title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Luni, 18 iunie 2001

Astazi au inceput examenele de Capacitate...Astazi, elevii sunt evaluati la limba si literatura romanaj
Elevii care au terminat clasa a VIII-a au astazi primul examen adevarat din viata lor. In cursul acestei zile, ei trebuie sa le demonstreze profesorilor ca au solide cunostinte de limba si literatura romana. Subiectele de examen vor fi transmise in direct prin radio si televiziune in jurul orei 10,00. Cei aproximativ 5 000 de elevi aradeni care dau examenul de capacitate au de asteptat, pentru afisarea rezultatelor, pana in data de 25 iunie. In Arad vor exista patru centre de corectare a lucrarilor. Acestea se afla la Scoala Normala "Dimitrie Tichindeal", Scoala Generala nr. 4, Liceul Teoretic "Vasile Goldis" si Grupul Scolar Forestier. In fiecare centru vor exista 40 de cadre didactice de o anumita specialitate, fiecareia dintre aceste centre revenindu-i spre corectare un numar aproximativ de 1 400 de lucrari. Rezultatele se vor afisa la centrele de examinare, unde, de altfel, pot fi depuse si contestatiile. Dupa absolvirea examenului de capacitate, fiecare elev va primi un formular. Acesta va fi predat centrelor de inscriere din municipiu si judet, dupa care vor fi introduse in baza de date a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). In functie de media obtinuta, ISJ va opera o clasificare a elevilor.
Combinatul Agroindustrial de la Curtici a fost vizitat de o delegatie Iugoslava - Virtual Arad News (c)2001Semanam porumb si recoltam salam...
Un eveniment mai important decat pare la prima vedere s-a consumat vineri dupa amiaza la Curtici. Este vorba de vizita efectuata la Combinatul Agroindustrial de o delegatie iugoslava, condusa de Miroslav Malesevic, ministru federal adjunct in cadrul Ministerului Agriculturii iugoslav si de intalnirea oaspetilor cu specialistii romani - delegatia romana fiind condusa de domnul Gheorghe Sin, ministru secretar de stat in Ministerul Agriculturii. Dupa un scurt cuvant de bun venit, rostit de directorul C.A.I., Dimitrie Musca in calitate de gazda, a urmat o prezentare a Combinatului pe care-l conduce, de aceasta data in calitate de specialist. Apoi, pentru ca oaspetii s-au aratat deosebit de interesati de felul in care este organizat Combinatul, de structura actionariatului de "secretul" care a stat la baza succeselor inregistrate la Curtici, domnul ministru Sin a punctat: "In '90, Musca a avut intelepciunea sa spuna <nu> divizarii terenurilor. A spus <ne organizam altfel si mergem mai departe, cu tot pamantul>. Acesta este unul din aspectele capacitatii manageriale a domnului Musca iar pesedintele Iliescu, atunci cand vorbeste despre agricultura il da exemplu aproape totdeauna. " La randul sau, domnul ministru Malesevic - a spus urmatoarele: "Stiu ca totul depinde de conducator. La noi, pamantul ce apartine marilor unitati agricole apartine statului iar experienta dumneavoastra ne poate fi de folos ". Si, pentru ca aceasta a fost o intalnire nu numai intre specialisti ci si intre vechi cunostinte, dat fiind ca intre Combinatul din Curtici si partenerii din Iugoslavia, ia special din Novi Sad, exista o veche colaborare, printre lucruri serioase s-au mai spus si vorbe de duh.
* Dl. Milan, de la Camera federala de Comert era curios sa stie cat detine statul din CAI. In final a inteles ca statul nu a avut niciodata ceva al CAI.
* Acelasi domn Milan: "nu v-ar interesa sa investiti intr-o fabrica de bere?"
* "Ce legaturi are CAI cu institutele de cercetari?"- a intrebat ministrul Malesevic. -"Daca,- nu tineam legatura cu cercetarea nu puteam progresa" -a raspuns Musca
* "Ne cunoastem de cativa ani, de cand faceam afaceri  impreuna si abia acum am auzit de la Musca despre cat de multumit este de colabararea cu noi" - a spus conducatorul Agromarket, in gluma (sau nu?)
* Inainte de a pleca pe teren pentru a vedea fermele de animale, fabrica de lapte, FNC-ul si, nu in ultimul rand, Abatorul, Dimitrie Musca si-a averizat - oaspetii: "noi semanam porumb si recoltam salam". Oaspetii, au ras, apoi insa, dupa incheierea vizitei, au realizat ca a fost si nu prea, o gluma.
In exclusivitate pentru Observator, domnul ministru Sin a declarat: "Intre Curtici si partenerii din Iugoslavia exista relatii traditionale, domnul Musca fiind de mult preocupat de testarea unor soiuri de plante sarbesti. Cat priveste Combinatul din Curtici acesta ramane un model catre care trebuie sa tinda agricultura noastra. Pacat ca nu exista mai multe Curticiuri in tara. Daca jumatate din marile exploatari agricole ar fi procedat, dupa revolutie ca aici, la Curtici, astazi, Romania am fi fost un concurent serios al UE. Colaborarea cu iugoslavii nu are nimic cu integrarea in UE. Noi avem probleme comune, deci o informare reciproca este folositoare ambelor parti. Oricum insa, una din conditiile integrarii este performanta, iar la Curtici se face performanta". Tot ce trebuia spus, s-a spus. Noua nu ne mai ramane altceva de facut decat sa amintim ca la aceasta intalnire au fost prezenti si domnii - Tarau, directorul Directiei   Agricole Arad, Augustin Stoianov (IUGO- ROM), Alexandru Chiorean, Aurel Gavra, Dumitru Gardan, Iulian Pusca.
Directorul Arterm - Doru Campan ne linisteste in privinta apei caldeDirectorul Arterm, Doru Campan, crede ca "totul a fost un balon umflat de presa"
De cateva zile, presa locala este extrem de preocupata de subiectul referitor la oprirea apei calde, in perioada imediat urmatoare. Principalul motiv care ar duce la aceasta solutie este reprezentat de sumele mici alocate in buget pentru acordarea unor subventii Arterm-ului, care, in aceste conditii, ar fi nevoita sa intrerupa furnizarea apei. Cu toate ca atat conducerea Arterm, cat si executivul Primariei, au dat asigurari ca acest lucru nu se va intampla, lumea a intrat in panica. Cel mai in masura sa dea un raspuns in acest caz este, desigur, directorul Arterm, Doru Campan, care ne-a declarat: "Nu se intampla nimic cu furnizarea apei calde. Totul este un balon umflat de presa, din lipsa de subiecte, probabil. Prin ceea ce s-a scris, s-a facut panica degeaba. Sigur ca in conditiile unui buget de austeritate nu e destul cat se primeste, dar asta e o problema generala. Cand vine vorba de buget, fiecare are nemultumiri. Dar vreau sa spun ca daca 11 ani nu am intrerupt furnizarea apei calde in Arad, nici in acest an nu se va intampla asta. Vom cauta si vom gasi o solutie. Ceea ce s-a spus este ca-n povestea cu drobul de sare...". Pana in prezent, Arterm a primit 52,2 miliarde de lei, dintre care 15,3 miliarde de la bugetul local, iar 36,9 miliarde de la bugetul de stat. Daca nu vor sosi la timp banii de la bugetul de stat, Primaria are mai multe variante, cum ar fi apelarea la fondul de rezerva sau o rectificare de buget. Dar pana in luna iulie nu exista probleme, iar pe mai departe, edilii promit ca vor gasi solutia.
"Danila Prepeleac" un spectacol pentru mici si mari - Virtual Arad News (c)2001Ultimele doua spectacole au fost sustinute ieri, unul pe scena Teatrului Vechi
Teatrul de Stat Arad a inchis stagiunea 2000 - 2001. Ultimele reprezentatii au avut loc ieri, 17 iunie, de la aceasta data si pana la toamna portile teatrului ramanand inchise. Ieri, de la ora 18,00, s-a jucat pentru ultima oara in aceasta stagiune un spectacol care s-a bucurat de succes in randurile tinerilor: "Singuri in noapte", un music-hall realizat dupa un scenariu scris de trei actori aradeni: Constantin Florea, Dan Covrig si Carmen Vlaga. "Haina" de regizor a fost imbracata pentru "Singuri in noapte" tot de actorul Constantin Florea. Ultimul spectacol al stagiunii teatrului de Stat Arad s-a jucat incepand cu ora 20,30, dar pe scena Teatrului Vechi. In seara de ieri, actorii Calin Stanciu si Doru Nica ne-au invitat in atmosfera teatrului Vechi pentru a revedea spectacolul cu piesa "Pe muchie de suriu", realizat de regizorul Sabin Popescu dupa un text al scriitorului George Astalos. "Pe muchie de suriu", desi este o productie a Teatrului de Stat Arad, a fost jucat doar in clubul de jazz "Frontiera", prima lui "iesire din cadru" consumandu-se sambata, 9 iunie, la Teatrul Vechi, locul dovedindu-se a fi extrem de fericit ales pentru un spectacol aparte, cum este cel in care Calin Stanciu si Doru Nica isi dau masura intregului lor talent. O scurta privire asupra stagiunii teatrale 2000 - 2001 aradene releva faptul ca din toamna anului trecut si pana acum, concitadinilor nostri le-au fost prezentate cateva premiere, sirul lor fiind inceput de "Cum va place", de William Shakespeare, piesa pusa in scena de un mai vechi colaborator al TSA, regizorul Ion Mircioaga. Revenirea sa la Arad a mai consemnat si revenirea pe scena aradeana a actritei Aura Calarasu, dupa o absenta de aproape doi ani. Stagiunea 2000 - 2001 a mai consemnat o revenire in fata publicului aradean: cea a actritei Mihaela Murgu, care a fost distribuita de regizorul Laurian Oniga in spectacolul cu piesa "Vacanta in Guadelupa", realizata dupa doi autori francezi contemporani, Assous si Sauvill. "Vacanta  in Guadelupa" a fost prezentata, la numai cateva zile dupa premiera, la Targu-Mures, in cadrul Festivalului "Fata in fata" prin care se urmareste promovarea dramaturgiei romanesti si franceze contemporane, in cadrul unui proiect cultural bilateral. Un alt spectacol de succes al TSA este adresat unui public special: copiii. Este vorba despre "Danila Prepeleac", un spectacol in care un rol important il detine sala, actorii dovedind la fiecare reprezentatie o mare bucurie de a juca, un spectacol in care aproape fiecare protagonist isi demonstreaza si capacitatile de a improviza, in functie de reactia copiilor din sala. "Imblanzirea scorpiei", de Shakespeare nu a iesit inca la rampa, el fiind un spectacol de mare anvergura la care se lucreaza si acum. In 20 iunie vor fi reluate repetitiile si la "O zi din viata unui presedinte", spectacol ce va fi finalizat in toamna.
In fata Palatului Administrativ, campionii au fost asteptati de suporteriIeri seara, in jurul orei 18,30, a sosit la Arad campioana nationala de juniori republicani, FC UTA. In fata Palatului Administrativ, fotbalistii au fost intampinati cu garoafe in culorile clubului, oferite de tinerii lor colegi, parinti, conducerea administrativa si foste personalitati utiste: Zoltan Farmati, Ioan Florea si Nicolae Bretoteanu. Din partea oficialitafilor Aradului a fost prezent presedintele CJ, Caius Parpala, care, pe langa felicitarile adresate noilor campioni nationali, a precizat faptul ca CJA le va oferi un premiu de 25 de milioane de lei. Printre cei care au mai luat cuvantul s-au numarat: Marin Lupas, presedintele UTA-ei, Ioan Florea, fost presedinte si capitanul formatiei, Marius Demian.

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare

painter.gif (13376 bytes)Artist plastic cauta...


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}