate mandri si cu o conducta de apa in lungime de 50 de km. La inaugurarea statiei au fost prezenti Franco Costa si Paulo Derlot, reprezentanti ai localitatii italiene Fai Della Paganella, precum si primarul localitatii Semlac, Letitia Stoian. Iata insa ca prima zi a acestei luni nu s-a "limitat" doar la inaugurarea statiei de alimentare cu apa. Scoala din localitate a fost dotata cu un grup sanitar nou-nout. Invitatii italieni au mai participat si la dezvelirea unei placi comemorative in memoria ziaristului italian Stefano Gobi, care a facut primul contract cu Semlacul, in cursul anului 1990. Pe de alta parte, la manifestarea de la Semlac au mai fost prezenti consilieri locali si reprezentanti ai autoritatilor judetene. Noua statie cuprinde o instalatie de pompare complexa, apa fiind extrasa din doua foraje cu adancime de peste 120 de m. Investitia facuta de partea italiana se ridica la suma de aproximativ doua miliarde de lei.
Omniasig a semnat parteneriatul cu FC UTAAradenii pot contribui fara cheltuieli suplimentare la bugetul clubului textilist
Cheia parteneriatului - asigurarea de raspundere civila auto
Dumitru Nicolae Pepici a explicat pe larg - fara a oferi insa detalii legate de partea financiara - noua colaborare. "Este vorba spre o parte fixa, insa exista posibilitatea de a asigura partea financiara a clubului UTA pentru jumate din returul campionatului sau chiar mai mult. Ma refer aici la acea parte variabila. E vorba despre asigurarile de raspundere civila auto, care sunt obligatorii pentru fiecare posesor de autoturism", a declarat directorul Omniasig. Practic, orice persoana fizica, societate comerciala, institutie publica ajuta cu bani clubul UTA daca isi asigura autoturismul la Omniasig. O cota din incasarile societatii de asigurari va fi cedata Batranei Doamne, afacerea fiind excelenta pentru gruparea textilista si fara obligatii pentru cei care isi asigura autoturismul, deoarece fara a cheltui un leu in plus contribuie la bugetul Batranei Doamne.
Solidaritatea e absolut obligatorie
"Dupa patru ani de activitate la UTA pot sa declar ca avem un partener oficial Omniasig, filiala Arad - in baza unui contract de colaborare. Vom semna un protocol pentru o perioada de un an cu posibilitate de prelungire",
a declarat Marin Lupas. Presedintele textilist a mentionat ca parteneriatul UTA-Omniasig poate dura in functie de impactul pe care-l va avea in randul aradenilor. "E important acum sa exista o solidaritate la nivelul Aradului. Suporterii, persoanele juridice si chiar institutiile publice au sansa sa ne ajute printr-o asigurare simpla de raspundere civila auto la Omniasig. Si nu poate acuza nimeni de reclama mascata, atata timp cat aceste asigurari au pret fix indiferent de societatile de asigurari si atata timp cat Omniasig ajuta efectiv UTA, lucru pe care nu l-a facut nimeni pana acum", a completat presedintele utist.
Parpala pune punctul pe i
Invitatul celor doi parteneri a fost Caius Parpala, presedintele Consiliului Judetean Arad, el tinand sa sublinieze ca reprezinta administratia locala. "Aradenii trebuie sa inteleaga ca asigurandu-si autoturismele la Omniasig ajuta UTA. E vorba de asigurari obligatorii cu acelasi pret la fiecare societate de profil. Chiar noi, Consiliul Judetean, prin regiile noastre, ne vom derula procesul de asigurare prin Omniasig pentru a sprijini UTA", a declarat Caius Parpala. Presedintele CJA s-a dovedit un bun cunoscator al situatiei clubului fanion al Aradului si al mijloacelor prin care UTA sa poata fi ajutata. "Bugetul nu ne permite acum sa finantam UTA. Acest lucru se poate realiza doar cand clubul va functiona intr-o societate comerciala pe actiuni. Neputand ajuta acum UTA, am gasit aceasta varianta cu Omniasig, prin care putem sprijini clubul. Vom extinde actiunea la nivelul primariilor din judet, unde vom gasi, cu sprijinul primarilor, spatiile adecvate pentru desfasurarea operatiunilor de asigurare", a completat Parpala, care a pus punctul pe i afirmand: "Daca aradenii - pot sa se supere pe mine - nu realizeaza ca acum au o ocazie perfecta pentru a contribui la bugetul clubului UTA fara ca acest gest sa implice costuri suplimentare, inseamna ca n-are rost sa vorbim despre promovare".

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}