title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes)


Stirile Zilei

Sambata, 10 noiembrie 2001

Ambasadorul SUA s-a intalnit cu oficialitatile aradeneMichael E. Guest, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, s-a aflat, ieri, intr-o scurta vizita in orasul nostru. De fapt, la scurt timp dupa numirea sa in functia de Ambasador SUA, Excelenta sa a efectuat prima vizita oficiala in tara, vizita pentru care a ales vestul tarii, mai exact judetele Timisoara si Arad. In ciuda faptului ca vizita in judetul nostru s-a intins doar pe durata a circa sapte ore, Michael Guest a reusit sa atinga o gama larga de obiective de interes local, (militare, economice, administrative). Dimineata a fost inceputa cu "o cafea" la Batalionul de Infanterie 191 (la sediul batalionului romano-ungar de mentinere a pacii), umatorul popas fiind la Palatul Administrativ, unde a fost intampinat de prefectul Gheorghe Pele, presedintele CJA, Caius Parpala, si bineinteles,de primarul Dorel Popa. "Bineinteles", deoarece primarul l-a insotit pe Michael Guest, in periplul sau, peste tot, inclusiv in judetul vecin, cu o zi inainte de a ajunge la Arad. Excelenta sa a sustinut ca "vrea sa vada care este situatia investitiilor americane in vestul Romaniei", asadar a facut doua vizite la societatile aradene cu capitol american, Astra Trinity si Sara Lee Corporation, din Zona Libera Curtici.
Emotii si cursuri intensive de engleza
Batalionul mixt romano-maghiar din Cetate a reprezentat un obiectiv principal demn de "urmarit" de Excelenta sa, deoarece, "sper ca pe viitor Romania sa fie invitata sa faca parte din Alianta Nord-Atlantica", spune Michael Guest. Totusi "nu stiu cand va fi acest lucru", a continuat Excelenta sa. Dupa o scurta intrevedere cu doi generali, cu primarul si cu alte cadre
Michael Guest a vizitat Batalionul mixtale armatei, Excelenta sa a vizionat o prezentare a expozitiei de tehnica militara de pe platoul unitatii. Cu toate ca Ambasadorul a fost insotit de un atasat militar, William Roka, bun cunoscator al limbii romane, prezentarea a fost, facuta (de catre cadrele militare), in limba engleza. Cadre care, timp de trei zile, au fost ocupate (numai) cu repetitii, pentru a trece cu "brio" peste acest examen. Dar emotiile si-au spus cuvatul, iar engleza folosita a "iesit" destul de stangace. Michael Guest s-a aratat, insa, foarte multumit de felul in care este stapanita limba engleza, sustinand ca "batalionul are planuri de actiune foarte bune si ca dovedeste utilizarea foarte fluenta a limbii engleze". In final, Excelenta sa a motivat, oarecum, vizita la batalion, spunand ca "Lucram impreuna cu Guvernul Romaniei pentru cresterea capacitatii trupelor armate, pentru a fi siguri ca mijloacele de aparare sunt pregatite cum este necesar pentru aderarea in NATO".
"Mai-marii"
Aradului si-au prezentat "marfa"
Deoarece motivul declarat al vizitei a fost informarea Excelentei sale despre mediul de afaceri pe care orasul nostru il, ofera investitorilor americani, prefectul, presedintele CJA si primarul s-au intalnit, in particular la Palatul Administrativ, cu Michael Guest.  La, finalul intrevederii, Excelenta sa a declarat: "Climatul de afaceri de aici este foarte bun, dovedeste o inclinare progresiva".
Investitiile americane verificate
Michael Guest s-a intalnit cu Wasne Westlake, directorul operational al Astra Trinity, dupa care a intreprins o vizita prin fabrica, mai apoi s-a deplasat in Zona Libera Curtici, la Sara Lee. Excelenta sa s-a aratat multumit. - "Am vazut ca investitorii americani care au venit aici sunt - multumiti de ceea ce au gasit aici, de ce s-a realizat in Arad, ca sunt multamiti de forta de munca etc."
Ambasadorul Guest in vizita la Astra TrinitySperiati de avioane si bombe
Nestiind, probabil, ca orasul nostru este unul pasnic, persoanele insarcinate cu paza si protectia oficialitatilor s-au afirmat prin exces de zel. Si nu doar o data. O biata cursa TAROM i-a facut pe SPP-isti sa transpire. Acestia nu stiau, probabil ca avionul, pentru a ateriza pe Aeroportul Arad, trebuie sa survoleze Cetatea.  Dar, "s-au prins", intr-un tarziu, dupa ce tresaririle si semnele "secrete" ale acestora au starnit zambetele aradenilor. Si cum avioane fara bombe "nu exista", in secretariatul Primariei, SPP-istii s-au indetnicit cu "plimbarea" unei genti, uitate din greseala de un fotoreporter. Enigmatica geanta pericol potential, a fost asezata de acestia in alta incapere, langa ziaristi.
Punct. Si de la capat...
Scopul declarat al vizitei Excelentei sale, ambasadoru! SUA la Bucuresti, a fost "pur informativ". "Am venit sa ma pun la curent cu cunostintele americanilor de aici despre mediul de afaceri. Acest fapt ma va ajata pe viitor pentru  mijlocirea altor relatii cu investitori care isi arata intentia de a veni in Romania". Intrebat de noi de ce a ales chiar Aradul pentru prima sa vizita in "provincie", Excelenta sa ne-a declarat ca "aici este cea mai buna dovada a succesului efortului administratiei in a atrage investitori americani". Michael Guest s-a aratat multumit de ceea ce a vazut in Arad, afirmand, inca o data, ca "voi mijloci viitoare legaturi cu oameni de afaceri americani". Daca vizita va avea un efect sau - nu, ramane de vazut.
Comisarul Cancel a fost achitat de Instanta...Mult incercatul Dan Cancel, comisarul-sef al Garzii Financiare Arad, a mai trecut, cu bine, cateva hopuri. In urma unor fructuoase controale efectuate de comisarii GFA, Dan Cancel a fost actionat in instanta de unii patroni. Mai precis, de cei care se ocupau de afaceri ilegale cu alcool si care, in urma controalelor, au ramas cu "ochii in soare". Trei dintre "afaceristi" l-au actionat in instanta pe comisarul- sef pentru "calomnie prin presa". Numai ca, instanta de judecata a considerat ca plangerile celor trei nu sunt conforme cu realitatea, fapt pentru care, dupa cateva infatisari, l-a achitat pe Dan Cancel. Contactat telefonic, comisarul-sef al GFA ne-a declarat ca nu se astepta la o alta finalitate. Mai cu seama cu cat politia ar trebui sa-l caute, sau mai bine zis sa-l confirme pe agresor. Nu de alta, dar au trecut 150 de zile de cand Dan Cancel a fost agresat in plina strada de catre o persoana pe care politistii aradeni intarzie sa o identifice.
Parcarile Aradului vor fi concesionate...In acest caz, varianta circulatiei pietonale pe tronsonul Teatru-Catedrala noua este compromisa
Parcarile, o afacere care se doreste avantajoasa pentru buget
Din aceasta afacere, Primaria va castiga 30% din veniturile realizate anual, dar plafonul minim este de cel putin 1,5 miliarde de lei pe an. Hotararea privind concesionarea parcarilor a fost adoptata de catre consilierii locali in urma cu trei luni, iar in aceasta saptamana, ea a fost completata cu cateva prevederi importante, Astfel, in noua forma se prevede numarul maxim de autoturisme care pot fi exceptate de plata taxelor de parcare, care a fost stabilit la 100. Autovehiculele la care se face referire sunt cele ale Salvarii (52), ale Politiei (39) si ale Pompierilor (9). Termenul de durata al concesiunii parcarilor este de 10 ani, cu posibilitate de prelungire pentru inca 5 ani, daca afacerea se dovedeste profitabila pentru ambele parti. Deja a avut loc o licitatie pentru concesionarea parcarilor, in urma cu doua saptamani. Cu acest prilej, s-au discutat si doua contestatii, venite din partea Transelectronic SA Cluj si a Valcon Grup SRL. De asemenea, caietul de sarcini a fost completat, urmand ca licitatia sa fie reluata.
Propuneri care vor ramane.... propuneri
Insa concesionarea parcarilor, fara indoiala benefica pentru bugetul local, ridica anumite semne de intrebare. S-a propus, in cadrul consultarii publice, dar s-a si discutat in Primarie, despre posibilitatea stoparii circulatiei in zona Teatru-Catedrala noua, acest segment al zonei centrale urmand sa devina exclusiv pietonal. Cea de-a doua chestiune discutata s-a referit la aprovizionarea magazinelor in timpul noptii. Trebuie sa spunem ca amandoua propunerile sunt bine-venite. Daca in privinta aprovizionarii pe timpul noptii, cum se practica si in alte orase (Brasov, de exemplu), lucrurile se pot rezolva simplu, cea de-a doua varianta este mai complexa. In principiu, ar fi un lucru bun ca in centrul orasului circulatia sa fie pietonala. Dar exista si anumite impedimente. Cel mai important ar fi tocmai concesionarea pe 10, sau chiar 15 ani a parcarilor. In acest caz, firma care se va ocupa de acest lucru ar ramane fara importante surse de venit, din exploatarea parcarilor din centrul orasului.
Copiii de la Centrul de primire au primit jucarii...Cunoscutul restaurant Mc Donald's este o unitate pentru care copiii reprezinta un segment important din clientela. Tocmai de aceea, conducerea restaurantului se implica in mod activ in crearea unui mediu normal de trai pentru cei mici. In baza acordului de colaborare incheiat intra: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Fundatia pentru Copii Ronald Mc Donald Romania, restaurantul Mc Donald's Bulevard Arad, reprezentat de directorul, Radu Huszar, va dona Directiei Generale pentru Protectia Copilului Arad un numar de 4.000 de jucarii pentru copii aflati in dificultate. Jucariile au fost preluate de directorul general al DGPDC Arad, Edita Iuhasz in prezenta presedintelui CJA, Caius Parpala, joi, la ora 11,00, la sediul Centrului de primire minori si la sediul Centrului de Plasament nr.1.
La meciul cu Apulum, UTA a fost dezavantajata...Batrana Doamna trebuia oprita - asta e singura explicatie de la Alba Iulia
"De ce?" - asta e intrebarea care macina mintea microbistului aradean dupa hotia, de miercuri, de la Alba Iulia. Se pot spune multe, dar e foarte clar ca UTA trebuia oprita. Textilistii nu mai aveau voie sa-si continue ascensiunea, iar o eventuala (si posibila) victorie la Alba Iulia ar fi dus la o diferenta prea mare intre UTA si principalele urmaritoare. E destul de limpede ca Extensiv si Baia Mare vizeaza o promovare directa si dupa evenimentele din cele 13 etape e la fel de limpede ca baimarenilor li se pun bariere, ei devenind nesuferiti in lumea fotbalului dupa vanzarea locului de "A". In aceste conditii, "extensivii" raman favoritii, numai ca Batrana Doamna si-a bagat serios coada in afacerea alcoolistilor craioveni si trupa aradeana trebuia curentata. Iar Alba Iulia e locul potrivit pentru orice marsavie, pentru ca acolo exista si oameni fara Dumnezeu, capabili sa puna in practica orice fel de josnicie. Ioan Marginean este destul de cunoscut aradenilor, el fiind un individ murdar, lipsit de caracter, ce-si permite orice. Trebuia gasit si un arbitru "cu sange", care sa nu se clatine si care sa nu se schimbe in timpul jocului si a fost gasit, suprinzator, acest Vali Ionita, un fluieras facut mare de Gica Ene, care i-a fost si socru intr-o vreme. Am spus surprinzator, pentru ca Ionita e un apropiat al UTA-ei si al conducatorilor ei, socati de mizeria de care a fost in stare bucuresteanul in confruntarea de miercuri. Si daca n-ar fi fost el si mizerabilii sai asistenti, meciul se disputa doar in teren, unde, per ansamblu, Batrana Doamna si-a dovedit superioritatea. E o diferenta de valoare din toate punctele de vedere intre Alba Iulia si UTA, desi in primele 45 de minute ea n-a iesit la iveala. S-a vazut insa in partea a doua, cand in intervalul 45-70, utistii ar fi putut sa-si asigure un 2-1, 3-1 linistitor, cu toata inversunarea arbitrilor. In loc de concluzie, preferam sa spunem (poate ca ar trebui sa ne laudim cu asta) ca "dosarul UTA" e pe masa de lucru a mafiei fotbalului romanesc. Deci viitorul ne poate rezerva mult mai multe surprize neplacute, nervi, agitatie si sentimente de frustiare, numai ca, din pacate, pentru o astfel de problema nu exista decat o singura solutie: sa-ti faci loc la masa mafiei.

Sebastian Siclovan

Dacia 9 noiembrie - 15 noiembrie Moulin Rouge - (SUA)
Muresul 9 noiembrie - 15 noiembrie Scary Movie 2 - (SUA)
Arta 9 noiembrie - 15 noiembrie - Sala A Sexi Harem - Ada Kaleh - (ROM)
Arta 9 noiembrie - 15 noiembrie - Sala B Dansand cu noaptea - (DAN-FRA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}