title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Vineri, 10 august 2001

Popescu Camelia a ramas in continuare director al DRVCamelia Popescu ramane in continuare directorul DRV Arad
Ziua de ieri a fost a memorabila pentru vamesii aflati in tura la vamile din Arad si Nadlac. Dinu Gheorghe, directorul general al Directiei Generale a Vamilor, in timp ce ii spunea, la telefon, directorului DRV Arad, Camelia Popescu, ca la Bucuresti este o caldura insuportabila vizita Vama Nadlac, la bordul unui taximetru de culoare rosie. Pentru a nu-i fi deconspirata sosirea la Arad, Dinu Gheorghe incercat sa mituiasca 20 de DM un polist aflat la Aeroport si care l-a recunoscut. La iesirea din Aeroport, directorul general al DGV a cazut la intelegere cu un taximetrist aflat in zona, ca pentru suma de un milion de lei sa fie dus in Vama Nadlac. Ajuns acolo, la bordul aceluiasi taximetru, directorul general al vamilor a facut cateva raiduri prin vama dupa care s-a prezentat sefului Vamii Nadlac, Vasile Eftimie. Acestuia surprins de prezenta, pentru prima data, a mai marelui vamilor din Romania la Nadlac nu i-a mai ramas decat sa o instiinteze si pe Camelia Popescu, directorul DRV Arad, care s-a indreptat de urgenta spre poarta de intrare in tara. Sosita in mare graba, aceasta a ascultat primele concluzii care pot fi catalogate drept multumitoare. Totusi, au fost constatate unele aspecte negative, precum derularea traficului pe sensurile de intrare-iesire din tari. A urmat apoi vizitarea vamii de interior din Arad. Aici, nemultumirea lui Dinu Gheorghe fata de conditiile de lucru a fost majora. Constatarea l-a determinat sa puna mana pe telefon pentru a "trage cateva sfori" in urgentarea lucrarilor de constructie la noul sediu al vamii de interior. In timpul discutiilor avute ieri s-a propus ca sediul Directiei Regionale a Vamilor Arad sa fie mutat in acelsi loc cu noua vama de interior. Se spera ca noua vama de interior sa poata fi inaugurata la mijlocul anului viitor. O alta problema pusa in discutie, mai mult la insistentele presei, a fost cea a functiei de director al Directiei Regionale Vamale Arad, functie ocupata interimar de Camelia Popescu. Dinu Gheorghe a tinut sa precizeze ca, pana in luna septembrie, cand va avea loc un nou concurs pentru postul in cauza, conducerea DRV Arad va fi asigurata de Camelia Popescu.
CTP a mai achizitionat 4 tramvaie din GermaniaDe asemenea au fost disponibilizati 140 de angajati
Compania de Transport Public a executat o serie de lucrari in regim de urgenta. Astfel, in colaborare cu RA Drumuri Municipale s-au executat lucrari de inlocuire a sinei si a contrasinei CF cu sina cu canal, la statia de la Polivalenta, in lungime de 25 de metri de cale dubla. O alta lucrare de mare amploare s-a desfasurat pe Calea Timisorii, intre Liceul German si Dacia Service, unde a fost inlocuita sina uzata pe o lungime de 155 de metri, cale dubla. Pe Calea Radnei, la intersectia cu strada Siriei si strada Digului a fost inlocuita sina, pe o distanta de 75 de metri. De asemenea, s-au inlocuit traverse la UTA, Depoul Micalaca, Bucla Gai, strada Stefan cel Mare si B-dul Titulescu. Pentru lucrari s-au folosit 50 de tone de sina, 400 de traverse de lemn si 200 de traverse de beton. Se dezvolta un proiect de infrastructura, in colaborare cu firma Multi-Technologies Group, pentru a obtine finantari de reabilitare a cailor de rulare. Se mai doreste extinderea sistemului computerizat de monitorizare, dispecerizare si control al traficului, precum si extinderea supravegherii video a intersectiilor. In acest semestru se mai doreste dezvoltarea programului BUSMAN de planificare pe computer a circulatiei, precum si reducerea cu aproximativ 20% a curselor in perioada vacantelor. Se vor incepe lucrarile de constructie a unei noi statii ITP pentru autobuze, lucrare care se va realiza prin mijloace proprii. Pana cel tarziu in 15 octombrie vor fi finalizate lucrarile de amenajare a statiilor de tramvai, inclusiv cele contractate cu firma Euromedia. Luna trecuta, Compania de Transport Public a introdus in lucru patru vagoane dublu articulate sosite de la EVAG Essen, care au fost adaptate la parametrii retelei de alimentare de la Arad. Tot luna trecuta, CTP si-a redus schema cu 140 de posturi, prin disponibilizari de personal.
Magazinele second-hand au fost verificate de Garda FinanciaraActiunile comisarilor vor continua si in piete
Comisarii Garzii Financiare au intreprins in aceste zile controale la magazinele specializate in comercializarea produselor second-hand. Este stiut faptul ca pe fondul saracirii populatiei, magazinele cu produse second-hand au cunoscut un succes deosebit la publicul cumparator. Din pacate, unii cred ca vanzarea articolelor second-hand se poate face si fara respectarea normelor legale impuse. In aceasta situatie s-au aflat cateva unitati, unde comisarii Garzii Financiare au aplicat amenzi. Printre cei amendati, unul se distinge, deoarece comercializa produsele fara a avea toate documentele de functionare. Este vorba de Ion Zlatariu, care se ocupa de comertul cu produse la mana a doua la domiciliul sau din Calea Timisorii. Pentru ca nu avea toate actele in regula, comisarii Garzii i-au confiscat marfa destinata vanzarii, si, totodata, i-au aplicat o amenda in valoare de 50.000 lei. Nereguli au fost depistate si la SC Peter Gicu SRL, unitate inmatriculata in judetul Bistrita Nasaud, dar cu punct de lucru si in Arad. Aici, comisarii Garzii Financiare au aplicat o amenda de 10 milioane de lei. Amendati au fost si patronii de la Madona SRL din Lipova, care comercializau imbracaminte, cauciucuri, frigidere, toate second-hand. De aceasta data, valoarea amenzii a fost de 15 milioane de lei. O alta unitate unde comisarii Garzii Financiare constatat neregului fost SC Tica Company SRL, unde amenda aplicata a fost de 5 milioane de lei. Actiunile comisarilor Garzii Financiare vor continua si pietele Aradului, locurile unde se comcializeaza, de regula imbracaminte secon hand. Unul dintre comisari ne-a spus aceste controale sunt foarte greu de finalizat, deoarece proprietarii produselor, mare parte rromi, isi abandoneaza marfa la aparitia comisarilor.
Politia incearca stoparea jocului alba-neagraDoi practicanti ai jocului au fost amendati cu 400 000 lei
Intr-o societate saraca este de inteles dorinta populatiei cu venituri modeste de a obtine castiguri din orice, iar una dintre atractii sunt jocurile de noroc, indiferent de cadrul legal in care se desfasoara acestea. Alba-neagra este unul din jocurile care a facut si continua sa faca multe victime in randul amatorilor de castiguri. Frecvent, politistii organizeaza raiduri prin zonele, deja arhicunoscute din Arad unde practicantii jocului alba-neagra isi cauta fraierii. Astfel, la una dintre actiunile realizate de politisti, pe linia combaterii acestui fenomen, au fost depistati in zona Garii Aradul Nou doi practicanti ai jocului. Este vorba de Mihai Dumitrascu, de 34 de ani, din Arad, si Dorel Batranut, de 36 de ani, din Santana. Cei doi au fost sanctionati conform Legii 61/1991 cu cate o amenda in valoare de 400.000 lei. Actiunile politistilor pe linia combaterii jocului alba-neagra vor continua si in alte zone ale muncipiului. Ar fi de preferat, insa, ca si cei tentati de a obtine un castig cat mai usor sa evite locurile unde isi au fieful practicantii acestor jocuri.
Zilele caniculare atrag aradenii la strandCaldura ii scoate pe aradeni din case
Caldura care a coborat in aceste zile peste orasul nostru ii obliga pe aradeni sa se racoreasca la strand. Ieri, foarte multi tineri erau la bronzat si la o baie racoritoare in bazinele strandului Neptun. Apa rece din bazinul mare i-a oprit pe multi amatori de baie, ceea ce ne-a facut sa ne aducem aminte de promisa instalatie de recirculare a apei, care, pe langa multe alte avantaje, ar avea si darul de a mentine apa curata si mai calda. Asta pentru ca nu ar mai trebui introdusa apa din retea de fiecare data cand cea din bazin este murdara. In plus, ar mai scadea si pretul de exploatare, pentru ca ar scadea si cantitatea de apa de la retea care se consuma
* Strandul Neptun s-a mai imbogatit, in ultima vreme, cu un nou local. Pe langa obisnuita terasa pe care se poate consuma tat ce-ti doreste inima, aici se pot urmari si programe de strip-tease, intr-un bar care functioaeaza sub cabinele de schimb. Localul functioneaza langa terasa Party-Club, avand acelasi proprietar ca si localul "La Piramide". Daca la strand erau de toate, de la restaurante la discoteci, pana acum nu exista un local de strip-tease, cu toate ca in oras exista destule asemenea locuri.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}