title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Joi, 12 aprilie 2001

In perioada sarbatorilor, la Manastirea Gai se aduna sute de credinciosi - Virtual Arad News (c)2001Pentru a ajunge la Manastirea Gai, credinciosii au la dispozitie un autobuz
In Saptamana Patimilor, lacasurile de cult au portile deschise, in fiecare zi, pentru toti credinciosii. Astfel, in bisericile si manastirile ortodoxe, in fiecare dimineata se oficiaza slujba Ceasurile diminetii, iar seara-vecernie. In Joia Mare, se va oficia, de la ora 18,00, Denia Celor 12 Evanghelii, iar in Vinerea Mare, tot de la ora 18,00, Prohodul Domnului. La Manastirea Hodos-Bodrog, slujbele de dimineata incep la ora 8,00. La Manastirea Simeon Stalpnicul din Gai, in aceasta seara se va oficia vecernia cu maslu. Pentru cei care doresc sa participe la slujbele de la Manastirea din Gai a fost pus la dispozitie un autobuz, care pleaca din statia de la Podgoria. In noaptea de sambata spre duminica, in toate lacasurile de cult se va oficia Slujba Invierii, de la ora 24,00. La Bazilica Maria din Radna, in Joia Mare, de la ora 17,00, incepe slujba Cina cea de taina si spalatul picioarelor, apoi, in Vinerea Mare, tot de la ora 17,00 se va oficia Cinstirea Sfintei Cruci, urmata de procesiunea Drumul Crucii. Sambata, slujba de Inviere va incepe la ora 21,00.
In mai, Regele este asteptat la Savarsin...Casa Regala de la Versoix a trimis o scrisoare de multumire membrilor Societatii "Amicii Regelui Mihai" din Arad, pentru revista "Coroana de Otel". Publicatia s-a bucurat de o reala apreciere a familiei regale pentru "ravna si credinta pe care le dovediti in tot ce intreprindeti in folosul Monarhiei si al Regelui tuturor romanilor"- dupa cum se precizeaza in scrisoare. In luna mai, Regele Mihai, impreuna cu familia, va face o vizita in Romania. Pana in prezent, programul acesteia nu a fost concretizat. Aradenii de la "Amicii Regelui Mihai" nu doresc sa scape acest prilej, invitand familia regala pe Valea Muresului, la Castelul de la Savarsin, unde locuitorii doresc ca MS Regele Mihai sa fie in mijlocul lor. Secretariatul Casei Regale a trecut in agenda aceasta invitatie, la nivel de propunere. Casa Regala transmite, cu acest prilej, tuturor locuitorilor Aradului un Paste fericit si luminos, precum si multa sanatate.
Si superba statiune Moneasa si-a inaintat oferta turisticaJudetul Arad are 14 hoteluri si moteluri, 13 campinguri, 84 restaurante si 29 agentii de servicii in domeniu
In cursul zilei de marti, societatile implicate in activitati turistice au avut ocazia de a-si prezenta pachetele de servicii turistice. In fata lor s-au prezentat agenti economici, lideri de sindicat si toti cei interesati de ofertele interne si internationale. Aceste intalniri, care pun fata in fata oferta si cererea de servicii turistice, sunt organizate de regula de doua ori pe an, de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad, primavara si toamna. In judetul Arad, din totalul de 230 firme care activeaza in turism, doar 140 au depus bilantul pe anul 1999, deci se presupune ca acestea si activeaza in circuitul turismului. Dintre cele 140 de firme, 14 sunt   hoteluri si moteluri,13 sunt campinguri, 84 sunt restaurante si 29 sunt agentii de turism. Cifra de afaceri a firmelor care au ca activitate de baza turismul a fost de 187 miliarde de lei pe anul 1999, in timp ce profitul net s-a ridicat la 8,5 miliarde de lei. Insa firmele turistice au inregistrat si pierderi destul de semnificative, in suma de 4,8 miliarde de lei. Intalnirea de marti a firmelor de turism a fost una destul de reusita, fiecare reprezentant avand posibilitatea de a-si prezenta ofertele de servicii. Intruniri de acest gen sunt printre manifestarile initiate de curand de catre CCIA, manifestari care, pana nu demult, erau cam greu de realizat, deoarece "era destul de dificil sa aduca la aceeasi masa concurenta", in opinia directorului CCIA, Nicolae Bacanu. Printre societatile prezente la intalnire se numara hotelurile Best Western Central, Continental Astoria, Aradul, agentia Business Jet, BTT-ul, agentia Sirius, hotelul Ardealul, statiunea Moneasa si hotel Parc Moneasa, precum si Centrul Judetean pentru Cultura, Turism si Tineret. Agentiile hoteliere din judetul Arad, printre care cele din municipiu si cele din Moneasa, au anuntat pregatiri serioase pentru intampinarea sezonului estival, prin renovari, modernizari si oferte cat mai atractive. Agentiile de turism au iesit pe piata cu oferte de excursii in tara si strainatate, bilete pentru petrecerea concediului de odihna si pentru tratament pe litoralul Marii Negre si nu numai. Liderii de sindicat de la unele societati aradene s-au aratat interesati de ofertele societatilor implicate in turism, pentru a asigura angajatilor petrecerea concediilor in locuri, conditii si preturi cat mai avantajoase.
La fabrica UTA se asteapta redresarea economicaPana la sfarsitul lunii mai se va intocmi noul caiet de sarcini
Una din fabricile aradene care a facut cinste judetului nostru a fost SC UTA. Dar declinul industriei usoare romanesti a cuprins si aceasta unitate, care acum asteapta sa fie privatizata, in vederea unei redresari economice. Cu toate ca au mai fost organizate licitatii pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni, cu toate ca pretul de pornire a fost redus, nimeni nu a dorit cumpararea SC UTA. Pentru a se incerca vanzarea pachetului de actiuni s-a redus pretul de pornire a licitatiei pana la 20% din valoarea initiala. Insa, nu s-a gasit nici un cumparator. Unul dintre motive este  datoriile foarte mari ale fabricii catre stat si furnizori. Drept urmare, pana la sfarsitul lunii mai se va intocmi noul caiet de sarcini, care va cuprinde si bilantul la SC UTA, prezentat ieri. Inca nu se cunoaste data exacta la care va fi sustinuta licitatia, dar surse din cadrul Autoritatii pentru Privatizare ne-au declarat ca un termen ar fi in toamna acestui an. De fabrica de textile sunt interesate mai multe firme internationale, dar de preluarea pachetului majoritar de actiuni se intereseaza doua firme din Canada si Pakistan. In prezent activitatea SC UTA este redusa, multe spatii de productie fiind inchiriate.
Premiera cu Danila Prepeleac a avut succes grozav la copiiPremiera de marti seara a avut un succes teribil la copii
"Danila Prepeleac" al Teatrului de Stat din Arad a adunat in seara premierei sute de oameni dornici sa-si inveseleasca odraslele si sa-si mai descreteasca fruntile. Asteptarile nu le-au fost dezamagite, spectacolul iscand hohote de ras si aplauze prelungite din partea salii. Orice actor stie ca publicul format in majoritate din copii nu poate fi "dus" cu una cu doua. O sala formata din copii are reactii cu totul si cu totul neasteptate, nimic neputand fi calculat dinainte, orice moment putand produce o surpriza pentru actori. La fel a fost si marti seara, cand Bogdan Costea, Adriana Ghinita, Mariana Tofan, Carmen Vlaga, Ioan Peter si Florin Covalciuc au fost nevoiti sa-si adapteze jocul in functie de reactia salii. Si totul le-a iesit "din prima", absolut intreaga distributie transpirand din greu (si la propriu si la figurat) pentru ca micii spectatori sa fie pe deplin satisfacuti. Bineinteles, o scena a fost modificata "din mers", deoarece copiii au inceput sa strige in gura mare ",Vezi, ma, ca ti-a furat ciocanu, Ii la el!". Aproape fiecare moment al spectacolului a fost insotit de strigatele, avertizarile si comentariile celor mici. Mariana Tofan s-a ales, la un moment dat, cu un "Mai rar, ma, ca nu pricep ce zici !" strigat de la o loja de la etajul I, iar Carmen Vlaga - in rol de dracusor - era permanent "ajutata" de un baietel din primul rand "...fiindca-mi place tare de tine". Danila Prepeleac, adica Bogdan Costea, a fost favoritul copiilor, din diferite motive: "Imi place de el, fiindca-i sarac", "mi-a placut, ca-i prost", "Mie mi-a placut, fiindca l-a batut pe dracu', care-i rau" si asa mai departe. Adriana Ghinita (nevasta lui Danila) era aplaudata ori de cate ori se otara la Danila sau cand il batea; Ioan Peter a placut teribil de mult copiilor in rol de Scaraotchi, el simtindu- i pe cei mici si intrand permanent in vorba cu ei. La fel a facut si Florin Covalciuc, indiferent ca era car, drac, betiv sau Sfantul Petre.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}