title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Joi, 8 martie 2001

Flori de 8 Martie     Ziua de 8 Martie, ziua in care sarbatorim
   fiintele inzestrate cu cea mai multa gingasie si
  delicatete, ne ofera placutul prilej de a adresa
  un cald salut, urari de bine si succese in activitate,
  tuturor vizitatoarelor site-ului "Virtual Arad"
De ziua lor chiar si pe strada femeile au primit flori...Astazi, sarbatorim Ziua Femeii. Predestinat sau nu, aceasta zi cade la inceputul primnverii, cand natura renaste la viata, cand firul de iarba isi indreapta privirea spre Univers iar ghiocelul se dezbara de pojghita de nea, imbratisand Soarele, astrul care ne da noua caldura si lumina. E o similitudine intre Primavara si Femeie. Primavara ne da tuturor sperante, Primavara e inceputul naturii asa cum Femeia e bucuria vietii noastre, e farmecul sensului si motivatiei de a trai. Femeia e fiinta, e fenomenul continuitatii noastre pe acest pamant. Ce poate fi mai frumos decat un camp inzapezit, primavara, tusat cu fire de iarba si ghiocei, mai frumos decat o femeie cu pantecul plin, mustind de viata? Ce poate fi mai frumos decat corola de culori a magnoliilor din primavara si o mama cu copilasu-i la san, fericita ca i-a vazut primul zambet? Femeia e "cea mai frumoasa jumatate a lumii", cum frumos spunea un mare ganditor francez. Cine nu iubeste si nu respecta Femeia, e un denaturat, nu intelege nimic din viata asta pamanteana, care ni s-a dat. Femeie, fii binecuvantata, intru bucuria existentei noastre!
La Centrele de varstnici femeile au avut parte de surprize placuteTur de forta muzicalo-poetic pe parcursul intregii saptamani
Programul propus de Primarie, cu scopul de a cinsti femeia cu prilejul zilei de 8 Martie, a demarat, in tromba, in dupa-amiaza zilei de ieri, la Centrul de zi pentru varstnici din Aradul Nou si la cel din cartierul Aurel Vlaicu. Cei care frecventeaza acest centru s-au gatit de sarbatoare si i-au asteptat rabdatori pe tinerii din trupa "Teatrul vesnic tanar", condusi de Emilia Dima-Jurca. Micutii artisti au prezentat un consistent moment artistic, compus din cantece, parodii si versuri. Daca evenimentul de la Centrul din Aradul Nou a fost unul linistit, nu acelasi lucru se poate spune despre manifestarea de la Centrul din Vlaicu. Aici s-a cantat si s-a dansat cu toata energia de care dispun persoanele de varsta a treia, atmosfera fiind intretinuta, din plin, de orchestra Rapsozii Zarandului, condusa de Petrica Pasca. Marius Mihuta, presedintele fundatiei Debora, a poposit, de asemenea, la Centrul de zi din Vlaicu, insotit de micutii de la Centrul de zi pentru copiii saraci. Cei mici au pregatit pentru cele care le-ar putea fi bunici martisoare si fel de fel de cadouri. "A fost muzica si multa voie buna. Am vazut lacrimi de bucurie in ochii oamenilor, toata lumea s-a simtit bine si a trait la intensitate maxima aceasta sarbatoare", ne-a declarat Marius Mihuta. "Am inceput sarbatorirea zilei internationale a femeii. Este o traditie ca in centrele noastre sarbatoarea sa fie sarbatoare si toata lumea sa se simta bine. Am pregatit sucuri, sandviciuri si prajituri. La Centrul din Aradul Nou au fost in jur de 75 de persoane prezente, iar la cel din Vlaicu in jur de 50. Sarbatoarea va continua maine (n.r. astazi) la Centrele de zi din Parneava, Confectii si la cel din Piata Avram Iancu, de pe strada Grigore Alexandrescu si la Centrul din Micalaca", ne-a declarat Teodor Campan, administratorul centrelor de zi pentru varstnici.
Sefa Agentiei AIG Arad - Gabriela Bucerzan este optimista privind viitorulCompania de asigurari prezinta o siguranta maxima pentru clienti
Intr-o atmosfera placuta, ieri, la restaurantul Hotelului Parc, in prezenta unei asistente selecte, a avut loc deschiderea oficiala a agentiei din Arad a AIG Life Asigurari Romania SA. Au fost prezenti membri ai conducerii centrale ai acestei societati de asigurari de viata. In cuvantul de deschidere, Ian Harrocks, directorul general al AIG Life, a tinut sa sublinieze performantele obtinute de firma pe care o conduce, realizari care au impus AIG Life definitiv pe firmamentul societatilor de asigurari din Romania. AIG Life Asigurari Romania SA este o filiala a American International Group Inc., cel mai important grup de asigurari si servicii financiare din lume. Cele 400 de filiale AIG deschise in 130 de tari de pe intreg mapamondul ofera asigurari de bunuri, asigurari de accidente, asigurari maritime, asigurari de viata si prestari de servicii financiare. In ceea ce priveste activitatea AIG in Romania, la aceasta ora sunt deschise agentii in sase orase, iar in alte sase localitati firma este reprezentata prin brokeri. Ia primul trimestru din acest an, pe langa agentia din Arad AJG va mai deschide alte doua agentii, in Baia Mare si Ploiesti. In Arad, pentru AIG Life lucreaza peste 70 de consultanti de asigurari, care au reusit sa adune, deja, peste 600 de clienti. Gabriela Bucerzan, seful agentiei din Arad, agentie situata la parterul cladirii SC Proiect SA, este foarte optimista in ceea ce priveste viitorul AIG Life in judetul Arad. Ca. planuri de viitor, Gabriela Bucerzan a dezvaluit invitatilor dorinta angajatilor de a ajunge, la sfarsitul acestui an, pe primul loc in Arad in clasamentul companiilor de asigurari de viata. Mai temperat, Teodor Alexandrescu, directorul de vanzari al AIG Romania, a declarat ca in doi ani de zile AIG Live va deveni liderul de piata din Romania. Mai ales ca siguranta financiara a companiei AIG este atestata de cele mai importante agentii de evaluare financiara, Standard & Poors si Moodys, care i-au acordat rating-ul maxim: AAA, fiind singura companie activa din Romania care detine acest calificativ. Produsele AIG Life acopera trei riscuri majore: riscul decesului, riscul de a trai in conditii de invaliditate sau boala si riscul de a ajunge la o varsta inaintata fara a avea un venit sigur.
Si totusi leaganele de copii vor mai exista...Se are in vedere prevenirea abandonului pentru copii
Abandonul de copii este un fenomen care, probabil, nu va fi stopat prea usor. Se are in vedere demararea unui program de intrajutorare a familiilor sarace, care au multi copii si care continua intr-un mod inconstient sa-i conceapa. Dupa care, satui de greutatile vietii, ii abandoneaza, transformandu-i in epave vii, care ajung sa traiasca din mila cetateanului. Pentru a stopa abandonul copiilor care traiesc in aceste familii, s-a facut apel la fondurile Uniunii Europene, fonduri care, se pare, au fost aprobate deja. Se are in vedere construirea sau modernizarea de locuinte pentru aceste familii. Reprezentantii Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului trebuie sa intocmeasca, in urmatoarele zile, o lista cu imobilele aflate in proprietatea Consiliului Judetean sau cu cele care ar putea fi achizitionate pentru a fi transformate in camine pentru familiile sarace. Locuintele propuse pentru modernizare trebuie sa fie localizate doar in mediul rural. Nu vrem sa parem sceptici, dar ne cam indoim ca acest program va avea, la finele lui, succesul scontat. Pentru ca fondurile sunt totusi putine, iar oamenii fara casa, saraci si cu multi copii sunt foarte multi. Or, credem noi, cu o casa nu se prea face primavara, mai ales ca aceste familii sunt obisnuite cu un mod de viata cu totul si cu totul altfel. Nimeni nu ii va putea impiedica pe parintii saraci si cu multi copii sa nu lucreze, sa nu consume bauturi alcoolice sau sa nu-si scoata odraslele la cersit prin intersectii pentru o bucata de paine. Singura rezolvare ar fi un acoperis deasupra capului, acoperis cu valori cuprinse intre 4500 si 5500 de euro. "Copiii abandonati si, implicit, Leaganele de copii vor exista atata timp cat mamele isi vor abandona odraslele", spunea Edita Iuhasz, directoarea DGPDC. Ii dam perfecta dreptate. Si asteptam cu deosebit interes demararea programului si, mai ales, rezultatele sale.
Multi muncitori ar fi bucurosi sa se reia lucrul la Fabrica Zahar - Virtual Arad News (c)2001Liderii de sindicat cred ca fostii angajati nu se vor intoarce la lucru
De mai bine de un an, activitatea de productie a Fabricii de Zahar din Arad s-a redus pana aproape la zero. Dupa mai multe disponibilizari succesive, numarul angajatilor a ajuns la aproximativ o suta, atat personal direct productiv, cat si personal administrativ. In momentul de fata, se incearca gasirea unor solutii care sa relanseze activitatea fabricii aradene de zahar. Dar, acest lucru este foarte greu in conditiile in care culturile de sfecla de zahar din judetul nostru sunt tot mai putine, iar calitatea sfeclei este indoielnica. In astfel de conditii, relansarea activitatii este nerentabila. Totusi, pentru ca Fabrica de Zahar sa produca din nou, se cauta diverse variante prin care sa fie stimulati producatorii agricoli. Una dintre aceste solutii este incheierea unor contracte ferme cu producatorii de sfecla de zahar, reciproc avantajoase, lucru care ar duce la asigurarea materiei prime pentru procesare, care in momentul de fata se executa la Fabrica de Zahar din Oradea. Un prim pas ar putea fi facut anul acesta, dar concretizarea planului este prevazuta a se realiza anul viitor. Acesta ar fi momentul cand ar putea fi rechemati muncitorii disponibilizati in anii din urma. Din discutiile avute cu liderii de sindicat, angajatii care au parasit fabrica nu mai ar dori sa se intoarca. Motivul este, in opinia lor, conditiile in care se lucreaza la Fabrica de Zahar din momentul in care Sucre Union a preluat pachetul de actiuni majoritar. Opinia liderilor sindicali nu este a tuturor fostilor angajati, multi dintre ei dorind ca Fabrica de Zahar din Arad sa-si reia activitatea de productie.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}