title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Joi, 16 august 2001

Panourile publicitare au intrat in atentia PrimarieiAcestia trebuie sa treaca pe la Directia Fiscala a Primariei pana la 1 septembrie 2001
Modul de desfasurare a activitatii de publicitate in municipiul nostru a constituit tema multor discutii cu agentii economici, initiate de Primarie. La un moment dat, viceprimarul Emanoil Voicu afirmase ca se doreste ca pe Bulevardul Revolutiei sa nu mai existe nici un panou publicitar. Aceasta, deoarece arhitectii au opinat ca prezenta a tot felul de panouri sau firme luminoase strica aspectul orasului. O data cu intrarea in vigoare a Regulamentului privind modul de organizare, autorizare si desfasurare a activitatii de publicitate in municipiul Arad, s-au stabilit: modul de organizare, modul de autorizare si urmarire, taxele si sanctiunile legate de publicitate. Astfel, activitatea de reclama se poate desfasura prin amplasarea de mijloace de reclama pe domeniul public sau privat al Primariei municipiului Arad, cladiri, teren proprietate privata, stalpi, spatii publice, piete, alte tipuri de suporturi, sau prin alte activitati specifice: distribuire de fluturasi pe cale aeriana, prezentare de materiale in mass- media, distribuirea sau prezentarea de obiecte sau actiuni promotionale si pe cale sonora prin aparatura audio- video. In schimb, se interzice amplasarea de reclame pe cladiri care adapostesc in exlusivitate sedii ale autoritatilor publice, lacase de cult, arbori, stalpi care sutin indicatoare rutiere, precum si stalpi ornamentali. Conform regulamentului, reclama poate fi, in functie de mijloacele folosite, grafica, orala, luminoasa, combinata si prin expunere directa, iar interdictiile se refera la firmele si reclamele care prin forma, culori sau continut pot fi confundate cu indicatoarele rutiere si la efectuarea reclamelor pentru tutun si alcool in mijloacele de transport in comun si in statiile de tramvai. Contribuabilii care beneficiaza de serviciul de reclama si publicitate sub diverse forme au obligatia sa incheie contracte in acest sens si datoreaza bugetului local al municipiului o taxa de reclama si publicitate de 3% din valoare contractului, exclusiv taxa pe valoarea adaugata aferenta, Taxa respectiva se plateste lunar, pana la data de 10 a luni urmatoare, pe perioada desfasurarii contractului. Agentii economici care au amplasate firme reclame sub divers forme: casete luminoase pe stalp, casete directionale, bennere, reclame amplasate pe cladiri etc. au obligatia ca pana la data de 1 septembrie sa se prezinte la Directia Fiscala a Primariei camera 4, pentru declararea acestora si luarea in evidenta. Contraventiile prevazute pentru cei care nu se conformeaza termenului constau in amenzi de la 10 milioane la 100 de milioane lei.
Episcopul Aradului - P.S. Timotei a oficiat Liturghia la Manastirea BodrogZeci de mii de credinciosi au tinut, ieri, sa fie prezenti la Manastirea Hodos- Bodrog pentru a cinsti cum se cuvine marea sarbatoare crestina "Adormirea Maicii Domnului". Ca in fiecare an, pelerinajul credinciosilor spre sfantul lacas de cult a inceput cu o seara nainte, cand s-a oficiat Drumul Crucii si prohodul Maicii Domnului. Cea mai veche manastire din tara a fost vizitataDe Sfanta Maria multi credinciosi au fost prezenti la Manastirea Bodrog de credinciosi din Arad, in localitatile invecinate, precum si din judetele Bihor, Alba, Hunedoara. Sfanta Liturghie a fost oficiata de un sobor de preoti, condus de P.S. dr. Timotei Seviciu, episcopul Aradului, Ienopolei si Hunedoarei si Iov Oradan, protopopul de Arad. Pentru ca in aceasta zi linistea sa fie prezenta peste tot, Inspectoratul Judetean de Politie a mobilizat mai multe efective, care au vegheat la toate lacasurile de cult. Din pacate, pacea sufleteasca si purificarea spirituala a fost umbrita de cei care doresc sa profite in alte moduri de zilele sfinte. La intrarea in localitatea Bodrog, precum si de-a lungul intregului drum pana la intrarea in manastire precupetii erau la datorie, secondati cu succes de milogi, handicapati si alte persoane dornice de bani. Muzica de mahala domina intreg balciul creat ad-hoc, pe langa care ambuteiajele, calcatul in picioare si furtul din buzunarele nepazite pareau fenomene aproape firesti.
Un important santier arheologic s-a deschis langa FrumuseniIn aceste zile, in zona numita "Fantana Turcului" din apropierea localitatii Frumuseni se apropie de final Campania 2001 a santierului arheologic Manastirea Bizere. Santierul este organizat de Complexul Muzeal Arad, finantarea lucrarilor fiind asigurata de Consiliul Judetean Arad prin Centrul Judetean pentru Cultura, Tineret si Turism Arad. Asa cum era de asteptat, a fost descoperit un fragment din zidul bisericii, un numar de 11 morminte din cimitirul manastirii, precum si fantana care da numele locului. Pe de alta parte insa, din cate spunea Andrei Adrian Rusu, cu prilejul conferintei de presa sustinuta ieri, "chiar in incinta santierului, cu toate ca s-a excavat numai cca. 10% din suprafata pe care se presupune ca ar fi fiintat manastirea, au fost descoperite peste 200 de piese arheologice de o mare valoare istorica: fragmente arhitectonice sculptate, monede, podoabe din argint si bronz, inchizatoare de carti bisericesti, fragmente de festile si pahare din ceramica si sticla, varfuri metalice de sageti de arbaleta, fragmente de pavimente ( 14 tipuri diferite) din marmura alba si rosie, piatra, ceramica, etc.." Intregul material va intra in patrimoniul Complexului Muzeal Arad, fiind prima sticlarie medievala care intra in colectiile muzeului aradean.
Statiunea Moneasa va fi legata de judetul Bihor printr-un nou drum - Virtual Arad News (c)2001Presedintele Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala, a participat, marti, la Timisoara, la o intalnire cu omologii sai din Caras Severin, Hunedoara si Timis. Aceasta intalnire s-a desfasurat sub egida Agentiei de Dezvoltare V Vest. Cu aceasta ocazie, au fost aprobate pentru finantare proiectele pentru Parcul Industrial Arad (in valoare de 2 milioane de EURO),si pentru cel din Timisoara (in valoare de 2,8 milioane de EURO). "De asemenea, au fost transmise delegatiei Uniunii Europene proiectele de infrastructura pe programele PHARE pentru 2001/2002, Aradul avand cu certitudine un proiect aprobat, respectiv drumul dintre Moneasa.si Limita judetului Bihor. Acest proiect va pune in valoare adevaratul potential al statiunii Moneasa, care, pana acum, nu a fost exploatat la maximum din capacitate", spune presedintele CJA, Caius Parpala.
Bazinele de la Strandul Neptun, dupa curatirea cu Mr. ProperCampania "Cu Mr. Proper ai un strand curat ca nou, acum si-n orasul tau,", care s-a defasurat pe parcursul a patru zile si in Arad, pe Strandul Neptun, a luat sfarsit. "In fiecare strand din cele opt judete unde s-a desfasurat aceasta campanie, bazinele au fost spalate cu Mr. Proper lichid, iar dusurile si grupurile sanitare cu detergent Mr. Propar cu clor. Pe langa aceste igienizari, in Arad, bancile, tobogunul, bordurile bazinelor si ale aleilor au fost vopsite, iar iarba a fost tunsa" - ne-a declarat Diana Crisan, una dintre persoanele care s-au ocupat de promovarea acestor produse. Administratorul Strandului Neptun, Claudiu Morcan, ne-a declarat ca este foarte incantat de aceasta initiativa, "cu atat mai mult cu cat strandul va beneficia, pe tot sezonul estival, de produse Proeter & Gamble". De mentionat ca aceasta firma comercializeaza aproape 300 dc sortimente pentru 5 miliarde de consumatori, in peste 140 de tari.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}