title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Miercuri, 10 octombrie 2001

Primarul Popa si-a prezentat realizarile...Cuvintele ii apartin primarului Dorel Popa, care si-a prezentat realizarile
Primarul Dorel Popa a organizat, ieri, o conferinta de presa, pentru a-si prezenta realizarile pe care le are de la preluarea mandatului de edil-sef al Aradului. Intalnirea a fost una mai deosebita, asta pentru ca jurnalistii prezenti nu au avut posibilitatea de a pune intrebari. Popa a incercat sa raspunda, in acest fel, atacurilor lansate la adresa sa. In cadrul intalnirii, Dorel Popa a avut doua teme preferate, plecarile in strainatate si contactele economice. La capitolul deplasarilor in strainatate, primarul a facut o "contabilitate" a zilelor in care a fost plecat. In acest an, Dorel Popa a lipsit 23 de zile, dar acest lucru s-a intamplat in concediu, timp petrecut in SUA, iar in 16 zile lucratoare a fost plecat in Israel, Canada, Anglia, Serbia si Ungaria. "Cu exceptia vizitei in Canada, nu am fost plecat pe banii orasului. Cred ca nu am lipsit mult, mai ales ca am avut multe alte invitatii pe care nu le-am onorat, pentru ca nu merg decat daca situatia o impune." - a spus Popa. El a mai amintit de beneficiile obtinute in urma acestor vizite. Un alt capitol important a fost cel al investitiilor in Arad. S-a luat in discutie problema incineratorului si costurile pe care le implica acesta, precum si modalitatile de acoperire a sumei. Popa a prezentat contractul cu o firma care ofera incineratorul, precum si oferte venite din partea altor orase care isi doresc incinerator. De asemenea, Dorel Popa a prezentat oportunitatile ivite odata cu stabilirea "cartierului general" al firmei Casarom la Arad. S-a mai discutat si despre posibilitatea unei investitii masive la CET si la Astra Vagoane Calatori. Primarul Dorel Popa s-a mai referit la Zona Industriala, una dintre marile realizari ale adminitratiei. Pentru terenul care a mai ramas disponibil exista o serie de oferte, in timp ce Primaria mai intentioneaza sa demareze inca o Zona Industriala, iar un grup de investitori doreste achizitionarea a 5.000 de hectare de teren. In fine, primarul Dorel Popa a declarat: "Cel mai important moment de dupa alegeri a fost votarea bugetului in CLM. In continuare, eu puteam doar sa-l execut, dar cred ca maiestria unui primar este atragerea unor fonduri extrabugetare. Un primar nu este sobolan de biblioteca, ca sa asculte plangeri, ci cred ca trebuie sa-si ia traista si sa plece in lume, pentru a aduce bani."
Petru Ciacli este noul secretar general la PrefecturaDe cateva luni, postul de secretar general al Prefecturii este ocupat interimar de Radu Stoian, care este si directorul Departamentului Juridic din aceasta institutie. Radu Stoian a ocupat postul de secretar general al Prefecturii in perioada in care prefect era Ovidiu Nila. De la inceputul saptamanii, noul secretar general al Prefecturii este Petru Ciacli. El a ocupat aceasta functie in urma unui concurs desfasurat la Ministerul Administratiei Publice. Petru Ciacli are 36 de ani, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj. De la absolvirea facultatii, a lucrat in invatamant. In prezent, este cadru universitar in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii de Vest "Vasile Goldis", fiind doctorand la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Ciacli nu este membru al vreunui partid politic, este casatorit si are un copil. "In primul rand trebuie sa ma familiarizez cu noua postura, sa vedem care este problematica in institutie. Desigur, ma gandesc sa am o activitate eficienta si sa-mi indeplinesc cat mai bine sarcinile, pentru a veghea la respectarea legalitatii." - ne-a declarat Petru Ciacli.
Siemens ar putea ajuta la relansarea Astra CalatoriFirma germana Siemens a incheiat un contract cu SNCFR, pentru fabricarea unor rame de vagoane. Pentru construirea acestora existau trei variante, la Bucuresti, Craiova si Arad. In, orasul nostru, ramele pot intra in productie la Astra Vagoane Calatori, societate care este intr-o situatie financiara dificila, cauzata de lipsa comenzilor. Relansarea acesteia s-ar putea face in cazul in care societatea ar prelua comanda de la Siemens. Primarul Dorel Popa incearca sa obtina o finantare in acest sens, prin atragerea unor fonduri garantate de Guvern. Este vorba despre 250 de milioane de dolari, bani care vor veni din Statele Unite, prin interventiile primarului. Pana la punerea in practica a acestui plan, se asteapta o scrisoare de intentie de la Ministerul Transporturilor, precum si o intalnire a americanilor cu premierul, Adrian Nastase, cu ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu, si cu ministrul Transporturilor, Miron Mitrea.
Romtelecom practica noi tarife...Incepand cu data de 01.10.2001 sunt in vigoare noile tarife ROMTELECOM care sunt in medie cu 5,83% mai mari decat pana acum (ultima modificare de tarif la serviciile de baza a fost la 01.01.2001). Principalele modificari sunt:
- Abonament pentru linie individula cu 100 impulsuri incluse 149.000 lei (de la 139.000 lei), cu 50 impulsuri incluse 121.000 lei (de la 113.000 lei) si fara impulsuri incluse 91.000 lei (de la 85.000 lei).
- Valoarea impulsului telefonic pentru convorbiri de la posturi de abonat (cu durata si intervalele orare valabile din 01.01.2001) este de 640 lei (de la 595 lei).
- Valoarea impulsul telefonic pentru convorbiri de la posturi publice este de 900 lei (de la 840 lei) pentru convorbiri locale si interurbane si de 2.700 lei (de la 2.600 lei) pentru convorbiri internationale
- Tarifele pentru acces dial-up spre providerii de Internet (Acces Special Internet) zilnic intre orele 7-22 se reduc din nou, ajungand la 25 % din costul convorbirilor locale.
- Pana la 31.12.2001 taxa de conectare in centrale automate (pentru linii telefonice principale) pentru persoane fizice si juridice se reduce cu 100%, astfel incat conectarea va fi GRATUITA.
- Pentru linii ISDN taxa de instalare este de 1.428.000 lei pentru BRA (2B+D) si 30.000.000 lei pentru PRA (30B+D), iar abonamentul este de 416.000 lei pentru BRA (2B+D) si 5.000.000 lei pentru PRA (30B+D)
- Pentru convorbiri internationale efectuate cu tari din zona II de tarifare (S.U.A., Israel, Rusia, Canada, etc.), tariful a ramas neschimbat (1.900 lei/6 sec) si a fost introdus tariful redus de noapte, intre orele 22-7 (1.700 lei/6 sec).

Dan Cioca - Director Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

Un Hamlet modern la Festivalul de Teatru ClasicA monta un "Hamlet" e visul oricarui regizor, asa cum a-l juca pe nefericitul print este dorinta cea mai secreta a oricarui actor. Vlad Mugur a visat acest vis de-acum 30 de ani cand, in plina dementa a cosmarului totalitar, realitatile (sau tezele?) insuportabile si inacceptabile, l-au alungat pentru o vreme asemeni danezului care e trimis in Anglia pentru a-si estompa prin asimilare, nebunia. Dar tot asemeni printului Hamlet, printul Vlad se intoarce la locul damnarii lui si il inobileaza prin lucrarea lui. Face un dar Actorilor lui, care il urmeaza ca pe un saman de sub vraja caruia nu se pot sustrage. Sau, poate, omul Mugur isi achita o veche datorie de onoare - asemeni boierilor de autentica spitaa inainte de marele drum? Se spune ca atunci cand si traiesti visele, cand nu mai exista tentatii sau impliniri pe care sa nu le fi cunoscut, ti se face un dor de alte lumi. E momentul - foarte periculos - al constientizarii si asumarii efemeritatii si zadarniciei celor lumesti. Dar "taramul celalalt" nu poate fi atins decat atunci cand socotelile cu aceasta lume sunt incheiate. Elsinore e un santier; pentru ca ce e mai provizoriu decat un santier? Schelele lui pline de var dezgolesc hidos provizoratul existentei umane insesi. Singurul care intelege si "traieste" acest adevar este Hamlet. As spune ca el este singurul care si "moare" acest adevar. De aceea, e inevitabil sa treaca intr-o astfel de lume, nebun. Toti ceilalti, "normalii", vor sa scape de el, se feresc de el, se protejeaza de el, constienti fiind de pericolul contagiunii. Ei vor sa traiasca asa, nu altfel. Lor le convine ca Danemarca e o inchisoare pentru ca vocatia libertatii e, pentru ei, sinonima cu nebunia. (Mai stiu vreo cativa...) In aceasta ordine, dupa revelatia adevarului propriei constiinte, nu mai poate urma decat moartea. Care vine cu naturaletea unei adieri, a unui cuvant sau a fiintei iubite. Se face caz in ultima vreme de montari de teatru alternativ. De originalitate cautata si exhibata generos pe scena. Ce poate fi mai inedit, mai original - poftim! - si in acelasi timp mai profund, decat un duel in care spadasinii stau la masa unul langa altul sau decat o rugaciune dusa la paroxism - pe doua voci, ori dialogul cu regina dupa un paravan al imacularii? Un maestru consacrat iese din scena cu gratia unui june ars pe dinauntru de fronda. Ar fi superfluu sa analizam interpretarea. Pentru ca aici nu e vorba de interpretare. Sorin Leoveanu nu stiu daca a visat vreodata sa joace Hamlet. A avut sansa providentiala sa traiasca Hamlet. Si a facut-o superb, cu umilinta celui care stie ca fericirea nu poate sa dureze decat o clipa, pentru ca sa se cheme fericire. Vlad Mugur ne-a lasat pe noi sa descoperim acest lucru. Enigmatic si superstitios, s-a retras sa viseze un alt vis. Mult mai interesant. Sa dormi ... sa mori ... sa visezi...

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}