title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Luni, 16 iulie 2001

Apa devine singura salvare de canicula - Virtual Arad News (c)2001Mercurul termometrelor nu mai tine cont nici macar de nervii nostri, urcand progresiv, zi de zi, spre disperarea celor care nu mai suporta caldura. Ieri, de la orele pranzului si pana spre seara, s-au inregistrat temperaturi in medie de peste 35 de grade Celsius, ceea ce i-a deteaninat pe majoritatea concitadinilor nostri sa se retraga in locuri ferite de soare. Un concitadin de-al nostru nu amai rezistat si, dupa cateva ore in care a suferit cumplit a cerut sa fie dus la spital. A murit in masina si nu a mai ajuns sa primeasca nici macar primul ajutor. Multi dintre comercianti au fost surprinsi pe picior gresit, precum autoritatile locale in lupta cu zapada. Stocurile de apa minerala s-au terminat sambata seara, iar duminica, ia apa de unde nu-i. Marea majoritate a celor intrebati de noi de ce nu are apa a preferat sa ridice din umeri si sa spuna "Nu mai avem", sau "S-a terminat", in timp ce doritorii de racoritoare injurau copios pe la colturi de strada. Si masinile Salubritatii, cele care au reconfortat asfaltul zi de zi, au lipsit cu desavarsire in cea mai calda duminica de pana acum. In schimb, medicii au fost la datorie, inregistrand pana la ora 16,00 cinci lesinuri (dintre care doua in randul copiilor) si mai multe stari de disconfort intestinal din cauza deshidratarii. Meteorologii nu ne dau vesti prea bune, prognosticand pentru urmatoarele zile calduri din ce in ce mai mari, maxima termica urmand sa se inregistreze marti, cand mercurul termometrelor va depasi 38 de grade Celsius. Singura scapare in acest caz vor fi, cu siguranta, bazinele de la Strand.
Primarul Popa se va intalni cu personalitati straineEl a discutat la Ambsada Canadei cu primarul orasului Montreal
Primarul Dorel Popa si-a prezentat vineri ultimele contacte pe care le-a avut in ultima perioada, o perioada catalogata drept foarte aglomerata. Astfel, el a participat, la Ambasada Canadei, la receptia oferita cu prilejul zilei nationale a acestei tari. Cu acest prilej, Popa a avut o intrevedere cu primarul orasului Montreal, precum si cu oameni de afaceri din aceasta tara, reprezentantii unor companii cunoscute, cum ar fi World Trade Center. In luna septembrie a acestui an, o delegatie aradeana va vizita Canada, pentru a stabili diverse contacte. Cu acest prilej, se intentioneaza infratirea Aradului cu un oras al acestei tari. In 4 iulie, primarul a participat la receptia oferita de Ambasada Statelor Unite, unde, de asemenea, a avut o serie de contacte cu ministri ai actualului cabinet si cu alti oameni politici. Primarul, Dorel Popa, a mai avut intrevederi cu Michael Stanciu, presedintele companiei Search Corporation, firma de consultanta in domeniul infrastructurii rutiere. Acesta va efectua in week-end o vizita particulara la Arad, unde se va intalni cu primarul Popa. Michael Stanciu va mai fi in Arad si in ultima zi a acestei luni, de data aceasta intr-o vizita oficiala, el urmand sa fie prezent la sedinta CLM. In baza relatiilor de prietenie pe care acesta le are cu Popa, de cateva luni el incearca atragerea unor fonduri pentru drumurile din orasul nostru. De asemenea, joi, primarul a avut contacte cu oameni de afaceri din Luxemburg, interesati sa investeasca in orasul nostru. De asemenea, de astazi si pana miercuri la Arad va fi prezent un grup de oameni importanti de afaceri din SUA. "Strategia pe care o am lucreaza in prezent in defavoarea mea. Dar in timp se vor vedea roadele. Eu stiu ca este mare nevoie de aducerea capitalului in orasul nostru, pentru ca din buget niciodata nu vom putea investi, ci doar carpi." ne-a declarat primarul Dorel Popa.
Din toamna, invatamant preuniversitar la "Csiky Gergely" - Virtual Arad News (c)2001In dupa amiaza zilei de astazi, spatiul in care au studiat clasele in limba maghiara de la Scoala Generala numarul 1 va fi eliberat. Evenimentul va da startul marii mutari programate de Inspectoratul Scolar Judetean, mutare care presupune ca, din toamna, elevii de la Liceul "Henri Coanda" sa studieze intr-o cladire proprie si anume cea de pe strada Marasesti, iar Grupul Scolar "Csiky Gergely" sa devina una dintre cele mai puternice institutii de invatamant maghiar din Arad. "Pentru inceput, vom elibera spatiile unde au studiat elevii in limba maghiara. Am cerut sprijinul parintilor si l-am primit. Speram ca in cateva zile mutarea acestor clase sa fie finalizata. Apoi, probabil ca vom continua cu cei de la Coanda" ne-a declarat Mihaly Matekovits, inspector scolar general adjunct. Daca primul act al mutarii poate fi considerat ca si rezolvat, mai ramane de vazut cum se va rezolva cel de-al doilea act, directorul de la, Henri Coanda, prof. Constantin Cioarsa, mentinandu-si, in continuare, nemultumirea fata de solutia gasita de ISJ.
Aradul va avea o noua zona industriala...Mandria actualei administratii locale este Zona Industriala a Aradului. Aceasta a aparut la initiativa fostei conduceri a Primariei, dar a luat un avant neasteptat. Cererile investitorilor care doresc sa cumpere teren in aceasta zona sunt tot mai mari, astfel incat conducerea orasului se gandeste la alte solutii. "Am avut foarte multe contacte cu investitori care doresc sa demareze afaceri in orasul nostru. Daca doresc, pot sa vand maine dimineata tot terenul numai investitorilor israelieni. Mai sunt oameni de afaceri interesati si din SUA, si din Austria si din Luxemburg sau alte tari. Din aceste motive, dorim sa mai dam drumul inca unei Zone Industriale si deja ma gandesc si la o a treia. Ca aradean, sunt foarte bucuros ca am luat fata Timisoarei in domeniul investitiilor." a declarat primarul Dorel Popa, Prin aparitia altor zone industriale, numarul locurilor de munca disponibile in Arad ar creste semnificativ, ceea ce nu poate decat sa creasca nivelul de trai in oras.
Biserica Sarbeasca va implini trei secole de existenta - Virtual Arad News (c)2001Data de 12 iulie a anului viitor va fi una cu totul deosebita pentru comunitatea etnicilor sarbi din municipiul Arad. La aceasta data, Biserica Sarbeasca din Arad va implini 300 de ani de existenta. Edificiu de cult de o importanta istorica aparte, Biserica Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, cunoscuta de aradeni sub numele de Biserica Sarbeasca, se afla la aceasta ora intr-o avansata stare de degradare. Parintele paroh al acestei Biserici, preotul Stefan Raici, i-a prezentat situatia in care se afla acum biserica sarbilor si ministrului Culturii si Cultelor, academician Razvan Theodorescu. Preotul Stefan Raici i-a precizat ministrului ca a depus o documentatie privind necesitatea renovarii acestui lacas de cult, la Bucuresti, la sediul Ministerului Culturii si Cultelor, in urma cu doua luni, dar nici pana in ziua de azi nu a primit vreun raspuns. Biserica Sfintilor Apostoli Petru si Pavel nu este importanta doar pentru comunitatea sarbeasca, ci si pentru orasul Arad, ea fiind un edificiu istoric ce merita toata atentia si trebuie protejat si conservat. De aproape trei sute de ani, aceasta Biserica este o adevarata emblema pentru sarbii aradeni, dar si o marturie, peste timp, a spiritului multietnic si multicultural al orasului nostru. Ministrul Razvan Theodorescu a ascultat cererea preotului paroh Stefan Raici, care i-a solicitat sprijinul pentru ca pana la data de 12 iulie 2002 sa fie renovata macar fatada Bisericii. Ministrul a promis ca va face toate demersurile necesare, astfel incat sa inceapa cat mai curand posibil lucrarile de refacere a exteriorului Bisericii Sarbesti.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}