title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Marti, 11 septembrie 2001

Schimb de experienta cu politia americana la IPJUn grup de fosti ofiteri din Politia americana se afla, pentru cateva zile, la Arad. Ei vor tine un curs care va contine prelegeri despre conduita fundamentala pe principii si despre importanta caracterului in conducerea si coordonarea institutiilor publice. La prima prelegere de acest gen au fost prezente cadre din interiorul IPJ Arad, comisari ai Garzii Financiare precum si inspectori din Primarie.
Robert Vernon, asistent-sef in cadrul Politiei din Los Angeles le-a.expus celor interesati cateva idei despre prezenta de spirit a unui conducator intr-o situatie de criza. Cursurile vor continua si in zilele urmatoare si vor avea la baza Declaratia de principii a lui Benjamin Franklin si filozofia unor civilizatii stravechi.
Garda Financiara a confiscat cherestea in urma actiunii intreprinse...Cu acest prilej, s-a confiscat cea mai mare cantitate de cherestea
Politia de frontiera, impreuna cu o echipa de comisari ai Gazii Financiare, condusa de comisarul sef al GFA, Dan Cancel, au efectuat, in acest sfarsit de saptamana, o serie de actiuni de control. Cea mai spectaculoasa reusita a fost vineri, cand Politia de frontiera si Garda Financiara au interceptat un autotren incarcat cu cherestea, care urma sa fie transportata in localitatea Turnu, la un cetatean. Potrivit informatiilor detinute de organele de control, intreaga cantitate de cherestea urma sa fie valorificata in Ungaria. Asta, bineinteles, eludanda-se procedurile vamale legale si fara a se plati taxele catre bugetul statului. Acest transport nu este primul de acest gen, comisarii Garzii Financiare si politistii de frontiera mai reusind sa intercepteze inca cinci remorci de cherestea, care urmau sa aiba acelasi traseu. Intreaga cantitate de cherestea a fost confiscata. Aceasta a fost cea mare cantitate de cherestea confiscata in Arad in ultima vreme, iar in aceste conditii actiunea comuna a Politiei de frontiera si a Garzii Financiare poate fi considerata o reusita. In aceeasi seara, un numar de 30 de persoane au fost coborate dintr-un tren, ele nereusind sa prezinte nici un act de identificare. Se pare ca drumul acestora ar fi trebuit sa se sfarseasca, undeva, in Occident. Printre ei se afla si Florin Paul, care se pare ca este cunoscut ca fiind calauza, insa nici acesta nu a putut fi retinut, deoarece nu avea asupra sa nici un act de identitate.
La Biblioteca Judeteana e din nou liniste...Dupa ce luni de zile, la Biblioteca Judeteana Arad atmosfera a fost una dintre cele mai tensionate, din cauza scandalului ce a avut-o in centru pe fosta directoare, Aurora Tatar, acum apele s-au limpezit. Directorul interimar, Cristina Dulaschi, spune ca atmosfera este una linistita, fiecare dintre angajati vazandu-si de treaba. "Eu imi cunosc foarte bine colegii si consider ca trebuie sa stii sa lucrezi cu oamemi, cum sa te porti cu ei pentru a primi exact raspunsurile de care ai nevoie", ne-a precizat Cristina Dulaschi la sfarsitul saptamanii trecute. Fosta directoare a Bibliotecii Judetene Arad, dupa ce de la jumatatea lunii iulie a fost in concediu medical, acum este in concediu legal de odihna. Directorul interimar mai precizeaza ca, personal, nu are absolut nimic cu fosta directoare, ghidandu-se in activitatea de la locul de munca dupa principiul respectului: "relatiile dintre oameni trebuie sa se bazeze in primul rand pe respect, mai ales atunci cand este vorba despre angajatii unei institutii de cultura", mai spune Cristina Dulaschi.
La Teatrul de Marionete - premiera cu "Arlecchino"Teatrul de Marionete este pregatit sa-si primeasca spectatorii
O data cu inceperea scolii, Teatrul de Marionete din Arad le pregateste copiilor o surpriza: prima premiera a stagiunii 2001-2002. Vineri, 7 septembrie, a avut loc avanpremiera spectacblului cu piesa,"Arlecchino" ce va fi prezentat, in premiera, duminica, 16 septembrie, de la ora 11,00. In distributia acestui spectacol realizat dupa Carlo Goldoni sunt urmatorii actori - marionetisti: Natalia Clichici, Nuti Roman, Alex Csizmas, Ovidiu Calbau si Dan Zach. Despre "Arlecchino" se poate spune ca este un spectacol "international", daca avem in vedere echipa care a lucrat la realizarea lui: scenariul - H. Jurkowski din Polonia, ilustratia muzicala Boris Azarov din Ucraina, -pregatirea muzicala - Laura Manolache din Romania, scenografia - Angela Josanu din Moldova, miscarea scenica - Valerii Dontov din Rusia, regia artistica purtand semnatura celebrului regizor ucrainean Boris Azarov, directorul Teatrului de Papusi din Simferopol, Ucraina. Asadar, duminica viitoare bucurati-va copiii, oferindu-le un spectacol realizat din inima de marionetistii aradeni. La ora 11,00, directorul Teatrului de marionete din Arad, actorul Dan Antoci, ii va astepta in prag pe micii spectatori, pentru a-i conduce apoi in minunata lume a lui, "Arlecchino".
O noua editie a Cupei "Teodor Blidar - Roman Codrean"De duminica, sala de lupte CSS Gloria, se va numi si Roman Codrean, in memoria fostului valoros luptator aradean
O noua editie a "Memorialului Teodor Blidar-Roman Codrean", un nou succes. "Consider ca si aceasta editie a constituit o reusita.: A fost o participare valoroasa. Din lipsa banilor s-a venit la Arad cu ceea ce au avut cluburile mai bun. Foarte multe meciuri s-au ridicat la un nivel tehnic si spectacular deosebit", ne-a declarat antrenorul emerit, Spiridon Stanciu. Printre manifestarile care s-au desfasurat cu aceasta ocazie, amintim retragerea oficiala a arbitrului aradean Andrei Corodan, acum in varsta de 82 de ani, acesta fiind primul antrenor de lupte libere al lotului national. De asemenea, sambata, la sala de lupte a Clubului Sportiv Scolar s-a dezvelit o placa memoriala, in amintirea celui ce a fost Roman Codrean. La festivitatea de premiere a competitiei, s-au acordat tricouri si medalii comemorative, premiile fiind inmanate de catre Vasile Puscasu, secretarul general al Federatiei Romane de Lupte, Pavel Sarbu, inspector general, Dinu Blidar, fiul regretatului Teodor Blidar, directorul CSS Gloria, Mihai Telechi, precum si Gheorghe Biris, presedintele CS Astra. "Doresc sa multumesc pentru sprijinul acordat: Consiliului Local Municipal, unor oameni de suflet precum Dan Gabriel Boric, Walter Szigler, Dinu Blidar si, nu in ultimul rand, conducerii celor doua cluburi CSS Gloria si Astra si Inspectoratului Scolar Arad", a incheiat Spridon Stanciu, sufletul acestei competitii.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}