title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)

Stirile Zilei

Miercuri, 9 mai 2001

Sedinta extraordinara la CLMS-au infiintat doua directii noi
Sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal a limpezit situatia angajatilor din Primarie. Prin noua lege a bugetului si prin noua Lege a administratiei publice locale, Primaria Arad trebuia sa ranana cu aproximativ 200 de angajati, 180 de functionari urmand sa fie pusi pe liber. Executivul a contracarat aceste prevederi legislative propunand consilierilor spre aprobare trei proiecte de hotarari. Aceste proiecte prevedeau stabilirea structurii organizatorice a Primariei, precum si infiintarea a doua servicii publice de interes local, cu personalitate juridica distincta: Directia de asistenta comunitara si Administratia patrimoniului local. Dupa indelungi dezbateri, cu multe, argumente pro si contra, cele trei proiecte au fost aprobate. In acest fel, Primaria nu va fi nevoita sa faca disponibilizari de personal. In noua forma de organizare, Directia de asistenta comunitara va avea ca obiect de activitate asigurarea ansamblului de masuri, programe, achvitati personalizate, servicii specializate de protejare a persoanelor, grupurilor si comunitatilor cu probleme speciale, aflate in dificultate, care nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace proprii si eforturi proprii un mod normal si decent de viata. Aceasta Directie va prelua drepturile, obligatiile, atributiile si responsabilitatile Directiei sociale a Primariei. Organismul nou-creat va prelua de la Primarie in termen de 10 zile, patrimoniul mobiliar si imobiliar necesar asigurarii bunei desfasurari a activitatii. In hotararea votata ieri de CLM se mai prevede ca personalul angajat al Directiei sociale, precum si personslul din alte compartimente, care exercita atributii care au legatura cu activitatile sociale, se transfera in interes de serviciu la Directia nou-creata, pastrandu-si aceleasi drepturi salariale. Hotararea va intra in vigoare dupa aprobarea bugetului pentru acest an. Administratia Patrimoniului Local are ca obiect de activitate administrarea, gestionarea, inchirierea si intretinerea fondului imobiliar al CLM, construirea de locuinte si spatii comerciale, reabilitarea fondului imobiliar existent, obligativitatea de intretinere administrativa a imobilelor, unde Primaria isi desfasoara activitatea, coordonarea activitatii de gospodarire comunala, coordonarea activitatii de control comercial si ocuparea domeniului public si coordonarea activitatii de cadastru imobiliar-edilitar. Acest serviciu va prelua drepturile si obligatiile, precum si personalul Directiei Tehnice a Primariei.
Noi schimbari la Directia Regionala Vamala Arad...O data cu castigarea concursului de director general adjunct al Directiei Regionale Vamale Arad de catre Ioan Boros si, in paralel cu neobtinerea mediei de trecere a celor doi candidati la functia de director general, "apele" la vamile aradene incepeau sa se tulbure. Este de neimaginat cum un concurent de talia lui Gheorghe Alda, cel care are vechi state de serviciu in sistemul vamal, nu a reusit sa treaca la concursul organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, la sediul Directiei Generale a Vamilor din Romania. Celalalt concurent la sefia Directiei aradene, Camelia Popescu, desi nu a reusit sa obtina nota de trecere la acelasi concurs, a obtinut, in cursul zilei de ieri, functia de director coordonator interimar, pe 60 de zile, al DRV Arad. Camelia Popescu a mai fost la conducerea acestei institutii in urma cu mai multi ani, dar, datorita prestatiei neconvingatoare, din punct de vedere profesional vorbind, a fost schimbata din functie. Tot ieri, de la DGV a fost comunicata o alta schimbare. Este vorba despre inlocuirea sefului Biroului vamal de la Turnu, Stelica Beisan, cu Ion Topor, fost sef de tura la Punctul vamal Nadlac.
Presedintele Bacanu si vicepresedintele Palcau au vizitat complexe expozitionale in GermaniaProiectul pentru noua hala de prezentare din Arad este aproape finalizat
Presedintele Camerei de Comert Industrie si Agricultura, Nicolae Bacanu, impreuna cu vicepresedintele Lucian Palcau, au vizitat cinci complexe expozitionale, din Germania, in perioada 22 - 29 aprilie. Camera de Comert intentioneaza sa construiasca si in Arad un complex expozitional, insa "nu avem pretentia de a construi o hala a nivelul european, asemeni celor pe care le-am vizitat, dar am simtit nevoia sa ne comparam proiectul si intentiile noastre cu celelalte amplasamente din Europa", ne-a doclarat Nicolae Bacanu, presedintele Camerei de Comert. Reprezentantii CCIA au avut intalniri cu administratia complexelor expozitionale de la Hanovra si Leipzig. Hanovra detine cel mai mare complex expozitional din Europa, complex in care sunt organizate doua mari manifestari de acest gen din lume. Chiar daca s-a luat legatura cu reprezentantii complexului de la Hanovra, acestia nu s-au aratat interesati de o posibila colaborare cu Camera de Comert din Arad, insa directorul de marketing al complexului din Leipzig s-a aratat interesat de o cooperare cu CCIA. "Vom incerca sa colaboram cu conducerea complexului expozitional din Leipzig, in ideea ca noi sa ducem participanti din Romania la targurile de acolo, iar ei sa aduca participanti la targurile organizate de noi", a mai adaugat Bacanu. Proiectul pentru noua hala expozitionala din Arad este aproape finalizat, iar lucrarile de constructie a lui vor fi demarate la inceputul lunii iunie. "Pentru ridicarea halei din viitorul complex expozitional suntem in colaborare cu Primaria municipiului si cu CJ. Proiectele de finantare a lucrarii vor intra in discutie la sedintele de CLM si CJA. Chiar daca votul consilierilor va fi in defavoarea noastra, din surse proprii vom incepe lucrarea", a incheiat presedintele CCIA.
Ovidiu Marian doreste starpirea tantarilor...Ovidiu Marian cauta oferte
Aradenii care merg pe strand sunt deranjati, seara de seara, de "norii" de tantari care ii ataca. Conducerea societatii de Gospodarire Comunala este decisa sa ia masuri impotriva acestor insecte. "Am intrat deja in discutii cu cateva dintre firmele aradene care se ocupa cu probleme de acest gen si vom mai cauta astfel de oferte. Oricum, noi avem in vedere executarea acestei actiuni, cat mai repede cu putinta", ne-a declarat Ovidiu Marian, directorul SC Gospodarire Comunala SA. Daca totul va decurge bine, actiunea va fi finalizata pana la sfarsitul acestei luni. Dar, daca, acest lucru nu se va face si in oras, actiunea nu va avea efectele dorite. Dupa cum ne-a informat viceprimarul Bognar Levente, si Primaria, la randul ei, va avea o astfel de actiune pentru combaterea tantarilor. Bani pentru rezolvarea acestei probleme sunt alocati din bugetul din acest an. O data pentru aceasta actiune nu a fost inca stabilita, dar populatia va fi informata din timp cu privire la desfasurare.
Primaria din Zerind asteapta verdictul specialistilor - Virtual Arad News (c)2001Fantana forata in 1903 este si acum functionala
"Povestea acestei fantani este foarte veche. Ea incepe pe undeva prin anul 1903 si, daca stam bine sa ne gandim, nu s-a terminat inca. Eu, daca as sta mai bine cu timpul liber, as putea sa scriu cateva romane despre toate problemele pe care le-am avut cu apa, aici, la Zerind. In 1903, atunci cand fantana a fost forata, se spune ca apa curgea din patru tevi si abia daca se ajungea la oameni. Acum, vine pe o singura teava din cauza faptului ca panza freatica s-a mai ridicat. Este singura sursa de alimentare cu apa in tot Zerindul, insa, trebuie si tinem cont de faptul ca puterea ei a scazut o data cu timpul. Daca in anul 1993 se exploatau 26 de metri cubi de apa pe ora, trei ani mai tarziu deja a fost nevoie de amenajarea unui foraj de exploatare reexploatare". povesteste primarul Zerindului. Insa, acesta este numai istoricul, foarte pe scurt, al fantanii. Sa trecem acum la problema propriu zisa a apei. Imediat dupa punerea in functiune a hidroforului cu pompa submersibila care sa aduca mai usor apa la suprafata, asa dupa cum era normal, apa a fost verificata din punct de vedere chimic si biologic si a corespuns. In sensul ca parametrii se incadrau in standarde, deci alimentarea zerindanilor se facea cu apa potabila. Dar de ce sa nu apara problemele cand totul poate fi bine. "Normal ca am vrut sa le aduc oamenilor apa in casa, chiar daca am stiut de la inceput ce ma asteapta. Adica, studii de prefezabilitate, de fezabilitate, drumuri interminabile la Arad, la Bucuresti, bani peste bani. Si, i-am dat drumul. Si vin francezii din Ville D'Annecy le Vieux, localitate infratita cu Zerindul. Si verifica apa. Si constata ca este nepotabila. Asta, bineinteles dupa ce au prelevat probe dupa probe. Francezii spun ca este prea mare concentratia de arsen in apa noastra. Normal ca s-au oprit lucrarile la noua uzina care urma sa alimenteze tot Zerindul si stam sa asteptam. Am facut un apel la Institutul de Igiena Publica din Cluj sa ne trimita specialisti pentru prelevare de probe. Totul sta pe loc. Si mai greu imi este si ma gandesc ca stau pe loc 2,112 miliarde de lei, bani inghititi de noul sistem de alimentare cu apa <nepotabila> a Zerindului" - ne-a declarat, vadit afectat, Oszvar Zoltan. Cert este insa faptul ca locuitorii din Zerind continua sa consume apa potabila sau mai putin potabila de la fantana cea veche de aproape o suta de ani. Se spune ca daca in apa se intalneste o concentratie peste limita de arsen, in timp, oamenii vor fi afectati prin scaderea in inaltime si aparitia alopeciei (lipsa parului). "Stau si ma uit la oamenii astia. Nici unul nu este nici mai mic, nici mai chel. Acum suntem in faza de proba tehnologica. Adica asteptam. Sa vina cineva sa verifice apa asta, sa ne dea avizul. Daca trebuie o vom trata. Daca nu, vom continua lucrarile" - se consoleaza primarul Zerindului.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}