title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 11 august  2001

In aceste zile toride, ambulantele au fost foarte solicitateCanicula din ultimele zile pune pe jar angajatii de la Ambulanta. Intr-o singura zi medicii Ambulantei au trebuit sa faca fata unui numar de peste 70 de apeluri. Toate acestea s-au referit la lesinuri datorate caldurii. Conform estimarilor meteorologilor, in urmatoarele zile temperatura va ajunge pana la 39 de grade Celsius si indicele de temperatura si umezeala va depasi pragul de disconfort. Pentru ca populatia sa nu aiba de suferit din cauza temperaturilor ridicate, se recomanda evitarea: alimentatiei bogate in grasimi, consumului de lichide extrem de reci si este interzis scaldatul in ape cu temperaturi joase. Persoanele cardiace sau cele care au lipsa de calciu trebuie sa evite cat mai mult cu putinta iesirile in oras la orele de maxima activitate solara. Pe langa protejarea impotriva razelor solare (cu palarii sau umbrele) este indicat consumul produselor lactate, al fructelor si al legumelor.
O parte din detinuti vor fi gratiatiProiectul de lege adoptat de Guvern, care fcea referire la gratierea unor detinuti care au comis infractiuni marunte - luata pentru descongestionarea populatiei din penitenciar nu a pus "pe jar" conducerea Penitenciarului Arad. Colonelul Ioan Luca, comandantul institutiei aradene, ne-a declarat ca "o hotarare asemanatoare a fost luata pi in anul 1997, atunci din Penitenciaral Arad fiind eliberati aproximativ 35 de detinuti. Momentan, nu avem legea in fata, apa ca nu va putem spune, exact, care vor fi urmarile ei. Daca va fi asemanatoare cu Legea din 1997, atanci aradenii nu trebuie sa se sperie, pentru ca nu vor fi eliberati decat cei care ispasesc pedepse de pana la cinci ani. Aici ar intra detinatii care au savarsit fapte minore - cum ar fi furturile marunte si cei care au savarsit accidente de circulatie fara vina lor. Vor beneficia de aceasta lege si nerecidivistii. Dupa evidenta pe care o detin, cred ca din Penitenciarul Arad vor iesi sub o suta de detinuti". De prevederile acestui proiect de lege nu pot beneficia insa recidivistii, persoanele inchise pentru infractiuni grave, precum cele de omor si viol, si cele condamnate pentru furt calificat. Daca proiectul de lege va fi aprobat de Parlament vor trebui adoptate si masuri de integrare sociala a persoanelor puse in libertate. Tinand cont de acest fapt, ne-am adresat Dalinei Groza, de la Centrul Experimental de Probatiune, care ne-a declarat ca "pe moment, nu exista prevazut in regulamentul nostru, ca activitate, si acest lucru. Pana va veni o directiva in acest sens, sau pana cand legea va fi votata de Parlament, Centrul de Probatiune nu are nici o implicare in reeducarea celor gratiati. Desigur, daca ni se va cere acest lucru, noi vom proceda la integrarea sociala a detinutilor eliberati".
Laparoscopul de la Spitalul Matern inca nu s-a dat in folosintaIn primavara acestui an, mai precis in data de 10 martie, a fost organizat un bal de caritate avand ca scop adunarea de fonduri pentru achizitionarea unui laparoscop. Acest instrument medical, destinat examinarii cavitatii abdominale, este unul dintre cele mai scumpe aparate de care are nevoie Spitalul de Obstretica si Ginecologie "Salvator Vuia". Asteptarile celor care au organizat balul au fost intrecute. Cu ocazia balului s-au facut donatii in valoare de 635 de milioane de lei, mult mai mult decat era necesar. In momentul de fata, instrumentul respectiv se afla in incinta Spitalului Matern. Din nefericire insa, datorita unor probleme tehnice, laparoscopul nu a fost pus in functiune. Medicii de la Spitalul Matern spera ca aceasta problema tehnica sa fie rezolvata cat mai curand astfel ca populatia sa poata beneficia la maxim de acest aparat. Nu exista insa o data precisa la care sa se spuna cand va fi pus in functiune.
Calin Muresan - un impatimit al sportului cu motorLa Arad se construieste cea mai mare pista de carting din tara
Infiintata de putin timp, sectia de carting a clubului "Vegas International Kart Center Arad" va avea anul viitor cel mai modern cartodrom din Romania. El va fi situat la iesirea din oras, intre soseaua de centura si autoschrott-ul Las Vegas.
Standarde nemtesti
Circuitul va fi construit dupa toate standardele internationale, cu latimea pistei de 9 metri si diferente de nivel pentru atenuarea virajelor in curbe. La jumatatea pistei vor fi ridicate un turn de control si o tribuna cu restaurant, in lungime de 50 de metri. "Avem acum in hangar 35 de carturi, dintre care 10 de concurs. Detinem chiar un cart pentru persoanele cu handicap, avand comenzile la mana", spune directorul clubului, Nicu Petrea. Marea majoritate a masinilor sunt achizitionate din Germania si apoi reconditionate. Un singur cart are nevoie, dupa un antrenament oficial si o cursa, de schimbarea celor patru anvelope, un set costand 380 de marci germane. Pista va putea fi folosita si la competitii de motociclism de nivelul juniorilor. Ea va fi inchiriata atat pentru antrenamente, cat si celor care doresc sa participe la diferite concursuri, suma obisnuita fiind de aproximativ 50 DM/concurent. Clubul va obtine venit si de pe urma carturilor de agrement si a spatiilor de parcare si cazare.
La Arad se va construi cel mai modern kartodrom1,5 milioane DM
Patronul clubului "Vegas International Kart Center Arad", Calin Muresan, apreciaza ca proiectul va fi terminat anul viitor. Lungimea pistei de concurs va fi de 1.200 de metri. "In acest an trebuie incheiate lucrarile pe 600 de metri. E obligatoriu sa turnam asfaltul pana in septembrie pentru a avea temperatura optima de omogenizare", spune Muresan. Constructia se va intinde pe circa trei hectare, urmand sa se construiasca si un complex cu minihotel, parcare, instalatie de semnalizare, tribuna si turn de dirijare, investitie de aproximativ 1,5 milioane de marci. Constructia a demarat cu decopertarea unei parti din teren si ridicarea bordurilor la niveluri. Un investitor strain doreste sa realizeze aici un sistem de cazare simplu si ieftin, cunoscut in Occident sub denumirea de "Formula 1". Dupa realizarea pistei in aer liber, va fi construita o sala de 50/50 de metri, unde se va putea conduce cartul si-n timpul iernii. Din tribuna se vor putea urmari atat concursurile din aer liber, cat si cele din sala, ea fiind plasata intre cele doua piste.
O noua expozitie chinologica la AradStadionul Gloria va fi, in curand, gazda unei expozitii chinologice. Organizatorul expozitiei, Asociatia Chinologica din Arad, va da startul expozitiei in data de 26 august, la ora 10,00. Manifestarea figureaza in programul expozitional al Asociatiei Chinologice din Romania. Vor fi reprezentate toate rasele de caini existente in tara, iar arbitrii vor trebui sa aleaga cele mai bune exemplare din concurs. Proprietarii de caini de rasa, cu acte in regula, care vor sa participe la expozitie, se pot inscrie zilnic, intre orele 18-20 la sediul Asociatiei Chinologice Arad, situat pe strada Eftimie Murgu, nr.38. Alte informatii legate de expozitia de pe stadionul Gloria se pot afla la numarul de telefon 057/250827. Astfel de manifestari sunt organizate frecvent in orasul nostru si se bucura de succes, atat din partea spectatorilor cat si a participantilor. Este de asteptat sa-si faca simtita prezenta la Arad, la fel ca si la editiile trecute, pasionati de chinologie din alte tari.
Dacia  10 august - 16 august Evolutie - (SUA)
Muresul 10 august - 16 august Naufragiatul - (SUA)
Arta  10 august - 16 august - Sala A Mexicanul - (SUA)
Arta 10 august -  16 august - Sala B Doctor T si femeile - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}