title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !
Directia de Telecomunicatii Arad Nega Computer

Stirile Zilei

Marti, 13 februarie 2001

Liderul sindicatului Astra - Ionel Rusu negociaza pentru marirea salariilorDupa ce sindicalistii de la Astra Trinity au asteptat ca actionarul majoritar sa le recoreleze salariile in raport cu moneda americana, lucru stabilit in contractul colectiv de munca, acum au motive sa spere ca salariiloe lor vor creste. Negocierile pentru majorarea salariilor au demarat la inceputul acestui an, dupa ce echipa manageriala s-a reintors din SUA. Americanii au promis ca vor lua in discutie si valoarea salariilor. Dupa cum ne-a spus Ionel Rusu, liderul sindicalistilor de la Astra Trinity, negocierile sunt dure, in adevaratul sens al capitalismului, dar vor fi concretizate la finele acestei luni. "Am speranta ca la sfarsitul lunii negocierile pentru salarii sa fie finalizate iar salariile angajatilor vor fi aduse la nivelul corespunzator", ne-a declarat, ieri, Ionel Rusu. Pentru ca intentia actionarilor americani este de a mari capacitatea fabricii aradene de vagoane marfa, vor avea loc noi angajari de personal.
SC Frigorifer Arad asteapta privatizarea - Virtual Arad News (c)2001Una dintre cele mai mari unitati de prelucrarea carnii, S.C. Frigorifer, este la un pas de privatizare. Dupa ce in ultimii ani, activitatea de prelucrare a carnii si producere a preparatelor din carne a fost mult diminuata ca urmare a reducerii pietei de desfacere, precum si a altor factori, ca de exemplu costurile de productie si, cel mai important, datoriile la bugetul de stat si diversi furnizori, acum societatea comerciala Frigorifer poate fi redresata daca investitorii care tatoneaza terenul vor si investi. Ieri, directorul S.C. Frigorifer, Carmen Barbulescu, ne-a declarat ca de Frigorifer sunt mai multi investitori interesati, atat romani, cat si straini, care doresc sa investeasca in fabrica aradeana. Principala prioritate a producatorului aradean de carne si preparate din carne o reprezinta asigurarea capitalului circulant, lichiditatile financiare propriu-zis. Apoi, este nevoie de retehnologizare, mai ales in cazul in care activitatea fabricii va fi relansata. Carmen Barbulescu s-a aratat a fi optimista in privinta privatizarii Frigorifer: "Eu sper ca pana la sfarsitul acestei luni procesul de privatizare sa inceapa". Posibilii investitori sunt in momentul de fata in asteptare, ei urmarind aplicarea Ordonantei 205, care prevede convertirea datoriilor fabricii. Practic, datoriile catre bugetul statului sau catre diversi furnizori vor fi capitalizate, urmand sa aiba loc o majorare de capital. Acest lucru simplifica in mare masura procesul de privatizare, deoarece investitorul va fi scutit de plata datoriilor care vor intra in pretul de vanzare a unitatii comerciale. In.momentul de fata, Frigorifer are datorii foarte mari catre furnizori, unul dintre ei fiind Sucursala de Distributie a Energiei Electrice unde exista o datorie de 500 de milioane de lei. Pentru intarzierile la plata facturilor restante, SDEE a intrerupt saptamana aceasta furnizarea energiei electrice timp de doua ore. Pentru ca activitatea de productie este mult redusa, conducerea fabricii a fost nevoita sa trimita la inceputul anului 30 de muncitori in somaj tehnic pana la sfarsitul lunii aprilie. Daca activitatea va fi redresata acestia vor fi rechemati la locurile de munca.
La Nagylak a fost prins un traficant de trofee...Sambata dimineata, lucratorii Politiei de Frontiera din Vama Nagylak au avut surpriza sa gaseasca in autoturismul unui cetatean german o captura destul de interesanta. Personajul in cauza, dupa toate probabilitatile, a scos din Romania cateva cranii, mandibule si dinti de urs. Vanatorul a trecut prin Vama Nadlac fara ca vreun vames roman sa arunce o privire in interiorul automobilului. Conform estimarilor facute de autoritatile  maghiare, captura respectiva valora aproximativ trei milioane de forinti. In momentul de fata, pasionatul de vanatoare prin padurile Romaniei este cercetat in stare de arest de lucratorii Politiei maghiare. In aceeasi zi, la Punctul de Trecere al Frontierei Artand, a mai fost facuta o captura asemanatoare. Patru persoane de cetatenie italiana, care se dadeau drept vanatori, au incercat sa scoata din Romania, in portbagajul unui autoturism, peste 170 de mierle impuscate si jupuite. O astfel de captura a mai fost inregistrata la inceputul saptamanii trecute, cand lucratorii Politiei de Frontiera au descoperit intr-un automobil inmatriculat in Italia peste 200 de mierle impuscate, care urmau sa fie comercializate in peninsula contra unor sume frumoase de bani. De remarcat ar fi faptul ca aceste pasari sunt ocrotite de lege in tara noastra, iar vanarea lor este socotita infractiune.
IMAR a fost pagubita cu 600 de milioane de lei - Virtual Arad News (c)2001Filele CEC continua sa faca foarte multe victime in randul patronilor
Intr-o tara cu un nivel de trai scazut, cum este si a noastra, tentatia de a castiga bani prin orice mijloace este foarte mare. Dar, nu toti aleg caile legale de a intra in posesia acestora, recurgand la diverse metode de a insela in scopul unei imbogatiri rapide. In timp ce milioane de oameni muncesc atat pentru a-si asigura traiul zilnic, o anumita categorie cauta sa-si asigure traiul, si inca unul foarte bun, furand si inseland. In timp ce unii agenti economici mai au inca probleme cu adaptarea la economia de piata, altii au deprins foarte repede "ingineriile economice" prin care pot obtine bani fara sa intreprinda mai nimic. Sunt de ajuns doar cateva file cec pentru ca in cateva clipe sa devina milionari sau chiar miliardari. Infractorii nu tin cont de forma de proprietate a societatii comerciale pe care o prada, pentru ei este tot una daca aceasta este cu capital privat sau majaritar de stat. Conteaza doar sumele pe care le pot obtine. Culmea este ca in timp ce presa prezinta zilnic cazuri in care firme sunt furate de sute de milioane de lei de catre partenerii de afaceri, directorii sau patronii nu se arata dispusi sa obtina informatii despre situatia bancara a celor cu care intra in afaceri. Un caz concret este cel de la S.C. Imar S.A. Arad. Daca ar fi verificat disponibilitatile bancare ale lui Ionel Stefan, venit tocmai din Capitala pentru a cumpara mobila fabricantului aradean, acum cei de aici nu ar fi fost inselati cu 600 de milioane de lei. Ionel Stefan nu avea disponibil in cont, aflandu-se in interdictie bancara. La fel au patit si cei de la S.C. Wostok S.R.L., cere, in schimbul marfurilor vandute lui Ion Bujoreanu, au primit o fila cec in valoare de 85 de milioane de lei, fara acoperire. Un alt mod de a insela oamenii consta in preluarea marfurilor in schimbul... promisiunilor. De acest lucru s-au convins, locuitorii comunei Tarnova, candau intalnit-o pe, Mirela Costea. Aceasta a achizitionat de la mai multi tarnovani o cantitate de lapte, in perioada aprilie - septembrie, pe care nu a mai achitat-o. Suma pe care proprietarii vacilor o au de recuperat de la Mirela Costea este 60 de milioane de lei. Exemplele ar putea, continua, metodele de a insela sunt foarte multe si deja foarte cunoscute. Cu toate acestea mai sunt destui care se arata binevoitori fata de partenerii de afaceri, riscand sa pri- measca in schimb o paguba de sute de milioane de lei. Daca ar exista un minim interes din partea patronilor de a afla cu cine fac afaceri, ar fi scutiti de tepele trase de parteneri.
Gheorghe Zamfir si-a lansat in Arad primul volum autobiograficGheorghe Zamfir si-a lansat duminica primul volum autobiografic, pe scena Palatului Cultural din Arad
Prima scena romaneasca pe care maestrul Gheorghe Zamfir a urcat pentru a sustine un concert dupa Revolutia din Decembrie 1989 a fost cea a Palatului Cultural din Arad. In seara zilei de duminica, artistul a mai inregistrat o premiera, tot in orasul nostru: lansarea primului volum autobiografic, intitulat "Binecuvantare si blestem.". Lansarea a avut loc tot la Palatul Cultural, iar la acest eveniment au fost prezenti cunoscutul etnolog Ioan T. Florea, prof. Gruia Stoia de la Radio Romania, editorul Ioan Madut (cartea autobiografica a lui Gheorghe Zamfir aparand sub egida editurii Mirador) si un numeros public. Ioan Matiut a marturisit ca volumul de fata a aparut dupa patru ani de munca intensa, dupa patru ani in care autorul si editorul au lucrat aproape impreuna pentru ca totul sa iasa asa cum trebuie. "Binecuvantare si blestem" este o marturie a vietii pe care si-a ales-o Gheorghe Zamfir, dar si a piedicilor si incercarilor la care l-a supus soarta. In aceasta carte, cel care este considerat drept unul dintre cei mai cunoscuti romani din lume, dezvaluie celor ce vor avea curiozitatea sa o citeasca marea aventura a vietii sale, cu tot ce a insemnat ea: copilarie, studii, lansarea in viata muzicala, plecarea din tara, greutatile intampinate printre strhini, oameni care l-au ajutat, dar si oameni care i-au pus piedici sau chiar l-au dusmanit etc. Dupa cum observa etnologul Ioan T. Florea, "Binecuvantare si blestem" este scrisa cu o foarte mare religiozitate. Este stiut faptul ca Gheorghe Zamfir sustine intotdeauna, oriunde s-ar afla, ca viata sa este mereu condusa de Dumnezeu, cel care l-a ajutat si indrumat in tot ceea ce a facut, cel care ii insufla inspiratie in arta sa. In paginile acestui prim volum autobiografic, cititorul poate gasi si cum a ajuns Gheorghe Zamfir ca din simplul nai sa faca un instrument muzical complex, construind patru tipuri de nai, de registre diferite, care sunt acum folosite in toata lumea. Tot de aici se poate descoperi modul in care Gheorghe Zamfir a stiut si arate lumii intregi minunatiile folclorului romanesc si nesfarsita frumusete a muzicii romanesti.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

  


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}