title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 15 septembrie 2001

Si membri Consiliului local au pastrat un moment de reculegereGuvernul a declarat, prin hotarare, ziua de vineri 14 septembrie, zi de doliu national si de solidaritate cu poporul american, in memoria victimelor atacului terorist din Statele Unite ale Americii, di 11 septembrie. Ieri, toate institutiile si autoritatile publice, centrale si locale precum si agentii economici, au arborat in berna drapelul Romaniei. La ora 12,00 toate activitatile au fost intrerupte, timp de trei minute, pentru pastrarea unui moment de reculegere. Tot ieri, nu au fost organizate manifestari sportive, iar organizatorii manifestarilor cultural-artistice, precum si posturile de radio si televiziune si-au adaptat programele in mod corespunzator.
Masinile parcate gresit vor fi ridicate de politie - Virtual Arad News (c)2001Primaria si Politia declara razboi conducatorilor auto indisciplinati
Orasul Arad se confrunta, de mai multa vreme, cu spinoasa problema a parcarilor (pe care am si prezentat-o, nu demult, in paginile stirilor noastre). Pe langa aceasta, multi soferi se dovedesc indisciplinati, fara pic de respect fata de colegii de trafic, parcand acolo unde-i "duce" capul. Astfel, de la Podgoria si pana la Teatru, dar nu numai aici, pot fi intalnite masini parcate (partial) pe trotuar sau ocupand o buna parte din carosabil. Asta sa nu mai vorbim de cele care "fura" o parte din zebrele pentru trecerea pietonilor. Aceste lucruri conduc la desfasurarea anevoioasa a traficului rutier in special pe "centru" si, nu in ultimul rand, la accidente de circulatie. Pentru a vedea cum reactioneaza Politia in astfel de situatii si cum ar putea fi combatut fenomenul, am luat legatura cu cpt. Ioan Rosca, seful Biroului Politiei Rutiere al municipiului Arad. "Sigur ca, si pe noi ne deranjeaza aceasta situatie si de aceea luam masuri pentru stoparea ei. Deocamdata luam doar masuri sporadice de sanctionare a celor care parcheaza nepermis, deoarece astea ne sunt fortele (nr. efectivele). Sanctiunile sunt insa foarte mici, de numai 30.000 de lei. Poate ca, totusi, noul Cod rutier o sa mareasca amenda. Pana atunci insa am propus Primariei infiintarea unei societati care sa ridice masinile care nu sunt parcate asa cum trebuie. Pe de alta parte, traficul a crescat de sapte ori din '89 incoace, iar suprafata carosabila a ramas aceeasi." Cu alte cuvinte, tot pretindem conducatorilor auto, fara insa a le oferi ceva in schimb. Cu exceptia gropilor, se-ntelege. Revenind insa la problema masinilor parcate aiurea daca nu exista bani pentru reabilitarea asa cum ar trebui a carosabilului, macar soferii ar putea da, totusi, dovada de mai mult bun simt - am luat legatura cu pr marul municipiului Arad, Dorel Popa. "Dupa ce vom vedea cine va prelua parcarile din municipiu, in urma licitatiei din 25 septembrie, vom trece si la rezolvarea acestei probleme" a preciza Dorel Popa. Intrebat apoi daca agreeaza solutia avansata de Ioan Rosca, primarul Dorel Popa a fost la fel de transant ca intotdeauna. "Sigur ca da, mai ales ca este practicata cu succes si in celelalte tari europene." "Cine nu vrea si nu intelege sa respecte legea, va trebui fortat sa o faca" a mai adaugat acesta. Asadar, sa treaca licitatia si apoi vom mai vedea. Promisiunea exista!
Centrul de Plasament din Ineu este suprapopulat - Virtual Arad News (c)2001Urmare a situatiei tensionante care persista, de o vreme incoace, la Centrul de Plasament din Ineu, seful institutiei, Valentin Buda, si-a inaintat demisia, joi, la sediul Directiei Judetene de Protectie a Drepturilor Copilului Arad. Incercand sa sintetizam care sunt, de fapt, adevaratele probleme ale Centrului de Plasament din Ineu, am luat legatura cu Edita Iuhasz, directorul Directiei Arad, care ne-a declarat ca "protectia Copilului nu poate, conform legii, sa creasca tineri peste 18 ani. Reintegrarea lor este dificila. Ei au fost obisnuiti cu un anumit regim, extrem de favorabil, acordandu-li-se cazare, masa si educatie. Trebuie sa inteleaga, de fapt, ca dupa absolvire trebuie sa isi gaseasca loc de munca, sa-si intemeieze o familie si sa se descurce pe cont propriu.. Ca numar de locuri, Centrul de Plasament din Ineu este limitat. Si alti copii, care nu sunt la varsta adolescentei, au nevoie de ingrijire, pe care, intr-un spatiu aglomerat, n-o putem oferi". Despre acuzele pe care acesti tineri le-au adus conducerii Centrului, Daniela Batranut, director general adjunct pe probleme sociale, ne-a declarat ca se primesc suficiente semnale care duc la concluzia ca, de fapt, absolventii sunt cei care se incapataneaza integrarii sociale: "Sunt extrem de multe cazurile in care am incercat sa le rezolvam loc de munca, dar, dupa o singura zi, au plecat de la patron, pe motiv ca ei nu muncesc intr-un loc unde nu au televizor sau femeie de serviciu. Singura solutie, pe care Guvernul Nastase a intrevazut-o, a fost aceea ca Directiile Muncii sa gaseasca solutii pentru obtinerea de imobile sociale, pentru cazarea acestora".
Guvernul s-a decis sa nu-i mai sprijine pe micii agricultori...In urma cu mai bine de doua saptamani, Guvernul s-a decis sa nu-i mai sprijine pe micii agricultori, adica aceia care practica o "activitate restransa si nu sunt capabili sa se asocieze si sa inteleaga regulile exploatatiilor agricole", beneficiarii unui minim de sprijin fiind doar cei care detin mari exploatatii in domeniu. Doar ca aceasta "mica razbunare" fata de cei care "nu vor sa inteleaga regulile elementare ale agriculturii de piata", si pentru care Guvernul nu vrea sa plateasca la nesfarsit "lipsa lor de intelepciune", nu este un fapt singular in domeniu. Mult-ateptatul si tergiversatul milion din agricultgra intarzie si el sa fie platit, de data aceasta nu din lipsa de.mobilitate a executivului sau a directiilor agricole judetene, ci din... lipsa banilor. Cum de s-a ajuns aici? In cel mai simplu mod. La rectificarea bugetara, mai nimeni nu a primit cat s-a cerut. Ca un simplu exemplu, daca il mai putem numi astfel, Directia Agricola Arad nu a primit nici un ban pentru desfasurarea pe mai departe a programului guvernamental cu privire la acordarea "milionului". Din sursele noastre am aflat ca, la ora actuala, in judetul nostru exista o restanta de 63 de miliarde de lei in acordarea milionului. Care vor fi sursele din care vor fi acordati banii promisi prin actul normativ, nimeni nu stie. Iar, solutiile iesirii din criza sunt tot atat de greu de imaginat. Fiecare asteapta o miscare "inteleapta" a Guvernului. Pana atunci, se poate vorbi de o singura evidenta ca agricultura (alta prioritate nationala!) si-a cam pierdut din argumentele cu care, poate, altadata a convins Guvernul. Si astfel, nu numai milionul din agricultura sta in asteptare, dar, asemeni lui, vor sta "sa vina" (cine stie cand?) banii pentru diferitele subventii din domeniu. Pe aceasta lista, se pot adauga, cu siguranta, alocatiile pentru utilajele agricole (care reprezinta 55% din valoarea utilajului), pentru care Aradul a cerut la rectificare 42 de miliarde si a primit...7 miliarde. Ce se va intampla cu cei care, in virtutea legii, au dreptul la aceste alocatii? Nu stim: Am aflat doar ca banii pentru tractoare au fost, in mare parte, platiti, restante inregistandu-se doar la Piatra Neamt si Craiova. Pana una alta, fara milion si fara sansa de a beneficia prea curand de alocatii, micii nostri agricultori din judet vor fi nevoiti sa-si conceapa un plan de dezvoltare, astfel incat sa fie luati in seama de stat.
La Galeria "Delta" o noua "personala" a artistului Ioan TolanExpozitia lui Ioan Tolan va fi vernisata in aceasta seara
Anuntat initial pentru seara zilei de ieri, 14 septembrie, vernisajul expozitiei artistului plastic aradean Ioan Tolan a fost amanat pentru ziua de astazi, 15 septembrie. Astfel, astazi, de la ora 18,00, Galeria Nationala de Arta "Delta" a filialei aradene a Uniunii Artistilor Plastici din Romania va gazdui vernisajul expozitiei personale de sculptura Ioan Tolan. Artistul a pregatit pentru aceasta noua "personala" treizeci de lucrari care ies din "tiparul clasic" al operei semnate Ioan Tolan. Noile sculpturi realizate de artistul plastic aradean renunta la cateva dintre elementele caracteristice lucrarilor lui Tolan, relevandul ca fiind intr-o ipostaza cu totul noua, inedita, a creatiei sale artistice. Cu ocazia vernisarii acestei expozitii, va avea loc si o lansare de carte. Ea apartine publicistului aradean Sabin Bodea si il are drept "personaj principal" tot pe sculptorul Ioan Tolan.
Dacia 14 septembrie - 20 septembrie Mumia revine - (SUA)
Muresul 14 septembrie - 20 septembrie Foc incrucisat - (SUA)
Arta  14 septembrie - 20 septembrie - Sala A Ce-si doresc femeile - (SUA)
Arta 14 septembrie - 20 septembrie - Sala B Pamantul, camp de lupta - (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}