title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 14 iunie 2001

Aradenii au putut vizita un tren de mare vitezaIntalnire a administratiilor de cale ferata din Ungaria, Austria si Romania
Camera de Comert, Industrie si Agricultura organizeaza in perioada 13 - 16 iunie, la Sala Sporturilor si Statia CFR Arad, cea de-a VIII-a editie a targului Transport-Ar, targ international de transporturi profesionale, rutiere, feroviare, aero, servicii conexe, salon auto, salon feroviar. La deschiderea oficiala, de ieri, au participat Ion Selaru, ministru secretar de stat in Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si a Locuintei, Klaus Peter Marte, consulul Germaniei la Timisoara, precum si reprezentanti ai UNTRR - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania, Inspectoratului Judetean de Politie Arad si ai Politiei din Bekescsaba, Companiei de Transport Public Arad, Regionalei CFR Timisoara etc. Cel mai mare targ organizat de catre CCIA, atat ca numar de participanti, dar si ca suprafata de
Targul "Transport-Ar" a atras multi vizitatori - Virtual Arad News (c)2001 expunere, reuneste 90 de firme, din care 30 in interiorul Salii Sporturilor. Dintre acestea, 11 firme sunt din domeniul feroviar si 79 de firme din domeniul rutier. Vor participa 23 de firme din Arad, 21 din Bucuresti, 8 din Timisoara, 3 firme din Germania, 2 din Austria si una din Ungaria. Vizitatorii au putut aprecia ultimele modele de autovehicule, ale unor constructori de marca. De asemenea, au putut fi apreciate si testate noile servicii puse la dispozitia transportatorilor de catre firme specializate in domeniu. Pe linia 2 peron, din cadrul Statiei CFR Arad, au fost expuse, ieri, vagoane de mare viteza pentru calatori, precum si vagon restaurant. Acestea sunt fabricate la SC Astra Calatori, sub licenta Alstom. In cadrul targului a avut loc, ieri, intalnirea celor trei administratii de cale ferata participante, Romania (CFR) - Ungaria (MAV) - Austria (OBB), intalnire care are drept scop dezvoltarea legaturilor feroviare pe sectiunea Viena - Budapesta - Bucuresti, care include in traseu si Statia CFR Arad. Delegatiile din Austria si Ungaria au fost intampinate pe peronul Statiei din Arad de catre conducerea CCIAA, ministrul secretar de stat Ion Selaru, directorul Regionalei CFR Timisoara, Iulian Stefanescu. Acestora le-au fost prezentate vagoanele de mare viteza care vor fi inglobate in garniturile care vor circula pe relatia Viena- Budapesta-Bucuresti.
De maine incepe Festivalul muzical de la SebisDupa ce, vreme de luni de zile, asupra organizarii celei de a III-a editii a festivalului muzical de la Sebis a planat suspiciunea datorita neintelegerilor dintre Primarie si principalul organizator, Mircea Harja (patronul de la Disco Ring) lucrurile s-au "asezat" si, in perioada 15-17 iunie, orasul de la poalele muntilor Codru Moma va deveni, iarasi, neincapator pentru miile de fani care vor lua cu asalt Piata Tineretului pentru a-si vedea, "live", formatiile preferate. Despre organizarea festivalului si despre ceea ce reprezinta el pentru tinerii aradeni, am purtat o discutie cu "sufletul" intregii manifestari, Mircea Harja.
- Pentru inceput, de unde ambitia aceasta de a organiza, la Sebis, un festival de o asemenea amploare?
- Nu i-as spune ambitie, ci... o nebunie frumoasa. La inceput, ma refer la prima editie, din 1999, a fost o dorinta de a oferi tinerilor din zona, si nu numai, posibilitatea de a vedea, pe viu, in orasul lor, formatiile preferate. Am riscat foarte mult, au fost investitii mari, dar a meritat. Au venit tineri din toata tara... A doua editie a venit de la sine si, iata-ne acum la cea de a treia, care, sper, va fi si cea mai reusita.
- Se punea la un moment dat problema organizarii editiei din acest an la Ineu, datorita neintelegerilor avute cu primarul Marius Lambing...
- Intr-adevar, asa a fost. Toate neintelegerile au fost insa aruncate la cos si era normal sa fie asa deoarece acest festival inseamna foarte mult pentru Sebis, pentru imaginea orasului. Vreau sa spun ca, in momentul de fata Primaria isi da tot concursul pentru ca lucrurile sa iasa bine.
-Ce inseamna, totusi, cea de-a treia editie? Ma refer la trupe, costuri, organizare, amanunte de culise...
- In primul rand, costurile sunt foarte mari, apropiindu-se de un miliard. Desigur, alaturi de organizatori, care suntem noi, discoteca Ring si Primaria Sebis, beneficiem, fata de anul trecut, de sponsorizari. Organizarea va fi, zic eu, bine pusa la punct, in sensul ca trupele vor fi cazate la Moneasa, iar transportul va fi asigurat, in exclusivitate, de firma aradeana de taximetrie "Diesel Star". De asemenea, vom lua, ca de obicei, masuri de securitate, astfel incat sa nu avem scandaluri. Vor fi mobilizati numerosi politisti si bodyguarzi profesionisti. Nu as recomanda nimanui sa le incerce vigilenta. Tot fata de anul trecut, vom avea si un proiector gigant pentru jocuri de lumini, iar artificiile nu vor lipsi in nici o seara. Si puterea statiei de amplificare a crescut de la 10 000 la 30 000 de Wati. In rest, vom avea mancare in permanenta si ma refer aici la mici, hamburgheri etc. Nu va lipsi nici berea, numai cei de la "Timisoreana" dorind sa ocupe, cu un cort, 350 de metri patrati...
- Din cunostintele mele si din ceea ce am vazut pe afise, in acest an vom avea mai multe formatii dance, se vor canta manele etc. De ce nu Iris, Ducu Bertzi, Holograf sau Pasarea Colibri, ca sa dau asa... doar cateva exemple?
- Intr-adevar, lipseste genul... Trebuie sa spun insa ca, financiar, nu ne-am putut permite asemenea trupe, Ei cer prea mult. Ii avem in schimb, spre deosebire de anii trecuti, Benone Smulescu, Furdui Iancu sau Aurel Tamas. De fapt si celelalte trupe, in marea lor majoritate n-au mai fost la Sebis. S-a mers pe ideea de a aduce trupe noi, de a oferi tinerilor pentru ca, in primul rand, lor le este dedicat festivalul posibilitatea de a vedea, pe viu, si alte formatii pe care ei le iubesc.
- Festivalul va dura trei zile. Intrebarea cste cat va costa biletul de intrare si unde vor fi cazati tinerii care vor sosi din alte localitati?
- Biletul costa, in serile de sambata si duminica, 70 000 lei de persoana, iar vineri, cand vom avea si trupe si discoteca, 20.000. De fapt, vineri vom, organiza si o tombola, in cadrul caeia, vom oferi si bilete gratuite pentru urmatoarele seri. Tinerii care vor veni de departe se vor putea caza la Moneasa sau la Sebis unde vom organiza un camping, cel mai probabil, la Stadion. Transportul se va putea face si cu taximetrele "Diesel Star", care vor fi si la dispozitia publicului. In rest... sa tina timpul cu noi.

A consemnat Orlando Toader

Simpozonul pensionarilor despre "Speranta de viata in Romania"La Casa Armatei a avut loc, marti, un simpozion pe tema "Speranta de viata in Romania", organizat de Liga Judeteana Arad a Pensionarilor si Consiliului Judetean Arad al Persoanelor Varstnice. Printre invitati s-au numarat si reprezentanti ai Prefecturii, Consiliului Local si Primariei. In cuvantarile reprezentantilor si ale membrilor Ligii s-au aratat facilitatile de care dispun pensionarii, pe de o parte, cat si solicitarile lor (mai noi sau mai vechi), pe de alta parte. Problemele sunt aceleasi: recalibrarea pensiilor in functie de nevoile fiecaruia si de rata inflatiei, micsorarea taxelor si acordarea de ajutor medical, in special de tip "nursing" (ingrijire gratuita la domiciliul bolnavului). Catre final, vicepresedintele Ligii a anuntat un miting de protest pe 26 iunie, in fata Primariei, cerand ajutor organizatiilor politice si apolitice in vederea sustinerii demersului pentru bunastarea pensionarilor "care la noi in tara sunt atat de des defavorizati".
La depoul CFR a luat foc o locomotivaAu ars, partial, instalatia electrica, covoare de cauciuc si izolatia interioara
Luni, 11 iunie a.c., Detasamentul de pompieri militari Arad a fost solicitat sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs pe str. Garii nr.2. La aceasta adresa se afla Depoul de Locomotive Arad, incendiul izbucnind la una dintre locomotivele electrice apartinand de Societatea de Administrare a Activelor Feroviare Bucuresti - Agentia Teritoriala Timisoara, la care se efectuau reparatii. Incendiul s-a produs pe fondul executarii lucrarilor de sudura de catre angajatii Depoului de Locomotive Arad, fara ca acestia sa respecte masurile specifice de prevenire si stingere a incendiilor pentru astfel de lucrari. Se pare ca scanteile rezultate in urma operatiunii de sudura care se efectuau in interiorul locomotivei au aprins izolatia din lemn a peretilor. Au ars partial instalatia electrica, covoarele de cauciuc si izolatia peretilor interiori ai locomotivei. Valoarea bunurilor materiale distruse si degradate este in curs de stabilire.
Grupul vocal al Liceului de Arta a incantat juriul si publiculPromotia 2000-2001 se prezinta in fata publicului cu realizarile sale
In aceste zile, la Liceul de Arta "Sabin Dragoi" atmosfera este foarte agitata. Lucru normal, daca avem in vedere faptul ca o data cu finele anului scolar, absolventii acestui liceu trebuie sa-si dea masura talentului si a celor invatate pe parcursul anilor. Adevarata pepiniera a tinerelor talente,  Liceul de Arta pregateste an de an elevi care isi continua studiile in facultatile de specialitate din tara, unde obtin, in continuare, rezultate notabile. Pentru elevii Liceului "Sabin Dragoi", luna iunie a debutat "in forta", prima manifestare de mare anvergura incepand chiar in data de 1 iunie. In perioada 1-7 iunie s-a desfasurat "Tribuna tinerelor talente". Pe scena salii mari de concerte a Filarmonicii de Stat din Arad si-au dat concursul elevi ai claselor a VIII-a si de liceu, laureati ai concursurilor nationale pe meserii. De la aceste concursuri, tinerii de la Liceul de Arta "Sabin Dragoi" s-au intors victoriosi, ei fiind foarte bine apreciati de juriile de specialitate. Pe parcursul unei saptamani intregi, pe scena Palatului Cultural au fost prezentate lucrari de Ch. Bach, Stamitz, Saint Saens Mozart, Weber, Antonio Vivaldi, Haydn, Arutian, Scelakov si J. S. Bach.
Ieri, pe aceeasi prestiogioasa scena a Palatului Cultural au urcat absolventii de liceu, in "Concertul absolventilor". Elevii promotiei 2000-2001 au demonstrat prin evolutiile si interpretarile instrumentale si vocale ca anii petrecuti in Liceul de Arta din Arad au fost ani in care talentul lor s-a imbogatit printr-o munca depusa intensiv, iar rezultatele sunt dintre cele mai fericite. Nici absolventii claselor de arte plastice nu stau deoparte, ei pregatind expozitia de sfarsit de an. Ea va fi vernisata in ziua de joi, 14 iunie, in sala de festivitati a liceului. Expozitia de arta plastica va cuprinde lucrari de pictura, grafica, desen, sculptura mica, tapiserie, realizate de absolventii promotiei 2000- 2001.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}