title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Vineri, 13 iulie 2001

Se cauta o rezolvare pentru Monumentul Generalilor...In urma cu doi ani de zile, in intreaga presa romaneasca izbucnea un scandal de proportii. Monumentul "Ungaria milenara", cunoscut si sub numele de Monumetul Celor 13 Generali, era scos din Cetatea Aradului pentru a fi depozitat in curtea Ordinului Minoritilor. Grupul statuar omagiaza sacrificiul celor 13 generali din armata ungara, revolutionari la 1848, care au fost executati la Arad. Pentru romani, semnificatia acestui monument avea conotatii antinationale. Acesta a fost si motivul pentru care el a fost demontat in 1925 si depozitat in Cetate. Dupa scoaterea din Cetate, s-a propus amplasarea lui, tot in Arad, fapt ce a starnit din nou spiritele. Ministrul Culturii, Razvan Theodorescu, a subliniat, in doua randuri, in cursul vizitei sale, ca acest monument nu trebuie distrus si nici amplasat altundeva. "Nu putem sa distrugem in permanenta monumente. Asta este istoria! iar monumentul apartine acestui oras. Putem, in schimb, sa compensam semnficatia acestui monument, cu o alta, mult mai importanta pentru romani si care se datoreaza tot orasului Arad. Este vorba despre Marea Unire de la 1918", a mai spus ministrul Culturii. El a promis solemn ca va sprijini cu toate fortele financiare ale ministerului ridicarea unui Monument al Marii Uniri la Arad, deoarece orasul nostru a fost si ramane sufletul Marii Uniri. Ministrul Culturii crede ca astfel romanii vor gasi, tot la Arad, simbolul Romaniei Mari.
Directorul Arterm - Crisan Ioan recomanda contorizareaDirectorul Ioan Crisan crede ca aceasta este solutia viitorului
Arterm recomanda tuturor clientilor sai montarea de contoare, atat pentru apa calda menajera cat si pentru caldura. Aceasta masura trebuie luata pentru a se plati mai putin, fiecarea consumator achitand atat cat consuma. Montarea contoarelor de energie termica, pentru incalzire, care se vor monta la bransamentul imobilului vor fi instalate de societate, pana in momentul umplerii instalatiilor in vederea probei de presiune la rece. Dupa umplerea instalatiilor, montarea contoarelor este mult mai greu de realizat, pentru ca presupune golirea unui volum apreciabil de apa tratata si incalzita. Exista mai multe considerente care stau la baza acestei decizii, printre ele fiind operatiunile migaloase pe care le necesita reumplerea instalatiei sau pericolul de inundare a subsolurilor. Nici din punct de vedere economic, masura nu este justificata, fiind nevoie de incalzirea suplimentara a apei. Ioan Crisan, director coordonare-organizare al Arterm SA, ne-a declarat: "Toti cei care au bani pentru achizitionarea contoarelor pot sa ne contacteze pentru montarea lor, care se face contra-cost. Montarea contoarelor pentru apa calda menajera, precum si a celor de incalzire la bloc, cu repartitor si robinet termostat este singurul mod prin care se poate scadea valoarea facturii. Daca exista robinet termostat la fiecare calorifer, functionarea acestora se poate controla, ele pot fi oprite, fara a fi afectat confortul termic. De altfel, eu cred ca contorizarea reprezinta viitorul." Dar in conditiile in care tot mai multi aradeni apeleaza la contorizare, o parte din pierderile de pe conducte, care sunt degradate, se regasesc in pretul energiei termice. O alta parte a acestor pierderi este suportata, cel putin deocamdata, de catre Arterm.
Mihai Fighir considera ca actiunea s-a incheiat cu succes30 de familii aradene au primit alimente
La finele lunii trecute, Primaria Municipiului Arad impreuna cu Fundatia "Laurentiu Ciucur" si Studioul Audiotim Timisoara au organizat un spectacol de binefacere, in incinta strandului Neptun. Organizatorii spectacolului au dorit ca banii adunati in urma manifestarii de pe strand sa fie donati unor familii cu copii suferinzi. Acum s-a incheiat distribuirea acestor ajutoare, iar cei care au pus umarul la realizarea acestui act de caritate pot rasufla usurati. In urma desfasurarii spectacolului, a rezultat un beneficiu net in valoare de 10 800 000 de lei. Suma a fost utilizata pentru cumpararea de produse alimentare oferite ca ajutoare unui numar de 30 de familii ce au copii suferinzi de boli musculare si neuromusculare. Actiunea de ajutare a familiilor in cauza a inceput in urma cu cateva zile, iar produsele au fost distribuite prin intermediul Directiei de Asistenta Comunitara a Primariei Municipiului Arad si a Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania, filiala Arad. Conducerea Fundatiei, "Laurentiu Ciucur" aduce multumiri Primariei, in special primarului, Dorel Popa si directorului, Sorin Bondoc. Dupa cum declara presedintele Asociatiei Distroficilor Muscular, Mihai Fighir "actiunea s-a incheiat cu succes si toata lumea a fost multumita. Valoarea pachetelor a fost de aproximativ 400 000 de lei. Ar fi foarte bine ca asemenea actiuni sa se repete si in viitorul apropiat". De asemenea, organizatorii aduc multumiri speciale mass-mediei pentru ca au sprijinit neconditionat demersurile actiunii.
La Vama Turnu s-au produs schimbariSarabanda schimbarilor a cuprins Biroul Vamal Turnu
Camelia Popescu, directorul Directiei Regionale Vamale Arad, careia, asa cum era de asteptat, de curand i-a fost prelungit cu inca 6 luni mandatul pe functia pe care o detine interimar, a tinut sa sublinieze faptul ca Directia pe care o conduce se afla pe locul IV in tara, dupa cele din Bucuresti, Constanta si Bihor si nu pe locul III cum am scris noi intr-unul dintre numerele trecute ale stirilor. Dar, avand in vedere ca Biroul Vamal Bors, apartinand Directiei Regionale Vamale Bihor, este singurul Birou din vestul tarii unde se vamuiesc marfuri purtatoare de accize, bauturi alcoolice, tigari, cafea etc., nu este de mirare ca judetul vecin ne-a suflat locul III. Cu toate ca rezultatele financiare obtinute in acest an de catre bireurile vamale aflate in subordinea Directiei au fost, pana acum, excelente, nu au lipsit unele surprize. Si ne referim la schimbarile care au fost facute la nivelul echipelor de conducere de la Birourile Vamale Varsand, Nadlac (unde au fost inlocuiti adjunctul si trei sefi de tura) si, mai nou, la Biroul Vamal Turnu. Astfel, IoanTopor, seful vamii Turnu a fost numit seful Serviciului de Supraveghere si Control Vamal, locul sau la comanda Biroului Vamal Turnu fiind luat de catre adjunctul sau, Teodor Badau. Deasemenea, au mai fost inlocuiti trei sefi de tura, unul dintre ei trecand pe functia de adjunct. Surse din cadrul DRV Arad n-au confirmat, dar nici n-au infirmat faptul ca vor mai avea loc astfel de schimbari. In lipsa unui examen adecvat pe teme manageriale, cei care ocupa funcfii de conducere vor trebui sa-si demonstreze "pe viu" calitatile manageriale. Si in functie de acestea vor fi sau nu vor mai fi modificari esentiale in structurile de conducere.
Stadionul UTA ar putea fi mutat...Consilierul local Gheorghe Seculici, director al SC Proiect SA, are un proiect extrem de generos in ceea ce priveste stadionul UTA. In locul actualului stadion ar urma sa fie amplasata o piata, cu scopul de a prelua comertul care se desfasoara in Piata Fortuna. Noua arena a Batranei Doamne ar urma sa fie situata in preajma Padurii Ceala, unde, in urma cu sapte ani, s-a realizat un plan urbanistic de detaliu pentru intreaga zona, in care era inclus si un spatiu de agrement cu baze sportive si piste de alergare. "Nu ar fi nici o pierdere, daca in locul stadionului UTA ar aparea o piata, deoarece zona este un nod de circulatie. In plus, stadionul nu este dotat si nu are nici o valoare, cele cateva gradene care exista sunt oricum degradate si nu exista o parcare. Sunt sanse mari ca proiectul pe care l-am gandit sa fie pus in aplicare, avand in vedere ca zona propusa pentru a fi ridicat stadionul este foarte bine pozitionata,", ne-a declarat Gheorghe Seculici. Dupa cum spuneam, noua piata va prelua rolul celei de la Fortuna, piata care a iscat o serie de controverse, tocmai din cauza spatiului insuficient de care beneficiaza. Desi proiectul este unul de anvergura, el are sanse sa fie realizat. Totul se leaga insa de bani, constructia necesitand fonduri importante, iar bugetul local ar suporta cu greu o astfel de investitie. De exemplu, doar amplasarea a 20.000 de scaune de plastic ar costa 2,4 miliarde de lei.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}